Led Bar Üreticileri ve Esnaf, Yine bize çok kızacak :))

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Abi sen tüketici olsan fiyat araştırma misin Bu işi yapanlara görüşmek misin tüketici kimin o onu dolandırıcılık bilmesi en doğal hakkı sadece yaptığı hata eski sorduğu yerden aldığı fiyatları söylemek .bende olsam 50 yer geçerim en ucuza en saglamini yaptırmak için ..
Yok abim esnaf etiği denen bir şey var, Her ne olursa olsun bana göre dürüstlükten ödün verilmemeli. Bunu ne esnaf esnafa, Ne esnaf vatandaşa, ne de vatandaş esnafa yapmamalı.
50TL ucuza yaptıracağım diye neden yalancı olayım ki?

Fiyat araştırmasında sorun yok, Sorun şu; Vatandaş Phılıps yetkili servisine onay verip yedek parça siparişi verdiriyor.
Sonra gidip başka başka esnafları dolaşıp fiyat alıyor. Kardeşim diyelim ben daha ucuza yapmayı kabul ettim, belki senede bir kere kullanılacak bir malzeme için yetkili servisin 750tl para yatırmasına neden sebep oluyorsun o zaman?

Konu bu yani, vatandaşın ekonomik ürün yaptırmak için araştırma yapması değil, takındığı tavır yanlış benim gözümde.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Hocam resimdeki sorun panelden mi kaynaklanıyor LG 32lw5500 modeli bize ne kadar masraf çıkartır acaba ?

IMG_20200104_174341.jpg
Evet paneli kontrol eden cof kaynaklı arıza.
kaç ekran tv?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem bey sormayı unuttun başta kum saati ve philips yazısı gözükmesi normalmi bu sorun varken, yani açılışta aydınlatma çalışıyor demek değilmi bu? Teşekkürler
Evet aydınlatma çalışıyor demek. Size detaylı yazmadan evvel yine de Phılıps servisi arkadaşıma da bir danışayım ben.
Gereksiz ve hatalı bilgi paylaşmış olmayayım.

E Çevrimdışı

erpinikii 

Aktif Üye
19 Ara 2019
84
39
Yok abim esnaf etiği denen bir şey var, Her ne olursa olsun bana göre dürüstlükten ödün verilmemeli. Bunu ne esnaf esnafa, Ne esnaf vatandaşa, ne de vatandaş esnafa yapmamalı.
50TL ucuza yaptıracağım diye neden yalancı olayım ki?

Fiyat araştırmasında sorun yok, Sorun şu; Vatandaş Phılıps yetkili servisine onay verip yedek parça siparişi verdiriyor.
Sonra gidip başka başka esnafları dolaşıp fiyat alıyor. Kardeşim diyelim ben daha ucuza yapmayı kabul ettim, belki senede bir kere kullanılacak bir malzeme için yetkili servisin 750tl para yatırmasına neden sebep oluyorsun o zaman?

Konu bu yani, vatandaşın ekonomik ürün yaptırmak için araştırma yapması değil, takındığı tavır yanlış benim gözümde.
Olay böyle se haklisin ama yinede vatandaşı mağdur ermek iyi degil yapılmamışsa y8ne yardımcı olalım inşallah evde çağası çocukları izler

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Olay böyle se haklisin ama yinede vatandaşı mağdur ermek iyi degil yapılmamışsa y8ne yardımcı olalım inşallah evde çağası çocukları izler
Ben takip ettim konuyu, burada servisin de suçu yok zira bunlara tedarik sağlayan Phılıps in İstanbul merkezli bir yerleri var (Deşifre etmeyeyim şimdi) malzeme tedarik edemiyorlar o nedenle geç oldu ama oldu sonunda o tv.

İşte bu nedenlerle bu forumda ürün önerirken kılı kırk yarıyoruz, işte bu nedenle ''LG den dinlenmeden, Phılıps den dinlene dinlene kaçın'' diyoruz (Diyorum)

Malı satana kadar iyi, sonra vatandaş iki kıytırık led için 2 ay beklesin.

E Çevrimdışı

ego_1981

Yeni Üye
30 Ara 2019
6
44
Evet aydınlatma çalışıyor demek. Size detaylı yazmadan evvel yine de Phılıps servisi arkadaşıma da bir danışayım ben.
Gereksiz ve hatalı bilgi paylaşmış olmayayım.
Adem bey yol göstericiğiniz ve yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Sizden gelecek cevaba göre çözüm arayışım devam edecek.

E Çevrimdışı

Exodia

Aktif Üye
24 Eki 2019
79
25
Güzel kardeşim benim.

Çok değerli, çok kıymetli bir gün geçirdim seninle.

Seve seve anlattım, haz alarak televizyonuna gerekli müdahaleyi yaptım buna emin olabilirsin.

Soketi takmayı da unutmayaydık iyiydi :))

Yalnız halen unutamıyorum, ''Bak bunları kırmadan çıkartmak zordur'' diyerek bakman için verdiğim tutucu kuleyi bakarken kırmayı nasıl başardın merak ediyorum :))

Bir sonraki ziyaretinin kahve içmek için olması dileklerimle.
İnşallah abim Memlekete bir döneyim hususi yanına gelmek istiyorum

E Çevrimdışı

ego_1981

Yeni Üye
30 Ara 2019
6
44
Gerekli bilgileri aktardım, cevap döner dönmez hemen sizinle paylaşacağım.

Adem bey merhaba, uzun bir aradan sonra masaj atayım dedim. 46pfl5507 tv için led değişikliği yaptım ufak bir kaç kenar plastiği dışında başarılı geçti diyordum ki alttaki pleksi üzerini temizlerken bazı yerler lekeli kaldı ve sonuç bu şekilde oldu sanırım biraz batırdım:) tavsiyeniz vamı? Teşekkürler

IMG_20200209_010634.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem bey merhaba, uzun bir aradan sonra masaj atayım dedim. 46pfl5507 tv için led değişikliği yaptım ufak bir kaç kenar plastiği dışında başarılı geçti diyordum ki alttaki pleksi üzerini temizlerken bazı yerler lekeli kaldı ve sonuç bu şekilde oldu sanırım biraz batırdım:) tavsiyeniz vamı? Teşekkürler

IMG_20200209_010634.jpg
En tereddüt ettiğim ve en çok uyardığım konulardan birisi bu.
Sebebi ise Polarizer katmanların insan elinden geçen yağlı dokuya ciddi duyarlı olması. En ufak lekeyi, noktayı, tozu, ter damlamasını, parmak izini gösterir bu katmanlar.

Temizliği ise ciddi sıkıntılıdır.

Şahsen ben, toz silerken dahi mikrofiber bezi elime alır, (afedersiniz) katmana sadece hoh der (Bu işlem biraz uzun sürüyor) ve dairesel hareketler ile silerim.

Artık gözden çıkmış katmanlar üzerinde yaptığım denemelerde alkol içerikli her unsurun gölgeler bıraktığını tespit ettim.

İlginçtir ki benim bazı zorda kaldığım durumlarda kullandığım seramik yüzey temizleyiciyi, çok düşük oranda akol içeren kolonya ile karıştırıp yine dairesel ama çok bastırmadan şekilde hareketler ile silerek, arkasından duru su ile durulayarak, kurutmayı yine mikrofiber ile hassas dairesel hareketler ile yaparak çok çok olumlu sonuçlar da aldım.

Yine de bunu, sırf is veya toz çıkarmak için kullanmamayı tercih ediyorum.

paneli kırmadan toplamış olmanın verdiği rahatlık ile bu falsoları görmezden gelmenizi tavsiye ederim.

Yine de sizi çok rahatsız ediyor ise, yeniden sökecekseniz, olası bir başarısızlıklta bu gölgelerden daha çoğu ile karşılaşacağınızı da unutmamanız gerekir. :)

E Çevrimdışı

ego_1981

Yeni Üye
30 Ara 2019
6
44
En tereddüt ettiğim ve en çok uyardığım konulardan birisi bu.
Sebebi ise Polarizer katmanların insan elinden geçen yağlı dokuya ciddi duyarlı olması. En ufak lekeyi, noktayı, tozu, ter damlamasını, parmak izini gösterir bu katmanlar.

Temizliği ise ciddi sıkıntılıdır.

Şahsen ben, toz silerken dahi mikrofiber bezi elime alır, (afedersiniz) katmana sadece hoh der (Bu işlem biraz uzun sürüyor) ve dairesel hareketler ile silerim.

Artık gözden çıkmış katmanlar üzerinde yaptığım denemelerde alkol içerikli her unsurun gölgeler bıraktığını tespit ettim.

İlginçtir ki benim bazı zorda kaldığım durumlarda kullandığım seramik yüzey temizleyiciyi, çok düşük oranda akol içeren kolonya ile karıştırıp yine dairesel ama çok bastırmadan şekilde hareketler ile silerek, arkasından duru su ile durulayarak, kurutmayı yine mikrofiber ile hassas dairesel hareketler ile yaparak çok çok olumlu sonuçlar da aldım.

Yine de bunu, sırf is veya toz çıkarmak için kullanmamayı tercih ediyorum.

paneli kırmadan toplamış olmanın verdiği rahatlık ile bu falsoları görmezden gelmenizi tavsiye ederim.

Yine de sizi çok rahatsız ediyor ise, yeniden sökecekseniz, olası bir başarısızlıklta bu gölgelerden daha çoğu ile karşılaşacağınızı da unutmamanız gerekir. :)
Adem bey cevabınız için teşekkürler, ilk tecrübe yada tecrübesizlik diyebilirsiniz:) Ev şartlarında çevresek faktörlerden toz vb. pateküller yapıştığından çok katmanlı yapının üzerinde bulunan pleksi camı temizlemek zorunda kaldım, bunu yaparkende ıslak mendil ve bant yardımıyla toz partiküllerini temizlemeye çalıştım ve sonuç olarak bunlar oluştu:) Temizleme konusunda tecrübem fazla olmadığından daha fazla zarar vermeme adına bu şekilde topladım:)
Tavsiye ve önerilerinizi göz önünde bulundurup, ekrandaki bu durumun gözüme batma katsayınıda hesaplayarak bir karar vereceğim artık:)

Kolay gelsin...

G Çevrimdışı

Gocmen

Yeni Üye
29 Nis 2020
1
45
Adem bey merhaba,
LG 70'' LB650V-ZA model için led bar nereden temin edebilirim? Bilginiz varsa fiyat söyleyebilir misiniz? Belli bir müddet çalıştıktan sonra tv kendini kapatıyor ama arka planda ses ve ışık tutunca paneldeki görüntü oynamaya devam ediyor. Ortalama 20 dak. sonra oluyor bu. HDMI bağlı cihaz olunca bu süre daha da kısalıyor. 5 dak. dan az diyebiliriz. Sizce de LED bardan mı kaynaklanıyordur? Teşekkürler.

Kolay gelsin.

Geri
Üst Alt