Samurai
Moderatör
- 3 Ağu 2021
- 2,686
- 40
Teşekkür ederim. Arı sokmasından sonra hayatımda farkındalık oluştu ama, hayatım değişti Çok şükür sırtımda kızarıklık dışında başka bir etki yapmadı bende.Size daha büyük geçmiş olsun azizim. Benim en büyük şansım söz konusu arının bal arısı olmasıydı. Soktuğu anda bende aduketi yapıştırdım, igne dudakta arı kucakta oldu. Hanım ne olduğunu şaşırdı. O da arıyı tam tanımlayamadığı için bacağımın üstünde öldürmeye korktu. Sonradan bal arısı olduğunu anladı bastı tokatı. Eğer sizde olduğu gibi eşek arısı olsaydı, iğnesini kaybetmediği için defalarca sokmaya devam ederdi. Bir de araç kullanırken Allah korudu. Öyle ki kontrol kaybı riski olduğunu ancak eve gelince anladık. Bu arada arı sokmalarında alerji her zaman olur, aklınızda olsun. Sadece bireysel duyarlılık eşiği önemlidir. Baş bölgesine yakın sokmalarda en kısa zamanda bir sağlık kuruluşuna ulaşmak en sağlıklısıdır. Farenkste oluşacak şişme ile nefes darlığı ve solunum yetmezliği arasında bazen 15 dakika bile süre olmaz. Gelmiş geçmiş olsun. (Benim anlamadığım, madem öleceğini biliyorsun, dokunduğun anda ne sokuyorsun be mübarek, bırak sokma, bizde alıp tekrar dışarı atalım.)