İnce ayar için o zaman uyducu gelmeli . Teşekkürler.Çanak antene ince ayar yapılmalı ayarı kaçmış
Teşekkürler Bilgi için. Tv smart mi ? Benim tv eski hdmi Arçelik onda sıfırlama yok galiba.Arkadaşlar ben konuya çözümün ne olduğunu yazmayı unutmuşum. Çözüm şöyle oldu :
Televizyonu sıfırladım. Açılırken uydu'nun durumunu soruyor. Direk mi, çoğalticiylami yoksa merkezi uydu mi gibisinden seçenekler çıkıyor. Ben eve taşınmadan önce kendi çanağımdan direk aldığımdan dolayı onu işaretlemiştim. Formattan sonra ise merkezi uydu seçeneğini işaretledim ve tüm kanallar çekmeye başlamıştı.
Fabrika ayarlarına dön vardırTeşekkürler Bilgi için. Tv smart mi ? Benim tv eski hdmi Arçelik onda sıfırlama yok galiba.
Hımm,çıkmayanlar hepsi V(ertikal) gibi geldi bana ,eğer cevap "evet" ise ,o zaman 42 derece anteninde lnb sıkıntısı olabilir ,komşularda yayın çıkıyorsa o zaman tv tuner girişinde V (13 veya 18 volt hangisi unuttum) olanda problem var.Konuyu, cevapları okudum bende de bazı kanallar açılmıyor iki üç haftadır. Merkezi sistem uydu var. Yakın Zamana kadar sorun yoktu tüm kanallar çekiyordu. Çekmeyen tv kanalların bazıları Tv100 Halktv Krttv vs.. Ancak bendeki sorun çekmeyen kanallarda Q sinyalinin sıfır olması . Müsait olunca yukarda bağlantı yerine bakacağım. Çözümünü bilen var mıdır? Teşekkürler.
Rica ederim. Smart normalde ama eski bir smart. 2013 te a101'den almıştım. Seg marka.Teşekkürler Bilgi için. Tv smart mi ? Benim tv eski hdmi Arçelik onda sıfırlama yok galiba.
Çatıda tek çanak anten olsa bile diseqc ayarı mutlaka yapılmalı diye bir çok konuda yazmıştık port1 Türksat olacak ikinci çanak varsa hangi uyduya dönük ise por2 De o çanak seçilecek ikinci çanak yoksa herhangi bir uydu ismi seçilip kaydedilecekArkadaşlar ben konuya çözümün ne olduğunu yazmayı unutmuşum. Çözüm şöyle oldu :
Televizyonu sıfırladım. Açılırken uydu'nun durumunu soruyor. Direk mi, çoğalticiylami yoksa merkezi uydu mi gibisinden seçenekler çıkıyor. Ben eve taşınmadan önce kendi çanağımdan direk aldığımdan dolayı onu işaretlemiştim. Formattan sonra ise merkezi uydu seçeneğini işaretledim ve tüm kanallar çekmeye başlamıştı.
evet galiba V gibi. akşam daha detayı bakar komşularıma da sorarım. Teşekkürler.Hımm,çıkmayanlar hepsi V(ertikal) gibi geldi bana ,eğer cevap "evet" ise ,o zaman 42 derece anteninde lnb sıkıntısı olabilir ,komşularda yayın çıkıyorsa o zaman tv tuner girişinde V (13 veya 18 volt hangisi unuttum) olanda problem var.
TV'yi sıfırlamak istediğimde tüm kanalları kaybetmiştim. Kaç gündür uğraşıyorum. Nokta atışı çözüm sundunuz. Komşularda sorun yoktu bizde sinyal kalitesi çok düşüktü. Meğer sorun buymuş ikinci uyduyu seçince hepsi geldi. Ben ikinci çanak yok diye seçmiyordum. Teşekkürler.Çatıda tek çanak anten olsa bile diseqc ayarı mutlaka yapılmalı diye bir çok konuda yazmıştık port1 Türksat olacak ikinci çanak varsa hangi uyduya dönük ise por2 De o çanak seçilecek ikinci çanak yoksa herhangi bir uydu ismi seçilip kaydedilecek
Rica ederim. Farklı bölümlerde de bir çok kez yazmıştım.TV'yi sıfırlamak istediğimde tüm kanalları kaybetmiştim. Kaç gündür uğraşıyorum. Nokta atışı çözüm sundunuz. Komşularda sorun yoktu bizde sinyal kalitesi çok düşüktü. Meğer sorun buymuş ikinci uyduyu seçince hepsi geldi. Ben ikinci çanak yok diye seçmiyordum. Teşekkürler.
Komşularımda da aynı kanallar yokmuş. Sorun genel gibi. Uyduyu kuranla iletişim geçeceğiz. Teşekkürler.evet galiba V gibi. akşam daha detayı bakar komşularıma da sorarım. Teşekkürler.
Hemen bir tane merkezi sistem lnb si alın kendiniz takın diyeceğim ama önce sisteme göz atın,lnb den gelen kablolardan V(ertikal) onlanlar ya biri ya ikisi konnektörden çıkmış olabilir ,apartmanda başımıza gelmişti.Kutu takılırken usta kabloyu çıkartmış,konnektör takılı ama kablo çıkıktı,yerine taktığımda düzelmiştiKomşularımda da aynı kanallar yokmuş. Sorun genel gibi. Uyduyu kuranla iletişim geçeceğiz. Teşekkürler.
Daha uyducu gelmedi.tamam abi müsait bi zamanda göz atarım . Çok bilgim yok ama?belki konektör de sorun vardır.Hemen bir tane merkezi sistem lnb si alın kendiniz takın diyeceğim ama önce sisteme göz atın,lnb den gelen kablolardan V(ertikal) onlanlar ya biri ya ikisi konnektörden çıkmış olabilir ,apartmanda başımıza gelmişti.Kutu takılırken usta kabloyu çıkartmış,konnektör takılı ama kablo çıkıktı,yerine taktığımda düzelmişti
LNBler özeldir merkezi sistemde,2 V(ertikal) ,iki de H(orizonral) vardır yani VH(igh),VL(ow) ve HH(igh),HL(ow) diye,normal lnb çalışmaz merkezi sistemde
Genelde farklı iş için tamirci geldiğinde kablolar yakınsa ister istemez elleniyor ,o sırada konnektörden hafifçe çıksa bile yayın gelmiyorDaha uyducu gelmedi.tamam abi müsait bi zamanda göz atarım . Çok bilgim yok ama?belki konektör de sorun vardır.