Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
24,470
Bu şekilde daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum. Tek klima ile sizin istediğiniz olay hem verimsiz olacaktır hemde elektrik tüketimi fazla olacaktır.
Ekran-Resmi-2025-07-21-14.13.28278820db8bd4030b.png
isabetli olmuş tek makina yetersiz kalır ve işaretli alanlar uygun.

D Çevrimdışı

devpanda

Yeni Üye
19 Şub 2025
12
30
Bu şekilde daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum. Tek klima ile sizin istediğiniz olay hem verimsiz olacaktır hemde elektrik tüketimi fazla olacaktır.
Ekran-Resmi-2025-07-21-14.13.28278820db8bd4030b.png
üstadlarım, geri bildirimleriniz için teşekkür ederim. şöyle bir detay daha paylaşma gereği duydum. salonu neredeyse hiç kullanmıyoruz. belki senede 3-4 defa salon kullanma ihtiyacımız oluyor. senede zaten max klima 30-45 gün çalışır diye tahmin ediyorum. çünkü kayseride yaşıyorum burada sıcaklar max bu kadar gün sürüyor.

H Çevrimdışı

hardcrss

Aktif Üye
26 May 2021
164
35
Annemlerin 25 m2 salonuna ev çok sıcak oluyor diye 18binlik airfel aldım. Evin yalıtımlı olmasını hesaba katmadık sanırım 26 derecede bile oda buz gibi oluyor. Bir süre sonra dış ünite tamamen duruyor. İnverter olması kurtarmıyor. 12lik olsa bile kurtaracakmış hatta fazla bile gelecekmiş. Ayrıca videodaki gibi de bir ses var servis gelip bakacak.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
24,470
Annemlerin 25 m2 salonuna ev çok sıcak oluyor diye 18binlik airfel aldım. Evin yalıtımlı olmasını hesaba katmadık sanırım 26 derecede bile oda buz gibi oluyor. Bir süre sonra dış ünite tamamen duruyor. İnverter olması kurtarmıyor. 12lik olsa bile kurtaracakmış hatta fazla bile gelecekmiş. Ayrıca videodaki gibi de bir ses var servis gelip bakacak.

Gaz sesine benziyor ev içinde borulamada sert dönüş yapıldı mi.?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
24,470
Reis bende klima arayışındayım bir çok kişi mitsubishi önerdi..seninde fikrini almak isterim bu gönderdiğin linktekimi sorunsuz yoksa mitsubishi ? bütçe 40 ila 45
ME alacak gücünüz varsa hiç sağa-sola bakınmayın.

Hangi serisini düşünüyorsunuz.? Iyi serileri 45k alamazsınız.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
24,470
üstadlarım, geri bildirimleriniz için teşekkür ederim. şöyle bir detay daha paylaşma gereği duydum. salonu neredeyse hiç kullanmıyoruz. belki senede 3-4 defa salon kullanma ihtiyacımız oluyor. senede zaten max klima 30-45 gün çalışır diye tahmin ediyorum. çünkü kayseride yaşıyorum burada sıcaklar max bu kadar gün sürüyor.
Sana zahmet oda, hol ölçülerini yazar mısın.

S Çevrimdışı

serler

Yeni Üye
24 Tem 2025
10
43
IMG_8379ceaf6bc1181b9bbf.jpg

Merhabalar
Ayvalık gömeç tarafındaki 2 + 1 100 m rakımda bulunan,kaba sıva üzeri yalıtımı olup kuzey batı cephe yönlerine bakan 55 m2 bir daire sahibiyim. Yatak odası sabah güneş doğuşu ile saat 10 a kadar güneş alıyor. Salonum akşam 5 ten güneş batışına kadar güneş alıyor. Camlarda elektirkli panjur mevcut. Konumumuz hakim rüzgarlara ev sahipliği yapan bir yer. Hem ısıtma hemde soğutma için kullnabilcecğim. salon ve yatak odası için 12.000 ve 9.000 btu ‘ luk birer tane klima düşüncem var. Ya da salona daha yüksek bir btu klima alıp bütün evi bununla ısıtıp soğutabilir miyim? Bu nokta da marka model olarak fayda görebileceğim ürün ya da ürünler konusunda tavsiye ve tecrübelerinize ihtiyacım var.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
24,470
Yok gördüğüm kadarıyla yapılmadı zaten dış ünite iç ünitenin arkasında. Bir borulama yok.
gelip kontrol etsinler bakalım. Bizim Fair Play Fair Play LG klimasında korkunç ses geliyordu gidip kendim baktım boru titreyerek gövdeye temas ediyor o da aşırı zırıltı yapıyordu hafif araladım sorun çözüldü :kiskis

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
24,470
IMG_8379ceaf6bc1181b9bbf.jpg

Merhabalar
Ayvalık gömeç tarafındaki 2 + 1 100 m rakımda bulunan,kaba sıva üzeri yalıtımı olup kuzey batı cephe yönlerine bakan 55 m2 bir daire sahibiyim. Yatak odası sabah güneş doğuşu ile saat 10 a kadar güneş alıyor. Salonum akşam 5 ten güneş batışına kadar güneş alıyor. Camlarda elektirkli panjur mevcut. Konumumuz hakim rüzgarlara ev sahipliği yapan bir yer. Hem ısıtma hemde soğutma için kullnabilcecğim. salon ve yatak odası için 12.000 ve 9.000 btu ‘ luk birer tane klima düşüncem var. Ya da salona daha yüksek bir btu klima alıp bütün evi bununla ısıtıp soğutabilir miyim? Bu nokta da marka model olarak fayda görebileceğim ürün ya da ürünler konusunda tavsiye ve tecrübelerinize ihtiyacım var.
salona 18lik, arka odaya 9 luk işaretlediği şekilde hole bakacak şekilde montaj yapılırsa işinizi görür.

IMG_8379ceaf6bc1181b9bbf6ff4681e14a85614.jpg

Geri
Üst Alt