flap o kadar yukarı kalmaz.! kaldırsanız üfleyecek açıklık kalmaz. Tam tersi aşağıya doğru vermeniz gerekir.Evet hocam çizdiğiniz yere koymayı düşünüyoruz. Kapı açık ve Flapları da karşı dolabın üzerindeki kutuların olduğu yeri boşaltıp oraya verirsem sıkıntı olur mu?
Hocam o zaman benim sorunum çözülmüş olur dimi? Klimaya soğuk hava geri gelmez yani.flap o kadar yukarı kalmaz.! kaldırsanız üfleyecek açıklık kalmaz. Tam tersi aşağıya doğru vermeniz gerekir.
Soğuk hava zeminden diğer odalara doğru yayılır.
soğuk hava kendiliğinden akıp gider ama sıcak hava asılı kalır. Umarım dolaptan vurup sizin üzerinize gelmez.Hocam o zaman benim sorunum çözülmüş olur dimi? Klimaya soğuk hava geri gelmez yani.
Normal koşullarda soğuk havanın yere inme, sıcak havanında yükselme eğilimi vardır. Bundan dolayı normal koşullarda yazın flapları yukarıya, kışın aşağıya yönlendirmeyi tavsiye ederiz. Ama sizin durumunuzda neredeyse tersi olacak. Tek handikap Sota Başkan' ın yukarıda dediği gibi yatak odasını yaşanmaz hale getirmesin.Hocam o zaman benim sorunum çözülmüş olur dimi? Klimaya soğuk hava geri gelmez yani.
Hocam inan başka yer yok gibi. Birde kapı açık olacak ya. Bu soğuk hava eşit dağılmıyor mu? Yatak odası ile birlikte Koridora ve Diğer odaya da dağılmaz mı?Normal koşullarda soğuk havanın yere inme, sıcak havanında yükselme eğilimi vardır. Bundan dolayı normal koşullarda yazın flapları yukarıya, kışın aşağıya yönlendirmeyi tavsiye ederiz. Ama sizin durumunuzda neredeyse tersi olacak. Tek handikap Sota Başkan' ın yukarıda dediği gibi yatak odasını yaşanmaz hale getirmesin.
Ben halen başka bir konum bulunması taraftarıyım.
Normal çalışma yapısı, engel bulunmayan, bildiğiniz küp formunda bir alana ısıyı dağıtmak üzerinedir. Dolayısıyla alanda bulunan engeller, farklı basınç alanları oluşturacak köşeler, kenarlar mutlaka yayılımı etkiler. Ciddi anlamda eşit dağılması için çok yüksek fan güçleri gerekir. Onu da sessiz çalıştırmak mümkün olmaz. Yani işin mühendisliğine ters. Evet can sıkıyor böyle söyleyince ama işte...Hocam inan başka yer yok gibi. Birde kapı açık olacak ya. Bu soğuk hava eşit dağılmıyor mu? Yatak odası ile birlikte Koridora ve Diğer odaya da dağılmaz mı?
Sota
Hocam burada kaynak noktası karşısında ki dolap oluyor. O serin olsada sıkıntı olmaz bize yatakla arasında bayağı da var gibi.eşit dağılmaz kaynak noktası her zaman daha serin olur.
Hocam burada kaynak noktası karşısında ki dolap oluyor. O serin olsada sıkıntı olmaz bize yatakla arasında bayağı da var gibi.
Sıcak hava dolaptan vurup üzerinize gelebilir.soğuk hava kendiliğinden akıp gider ama sıcak hava asılı kalır. Umarım dolaptan vurup sizin üzerinize gelmez.
O zaman benim yatağın yanından koridora doğru sabit durup üfleyen bir vantilatör mü çalıştırmam gerekir. Sessiz DC bir vantilatör var bende.Normal çalışma yapısı, engel bulunmayan, bildiğiniz küp formunda bir alana ısıyı dağıtmak üzerinedir. Dolayısıyla alanda bulunan engeller, farklı basınç alanları oluşturacak köşeler, kenarlar mutlaka yayılımı etkiler. Ciddi anlamda eşit dağılması için çok yüksek fan güçleri gerekir. Onu da sessiz çalıştırmak mümkün olmaz. Yani işin mühendisliğine ters. Evet can sıkıyor böyle söyleyince ama işte...
Hocam Diğer Türlü yatağa bakacak şekilde koysam direk bize gelecek. Kapının karşısınada koyamıyorum mesafa çok uzuyor karşıya geçmek işide sıkıntı.Sıcak hava dolaptan vurup üzerinize gelebilir.
Bilgi için teşekkürler hocam. Zaten midea alsak da kurulum ucretliymis. Lglere bakayım duruma göre.Midea tavsiye edilmiyor mu demek yerine o parayı hak ediyor mu sorunusu sormak gerekir.
Bakınız midea da yazılım stabilitesi hariç aman aman bir esprisi yok.
Premium kompresör kullanıyor da biz mi bilmiyoruz.!
Üstüne basarak söylüyorum buna akrabalarım da dahil klima kullanmasını bilmiyoruz. klimayı açıp 18 alıp 5dk soğutmasını bekliyoruz.
Benim eski klimam daha iyi soğutuyordu gibi saçma sapan laflar duyuyorum. E adam sormazlar mı eski klimanı açıp elektrik faturasını düşünmeden rahat rahat serinleyebiliyor muydun.?
3 kuruşa 5 köfte olmaz bir makina hem tasarruflu hemde yüksek performanslı olamaz.
UV bakteri ve mantar oluşumunu geçiktirir ama asla ortadan kaldıramaz.
Hocam ben sadece Soğutma modunu kallanacam klimanın. Kışın Doğalgaz var zaten. Isıtmada kullanmayacam. Soğuk modda Flapları aşağı indirdiğimde hava sirkilasyonu olur mu?soğuk hava kendiliğinden akıp gider ama sıcak hava asılı kalır. Umarım dolaptan vurup sizin üzerinize gelmez.