denermisin:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
denermisin:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
bu daha farklı bir işlem, eproom programlıyorlar. bununda özel aparatları var. basit bir işlem değildir, ama o ana kartın ayağı kalkması da çok zor bir işlemdirUSB'yi taktım. OK'a basarak TV'yi açtım ama hiçbir faaliyet yok. LED hiçbir şekilde yanmıyor :( Tam manasıyla ölü modu.
Normal açmaya çalıştığım vakit de herhangi bir tepkime yok.
Bu tür durumlarda anakartın flaşını temizlemek gerekiyormuş. Temizleme yazılımları diye bir mefhum varmış. Böyle bir şey mümkün müdür?
bu daha farklı bir işlem, eproom programlıyorlar. bununda özel aparatları var. basit bir işlem değildir, ama o ana kartın ayağı kalkması da çok zor bir işlemdir
uygunluktan kastın fiyat galiba,Özel aparat derken RS232 mi?
Mümkün olan her şeyi denemek istiyorum. Uygun kart da bulamadım internetten :(
Artık usb ile yazılım yüklenmez,üzgünüm ama bence boşuna umutlanma sevgili Müşteki,neden dersen sanırım 1 mblik flasha 2 mb,veya 2mblik flasha 1 mb yazılım atıldı,usb ile geri dönülmez,ya flashı yeniden programlanacak veya uygun bir kart alınacak ,veya servise verilecek,tabii "usb ile yazılım yüklenmez" derken bu benim fikrimdir,y,nede iddia etmeyeyim bu konuda,ama zor,usb ile.
Bende uzun yıllar önce LG dvd playerde yaşadım anlattığın sorun gibi bir sıkıntıyı,(o zaman da bu cihazın yazılımıyla oynuyordum,herzamanki gibi -mtk işlemci- )Konuyla ilgisi yok ama şöyle bir hatıratımı nakledeyim. Vakti zamanında Çin'den aldığım bir telefona farklı yazılımlar yükleyip deneme yapıyordum. Meraktan ötürü desteklenmeyen bir yazılımı yükledim ve telefon hiçbir şekilde tepkime vermez oldu. Forumlarda yine tartıştık. Anakartın yanlış yazılımdan ötürü yandığını ifade edenler olsa da bazı ehiller ana kart üzerindeki "test point" alanlarını bulup kabloyla köprü atılırsa sorunun çözülebileğini düşünüyordu. Telefonu söktüm ve ön bilgiler ışığında test point noktalarını arayarak kablo ile iki noktayı birleştirdim. Akabinde telefon bilgisayara bilinmeyen USB aygıt şeklinde bir sinyal gönderince orijinal yazılımı atarak telefonu yeniden kullanılabilir hale getirmiştim.
Bu mantıkla bir çözüm getirebilir miyiz diye araştırıyorum.
17mb95m kartın üzerinde Made In Turkey yazısını görünce bu kartlarımızın dünya genelinde pek çok televizyonda kullanıldığını öğrenince tarifsiz bir iftihar duygusu yaşadım lakin kendi ürettiğimiz bir sistemde bu denli kısıtlı bilginin olması da bir o kadar taaccüp ettirdi.
Konumuza yeniden dönecek olursak Bahsettiğimiz flash programlanması nasıl yapılabilir, rehber dökümanlar mevcut mudur?
Ayrıca yetkili servis bu hatanın onarımı için tahmini ne kadar bir ücret talep eder acaba?
45li yaşlarda olsaydım kesin alırdım bu aparatı sevgili hosbuldukrt809 vestel diye youtube da aratirsaniz ingilizce videolu anlatimlar mevcut.Kullanilan yöntem olarak anakarttan parca sökülerek veya sökmeden yapilan 2 farkli yükleme videosu mevcut.
bios programlayicisi, sadece tv icin degil bence yine alin bulunsun. Burada online satis sitelerinde 6€ dan basliyor fiyatlari45li yaşlarda olsaydım kesin alırdım bu aparatı
OO,keşke o kadar olsart809 vestel diye youtube da aratirsaniz ingilizce videolu anlatimlar mevcut.Kullanilan yöntem olarak anakarttan parca sökülerek veya sökmeden yapilan 2 farkli yükleme videosu mevcut.
Amazon product ASIN B07SNTL5V6OO,keşke o kadar olsa