Önemli Mb97/98 lerde Youtube Yazilimi ile Netflix görünmezse veya menüde Netflix yok (mb97 ve üstü kartlarda) ise yapmaniz gerekenler

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Konu bütünlüğünü sağlama acisindan yapılacak işlemleri farklı konularda arastirip yapmak yerine bu baslik altina topladim.
Mb97/98 kartlara sahip tv ler cikan yeni bir güncelleme ile hem youtube hemde netflix sorunlarini gecici bir süre ile olsa da cözmüs görünüyor.Mb97/98 anakarta sahip cogu tv modellerinde bu linkteki güncellemeyi yüklediginizde baska islem yapmadan iki uygulamayi hemen kullanmaya baslamaniza ragmen, bazi modellerde netflix smart menüde görünmemekte,dolayisiyla netflix icin güncellemeyi yapanlar basarisiz oldugunu düsünmektedir.
Eger bahsedilen kartlar icin youtube sorunu icin olan yazilimi yüklediginiz halde netflix yok diyen arkadaslarin kendi tv lerinden profil dosyasini almasi ve bunu modifiye etmesi gerekiyor.

Edit: Geri bildirimlere göre mb97 anakartta Netflix tekrar aktif hale gelmistir.. 13.12.2020

*Eger Netflix menünüzde yoksa bundan sonraki islemleri mb100 ve üstündeki anakart sahipleride uygulayabilir.

Mb120 anakartlarda netflix uygulamali güncelleme yazilimi mevcut önce bu linkteki güncellemeyi yapip eger olmazsa sonra asagidaki islemleri deneyin.

Gelelim netflix olmayan televizyona netflix nasıl eklenir;

Adım 1 ; Ilk islem Profil dosyasi almak;

-Sayin teraspy teraspy bu linkte nasil yapmaniz gerektigini cok güzel bir sekilde anlatiyor.
** Youtube güncelleme yazilimini yapmis olan MB98 anakart kullanicilari profil dosyasini almak icin mb97 isimli dosyayi kullanmalari gerekiyor,mb98 kullandiginiz zaman sadece power up dosyasi kaydediliyor usb ye.
(profil dosyası alındıktan sonra diğer adıma geçilir)

Adım 2 ; Yine sayin teraspy teraspy nin modifiye ettigi toolbox programini buradaki linkten indiriyoruz.Bundan sonrasini mb97 kart icin anlatiyorum,diger kartlara sahip tv ler icin kendi kart numaralarina göre olan profil dosyalarinda islem yapmaniz gerekiyor. Anlatilan uygulama vestel ve vestel ürünü tv lerde Mb97 den mb230'a kadar olan anakartlara kadar uygulanabilir.

Adım 3 ; Toolbox programini calistirdiktan sonra kendi tv mizden aldigimiz mb97_swprofile.bin dosyasini aciyoruz.
-config basligi altindaki secenekleri görünür hale getiriyoruz.



20200328_1233381.jpg


Adım 4 ; Bu secenekler arasinda iki ayri yerde Netflix geciyor,birincisi menüitemsport ikincisi smart menü/smartmenüitems.



20200328_1234061.jpg
20200328_1234281.jpg


Adım 5 ; Bu iki yerdeki False olan secekleri True yapmamiz gerekiyor.False yazisinin üzerine iki kez tikladigimizda cikan secenekte true secenegini isaretleyip kaydete tiklamamiz gerekiyor.


20200328_1235401.jpg


Adım 6 ; Bu iki islemi yaptiktan sonra toolbox daki islemi kaydedip programi kapatiyoruz.

Adım 7 ; Simdi yapmamiz gereken fat32 ile bicimlendirilmis usb de bos bir "Profile" dosyasi olusturmak.Bu dosyanin icine modifiye ettigimiz mb97_swprofile.bin dosyasini kaydediyoruz.
-Geriye kalan islemleri tv de yapmaniz gerekiyor

Adım 8; Usb yi tv mize takiyoruz,calisirken takarsaniz resim gösterme menüsü acildiginda exit tusunu kullanmayiniz, back tusu ile menüyü kapatiniz.

Adım 9; Menü tusuna ve sonrasinda 4725 tuslarina seri bir sekilde basarak servis menüsünü aciyoruz.En alt secenekte usb operations´a tikliyoruz.

Adım 10 ; Bütün bu islemlerden sonra tv nizi yeniden baslatmaniz gerekiyor bunun icin tv nizin fisini cikartip tekrar baslatmayi tercih edin, bu sekilde olmazsabazen yapilan islem aktif olmayabiliyor.
Adım 11; Eger yine de isleminiz sonrasinda netflix menünüzde görünmezse factory reset (menü 4725>diagnostic>factory reset) ve yeniden kurulum secenegini deneyin.


Sayin F fikoloji nin konuyla ilgili hazirladigi videoyu izleyip islemlerinizi kolaylikla yapabilirsiniz.
Emegi gecen ve katkisi olan tüm arkadaslara tesekkürler..

netflix yükleme video anlatım;
 
Son düzenleme:
A Çevrimdışı

ardacan14

Yeni Üye
11 Nis 2020
4
42
İyi akşamlar arkadaşlar Mb98 kartlı TV.me geçenlerde buradan öğrendiğim yöntemle güncelleme yapmıştım. Fakat Netflix uygulaması hem menüde görünmüyor hem de tarayıcı üzerinden açtığımda izlemek istediğim dizi yada film ekranda açılmıyor yani hiçbir hareket olmuyor. Modlama işini uğraştım ama yapamadım.Buraya TV'nin arkasındaki barkotu göndersem yardımcı olabilir misiniz acaba..

IMG-20200411-WA0005.jpg


IMG-20200411-WA00062ed58702421cb14a.jpg
 
S Çevrimdışı

sedat y

Yeni Üye
20 Nis 2020
7
36
-Simdi yapmamiz gereken fat32 ile bicimlendirilmis usb de bos bir "Profile" dosyasi olusturmak

Bu cümleyi şu şekilde anladım doğrumudur, tv den flaş belleğe aldığım dosyalardaki mb97_swprofile.bin dosyasının içine girip gerekli yerleri true yapıp kaydedip çıkıyoruz,yani flaş belleğin içinde tv den aldğm dosyalar aynen duruyor
 
hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
tv den aldğm dosyalar aynen duruyor
tv den aldiginiz sw dosyasini yukarda anlattiginiz islemle modifiye yapmis oluyorsunuz.Indirdiginiz 3 dosyadan Modifiye ettiginiz sw li olan dosyayi usb icinde olusturdugunuz "Profile " isimli dosya icine kaydedip tv ye usb operations ile kaydetmeniz gerekiyor,digerleri yyine usb icinde kalabilir.Dikkat etmeniz gereken ayrintilar konu icerisinde var.
 
hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Uyguladım dailymotion da açmıştım o bir anlık geliyor daha sonra ekran kararıyor ve menü eski haline dönüyor fakat Netflix yok ve hala html olarak açıyor yansıtma yaptigimda
eger burada anlatilanlari uyguladiysaniz netflix menüde görünür,gözden kacirdiginiz bir ayrinti olabilir.Iki ayri yerde netflix true yapilmasi gerekiyor
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri