Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,485
Dün aldım onu. Çok düşündüm gree mi alsam lg mi diyede sonunda lg aldım kararımda yanındaki hediyede etkili oldu tabi 😁. Gree 6 yıl garantili lg 2 iç 10 motor da 2 yılda arıza yapmaz kolay kolay diye düşünüyorum görücez bakalım gelsin kurulsun da.
2015 yılından beri yılın 8 ayı 7/24 çalışan
LG makinamız var. Gönlünüz rahat olsun.

A Çevrimdışı

Atisaca

Yeni Üye
28 May 2021
18
36
2015 yılından beri yılın 8 ayı 7/24 çalışan
LG makinamız var. Gönlünüz rahat olsun.
Markanın her modeli aynı kalitede olacak diye bir kaide yok tabi de. Yorumlarını okudum herkes memnun gibi öte yandan gree de çok az kullanıcı yorumu var. Ama Adem hocamda gree alınır diyor. Alırken ikisinin de aynı seviyede olduğunu düşündüm ve hediye olduğu için lg seçtim. Hediye olmasa gree alırdım.
Belkide klima kötü satamıyorlar müşteri çekmek için 500 tl lik hediye veriyorlar ve tuzağa düşmişte olabiliriz 🤔😲

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,485
Markanın her modeli aynı kalitede olacak diye bir kaide yok tabi de. Yorumlarını okudum herkes memnun gibi öte yandan gree de çok az kullanıcı yorumu var. Ama Adem hocamda gree alınır diyor. Alırken ikisinin de aynı seviyede olduğunu düşündüm ve hediye olduğu için lg seçtim. Hediye olmasa gree alırdım.
Belkide klima kötü satamıyorlar müşteri çekmek için 500 tl lik hediye veriyorlar ve tuzağa düşmişte olabiliriz 🤔😲
Ben GREE alınmaz demiyorum o parayı o makinaya vermem diyorum. :ok

Gree ve üretimi makinaların yılladır çalışma stabiletisini beğenmediğimi söylüyorum ayrıca adem hocada son yaptığı midea - gree testlerinde gree kendi kısmaya başaramadığı söyledi.

LG modellerini oturttu. Kompresor,motor vb hiçbir ekipmanı değiştirmeden sadece modellerin isimlerini değiştirerek yoluna devam ediyor.

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
Geçen bir vestel klimanın dış ünitesinin çalışma sesine şahit oldum çalışıyormu acaba diye düşünüyor insan. Pervane dönmese çalışmıyor diyecektim o derece sessizdi. Tabi gidip model etiketine bakmayı akıl edemedim.

A Çevrimdışı

Atisaca

Yeni Üye
28 May 2021
18
36
Klima yanında 4 mt boru varmış hepsi kullanılırsa kaç dk vakum yapılması gerekir ve vakum işlemi iç ünite yanındanmı yapılır dış ünite yanındanmı.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,485
Klima yanında 4 mt boru varmış hepsi kullanılırsa kaç dk vakum yapılması gerekir ve vakum işlemi iç ünite yanındanmı yapılır dış ünite yanındanmı.
Vakum pompasının kapasitesine bağlı olarak 9-12 klimalar için minimum 10dk yeterli olur.

Vakumlama dış üniteye üzerindeki serviste portundan yapılır

forumda vakumlama işlemi nasıl yapılır detaylı kılavuz mevcut.

F Çevrimdışı

Fıratt

Aktif Üye
28 Ağu 2022
130
39
Eğer ki ısıtmada kullanılacaksa ve soğuk bir iklimse mitsubish electiric veya Daikin e yönelmekte fayda var öbür markalara göre biraz daha pahalıdır fakat ömürlüktür bu demek değildir Arçelik Beko veya LG kötüdür diye onlarda çok güzeldir salonumda 5 yıldır kullandığım Arçelik klima var sorunsuz çalışıyor ama yatak odama Daikin almayı düşünüyorum Daikin shira plus ile ME krigamine zen ile arasında gidip geliyorum

Golge46 Çevrimdışı

Golge46 

Aktif Üye
6 Ağu 2021
128
35
Merhaba hemşehrim seçtiğin modellerden bütçenin 10-12 bandında olduğunu anlıyorum.

Bu fiyat bandında LG DualCool eline su dönebilecek makina YOK.

şuan hepsi buradada LG dualcool 9250tl yaninda Yui FT75GWT21 Kule Tipi Vantilatör Fan hediye

size hayırlı olsun. :ok

Screenshot_20220828-121046_Samsung-Internet.jpg
Usta bunda wifi varmı acaba göremedim özelliklerini

A Çevrimdışı

Atisaca

Yeni Üye
28 May 2021
18
36
Sota Sota, lg dualcool klima içindeki flaplar kumanda dan kontrol edilemiyormuş bu modelde. başta sağa bakıyordu sağda duvar var ön tarafı sola çektim ortaladı. Havayı sola yönlendirmenin imkanı varmı fotoğrafta bağlantı noktasında sola kayabilir görünüyor da hareket etmedi.

IMG_20220904_144035_163.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,485
Sota Sota, lg dualcool klima içindeki flaplar kumanda dan kontrol edilemiyormuş bu modelde. başta sağa bakıyordu sağda duvar var ön tarafı sola çektim ortaladı. Havayı sola yönlendirmenin imkanı varmı fotoğrafta bağlantı noktasında sola kayabilir görünüyor da hareket etmedi.

IMG_20220904_144035_163.jpg
9 ve 12lik modelde sag-sol yönlendirme elle
18 ve 24luk modellerde uzaktan kumanda üzerinden kontrol ediliyor.

elle kaydirma olduğu icin biraz sert olabilir
hafif zorla bulunduğu dilden kurtulup diğerine geçer

Golge46 Çevrimdışı

Golge46 

Aktif Üye
6 Ağu 2021
128
35
LG klimanın verileri (Kendi yaptığım testler anlamında) benim elimde yok o nedenle yorumum objektif olmaz.

Kağıt üstü verilere ise ben hiçbir zaman bakmadım ve itimat etmedim.

Size şöyle basit bir örnek versem ne demek istediğimi anlarsınız.

Geçen gün tüketici dostlarımızdan birisi bana ''Adem abi şu iki klimadan hangisini alayım, birisi senede 250kw, diğeri de 270kw tüketiyormuş'' dedi.

Şimdi buradaki algıya odaklanmanızı rica ediyorum. Tüketicinin o şekilde algılamasını sağlamak için uğraşmış ve başarmışlar.

Yahu hangi iklimde hangi bölgede hangi koşullarda hangi ayarlarda ve kim tarafından nasıl kullanıldığı belli olmayan bir ürün için senelik 270kw nedir ve nasıl tespit edilmiştir? Tamam onlar belli kriterler dahilinde belli ortalamalara göre Sezonsal bla bla diye isimler veriyorlar ama gerçeği yansıtmaz ki gerçek dünyada.

Bunu Midea için LG için Samsung için her marka için belirtiyorum. Bazı rakamsal bilgiler, paylaşılmış olmak için paylaşılıyor.

Kardeşim geçen sene Prime testlerinde Temmuz ayında 180kw yedi bu alet. Kış koşullarında sanırım 300kw dolayında tüketti bir ayda, çok hatırlamıyorum şu an.

Senenin en yüksek tüketim yapılan iki ayının toplamı dahi adamların yıllık tüketim dediği değerin neredeyse iki katı.

Öte yandan bazı internet sitelerine bakıyorum hani şu her şeyi ölçüp her şeyi bildiğini iddia eden siteler. Adamlar X markanın iç ünite ağırlığına 9.6kg yazmışlar, ürüne baktım ve kendi kendime ''Oha'' dedim çünkü o ürünün o kiloda olması garip geldi bana. Hemen bir arkadaşımı aradım çünkü o markanın ürününden tanıdığım bir yetkili yoktu. Onun araya girmesi ile GERÇEK bilgiyi öğrendim ki ürünün gerçek ağırlığı 7.4kg.

Dostlar bir iç ünitede 2.2kg fark demek ne demek biliyor musunuz?

Diyeceğim o ki ben kağıt üstü verilerle bu kıyaslamaları yapmaktan hoşlanmıyorum. Elimdeki markaların verilerini paylaşıp kararı tüketiciye bırakıyorum en güzeli o oluyor.

Elbette ki kişisel yorumluyoruz ancak bunu da ürün pazarlama amacı ile kullanmıyoruz, bize ne hissettirmiş ise onu paylaşıyoruz.

İyiyse iyi, kötüyse kötü bu kadar basit :ok
Adem Helvacı Adem Helvacı abi merhaba bizim 12lik prime lerde servis menüsü gibi ince ayar varmıdır acaba elektrik gidip gelince kaldığı yerden devam etmesi için program layabilecegimiz🤔🤔 epey bir ayar var amma velakin kurcalayip bozmaktan çekiniyorum 🥺

Daha önce forumda bu konuyu tartıştık servisten fiyat alınmıştı
Sonradan takılsa bile maliyet yüksek çıkıyor.
Anladım usta🙏

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt