Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
24,473
Sota Sota Hocam kıyaslamayı yaparken Teknik verilerine bakarak ve Gree Airy kullandığım ve bildiğim bir ürün olduğu için giriş seviyesi Pular almaktansa Airy almanın mantıklı olduğunu düşündüm. Özellikle iki klimanında Min Btu değerlerinide karşılaştırdığımda Airy Pulardan çok çok daha ekonomik bir soğutma ve ısıtma yapacağıda aşikar. Siz ne düşüyorsunuz hocam bu konuda ?

Clipboard012bbce20a1c183e04.jpg
soğutmada min btu avantajdır fakat ısıtmada durum tersine döner ılıman bölgede pek rahatsız etmese de soğuk bölgelerde min btu inen cihazlar üşütme hissi verir.
Gree kataloğ verisine pek aldanma min. btu düşmeyi sevmezler.

B Çevrimdışı

bakirci1453

Aktif Üye
19 Ağu 2018
128
LG Sirius ve ArtCool arasında neden o kadar fiyat farkı var? Bilmediğimiz bir fark mı var bilen var mıdır?
Sota Sota tavsiyeleriylede 18btu Sirius a yakınım şuan.

Yada bu iki model dışında 18K BTU 45.000 - 50.000 tl civarlarında ne alabilirim?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
24,473
LG Sirius ve ArtCool arasında neden o kadar fiyat farkı var? Bilmediğimiz bir fark mı var bilen var mıdır?
Sota Sota tavsiyeleriylede 18btu Sirius a yakınım şuan.

Yada bu iki model dışında 18K BTU 45.000 - 50.000 tl civarlarında ne alabilirim?
Midea diyeceğim 70k ağızlarını açıyorlar :kiskis
Gree ve Haier tavsiye etmem yarı yolda bırakır mı asla fakat yazılımsal olarak beğenmiyorum.

Sirius der kenara çekilirim dolu dolu makina.

Ultraviole, Iyonizer, Wifi, 4 yöne salınım, tam inverter daha ne olsun.

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
157
27
8 metrekare oda ve 19 metrekare salon var, odam salona göre 2 derece daha sıcak. 12'lik vestel wifi klima düşünüyorum konum ankara. Oda sıcaklığı bu aralar 28-31 derecede geziyor bir de bilgisayar açık olunca daha da artabiliyor. Odamın camı balkona açılıyor mesafe yarım metre civarı, boruyu camı kesip mi geçirirler yoksa duvarı delerek mi çok tecrübesizim bu konuda. Klimayı şimdilik salona almayı düşünmüyorum. Oda doğuya bakıyor salon ise kuzey.

12 btu fazla mı gelir odama sizce? Bir de yoğunluk durumu nasıl kuruluma kışın gelmezler diye düşünüyorum

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
24,473
8 metrekare oda ve 19 metrekare salon var, odam salona göre 2 derece daha sıcak. 12'lik vestel wifi klima düşünüyorum konum ankara. Oda sıcaklığı bu aralar 28-31 derecede geziyor bir de bilgisayar açık olunca daha da artabiliyor. Odamın camı balkona açılıyor mesafe yarım metre civarı, boruyu camı kesip mi geçirirler yoksa duvarı delerek mi çok tecrübesizim bu konuda. Klimayı şimdilik salona almayı düşünmüyorum. Oda doğuya bakıyor salon ise kuzey.

12 btu fazla mı gelir odama sizce? Bir de yoğunluk durumu nasıl kuruluma kışın gelmezler diye düşünüyorum
basit kroki çizebilirmisin.

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
157
27
oda 2 ve salonun soğutulmasını istiyorsunuz doğrumu.? Oda2'nin kapısı nerede.?
Evet hocam oda kapıları salona açılıyor salon kapısı da koridora. İşte olduğum için çok detaylandıramadım, klimayı krokide alta konumlandırmayı planlıyoruz ama salonu da aynı anda soğutacağından şüpheliyim

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
24,473
Evet hocam oda kapıları salona açılıyor salon kapısı da koridora. İşte olduğum için çok detaylandıramadım, klimayı krokide alta konumlandırmayı planlıyoruz ama salonu da aynı anda soğutacağından şüpheliyim
oda2'nin kapısı salona açılıyorsa kapının tam karşısına klimayı konumlandırırsanız her iki odayı serinletirsiniz. Bu arada Vestel klimayı aklından çıkar.

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
157
27
oda2'nin kapısı salona açılıyorsa kapının tam karşısına klimayı konumlandırırsanız her iki odayı serinletirsiniz. Bu arada Vestel klimayı aklından çıkar.
Genelde midea önerilmiş ama hem bütçeyi aşıyor hem de montajın ücretli olduğunu duydum. Airfel ya da kaira alınır mı? Filtresini kendim garantiyi bozmadan temizleyebilir miyim?

B Çevrimdışı

boras06

Yeni Üye
19 May 2018
8
38
Herkese selam. 27m2 civarı salon için klima araştırıyorum. Sorum şu 12000btu yeterli gelir mi? 18000 de alabilirim ancak dış ünite sesinin fazla olmasından endişe ediyorum. Dış ünite salonun fransız pencere önündeki çiçeklik alanına koyulacak. Yan daire ve alt daireye ses gitmesini istemiyorum bilmem gider mi ama. Bir diğer konu ise görselde çizdiğim şekilde montaj yaptığımız da soğutma tüm salona ve kapıdan da biraz olsun koridora dağılır mı? Oturma odamda DTXR35E 12000 lik model mevcut genel olarak memnunuz dış ünite sesli gibi geliyor diyeceğim ama farklı klima tecrübem yok emin değilim. Bu isteklere göre ne tavsiye edersiniz dış ünite sessizliği ön planda? Kaira Plus, Tcl T-pro, Bosch climate... Bütçe 25k civarı ama hani gerçekten değer diyeceğiniz model varsa 30k zorlanabilir.

KLIMA-1152-x-648db04097b3b6412ac.jpg

Geri
Üst Alt