Otobüs
Çiğlide oturuyorum o zaman,yeni evliyim ,sanırım yıl 88 ,beraber çalıştığım arkadaşıma sepet anten kuracağız,eskiciden 1.5 metre boru aldık,mesai bitti belediye otobüsü ile döneceğiz ,o yıllar Gaziemir-Çiğli arasında otobüs var
Araba geldi ,arka kapıyı açtırdık,bindik ,biletileri yolladık,en arkaya 5li koltuğa,arka kapının oraya oturduk
,boruyu dik olarak ben elimde tutuyorum.İlk durak bizim olduğundan araç boştu ama sonraları başladı dolmaya ,Karabağlarda araç full oldu,biiz en arkada oturuyouz ,boru dik olarak elimde
,gelen tutunmaya başladı boruya,sanki arabanın tutunma borusu mubarek,ben arkadaşa gösterdim ve "ismet ,bu boruyu tutunma borusu sanıyorlar len" dedim gülerek,tabii araba fren yaptıkça benim elimdeki ve kimbilir kaç kişinin tutunduğu boru ileri-geri oynuyor
Bir ara İkieşmelikten aşağı iniyoruz ,sen otobüz şöfürü ani fren yapmaz mı
Tabii elimdeki boruya tutunanlar haydaaaa ileri ,boru elimden çıktı o kuvvetle ,yere düşenler oldu ,boru da insanların elinde
bir hanım yolcu bağırıyor "eyvahhhh ,devletin arabasının borusunu kırdım" diye ,ama ben ve ismet gülmekten yerlere yatıyoruz,sonra o hanım bize döndü ve "benim başım derde girdi diyorum siz gülüyorsunuz" dedi bize,bende "yenge,o boru bizim anten borumuz,arabanın borusu değildi" dedim, o zaman tam fırça yedik, hemde herkesten
İkiçeşmelikte orada indik ,diğer arabayı bekledik mecburen...