LG klimanın verileri (Kendi yaptığım testler anlamında) benim elimde yok o nedenle yorumum objektif olmaz.
Kağıt üstü verilere ise ben hiçbir zaman bakmadım ve itimat etmedim.
Size şöyle basit bir örnek versem ne demek istediğimi anlarsınız.
Geçen gün tüketici dostlarımızdan birisi bana ''Adem abi şu iki klimadan hangisini alayım, birisi senede 250kw, diğeri de 270kw tüketiyormuş'' dedi.
Şimdi buradaki algıya odaklanmanızı rica ediyorum. Tüketicinin o şekilde algılamasını sağlamak için uğraşmış ve başarmışlar.
Yahu hangi iklimde hangi bölgede hangi koşullarda hangi ayarlarda ve kim tarafından nasıl kullanıldığı belli olmayan bir ürün için senelik 270kw nedir ve nasıl tespit edilmiştir? Tamam onlar belli kriterler dahilinde belli ortalamalara göre Sezonsal bla bla diye isimler veriyorlar ama gerçeği yansıtmaz ki gerçek dünyada.
Bunu Midea için LG için Samsung için her marka için belirtiyorum. Bazı rakamsal bilgiler, paylaşılmış olmak için paylaşılıyor.
Kardeşim geçen sene Prime testlerinde Temmuz ayında 180kw yedi bu alet. Kış koşullarında sanırım 300kw dolayında tüketti bir ayda, çok hatırlamıyorum şu an.
Senenin en yüksek tüketim yapılan iki ayının toplamı dahi adamların yıllık tüketim dediği değerin neredeyse iki katı.
Öte yandan bazı internet sitelerine bakıyorum hani şu her şeyi ölçüp her şeyi bildiğini iddia eden siteler. Adamlar X markanın iç ünite ağırlığına 9.6kg yazmışlar, ürüne baktım ve kendi kendime ''Oha'' dedim çünkü o ürünün o kiloda olması garip geldi bana. Hemen bir arkadaşımı aradım çünkü o markanın ürününden tanıdığım bir yetkili yoktu. Onun araya girmesi ile GERÇEK bilgiyi öğrendim ki ürünün gerçek ağırlığı 7.4kg.
Dostlar bir iç ünitede 2.2kg fark demek ne demek biliyor musunuz?
Diyeceğim o ki ben kağıt üstü verilerle bu kıyaslamaları yapmaktan hoşlanmıyorum. Elimdeki markaların verilerini paylaşıp kararı tüketiciye bırakıyorum en güzeli o oluyor.
Elbette ki kişisel yorumluyoruz ancak bunu da ürün pazarlama amacı ile kullanmıyoruz, bize ne hissettirmiş ise onu paylaşıyoruz.
İyiyse iyi, kötüyse kötü bu kadar basit