Maksat muhabbet olsun ...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan teraspy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bütün evin elektrik yükünü karşılayacağını düşünmüyorum açıkçası :alala

Sigortaların çıkışından kaçak akım rolesine de 6'lık kablo gelmesi gerekiyormuş.Elektrikçi 2.5'luk kablonun kaçak akım rolesinde ısınarak genleşme yaptığını ve sonra da temassızlık yaptığını,elektriğin o yüzden kesildiğini söyledi.

Neyse perşembe günü gelip yapacak bakalım
Ev içi prizler 2.5 anahtarlar 1.5 çekili tesisatta banyo 4'lük dışarıdan gelen ana hat 6'lık galiba yerine göre kullanılır kablolar bina içi 2.5'luk yeterli.

Ev içi prizler 2.5 anahtarlar 1.5 çekili tesisatta banyo 4'lük dışarıdan gelen ana hat 6'lık galiba yerine göre kullanılır kablolar bina içi 2.5'luk yeterli.
Bina içi 2.5 yeterli ama ana buattan saate veya sigortalara 2.5 çekmiş önceki elektrikçi usta! Onu yapmasaymış iyiymiş. :deli1 :haha

Bina içi 2.5 yeterli ama ana buattan saate veya sigortalara 2.5 çekmiş önceki elektrikçi usta! Onu yapmasaymış iyiymiş. :deli1 :haha
Orası ayrı konu bir usta kaynaklı malzemeden çalar fazla kazanır.
İki müşteri çok bulur fiyatı daha uygun pazarlık vs olur yine kablo kesiti düşer.
Ama işini düzgün yapan usta müşteri iş kaçacak hesabı yapmaz standartları ne ise onu uygular.
Not: Burası Türkiye herşey olabilir..

Bugün kaçak akım rolesi (600TL) usta işçilik ücreti (200TL) ek olarak da kablo değiştirme parası 1650 TL masraf çıktı 😟 Yapacak bir şey yok sağlık olsun 😟 Toplamda 2450 TL

Bugün kaçak akım rolesi (600TL) usta işçilik ücreti (200TL) ek olarak da kablo değiştirme parası 1650 TL masraf çıktı 😟 Yapacak bir şey yok sağlık olsun 😟 Toplamda 2450 TL
Allah korusun, siz sistemde mevcut KAR olduğu için kendinizi güvende zannederken, kablo kaynaklı bir yaşam riski (Çarpılma, Yangın v.b.) oluşmasından sizi koruyacağı için hesabı bu bağlamda yapılacak bir masraftır bana göre. Tabii ki olmaması çok daha iyi olurdu. :(

@slowfood haklısın yapacak bir şey yok 😟 Bu arada soracaktım unuttum,sizin veterinerlik ücretlerine zam geldi mi?

@slowfood haklısın yapacak bir şey yok 😟 Bu arada soracaktım unuttum,sizin veterinerlik ücretlerine zam geldi mi?
Doğal olarak. Veteriner Hekimi Hizmetleri Ücretleri 1 Temmuz itibariyle güncellendi. Ancak bu güncellemeye KDV değişikliği nedeniyle tekrar güncelleme geldi.

4272441_3afe6132f4bc339c77d77.gif

@slowfood tek mi çalışıyorsun? Yardımcın var mı?

@slowfood tek mi çalışıyorsun? Yardımcın var mı?
Yok üstadım. Bizde ben hem ofisboyum, hem hekimim, hem temizlikçiyim. (:fiskosHem de tamirciyim.) :haha:haha:haha

Masrafların az o zaman :haha1

Masrafların az o zaman :haha1
Keşke gelir ona göre olsa da bir kişiye daha ekmek yedirebilsek diyelim. Yine de Allah bereket versin, çok şükür. (Bu şükür bende esnaflık alışkanlığı, yoksa yanlış anlaşılmasın şartlara çok şükür değil.)

İnşallah daha iyi olur

Geri
Üst Alt