9köy' Alıntı:
cevap veriyorum 30m2 1000 tl daha ekler kampanyadan 12000 btu ME (mitsubishi electric) sf serisi alırdım.
yok ben okadar çıkamam diyorsanız uğuru düşünürüm. ama
@Ado hocama havale edeyim zira vestel konusunda baya iddialı gelişmeler var diyor.
@sota uyu uyu sende uyu @ghostkiller1.
@Bozdem hadi hastası var geçmiş olsun tekrar. @ Ado hocam sende gir bu konulara neden girmiyorsunki yani kendini çekme geriye. tartışma olayımız olmaz neden olsunki.

:
sen bize bakma biz üçümüz kavgasız duramayız ruhumuzda var. :kıskıs:
düzeltme : sn clearidas 2. olarak verdiğiniz site linklerini açmıştım dikkat etmemiştim mesajdan sonra galeri beyazda carrierde çok uygun olduğunu gördüm xpowergold modeli karıştırmayın xpower değil sonunda gold olan.
http://www.galeribeyaz.com/alarko-carrier-53-uqv-035h-x-power-gold-duvar-tipi-split-klima.html
Günaydın Abicim;
Biliyorsunuz oldum olası tavsiye konularına uzağım, bu nedenle bu konu başlığında aktif değilim yine de bir sorunuz olursa, etiketlerseniz, bildiğim bir şey ise seve seve cevaplarım.

:
@cleridas kardeşimizin konusuna gelirsek;
Öncelikle, uzun zamandır bilinçli olarak bazı testler yaptığımı biliyorsunuz. yeterlilik/yetersizlik anlamında 30m2 alan ara m2 alanlardan birisidir zira 12 mi desek 18 mi desek durumlarında kritik bir alandır bu nedenle önce formüle bakarsak 30 / 2.2 x 1000 = 13600BTU klima ihtiyacımız var, 12.000 i aşıyor lakin 18.000e de yükselmeyi gerektirecek kadar büyük bir alan değil.
Kendi testlerimde ise şu an bildiğiniz üzere 29.4 yani 30 m2 alanda 12.000BTU on/off bir klima ile (Yerli) testlerimi yapıyorum ve aynı zamanda bu salonda yaşıyorum, yazı çok rahat geçirdim ki klimayı 28-29 larda kullandım, kış için konuşmaya erken lakin şimdilik hava koşullarında 23 lerde kullanıorum gayet rahatım, açtıktan 5 dakika sonra etkisini hissediyorum, 24 yaptım bir ara lakin tam kış koşulları oluşmdığından dolayı fazla sıcak geldi düşürdüm.
Bu bilgilerden hareketle ben İYİ bir klima ile 30m2 alanın üstesinden, 12.000BTU klima ile gelinir diye düşünüyorum.
Bahsi geçen klimalara gelirsek, eğer bu alana 18 lik klima alınacaksa VESTEL düşünülecekse hangi modeli alınırsa alınsın sorunsuz kullanılır. Lakin ben bu koşullarda 18 lik VESTEL için bütçe ayırmak yerine 12 lik LİDER markalara yönelmeyi daha uygun bulurum. ÖE / DAIKIN vs ürünleri araştırmanızı öneririm.
Bütçe sorunu var derseniz ve 18 lik alacaksanız seçtiğiniz model zaten LG kompresörlü bir üründür, eski nesil üretimlerde ses/performans sorunları bu kompresör ile ortadan kaldırıldı, kasa yapısı kısmende olsa değiştirildi ve ciddi iyileştirmeler yapıldı. Hem kullanıcısı hem de kurumu bilen birisi olarak sorun çıkmayacağına dair güvence verebilriim.
Yine de 12 lik liderlerin araştırılması gerektiği taraftarıyım.
Hatta bakış açınızı deği,ştireyim ve size A++ olmak kaydı ile 12 lik VESTEL bakmanızı dahi önerebilirim böylece satın alım maliyetinizi daha da düşürebilirsiniz. Elbette ki evin koşullarını da bilmemiz şart.

: