Önemli Klima Tavsiye 2026

hocam klimayı kuracağım küçük odadan(8m2) büyük odaya(12m2) kapı açılıyor o şekilde geçiş oluyor. büyük olan oda tam olarak yararlanamasa bile yarısı kadar ısınsa/soğusa benim için yeter. maksat kış günleri orasının kırılması. sizce kaç btu luk klima işimi fazlasıyla görür. bütçem max 50k
Sizi anlıyorum ama bu iş oldu bittiye gelmez neden mi.? Isınan hava yükselir diğer odalara soğuk gibi akarak ilerlemez. Klimanın konumu, rüzgar yönü doğru olmalı ki istediğiniz olsun.

Ortam müsaitse oda ve kapıların konumu gösteren fotoğraf atar mısın

Merhaba. Evim ekteki gibi. Çizimdeki yere iç üniteyi (yeşil renkli çizim) kurup koridor kapısı kapalı odaların kapısı açık olacak şekilde 2 odayı soğutmayı planlıyorum. ısıtmak için kullanmayacağım. öncelikle bu şekilde odalar soğur mu? soğur ise hangi marka, model ve güçte klima önerirsiniz? Hem iç hem de dış ünitenin sessiz çalışması da önemlidir. Teşekkürler.

Klima-yeri-planlama.png

Son düzenleme:
Merhaba. Evim ekteki gibi. Çizimdeki yere iç üniteyi (yeşil renkli çizim) kurup koridor kapısı kapalı odaların kapısı açık olacak şekilde 2 odayı soğutmayı planlıyorum. ısıtmak için kullanmayacağım. öncelikle bu şekilde odalar soğur mu? soğur ise hangi marka, model ve güçte klima önerirsiniz? Hem iç hem de dış ünitenin sessiz çalışması da önemlidir. Teşekkürler.

Klima-yeri-planlama.png
Merhaba, koridor dar ve hacimce az olduğu için klimanın üflediği soğuk hava hızlıca kendine geri gelip termostat yapabilir.

Biraz daha detayli atlamak gerekirse siz 25 ayarlarsınız soğuk hava hızlıca klima geri döneceği için atıyorum ortam 27-28 derece olur ama klima 25 derece olarak algıladığı için ya kendini iyice kısar yada stop edip bekler.

Oda 1'den direk kapıya bakacak şekilde yada koridor kapısının üzerine takılırsa daha iyi olur.

Merhaba, koridor dar ve hacimce az olduğu için klimanın üflediği soğuk hava hızlıca kendine geri gelip termostat yapabilir.

Biraz daha detayli atlamak gerekirse siz 25 ayarlarsınız soğuk hava hızlıca klima geri döneceği için atıyorum ortam 27-28 derece olur ama klima 25 derece olarak algıladığı için ya kendini iyice kısar yada stop edip bekler.

Oda 1'den direk kapıya bakacak şekilde yada koridor kapısının üzerine takılırsa daha iyi olur.

Klima-yeri-planlama29e787cc357d0a8a.png

Hocam cevap için teşekkürler. 2. numaradaki gibi kapının üzerinde klima montajı için yer yok. 1 numara daki gibi olabilir mi? bu şekilde de oda 1 e faydası olur mu bilemedim.

Klima-yeri-planlama29e787cc357d0a8a.png

Hocam cevap için teşekkürler. 2. numaradaki gibi kapının üzerinde klima montajı için yer yok. 1 numara daki gibi olabilir mi? bu şekilde de oda 1 e faydası olur mu bilemedim.
1. numaralı yere koyarsanız oda2 yatanlar hasta olur, oda 1 de sağ alt köseye koyabilir misiniz.?

hocam oda 1 de oğlanın odası. ondan biraz kaçırmaya çalışıyorum aslında. bir de dış ünite oda 2 nin sol alt camda olmak zorunda.
şuna ne dersiniz? yukarı kaldırsak sürekli. az da olsa oda 1 serinlese.

Klima-yeri-planlama47e56383953cadaa.png

hocam oda 1 de oğlanın odası. ondan biraz kaçırmaya çalışıyorum aslında. bir de dış ünite oda 2 nin sol alt camda olmak zorunda.
şuna ne dersiniz? yukarı kaldırsak sürekli. az da olsa oda 1 serinlese.

Klima-yeri-planlama47e56383953cadaa.png
Bu şekilde de olur sesi sizi rahatsız ederse yada esinti üzerinize gelirse sağ baş yönünü sağ tarafa alırsınız. 12lik makine bence işinizi görür bütçe nedir.?

Geri
Üst Alt