Koronavirüs maalesef Türkiye'de de tespit edildi.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Reklam dediğin bu günün ve bundan sonrasının tarım şekli. Bu günün çocukları hayatlarında 3 defa meslek değiştirmek zorunda kalacaklar. Getirilen teknolojiler malesef bazı meslekleri ortadan kaldırıyor. Semercilik ve nalbantlığın kalktığı gibi. Hayatına çiftçi çocuğu olarak başlamış biri olarak yaptığım işere ben bile hayret ediyorum. Tam da dünyanın büyük değişiminin yaşandığı günlerde statikonun devam etmesini beklemek sadece temenniden öteye geçmez.
Benim çocukluğumda bütün köyümüz öküzlerle çiftçilik yapıyordu, gençliğimde traktörle birkaç kişi köyün tüm tarlalarını ekip kaldırıyordu çok daha kısa sürede. Gençlik şehre göç edip iş güç sahibi oldu. Araziler köyde kalanlar tarafından 'kiralanıp' ekiliyor eskisi gibi. Kalanların durumu gel görki şehirdekilerden çok iyi geçen yıllarda hayvancılık yapmak için gençlerden geri dönüş yapanlar bile oldu. Amcamın torunları hayvancılık yapıyor, kurban bayramında sadece büyük şehirdeki bir daire fiyatı kadar para alıyorlar. Yemi zaten yaptıkları tarımdan kalan saman, arpa, ve doğada gezdiriyorlar. Her haftada baharda sattıkları 600 kg peynirden bahsetmiyorum bile. Bizim hayvancılar sütü içmesin diye damızlık bıraktıkları bir kaçı dışında erkek yavruları yani oğlakları kesime yollar, beslemez bile.
Şehrindeki en işlek çarşıya gitsen ve sıradan bir esnafa sorsan işler nasıl diye;
İşinin bereketi kaçmasın, nazar değmesin diye sıradan cevap verir asla gerçeği söylemez. Yani ya ağlar yada ağlatır.
İnsan bilmediğine düşmanlık, anca bildiğine dostluk eder. Bu nedenledir güçlü dostlukların temelinin baştaki kavgalara dayanması.

Size işlerinizde kolaylıklar dilerim.

The_SreT Çevrimiçi

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,295
Süleyman Soylu 2 gün sonra sokağa çıkma yasağı gelebilir dedi. Güvenliğe , sağlık çalışanlarına ve gıda tedariği yapanlara çıkma yasağı olmayacakmış.

Anlaşılan o ki çıkma yasağı yakındır.

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
eğer, doğruysa fena ki çok fena!!!!

"
[SUP]CHP'li Ağbaba: Dün Koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 16 olarak açıklandı ama sadece İstanbul'da 20 ölüm var[/SUP]
"

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
kaos ortamı oluşmaması için olabilir. ülkemizin genelini etkileyen bir durum .şu durumdan bile siyasi rant sağlanması hiç hoş değil

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
eğer, doğruysa fena ki çok fena!!!!

"
[SUP]CHP'li Ağbaba: Dün Koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 16 olarak açıklandı ama sadece İstanbul'da 20 ölüm var[/SUP]
"
Aynı zamanda şöyle bir açıklama da var.

230926971-veliagbaba.jpg

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647

Yıl 1980 döviz taşımak suç. İthalat devletin iznine tabi. Çiftçi ekin biçtiği kosa (büyük orak) yurdışındaki yakını olan işçilerden hatıra bina yolcu beraberinde getirtiyor. Ülkemizde üst sınıf çelik işleme teknolojisi yok. Demografik yapı olarak ülke nüfusunun %80 kırsalda %20 şehirlerde yaşıyor. Okumak için şehirli olmak zorundasın, kırsalda ne okul var ne de okutacak gücü yeten ciftçi baba var, doğudaki köy ağaları hariç. Şehirdeki hakimin oğlu okuyor polis oluyor, doktorun oğlu okuyor hakim oluyor, işadamının oğlu okuyor yönetici oluyor. %20 ülkeyi yönetiyor, babadan oğula dışa kapalı bir ülke kendi kendine yetiyor, yazıda bahsettiği gibi. Gelgör ki içerideki dünyadan birhaber her köyde bir radyo şanslıysa bir tv ya var ya yok, halk ne bilsin çikolatayı, viskiyi, makarnayı, bir elbiseyi bile yamalar yamalar giyerdi. Bu durumu kendine yetiyordu diye yutturmaya çalışanlara ah etmezsek yuh olsun bize.

Aslında darbede (sebeplerinin biri) bizim pazarı dünyaya entegre etmek için yapılmıştı. Çok sancılı günlerimiz oldu kolay değil bir milleti köyden şehire taşımak, üstelik şehirdekilerin kurulu düzenine eklemek. Bu günkü dünyada kendi kendine yetebilecek tek ülke abd dir. Bunun dışında hiç bir ülke kendi kendine yetemez, ihtiyaçlar ve tüketimler entegre olmuş durumdadır. Buğday alır işler makarna, büskivi v.b. yapar satar para kazanırsınız. Yada üretimin yetmediği yıllık 4,5 ton almanyadan aldığımız altın gibi.
Devlet zaten bunları sürekli rakamlarla yayınlar ilgisi olan takip etsin diye hesap verir.

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
Aynı zamanda şöyle bir açıklama da var.

230926971-veliagbaba.jpg
umarım öyledir hocam. burada mevzu, birilerinin , toplum panik olmasın (!) diye gerçekleri halktan saklayıp, saklamadığı. çok şükür kendi aklımız var, devlet-ve-veya siyasi iktidar bizim yerimize karar vermekten ziyade, bu pandemik günlerde tüm vatandaşlara yardım etmek, desteklemek vb. işler yapmalı.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51

Yıl 1980 döviz taşımak suç. İthalat devletin iznine tabi. Çiftçi ekin biçtiği kosa (büyük orak) yurdışındaki yakını olan işçilerden hatıra bina yolcu beraberinde getirtiyor. Ülkemizde üst sınıf çelik işleme teknolojisi yok. Demografik yapı olarak ülke nüfusunun %80 kırsalda %20 şehirlerde yaşıyor. Okumak için şehirli olmak zorundasın, kırsalda ne okul var ne de okutacak gücü yeten ciftçi baba var, doğudaki köy ağaları hariç. Şehirdeki hakimin oğlu okuyor polis oluyor, doktorun oğlu okuyor hakim oluyor, işadamının oğlu okuyor yönetici oluyor. %20 ülkeyi yönetiyor, babadan oğula dışa kapalı bir ülke kendi kendine yetiyor, yazıda bahsettiği gibi. Gelgör ki içerideki dünyadan birhaber her köyde bir radyo şanslıysa bir tv ya var ya yok, halk ne bilsin çikolatayı, viskiyi, makarnayı, bir elbiseyi bile yamalar yamalar giyerdi. Bu durumu kendine yetiyordu diye yutturmaya çalışanlara ah etmezsek yuh olsun bize.

Aslında darbede (sebeplerinin biri) bizim pazarı dünyaya entegre etmek için yapılmıştı. Çok sancılı günlerimiz oldu kolay değil bir milleti köyden şehire taşımak, üstelik şehirdekilerin kurulu düzenine eklemek. Bu günkü dünyada kendi kendine yetebilecek tek ülke abd dir. Bunun dışında hiç bir ülke kendi kendine yetemez, ihtiyaçlar ve tüketimler entegre olmuş durumdadır. Buğday alır işler makarna, büskivi v.b. yapar satar para kazanırsınız. Yada üretimin yetmediği yıllık 4,5 ton almanyadan aldığımız altın gibi.
Devlet zaten bunları sürekli rakamlarla yayınlar ilgisi olan takip etsin diye hesap verir.

Bulunduğunuz konumdan, kazandığınız paradan, yaşadığınız coğrafyadan, ekonomik ve siyasal ortamdan memnunsanız bana kokoreç yemek düşer, saygı duyarım... Çünkü; ben ne yazsam, hangi doğruları ortaya koysam siz görmeyecek, bilmeyeceksiniz... Artık çabalamıyorum, sizin gibi insanlarla tartışmıyorum, saygı duyuyorum... Lütfen beni bu mesajımdan sonra dikkate almayınız, muhatap olmayınız. Teşekkürler.

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
umarım öyledir hocam. burada mevzu, birilerinin , toplum panik olmasın (!) diye gerçekleri halktan saklayıp, saklamadığı. çok şükür kendi aklımız var, devlet-ve-veya siyasi iktidar bizim yerimize karar vermekten ziyade, bu pandemik günlerde tüm vatandaşlara yardım etmek, desteklemek vb. işler yapmalı.
Haklısınız hocam o noktada ama benim takıldığım nokta bu durumda halk panik yapmasın diye böyle birşey gizlenmemeli. Bu konuda aynı fikirdeyiz. Hiç bir gerekçe bana gizlemeyi mantikli gosteremez. Ama bakanın bilgilendirmesini paylaşıp sadece ilk mesajlarını haber yapmak bana ters geliyor. Sizin için demiyorum yapan haber kanallarına lafım. Hangi kanal veya gazete olursa olsun.

Geri
Üst Alt