Sota
Root
- 6 Mar 2016
- 24,491
Doğalgazın yoksa ısıtmada da kullanabilirsin.Üstad önerin üzerine lg modeli üzerine yoğunlaşıyorum öyleyse, genelde soğutma için Mersin bölgesinde kullanılacak.

Doğalgazın yoksa ısıtmada da kullanabilirsin.Üstad önerin üzerine lg modeli üzerine yoğunlaşıyorum öyleyse, genelde soğutma için Mersin bölgesinde kullanılacak.

Cop değerleri baya baya iyiye gitti son yıllarda. Fiyat olarak ılıman/sıcak yerlerde karlı bile olabilir diye düşünüyorum. Hani konunun uzmanı değilim ama teknik olarak gaza göre bissürü avantajını saymıştı bi gazcı arkadaşım.Doğalgazın yoksa ısıtmada da kullanabilirsin.![]()
Yeni nesil gazlar scop/seer değerleri ciddi şekilde yükseltti. Şunu da belirtmekte fayda varCop değerleri baya baya iyiye gitti son yıllarda. Fiyat olarak ılıman/sıcak yerlerde karlı bile olabilir diye düşünüyorum. Hani konunun uzmanı değilim ama teknik olarak gaza göre bissürü avantajını saymıştı bi gazcı arkadaşım.
Haaah, hade bakaam, yeni yeni öğrenecek şeyler çıktı bizeYeni nesil gazlar scop/seer değerleri ciddi şekilde yükseltti. Şunu da belirtmekte fayda var
Eurovent onayı olmadıktan sonra oraya 9 seer yazman da bir şey ifade etmiyor.

Parası olan gidip klimayı Çin'de fasonculara ürettiyor. Bas üzerine yavrucum markamızı TFC Klima diye , kataloğuna da SEER 10, SCOP 9 ekleyiver Mis....Haaah, hade bakaam, yeni yeni öğrenecek şeyler çıktı bize![]()
Peki yazılan teknik değerlerin doğru olup olmadığını kontrol edip onay veren bir kurum yok mu. Bilmediğim için sordum. Gerçekten dediğin gibiyse, çekiklere ürettirilen fason mallara çok dikkat etmek gerek. Sadece klima için demiyorum yani.Parası olan gidip klimayı Çin'de fasonculara ürettiyor. Bas üzerine yavrucum markamızı TFC Klima diye , kataloğuna da SEER 10, SCOP 9 ekleyiver Mis....
Test eden var mı.?

üretici test edilecek cihazını eurovent firmasına gönderip ücret karşılığı test ettirip onaylatabilir.Peki yazılan teknik değerlerin doğru olup olmadığını kontrol edip onay veren bir kurum yok mu. Bilmediğim için sordum. Gerçekten dediğin gibiyse, çekiklere ürettirilen fason mallara çok dikkat etmek gerek. Sadece klima için
Bilgi için teşekkür. Altı üstü klima diyordum ama biraz eşeleyine altından deniz/derya çıkıyor demek ki.üretici test edilecek cihazını eurovent firmasına gönderip ücret karşılığı test ettirip onaylatabilir.

18.000 'lik diye alacaksan Soğutma Kapasitesi Nominal 15.700 BTU onu bilerekten al.Gree pular 18000btu (28.000tl) uygunmu
fiyat cazip fakat P PoineMaia, dediği gibi nominal değeri düşük acaba yanlış mı girildi.Gree pular 18000btu (28.000tl) uygunmu
Bu sadece bu marka model içinmi geçerli bütün 18.000btu klimalar öylemi18.000 'lik diye alacaksan Soğutma Kapasitesi Nominal 15.700 BTU onu bilerekten al.
Hangi klima olursa olsun Nominal Soğutma ve Nominal Isıtma BTU değerine bakınız. Nominal değer neyse klimanın BTU değeride odur. Her 18 li,k klima 15700 Btu değildir tabiki bu Pular modelini öyle yapmışlar.Bu sadece bu marka model içinmi geçerli bütün 18.000btu klimalar öylemi
Bu aphro değil PularHangi klima olursa olsun Nominal Soğutma ve Nominal Isıtma BTU değerine bakınız. Nominal değer neyse klimanın BTU değeride odur. Her 18 li,k klima 15700 Btu değildir tabiki bu Aphro modelini öyle yapmışlar.