Lpg!! Ne kadar yararlı? Ne kadar zararlı?

R Çevrimdışı

rabitelli

Aktif Üye
20 Kas 2019
423
50
Benim araba 1300 motor,BCR miydi, BRC miydi ,neydi,gittim taktırmaya,bana" abi bu otomatik ve 1300 motor,takarım ama sıkıntı yaşarsın" dedi,bende taktırmadım,halen benzinli kullanıyorum,arabayı da arazi satın alınca,almak zorunda kaldığımı belirteyim :)

NOT:
Bana göre işinin ustasıydı,gözü parada olsaydı ,takar parasını alırdı,1200Tl idi sanırım fiyatı :)

Haydeee; Valla anlamadım bu işi. Motor hacmiyle ne alakası var LPG'nin. Hele aktarma sisteminin... Eskiden DH otomobil bölümünde ekonomi kastıran bebelerin kafasına kafasına vururdu tüplü 1,0 sirioncu ağalar.

1,3 sirionu var içişleri bakanının da. O da otomatik. Yaris motoru var araçta. Aslında kupası değişik yaris, marka Toyota'nın zira. Biz aldığımızda üzerinde geldi LPG. Usturuplu kullanıldığında 35 lt'lik fullenmiş depo (25lt civarı gaz basılabiliyor) İstanbul Avcılar'dan Altınoluk-Burhaniye arasında bir yere kadar götürdü. Yani iyi ki taktırmışlar zamanında. Ama bi pisliği var: Gaz aldığınız yeri iyi seçeceksiniz. Öyle abidik pet, gubidik pet kılıklı yerlere asla girmeyin. Mesela dönüşte 3 kuruşa tamah ettim, Edremitte doldurduğum depo Malkarayı geçince bitti. Gaza hava karıştırmış hayvanatlar.

Biz de ilk başlarda LPG kullanmayız, hatta depoyu söktürürüz falan diyorduk, şindi fena alıştık.
 
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri