T Çevrimdışı

Tutkun

Aktif Üye
12 Kas 2019
79
37
Dün vestel flora 18.000 182 a++ wifi modelini 35bin tl. 9 taksit vade farksız aldım. Nakitte 31.000tl veriyor.

T Çevrimdışı

Tutkun

Aktif Üye
12 Kas 2019
79
37
Hayırlı olsun bir süre kullandıktan sonra kullanıcısı olarak yorumunuzu bekliyoruz.
Tabiki 184 model kodluyu almaya gittim 184 ile 182 aynı cihazlar hiçbirfark yok dediler nekadar doğru bilemedim ama almak zorundaydım.aldım perşembe kuruluma geleceklermiş servis aradı

D Çevrimdışı

dost4125 

Aktif Üye
14 Nis 2022
54
32
Arkadaşlar linke gösterilen b bayilerden derince de ki bayiye ulaşılamıyor dükkan sürekli kapalı telefonu açan yok İzmit bayisi 30k teklif verdi 6 taksit ama 3 ağustosta gemi gelecekmiş montaj için gün veremem mal bitti dedi Gebze de ki yeri aradım derinceye gelemem dedi diğer Gebze bayisi bitti sonuncuyu şimdi verdim dedi kaldık ortada midea için yardımcı olacak var mı acaba Yalova Sakarya'dan da kimse gelmez başka şehire galiba İstanbul da aynı şekilde yada farklı marka model önerir misiniz bu ürün çok istemiştim nasip olmayacak galiba

Y Çevrimdışı

yeşildev

Yeni Üye
22 Tem 2024
8
35
Sota hocam ve forumda bulunan arkadaşlar merhaba, klima konusunda detaylı arastırma yaptım ama bazı konularda tereddutlerım var. sogukluk derecesının önemi yok ortalama 22-24 derece arası olması için evi komple bu derecede istiyorum bu arada 2 aylık bebegımız oldugu için bu sekıl ılerıye donuk plan yaptım.(hedef 80 m2 sogutmak)

IMG_3210.jpg

IMG_3208.jpg

IMG_3207.jpg

arkadaslar kapı uzerıne koyup klımayı asansor boslugunun duvarına astırıp su akarını ebeveyn camından banyoya vermeyı duusnuyorum ama servıs yapar mı orası bılemyorum (gereklı kosulları vinç vb) 1-2 numaralı yerlere taktırsam yıne vınc cagırmak durumunda kalacagım ama su borusunu koyacak yer yok caddeye baktıgı için gelişi guzel bırakamıyorum apartman dış cepheden öturu göruntu konusunda sıkıntı cıkarabılıyor.
sorum
1-kapı uzerı mı yoksa 2 numara mı takmak mantıklı 2 numarada yeterınde sogutabılır mı dıger odaları?
2- kapı uzerıne taksak asansor boslugundan duvara servıs vınc yardımıyla takar mı ? ilerıde dıs unıteyle cok işim olur mu ?
3- kapı uzerındekı yer 31cm bu ıkı klıma tam oluyor 12000 (fiyat olarak yakın ikisi) lg pc18sq 18000 sogutması arasında cok fark var mı tercıhınız hangısı olur? teşekkurler

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,570
klımayı asansor boslugunun duvarına astırıp
Yönetim karşı çıkabilir.
kapı uzerıne taksak asansor boslugundan duvara servıs vınc yardımıyla takar mı ? ilerıde dıs unıteyle cok işim olur mu ?
Klima arıza yaparsa vinç çağırmak zorun kalırsın. Dış ünite temizliği yapılması gerektiğini de unutma eğer ki yağmur değecek yerdeyse yağmur o işi halleder.
kapı uzerındekı yer 31cm bu ıkı klıma tam oluyor Daikin Shira Plus 12000 (fiyat olarak yakın ikisi) lg pc18sq 18000 sogutması arasında cok fark var mı tercıhınız hangısı olur? teşekkurle
2 adet 12lik, 1 adet 18likten daha performanslı ve ısı anlamında daha homojen dağılım yapar.

22-24 derece arası olması için evi komple bu derecede istiyorum
Tüm evi bu dereceye düşükmek biraz zor olabilir ayrıca klimanın takılı olacağı odada ısı daha düşük olacağı için rahatsız olursunuz.

A Çevrimdışı

altay1914

Yeni Üye
25 Tem 2022
9
29
Yakın zaman once burayada yazmistim Arcelik 18325 ekolojik inverter klima aldik yaklasik 1 ay oldu kullaniyoruz bu 1 ay sonunda gozlemlerimi paylasmak isterim ,klimanin dış unitesi sessiz calisiyor rahatsiz edici bir ses yok ,ic unite de mekanik olarak hic ses yok diyebilirim cok sessiz fakat ufleme sesi biraz beni rahatsiz etti en dusuk kademede bile nariz bir ruzgar sesi geliyor cok rahatsiz edici degil ama var ,asıl beni rahatsiz eden konuya geliyorum klima sogutuyor ama sogutmuyor izmirde gunduz sicaklarinda dereceyi 18,20,22,24 yapmama ragmen salonu 26 derevenin altina dusuremiyor suan saat gece yarisini gecti klima 22 dereceye ayarlamama ragmen salon hala 26 derece belkide tuketim odakli calistigi icin ona gore davraniyor cihaz ama ben acikcasi sogutmasindan pek memnjn kalmadim ,daha onceki klimamiz sharp 18.000btu 17 yillik eski bir cihazdi sogutmasi buna gore cok daha iyiydi yani salon kapisi acik halde evin diger yerlerinede sirayet ediyordu sogukluk ama bu cihazda o performans malesef yok biraz uzun oldu galiba kusura bakmayin ,cihazdan memnunuz sogutma performansı daha iyi olabilirdi.

IMG_20240721_001720.jpg
IMG_20240721_002528.jpg
Merhaba lg pc12sq modeli var bende de aşağı yukarı aynı cihazlar sanırım . Ben de İzmirde yaşıyorum. Salon 26,5 m2 güney cephe 3 katlı binanın 3.katı . Çatımız sandviç panel teras . Salonda 3 adet çift cam pencere var . Bende de klima gece gündüz açık 26 derecenin altına düşmüyor. Üst üste 4 5 defa jet modu açıyorum yine aynı yine aynı . Çıldırcak gibiyim bu kadar övülen ve tavsiye edilen cihaz nasıl olur da 24 saat çalışmaya rağmen odayı 25 e düşüremez. İlk kurulumdan sonra elektrikçiyi çağırdık ve kablo montajını yaptı. İletişim yerine gitmiş Faz kablosunu çekmiş ve cam sigortayı yaktı servis gelip değiştirdi ve şu an sorun yok diyip gittiler . Ama yaklaşık 2 aydır odam soğumuyor .

Fan hızı farketmiyor en yuksek hıza alsamda benim istedigim dereceye mumkunatı yok inmiyor ,klima kotu yada arizalidir vs.oyle bir dusuncem yok tuketim ön planda oldugu icin cihaz ona gore davraniyor galiba .

1000057172.jpg
1000057173.jpg
1000057171.jpg

Bunlarda ortalama tüketim.

1000053582.jpg
1000053583.jpg

Gıda termometresiyle çatpat ölçüm yaptım orta fan derecesinde 6.7 lerim görüyor ama oda soğumuyor

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,570
Merhaba lg pc12sq modeli var bende de aşağı yukarı aynı cihazlar sanırım . Ben de İzmirde yaşıyorum. Salon 26,5 m2 güney cephe 3 katlı binanın 3.katı . Çatımız sandviç panel teras . Salonda 3 adet çift cam pencere var . Bende de klima gece gündüz açık 26 derecenin altına düşmüyor. Üst üste 4 5 defa jet modu açıyorum yine aynı yine aynı . Çıldırcak gibiyim bu kadar övülen ve tavsiye edilen cihaz nasıl olur da 24 saat çalışmaya rağmen odayı 25 e düşüremez. İlk kurulumdan sonra elektrikçiyi çağırdık ve kablo montajını yaptı. İletişim yerine gitmiş Faz kablosunu çekmiş ve cam sigortayı yaktı servis gelip değiştirdi ve şu an sorun yok diyip gittiler . Ama yaklaşık 2 aydır odam soğumuyor .

1000057172.jpg
1000057173.jpg
1000057171.jpg

1000053582.jpg
1000053583.jpg

Gıda termometresiyle çatpat ölçüm yaptım orta fan derecesinde 6.7 lerim görüyor ama oda soğumuyor
Adem Helvacı Adem Helvacı Sota Sota
kıymetli yorumlarınız için teşekkürler . oda 28 m2 olduğundan ve tavanda yüksek olduğundan LG 18000 dualcool almaya karar verdik 13 bin TL civarında bu fiyata yakın Vestel Flora ve Arçelik ekolojikler var tercihi LG'den yana kullanacağız sanırım
Daha önceki mesajarınızı kontrol ettim eğerki bu alan için 12lik aldıysanız üzülerek söylüyorum ki çatı katı 26.5m2 alanda 12lik yetersiz kalır.

Zaten klima 6.7 dereceye kadar ağız ısını düşürmüş tam yükte fakat ısı kaybınız çok fazla bu neden cihaz orayı soğutamıyor.

A Çevrimdışı

altay1914

Yeni Üye
25 Tem 2022
9
29
Daha önceki mesajarınızı kontrol ettim eğerki bu alan için 12lik aldıysanız üzülerek söylüyorum ki çatı katı 26.5m2 alanda 12lik yetersiz kalır.

Zaten klima 6.7 dereceye kadar ağız ısını düşürmüş tam yükte fakat ısı kaybınız çok fazla bu neden cihaz orayı soğutamıyor.
Merhaba o cihazı kardeşime almıştım 18binlik ve çok memnunlar . Hatta kendileri salon kapısını açıp 6 7 metre uzaklıktaki paralel bir odayı bile 26.5 27 derecelere düşürüp rahatça yatak odalarında uyuyabiliyorlar Ben de evlenince ölçüleri aşağı yukarı benzer bir eve çıktım . Bu sefer 12 binlik klima aldım ama hata yapmışım sanırım

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,570
Merhaba o cihazı kardeşime almıştım 18binlik ve çok memnunlar . Hatta kendileri salon kapısını açıp 6 7 metre uzaklıktaki paralel bir odayı bile 26.5 27 derecelere düşürüp rahatça yatak odalarında uyuyabiliyorlar Ben de evlenince ölçüleri aşağı yukarı benzer bir eve çıktım . Bu sefer 12 binlik klima aldım ama hata yapmışım sanırım
Sağlıklı çalışan inverter klima 8 derece civarına kadar ağız ısını düşürür sizin cihaz 6.7 derece kadar inmiş, Kısaca cihazınızda sorun yok.

Olayın özü şu, evinizin ısı kaybı o kadar fazla ki 12lik makinanın kapasitesi oraya yetmiyor.

T Çevrimdışı

Tutkun

Aktif Üye
12 Kas 2019
79
37
Vestel doğa flora 182 mpdel klima geldi. Dış ünite kolisi bantlı değildi bende bi içine bakayım dedim ama lastik takoz ayakları yok içinde bu ayaklar kutudan çıkmıyormu servismi takıyor bunları.? Birde 2 adet poşetlerde boru var ama 4 metre yazıyor üstünde 5 metre demişlerdi borulamaya.?

P Çevrimdışı

Pascall35 

Aktif Üye
3 Haz 2020
166
44

1000057172.jpg
1000057173.jpg
1000057171.jpg

1000053582.jpg
1000053583.jpg

benim klima agız cikis sicakligi min.11 derece olctum daha asagiya hic inmedi ,11 derece olctugum vakit gece vakitleri gunduz degildi muhtemelen gunduz biraz daha yuksektir,buflgun arcelik musteri hizmetlerini aradim baglanamadim bir turlu yogunluktan.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,570
benim klima agız cikis sicakligi min.11 derece olctum daha asagiya hic inmedi ,11 derece olctugum vakit gece vakitleri gunduz degildi muhtemelen gunduz biraz daha yuksektir,buflgun arcelik musteri hizmetlerini aradim baglanamadim bir turlu yogunluktan.
dış ortam sıcaklığı ağız çıkış sıcaklığı üzerinde etki eder. Gece vakti 11 altına inebilmesi gerekir.

A Çevrimdışı

altay1914

Yeni Üye
25 Tem 2022
9
29
Benim 50 liralık cihaz bu şekilde ölçtü . Doğru mudur bilmem ama tam yükte 11 derece düşük geldi bana da

Sağlıklı çalışan inverter klima 8 derece civarına kadar ağız ısını düşürür sizin cihaz 6.7 derece kadar inmiş, Kısaca cihazınızda sorun yok.

Olayın özü şu, evinizin ısı kaybı o kadar fazla ki 12lik makinanın kapasitesi oraya yetmiyor.
Doğrudur bilgilendirme için teşekkür ederim . Geceleri en azından ısıyı düşürmesini bekledim ben 26 dan aşağı fakat hiç inmeyince sorun var diye düşündüm

Geri
Üst Alt