I
independent
Süper Üye
- 12 Haz 2023
- 662
- 39
Kusura bakmayın. Dün itibariyle tamamen teknik bir arızadan dolayı internet bağlantılarımız (daha önceki mesajımda belirttiğim üzere) 56 Kbps düzeyindeydi. Dolayısıyla forumda bir mesajı yazabilmek bile işkence oluyordu. O yüzden biz de Bayram ziyaretlerini düne kaydırdık. Bugün ara ara yine ziyaretlerimiz olacak ama genel itibariyle cevap verebileceğiz.
Eğer malzeme kalitesi ve izolasyonundan kesin emin olmak istiyorsanız winsa tavsiye ederim. Yalnız uygulamayı yapan bayi, servis noktasını iyi seçmelisiniz çünkü malzeme ne kadar kaliteli olursa olsun, son üretimi bu bayiler yapıyor ve birleşim noktalarında, gönye, açı ayarlarında düzgün çalışmazlarsa malzeme çöp oluyor. Ayrıca maliyet açısından winsa neredeyse piyasadaki diğer markaların iki katı düzeyinde.osmanke memleket neresi?
Bu arada bana önerebileceğiniz bir pencere markası var mı?Odanın birinin penceresini komple değiştireceğim
Normal koşullarda buzdolabının çalışma mantığı soğutucu akışkanı sıkıştırıp basınçlı şekilde kondanserde çevirerek ısı kaybı yaratıp soğutmayı sağlamaktır. Gazlı sistemlerde bu işlem soğutucu akışkanın ısısını arttırarak yapılır. Alaska v.b. yerlerde elektriğe kesintisiz ulaşamayan bölgelerde bu tip ürünler kullanılıyor.Bir de gaz ile çalışan buzdolabı varmış.Kompresörü olmayan bu buzdolabının çalışma prensibi nedir?
İşte o aralara su girmesi, eğer montaj, üretim esnasında yapıştırma noktalarını, birleşim kısımlarını ve contaların montajını doğru yapmadılarsa mümkün olur. Malzeme kalitesiyle doğrudan alakası yoktur. Zaten kullanılan malzeme PoliVinilCarbon olduğu için bu yapı sadece güneşe değil tüm diğer aşındırıcı unsurlara karşı dayanıklıdır. Ayrıca küf doğrudan güneş alan ve nemin uzaklaşabildiği kuru ortamlarda yaşayamaz.slowfood pencereler güneşe ne kadar dayanıklı?Aslında güneşle alakası var mı bilmiyorum ama pencerenin aralarına su girmiş ve küf yapmış.Ama güneş de çok alıyor.Yeni taktıracağım pencerede de bu sorunlarla karşılaşır mıyım acaba?
Küf kışın ortaya çıkmışsa yaz güneşi ile küf kendiliğinden gider mi?İşte o aralara su girmesi eğer montaj, üretim esnasında yapıştırma noktalarını, birleşim kısımlarını ve contaların montajını doğru yapmadılarsa mümkün olur. Malzeme kalitesiyle doğrudan alakası yoktur. Zaten kullanılan malzeme PoliVinilCarbon olduğu için bu yapı sadece güneşe değil tüm diğer aşındırıcı unsurlara karşı dayanıklıdır. Ayrıca küf doğrudan güneş alan ve nemin uzaklaşabildiği kuru ortamlarda yaşayamaz.
Eğer güneş küflerin bulunduğu bölgedeki nemi tamamen ortadan kaldırabiliyorsa göreceğiniz sadece eski küfün kalıntısı olan lekeler olur. Hatta çamaşır suyunu 1/4 oranında sulandırıp sıkabileceğiniz bir bölgeyse daha garanti olur. Ama kış girmeden tekrar nem almaması için önlem almanız gerekir.Küf kışın ortaya çıkmışsa yaz güneşi ile küf kendiliğinden gider mi?
Görsel paylaşma imkanınız olursa daha net fikir yürütebiliriz diye düşünüyorum. ;)
Ara ara forum yerinde duruyor mu diye kontrol ediyorum.