Cevabı çok basit olur muhtemelen,şimdiye kadar bu cevap çok işe yaradı...Her vücutta farklı semptomlar gösteren virüse nasıl aşı üretiliyor buna nasıl güvenicez ülkemizde bu aşının içeriğini inceleme yapacak laboratuvar varmı. 3-5sene sonra eyvah biz bu aşı da hata yaptık denirse geri dönüşü olur mu ölen öldüğüylemi kalır. Neyse ki aşı mecburi değilmiş.
Tören mören ne istiyorlarsa yapsınlar zaten israf ve haramda önleri alınmıyor fakat törenle gönderilen trenin Maltepe'den geri çevrilmesi tam şeytan işi...geçen yıl ekim -kasım ayları gibi bu seferler başlamıştı geceleri marmaray çin den avrupaya ve avrupadan çin e giden trenler için zaten kullanılıyor. türkiyeden cevher ve maden mermer taşımacılığıda yapılıyor. tekrar tekrar tören yapmanın sebebini anlamış değilim
Benim param ile bana caka satan, soru çalanlara göz yumup hakkımı yiyen, tek ayak üstünde dokuz yalan söyleyen, yüzükten gayrısı haram deyip haram yemeye doymayan, kardeşim olsa tek yumruk olmam...Bir de biz değerimizin farkına varıp tek yumruk olabilsek hiç yoktan içeride.
Kaynağı Çin olduğu için bu illetin, aşısını da bulmuşlardır diye düşünmüş olabilirler desem kendim de buna inanmam...Şimdiya kadar hangi ülke hangi aşıyı sipariş geçmiş bir bakalım.
Avrupa Birliği ( 27 ülke ) - Amerika - Japonya - İngiltere ve Kanada , Çin aşısı hariç diğer bütün aşılardan sipariş vermiş. Avustralya ve Şili BioNTech ve Oxford aşılarından sipariş etmiş. Hindistan , Endonezya , Brezilya , Mısır , Arjantin Oxford aşısı sipariş etmiş. Peru BioNTech aşısı sipariş etmiş. Biz ise bu kadar ülkenin göremediği , kıymetini bilemediği , Sinovac Çin aşısını sipariş eden dünyada ki yegane ülkeyiz ?
Bir şeyler yazacaktım da vazgeçtim size katılıyorum, çok güzel açıklamışsınız diyip kaçıyorum.TEKNOWEST hocam normal bir durum olabilir yani. Bir çok farklı nedene dayalı haberde ki tablo sekillenebilir. Aşı yapıldıktan sonra koruma sağlaması için belirli bir süre geçmesi gerekir. Önce savunma sistemi onu tanıyacak ona uygun antikor sentezlenecek. Sonra sentezlenen antikor miktarı belirli bir seviyenin üzerine çıkacak. Bu süreç tek aşılama ile yüksek oranda koruma sağlayanlarda 3-4 hafta civarı. Bu süreçte eğer hastalıkla karşılaşılırsa ise bazen hastalık daha hafif bazen de duruma göre daha ağır atlatilabilir. Buda genellikle kişinin savunma sistemine, etkenin miktarına, etkenin hastalık yapma gücüne, süreçte kullanılan ilaçlara vb. bir çok nedene göre değişebilir. Bazı asilarda iki üç veya dört doz gerekebilir aşıdan aşıya değişir. Bazılarında ise senelik veya 5-10 senelik tekrarlar gerekebilir. Ayrıca aşıların üretim, taşınma, uygulama kısımlarında sorunlar olabilir.
Yani işin özü haberde de olduğu gibi plesebo niyetine bos aşı olabilir, eğer normal aşı ise, ozamanda zaten hastalığı aşılamadan önce almış olabilirler (PCR ile bakılsa bile yalancı negatiflik vermiş olabilir), asilandiktan kısa süre sonra hastalığı kapmış olabilirler, aşıya veya kişiye bağlı yukarda sayılan herhangi bir sebepten dolayı yeterince koruma sağlanamamış olabilir. Bu seçenekler uzar gider.
Ayrıca aşıların hepsi için geçerli %100 koruma diye birşey yoktur. Şuan aklıma gelen veya gelmeyen herhangi bir nedene bağlı hiç korumama durumu olabilir. Önemli olan kitlelerin yeterli bölümünde yeterli immün cevap oluşturmasıdır. Ki burada gercek aşı yapılmış olsa bile kaç kişide 12 kişinin hastalığa yakalandığını bile bilmiyoruz.