Koronavirüs aşısı yaptırmak zorunlu mu? Aşı zorunlu mu olacak?

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
Size katılıyorum, belki biraz fazla tepki vermiş olabilirim ya da fazla karmaşık anlatmış ama bu konu önemli. Çevremde iki hemşire var sağlıkçıların durumu az çok görüyorum, her gün ölen yüzlerce insan, bu konuda hassas olmayı gerektiriyor bence. Sizin yazılarınız da gayet seviyeli ve nazikti bence kimsenin alınacağını düşünmüyorum yanlış anlaşılma olmasın. Eğer yazılarıma alınan kırılan olduysa kusura bakmasın, yardımcı olmaya çalışıyorum saf spekülasyon yerine en azından biraz bilgi üzerinden gidersek daha iyi olur diye düşünüyorum.:ok Benim de favori komplo teorim var, HAARP antenleri birkaç tane antenin deprem yapıp iklim kotrol etmesi iyi hoş güzel teori. ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim şahsi görüşüm biraz zamana ihtiyaç var bu konunun netleşmesi için, şuan isteyen sağlıkçılar Çin aşısını yaptırabiliyormuş o yüzden yakında yan etkileri, nasıl olduğu gibi bilgiler ortaya çıkar diye düşünüyorum. Bu konuyu bu forumda asla yapmayacağım diye kendime kural koyduğum ikili polemiğe doğru götürdüğümü farkettim o yüzden burada bırakıyorum. Sayın teraspy teraspy emminin deyimiyle no comment.
basit bir haarp deneyi.

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
basit bir haarp deneyi.

Hocam bu resonans olayı, iki cisim aynı frekansta titrerse ya da bir cisme doğal titreme frekansında titreşim uygulanırsa çok güçlü bir şekilde titremesinden kaynaklı. Bir sebebi vardı bunun ama sadece bardakta değil köprüden geçen askerler de mesela köprüyü yıkabiliyor hepsi uygun adım yürürse ve köprünün doğal frekansına yakın bir tempoda yürürlerse. Ya da uzun köprülerde rüzgar bazen köprünün doğal frekansına yakın eserse köprü çok şiddetli sallanmaya başlıyor. HAARP ta yaptıkları şey aynı değil. Onlar üst atmosfere yüksek güçte ve frekansta dalga gönderip ısıtma etkisini inceliyorlar. Güneşin atmosferi nasıl etkilediğine, atmosfere gönderilen sinyallerin nasıl dağıldığına filan bakıyorlar. Rusların da meşhur Duga radarları vardı mesela onlar da üst atmosfere çok güçlü dalga gönderip geri dönmesine bakarak uçak ya da füze geçip geçmediğini anlıyorlardı. Üst atmosferin ilginç özellikleri var mesela gönderilen dalgayı bazen yansıtırken, belli durumlarda taşıyor hatta Nikola Tesla nın bu konuda çalışmaları var. Atmosferden sektirerek sinyal taşıma, hatta elektrik taşımayı düşünmüş ama daha böyle bir şey yapılamadı. HAARP kapalı gizli bir proje de değil zaten ziyaretçi alıyorlardı, yaptıkları çalışmalar da dergilerde yayınlanıyor. Yaptıkları araştırmalarla uydu ve radar teknolojilerini geliştirmeye ve hava olaylarının nasıl oluştuğunu anlamaya çalışıyorlardı ancak havayı kontrol etmek için deprem yapmak için 3.6 megawattan çok daha fazla enerjiye ihtiyaç var. Bu olaylar doğal olarak olurken ölçemeyeceğimiz kadar enerji ortaya çıkıyor o kadar enerjiyi üretemeyiz bile.

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Dünya tek kutuptan iki kutba evriliyor. Tek kutbun dünyaya dayatacağı ve vurgun yapacağı tek aşıya diğer ülkeler bizim ülkemiz dahil karşılık verdiği görünüyor. Adamların seçimi bitip kazandırdıkları belli olunca aşıyı bulduk diye ilan ettiler, karşıdakiler de biz de bulduk işte size tam pazarı da teslim etmeyeceğiz, teslim de olmayacağız diyorlar. Almanya-abd ortaklığındaki aşıya karşılık rusya ve çin aşısının yanında bizim aşılarda tamamlanıyor yavaş yavaş. İnsan bir aşıya bakınca bile dünyanın tepesinde neler olduğunu bakıp da görebiliyor. Bir tarafta ABD-EU-Körfez arapları karşıda Birleşik krallık-çin-rusya-TR-katar-iran Yapılan dış ve iç basınçlar bizi kendi taraflarını çekmeye zorlamaktan öteye geçmiyor. Tabi esas oyuncular bu listenin üzerindeki bulutların üzerinde yaşayan kendilerine kolay erişilemeyen tüm dünyanın borçlu alduğu aileler. Bu gün ilk ihracat treninin çine 12 günlük yolculuğu İstanbuldan başladı, yükünü siz tahmin edin.
Bu virüse ilk yakalandığımdan tam altı ay sonra yine yakalandım. Uzmanlar üçüncü kez yakalanma şansının yok denecek kadar düşük olduğunu söylüyor. İkincide çok kolay geçirdim, bu Yaşadığım deneyimden şunu söyleyebilirim aşının vücuda ürettireceği antikorlar da ortalama 6 ay kadar koruyacaktır. Sonra yine aşı olmak gerekecektir. Sağlıklı ve atlatmış olanlarda yani vücudunda henüz antikor olanlarda aşılama bir işe yararmı onlara da işin uzmanları karar verecektir. Malum günlük otuz bin in üzerinde en istenmeyeni olsa da doğal yöntem aşılama toplumda devam ediyor.

Hayat ne garip dün ipek yolunu sahiplenip mayıs 2015 de seçimlerde hedefimiz deyip sahiplenen ana muhalefet bu gün şartlar gereği karşı tarafa düşüyor savunduğu her şeyin karşısında yer almak zorunda kalıyor.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Dünya tek kutuptan iki kutba evriliyor. Tek kutbun dünyaya dayatacağı ve vurgun yapacağı tek aşıya diğer ülkeler bizim ülkemiz dahil karşılık verdiği görünüyor. Adamların seçimi bitip kazandırdıkları belli olunca aşıyı bulduk diye ilan ettiler, karşıdakiler de biz de bulduk işte size tam pazarı da teslim etmeyeceğiz, teslim de olmayacağız diyorlar. Almanya-abd ortaklığındaki aşıya karşılık rusya ve çin aşısının yanında bizim aşılarda tamamlanıyor yavaş yavaş. İnsan bir aşıya bakınca bile dünyanın tepesinde neler olduğunu bakıp da görebiliyor. Bir tarafta ABD-EU-Körfez arapları karşıda Birleşik krallık-çin-rusya-TR-katar-iran Yapılan dış ve iç basınçlar bizi kendi taraflarını çekmeye zorlamaktan öteye geçmiyor. Tabi esas oyuncular bu listenin üzerindeki bulutların üzerinde yaşayan kendilerine kolay erişilemeyen tüm dünyanın borçlu alduğu aileler. Bu gün ilk ihracat treninin çine 12 günlük yolculuğu İstanbuldan başladı, yükünü siz tahmin edin.
Bu virüse ilk yakalandığımdan tam altı ay sonra yine yakalandım. Uzmanlar üçüncü kez yakalanma şansının yok denecek kadar düşük olduğunu söylüyor. İkincide çok kolay geçirdim, bu Yaşadığım deneyimden şunu söyleyebilirim aşının vücuda ürettireceği antikorlar da ortalama 6 ay kadar koruyacaktır. Sonra yine aşı olmak gerekecektir. Sağlıklı ve atlatmış olanlarda yani vücudunda henüz antikor olanlarda aşılama bir işe yararmı onlara da işin uzmanları karar verecektir. Malum günlük otuz bin in üzerinde en istenmeyeni olsa da doğal yöntem aşılama toplumda devam ediyor.

Hayat ne garip dün ipek yolunu sahiplenip mayıs 2015 de seçimlerde hedefimiz deyip sahiplenen ana muhalefet bu gün şartlar gereği karşı tarafa düşüyor savunduğu her şeyin karşısında yer almak zorunda kalıyor.

Son paragrafınıza istinaden hayatın ne garip olduğu hakkında bir çok örnek verebilirim ama ne bu örnekleri kabul edersiniz ne de yanlışa yanlış diyebilirsiniz...

Ayrıca, dünya hiç bir zaman tek kutuplu olmadı, sovyetler dağıldığında bile...

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bu gün ,tv100 haberlerinde bizdeki bu başlığı spiker okuyunca "aha" ,dedim ,bizim forumu takip eden bir spiker ,sanki buradan okuyormuş gibi geldi bana :) ,irfan değirmenci ara vermişti ,tv kurcalıyordum , bu haber çıktı karşıma :kiskis

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
Her vücutta farklı semptomlar gösteren virüse nasıl aşı üretiliyor buna nasıl güvenicez ülkemizde bu aşının içeriğini inceleme yapacak laboratuvar varmı. 3-5sene sonra eyvah biz bu aşı da hata yaptık denirse geri dönüşü olur mu ölen öldüğüylemi kalır. Neyse ki aşı mecburi değilmiş.

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
:alala :cool:rant1
IMG_20201205_012223.jpg

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Buraya yazmayacağım diye yukarıda söylemişim ama ufaktan bir ekleme yapmadan duramayacağım. Burada büyük ihtimalle fotoğraf çekmek amaçlı yapmışlardır ancak gerçekten teste katılanların yarısına aşı yapılmaz. ? Anlamayacakları şekilde boş bir solüsyon verilir böylece kontrol gurubu olmuş olurlar. Aşıyı alan guruptan kaç kişi hastalığa yakalandı, olmayan guruptan kaç kişi yakalandı böyle etkinliğini test ediyorlar. Birde yan etkileri psikolojik mi belli oluyor. Mesela hem aşı verilen hem de aşı verilmeyen kalp çarpıntısı oldum diye geri dönüt verirse onun psikolojik olduğu anlaşılıyor.:ok

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
Buraya yazmayacağım diye yukarıda söylemişim ama ufaktan bir ekleme yapmadan duramayacağım. Burada büyük ihtimalle fotoğraf çekmek amaçlı yapmışlardır ancak gerçekten teste katılanların yarısına aşı yapılmaz. ? Anlamayacakları şekilde boş bir solüsyon verilir böylece kontrol gurubu olmuş olurlar. Aşıyı alan guruptan kaç kişi hastalığa yakalandı, olmayan guruptan kaç kişi yakalandı böyle etkinliğini test ediyorlar. Birde yan etkileri psikolojik mi belli oluyor. Mesela hem aşı verilen hem de aşı verilmeyen kalp çarpıntısı oldum diye geri dönüt verirse onun psikolojik olduğu anlaşılıyor.:ok
Solüsyon olsa neyse enjektör de iğne yok hocam ?

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Zamanında domuz gribi aşısı vurunmuştum. Çoğu zaman pişman olmuştum. Ama bu korona biraz farklı gibi ?

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,324
Şimdiya kadar hangi ülke hangi aşıyı sipariş geçmiş bir bakalım.

s-ec02ad54bcc76f6a9964835783c6b730900b73f7.jpg

Avrupa Birliği ( 27 ülke ) - Amerika - Japonya - İngiltere ve Kanada , Çin aşısı hariç diğer bütün aşılardan sipariş vermiş. Avustralya ve Şili BioNTech ve Oxford aşılarından sipariş etmiş. Hindistan , Endonezya , Brezilya , Mısır , Arjantin Oxford aşısı sipariş etmiş. Peru BioNTech aşısı sipariş etmiş. Biz ise bu kadar ülkenin göremediği , kıymetini bilemediği , Sinovac Çin aşısını sipariş eden dünyada ki yegane ülkeyiz ?

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

e.nar

Süper Üye
1 Haz 2018
514
Çin aşısının bilindik bir yöntemle üretildiği için güvenilir olduğunu söylüyorlar. Ne kadar doğru? Halkı rahatlatmak için mi söyleniyor bilmiyorum. Aşı karşıtı olmayanlar bile bu aşıyı olmak istemiyor. Aşılamadan önce halkın kafasındaki soru işaretlerini kaldıran, detaylı bir açıklamanın yapılması lazım. Astımım olduğu için bu aşıyı mecbur yaptıracağım ama hangi üreticininkini?

Geri
Üst Alt