Bayezidthethunderbolt
Yeni Üye
Evet hocam, hatta komşuya taşıdık tv yi ama anakart yüzünden görmüyor sinyaliçok ilginç bir durum uydu kablosunun giriş soketini ve kabloda ki soketi konrol ettiniz mi
Evet hocam, hatta komşuya taşıdık tv yi ama anakart yüzünden görmüyor sinyaliçok ilginç bir durum uydu kablosunun giriş soketini ve kabloda ki soketi konrol ettiniz mi
Arıza t-con kartındanmış değiştirdim düzeldi..İyi akşamlar. Benim cihazımda da şöyle bir problem var. Söktüm baktım ama pek bakınca anlaşılacak bir şeye benzemiyor. Nedir sizce arıza? Arada görüntü düzeliyor arada fotoğraftaki gibi oluyor..
![]()
Görüntü aktaran kablolarda temassızlık mı var acaba dedim ama sorun gözükmüyor..
![]()
Görüntü ayarlarında yapay zeka (ai) ilgili bir ayar varsa kapalı konuma alıp denermisinHerkese merhaba, iyi akşamlar dilerim. Foruma ilk defa yazıyorum, forumda ki tüm bilgi ve paylaşımlar için öncelikle herkese teşekkür ederim. Bir kaç konuyu sizinle paylaşarak yardımınızı rica edeceğim.
Bir önceki televizyonum ışık sızması problemi sebebiyle değişim yapıldı ve yeni televizyonum olan LG 55nano866pa.hpdylwk teslim edildi. Fakat televizyonu izlerken bir netleşip bir bulanıklaşıyor, kanal logosunun etrafı bulanıklaşmış şekilde görülüyordu. Aynı zamanda kayan yazılar bazen çok pürüzsüz akarken bazen de titreyerek okunamayacak şekilde akıyordu. Bende TV nin ekran yenileme hızından şüphelendim ve Web tarayıcı üzerinden test yaptım. Testte 50-60 hz olarak sonuç verdi. Oysa ki televizyon teknik özelliklerinde gerçek 120 hz olduğu yazıyor. Daha sonra aynı testi başka cihazlarda da yaparak testin çalışıp çalışmadığını kontrol ettim, kardeşimin televizyonu 4 sene önceye ait olmasına rağmen 60hz, cep telefonu ve tablet ise 120hz sonuç verdi(teknik özelliklerinde yazan panel hz değerleri ile aynı). Ardından hafta başında ilgili yetkili servise kayıt oluşturdum ve bugün geldiler. Yetkili servis logo etrafındaki bulanıklaşmanın ve bir netleşip bir bulanıklaşmanın uydu sinyal kalitesinden kaynaklandığını, kalitenin düşük olduğunu söyledi. Sinyal cihazı ile baktılar ve 55/65 arası olduğunu bu konuda tvde bir arıza olmadığını söylediler. Ardından ekran yenileme konusu ile ilgili olarak cihazın 120 hz olduğunu ve bu yapılan testlerin onlar için geçerli olmadığını, panelin ekran yenileme testinin böyle yapılamayacağını, TV de görünür bir problem olmadığını ama çok istiyorsam ekran yenileme değerinin tespiti için tvyi servise götürmeleri ve panelin sökülüp, 120hz lik bir yayının panele vererek bu değerin tespit edilebileceğini söylediler. Arada cumartesi ve pazar oldupu için pazartesi alalım TV yi hafta sonu cihazsız kalmayın dediler. Uydu sinyali kalitesiz olduğu ve tvde birşey olmadığını söyledikleri için de 150 tl servis ücreti ödedim.
Şimdi kayan yazıların titreyip düzelmesi gerçekten sinyal kalitesinden mi yoksa hertz değerinden mi, ekran yenileme değerinin tespiti bu şekilde cihazın açılması ile mi oluyor, benim yaptığım test geçersiz mi, servis cihazı açarak panelin 120 hz olduğunu bana nasıl ispatlayacak, cihaz açıldığı için dezavantajım olur mu? Cihazı göndereyim mi servise?
Sizin önerileriniz nedir? Umarım doğru konu altına yazmışımdır. Hatam kusurum olduysa özür dilerim. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba, gecikme için özür dilerim ancak deneyebildim. Fakat sonuç aynı, acaba tarayıcı desteklemiyor olabilir mi? Bu arada cihazın açılmasını istemediğim için TV yi servise göndermedim. Bu konuya çok fazla mı takılıyorum bilemedim.Görüntü ayarlarında yapay zeka (ai) ilgili bir ayar varsa kapalı konuma alıp denermisin
sinyal zayıfsa, internette hd sinyal kuvvetlendirici aparatlar var, onlardan alıp takabilirsiniz, benim sinyalim yeterli olduğu halde (70-80) taktım şimdi 95-100 oluyor sinyal kalitesi ve gücü.Merhaba, gecikme için özür dilerim ancak deneyebildim. Fakat sonuç aynı, acaba tarayıcı desteklemiyor olabilir mi? Bu arada cihazın açılmasını istemediğim için TV yi servise göndermedim. Bu konuya çok fazla mı takılıyorum bilemedim.
TV ni servise vermeyin. Öyle şey mi olur para almak için açacaksın. Ne güzelHerkese merhaba, iyi akşamlar dilerim. Foruma ilk defa yazıyorum, forumda ki tüm bilgi ve paylaşımlar için öncelikle herkese teşekkür ederim. Bir kaç konuyu sizinle paylaşarak yardımınızı rica edeceğim.
Bir önceki televizyonum ışık sızması problemi sebebiyle değişim yapıldı ve yeni televizyonum olan LG 55nano866pa.hpdylwk teslim edildi. Fakat televizyonu izlerken bir netleşip bir bulanıklaşıyor, kanal logosunun etrafı bulanıklaşmış şekilde görülüyordu. Aynı zamanda kayan yazılar bazen çok pürüzsüz akarken bazen de titreyerek okunamayacak şekilde akıyordu. Bende TV nin ekran yenileme hızından şüphelendim ve Web tarayıcı üzerinden test yaptım. Testte 50-60 hz olarak sonuç verdi. Oysa ki televizyon teknik özelliklerinde gerçek 120 hz olduğu yazıyor. Daha sonra aynı testi başka cihazlarda da yaparak testin çalışıp çalışmadığını kontrol ettim, kardeşimin televizyonu 4 sene önceye ait olmasına rağmen 60hz, cep telefonu ve tablet ise 120hz sonuç verdi(teknik özelliklerinde yazan panel hz değerleri ile aynı). Ardından hafta başında ilgili yetkili servise kayıt oluşturdum ve bugün geldiler. Yetkili servis logo etrafındaki bulanıklaşmanın ve bir netleşip bir bulanıklaşmanın uydu sinyal kalitesinden kaynaklandığını, kalitenin düşük olduğunu söyledi. Sinyal cihazı ile baktılar ve 55/65 arası olduğunu bu konuda tvde bir arıza olmadığını söylediler. Ardından ekran yenileme konusu ile ilgili olarak cihazın 120 hz olduğunu ve bu yapılan testlerin onlar için geçerli olmadığını, panelin ekran yenileme testinin böyle yapılamayacağını, TV de görünür bir problem olmadığını ama çok istiyorsam ekran yenileme değerinin tespiti için tvyi servise götürmeleri ve panelin sökülüp, 120hz lik bir yayının panele vererek bu değerin tespit edilebileceğini söylediler. Arada cumartesi ve pazar oldupu için pazartesi alalım TV yi hafta sonu cihazsız kalmayın dediler. Uydu sinyali kalitesiz olduğu ve tvde birşey olmadığını söyledikleri için de 150 tl servis ücreti ödedim.
Şimdi kayan yazıların titreyip düzelmesi gerçekten sinyal kalitesinden mi yoksa hertz değerinden mi, ekran yenileme değerinin tespiti bu şekilde cihazın açılması ile mi oluyor, benim yaptığım test geçersiz mi, servis cihazı açarak panelin 120 hz olduğunu bana nasıl ispatlayacak, cihaz açıldığı için dezavantajım olur mu? Cihazı göndereyim mi servise?
Sizin önerileriniz nedir? Umarım doğru konu altına yazmışımdır. Hatam kusurum olduysa özür dilerim. Şimdiden teşekkürler.
Bu görüntü neyin açılışında çektinizMerhaba,
55QN85A ürününden satın aldım tam karanlık ortamda sağ alt köşe ve sol üst tarafta siyah ekranda parlama clouding söz konusu mu? Açı değiştirerek çektiğim videoyu ekliyorum. muhakkak telefon çekimi ile göz arasında fark bulunuyor ancak sağ tarafta sanki bir ışık süzmesinden emin olamadım destek olup yorum yapabilirseniz sevinirim. Servise başvurulması gereken konu var mıdır?
Ortam tam kararmadan ilgili parlamayı yapmıyor. Full karanlık ortamda Netflix ve youtube açılış ekranında belli olan bir durum.
Video
![]()
Merhaba,Bu görüntü neyin açılışında çektiniz
85A modeli IPS yapıya sahiptir. Karanlık ortamlarda performansı iyi olmaz. Siyahı iyi olmaz. TV de yerel karartma var bu biraz yardımcı olur.
Sizinde iyi sonuç almak için yapmanız gereken lambanizi açarsanız bundan en az şeklide etkilenirsiniz.
O zaman size şöyle anlatım. Daha iyi anlarsınız.Merhaba,
Direk youtube siyah test videosu açıp çektim. Evet dediğiniz gibi ışıklı ortamda belli olmuyor, tam karanlık ortam olunca bu şekilde açı değişikliğinde gözüküyor. Siyah performansı beklentimi karşılıyor sadece test etmek istediğimde böyle bir durumla karşılaştım sorun olup olmadığını öğrenmek amaçlı danışmak istedim.
Net cevap olmaz belki ama,arka ışığı kısmanız gerekir ,mesela 70 yapın arka ışığı,hem led ömrü uzar hem de göze batmaz(şahsi düşüncem tabii,biz öyle kulanıyoruz çünkü)Merhaba,
Direk youtube siyah test videosu açıp çektim. Evet dediğiniz gibi ışıklı ortamda belli olmuyor, tam karanlık ortam olunca bu şekilde açı değişikliğinde gözüküyor. Siyah performansı beklentimi karşılıyor sadece test etmek istediğimde böyle bir durumla karşılaştım sorun olup olmadığını öğrenmek amaçlı danışmak istedim.