Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
H Çevrimdışı

Hdmsak

Yeni Üye
1 Kas 2017
7

Dönüş yaptı mı size Ersin klima beni arayan arkadaş nakit fiyatta indirim yaparım ama telefonda olmaz dedi devlet sırrı gibi :)

erkut303' Alıntı:
Ersin klima 0232 231 65 83 me bayisi isim tel alıp kampanya olunca arıya çakmış kendisi liste yapmış bi görüşün derim

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

sertace' Alıntı:
ghostkiller1' Alıntı:
Merhaba kardeşim hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.öncelikle alt katı tek klima ile kurtarabilirsiniz.resim yada kroki ekleyebilirseniz iyi olur.

Üst kata gelirsek gene evinizin krokisine göre karar verilip iki klima ile kurtarabikirsiniz.herhalukarda kroki yada resim rica edeceğiz sizden.ondan sonra karar verilirse iyi olur kombinasyonlara

Multi konusuna geleyim.asla ev kullanıcıları için tavsiye etmem.birincisi tek ünite arıza durumumda bütün kat felç olur.ikincisi borulamaya uygun mekan yada çirkin görüntüler.
En önemlisi ise zayıf kalma ihtimali ve yüksek tüketim.toshibanın şuank kampanyalı sistemi sizi asla aldatmasın çok üzülürsünüz.çünki gerçekten zayıf ve ısıtmada iç üniteler size istediğinizi veremez.aynı anda kullanırsanız verim düşüklüğü yaşamanız kaçınılmaz olur.vede yüksek faturalarla karşılaşırsınız.

Ev için en güzeli bağımsız her odaya tek klimadır.israftan öte iklimlemdirmeyi güzel yapar ve faturanız düşük olur.alım maliyetiyle bu olaya girerseniz kar değil zarar edersiniz.geri dönüşüde olmaz giden paranıza yazık olur ve gidecek olan paranızada.

Ben derimki imkanlar el vermiyorsa düşük markalı klima alın ama her odaya alın kafanızda cebinizde rahat etsin.krokiye göre gene karar verilir.

Merhaba

Odaların krokisini, ana ünite ve iç ünitelerin yerleşim noktaları bilgisi ile ekledim..

Düşündüğüm Multi sistem MHİ SCM50ZS-S (5KW soğutma - 6KW Isıtma)
2 iç ünite (2KW soğutma - 3KW Isıtma)
1 iç ünite (2.5KW soğutma - 3.4KW Isıtma)

Benim için öncelik ısınma. Üçünü aynı anda açınca;
Isıtma performansı (1,91kw + 1,91kw + 2,38 kw)
Soğutma performansı (1,6kw + 1,6kw + 2,- kw)

Oda m2'lerine göre eş zamanlı kullanımda düşen performans da yeterli görünüyor. Siz ne dersiniz. (Bina 0, yalıtım var, çift cam, üstü teras)

Cevap için şimdiden teşekkürler :)

Görseli göremezsiniz diye linki: 
https://i.hizliresim.com/Ma1L3M.jpg

sertace kardeşim krokiden anladığım kadarını size yazayım.bu tip durumlarda tabiki gözle görülüp değerlendirilmesi ,yapılması ve iyi bir teknik ekibin yapması daha doğru olmuş olur.

öncelikle 1.kata tek klima işi çok zor.yanlış anlamadıysam kapılar aynı duvarda ve klima bir odaya kurulacak diğer odaya hava sirkülasyonu nasıl olacak.ters yönde kalıyor yani.şöyle dersek:

ByOLML.png

kırmızıı oklar kapı ise sarı işaretle gösterdim.yani bu şekilde olan iklimlendirme size faydadan çok zarar sağlar.ters yön zıt yön hava sirkülasyonu olmaz.klimanın bulunduğu oda sıcak olur diğer oda serin olur.şöyle kurulma imkan var ise:

zJG0V4.png

yani iki odaya bakacak şekilde monta olabilirse tek klima kurtarır.ama olmaz ise üzgünümki alt katada iki iç ünite almak sizin için faydalı olacaktır.

2.kat içinde ters yönler mevcut.gözle görülüp şekillendirmeyi ona göre yapmalı .

multi sistemde ısrarlıysanız mhı iyidir bütçeye göre.mitsubishi elektirik daha iyi olur fakat arada 5 bin gibi rakam oynuyor sanırım ki buda büyük rakam.

ben sizin yerinizde olsam linkini vereceğim klimayı şu dakika alır kaçırmazdım.fiyat hayret verici ya yanlış yazdılar yada stoklarında yok .bu klimanın bu fiyata olması demek çölde su bulmak gibi birşey.çünki klima performansıyla on numara fiyatı olmuş 20 numara :büyüksün:

hesabı siz yapın 4 tane 9 luk klima maliyeti size 8000 tl ve sizin fiyatların yarısıdır.verimide on numara alırsınız tüketimde ona göre müthiş olur.ısrarla size derimki ilk işiniz bu fiyatı teyit edip bu klimayı gözü kapalı almak.site güvenilir sitedir çok alan arkadaşlar oldu.

https://www.ege-ticaret.com/MIDEA-MISSION-MSMBBU-09-INV-SPLIT-KLIMA,PR-88.html
[/quote]

Üstadım bir yanlış anlaşılma oldu sanırım. Kroki 2. Kat için 3 oda ve 3 klima var... Her odada kapı var...

Alt kat için zaten ayrı bir klima aldım. MHİ SRK63. O alan 35 40 M2 klimada merkezi bir noktaya yerleştirilecek. Alt katın krokisini sorun olmadığını düşündüğüm için paylasmadim..
[/quote]

sn sertace mhi zs modelini gaza gelip almayınız normalde her iki forum yazana cevap vermememiz gerekiyor imzalarımızdada mevcut ama gözden kaçmış sanırm arkadaş yazmış bende yazayım.

zamanında aynı modeli kötüleyenler şimdi tutmuş bu modeli ME sf daikin shira ile aynı sınıfta diyor. MHI alacaksanız modelleri tam bilmiyorum ama eski seriler zjx vardı sanırm zmx  olmuş. 50 likten sonrasıda zrs olarak devam etmiş herhalde. bu modellerie bakın ayıp olmasa basarım burayada izin almam lazım arkadaştan daha yeni yazıştık. arkadaş multi projede gördüm debiiyi çok düşürmüşler menfezi ısıtamıyor diyordu. zaten ömür olarakta mhi ler ME klimaya göre fazla ömürlü değildirler.  Toshibalara yönelin bence.

o eski yazıyı buluncada buraya ekleyeceğim

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,939
33

laf kalabalığı yapıyorum biraz ama bir iki güne alacağız klimayı ve son kararı vermem gerekiyor. 
2 vestel bir uğur klima arasındayım sanırım vestellerin ikisi hemen hemen aynı birinin özellikleri fazla olabilir. 
sizden ricam 3 bin tl full bütceniz olsaydı 30 mt2 odanız için öncelik ısınmak olmak üzere hangi klimayı tercih edersiniz?
         isimlere satış linklerini koydum şuan vestel bir benim biraz önceliğim gibi. bu arada başka önerilerede açığım şimdiden teşekkür ederim yorum yapacak arkadaşlara.

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

clearidas' Alıntı:
laf kalabalığı yapıyorum biraz ama bir iki güne alacağız klimayı ve son kararı vermem gerekiyor. 
2 vestel bir uğur klima arasındayım sanırım vestellerin ikisi hemen hemen aynı birinin özellikleri fazla olabilir. 
sizden ricam 3 bin tl full bütceniz olsaydı 30 mt2 odanız için öncelik ısınmak olmak üzere hangi klimayı tercih edersiniz?
         isimlere satış linklerini koydum şuan vestel bir benim biraz önceliğim gibi. bu arada başka önerilerede açığım şimdiden teşekkür ederim yorum yapacak arkadaşlara.

cevap veriyorum 30m2 1000 tl daha ekler kampanyadan 12000 btu ME (mitsubishi electric)  sf serisi alırdım.

yok ben okadar çıkamam diyorsanız uğuru düşünürüm. ama @Ado hocama havale edeyim zira vestel konusunda baya iddialı gelişmeler var diyor.

@sota uyu uyu sende uyu @ghostkiller1. @Bozdem hadi hastası var geçmiş olsun tekrar. @ Ado hocam sende gir bu konulara neden girmiyorsunki yani kendini çekme geriye. tartışma olayımız olmaz neden olsunki.  :ok:

sen bize bakma biz üçümüz kavgasız duramayız ruhumuzda var. :kıskıs:

düzeltme : sn clearidas 2. olarak verdiğiniz site linklerini açmıştım dikkat etmemiştim mesajdan sonra galeri beyazda carrierde çok uygun olduğunu gördüm xpowergold modeli karıştırmayın xpower değil sonunda gold olan.

http://www.galeribeyaz.com/alarko-carrier-53-uqv-035h-x-power-gold-duvar-tipi-split-klima.html

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,939
33

Hocam yorum için teşekkür ederim öncelikle. Bu gidişte klima alamicam kararsızlıktan ?. Yane Mitsubishi 12 binlik bu attığım 18 liklerden daha iyi iş görür diyorsunuz o zaman ben biraz da ona bakayım ama bin TL daha çıkamıyorum malesef. Bana 30 mt2 ye 18 btu olması lazım dediler bu Alarko da 18 btu dan az sanırım eğer uygunsa bizim odamıza hem daha tasarruflu olur benim için daha iyi.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52

9köy' Alıntı:
clearidas' Alıntı:

cevap veriyorum 30m2 1000 tl daha ekler kampanyadan 12000 btu ME (mitsubishi electric)  sf serisi alırdım.

yok ben okadar çıkamam diyorsanız uğuru düşünürüm. ama @Ado hocama havale edeyim zira vestel konusunda baya iddialı gelişmeler var diyor.

@sota uyu uyu sende uyu @ghostkiller1. @Bozdem hadi hastası var geçmiş olsun tekrar. @ Ado hocam sende gir bu konulara neden girmiyorsunki yani kendini çekme geriye. tartışma olayımız olmaz neden olsunki.  :ok:

düzeltme : sn clearidas 2. olarak verdiğiniz site linklerini açmıştım dikkat etmemiştim mesajdan sonra  galeri beyazda carrierde çok uygun olduğunu gördüm  xpowergold modeli karıştırmayın xpower değil sonunda gold olan.

http://www.galeribeyaz.com/alarko-carrier-53-uqv-035h-x-power-gold-duvar-tipi-split-klima.html

Günaydın Abicim;

Biliyorsunuz oldum olası tavsiye konularına uzağım, bu nedenle bu konu başlığında aktif değilim yine de bir sorunuz olursa, etiketlerseniz, bildiğim bir şey ise seve seve cevaplarım.  :ok:

@cleridas kardeşimizin konusuna gelirsek;

Öncelikle, uzun zamandır bilinçli olarak bazı testler yaptığımı biliyorsunuz. yeterlilik/yetersizlik anlamında 30m2 alan ara m2 alanlardan birisidir zira 12 mi desek 18 mi desek durumlarında kritik bir alandır bu nedenle önce formüle bakarsak 30 / 2.2 x 1000 = 13600BTU klima ihtiyacımız var, 12.000 i aşıyor lakin 18.000e de yükselmeyi gerektirecek kadar büyük bir alan değil.

Kendi testlerimde ise şu an bildiğiniz üzere 29.4 yani 30 m2 alanda 12.000BTU on/off bir klima ile (Yerli) testlerimi yapıyorum ve aynı zamanda bu salonda yaşıyorum, yazı çok rahat geçirdim ki klimayı 28-29 larda kullandım, kış için konuşmaya erken lakin şimdilik hava koşullarında 23 lerde kullanıorum gayet rahatım, açtıktan 5 dakika sonra etkisini hissediyorum, 24 yaptım bir ara lakin tam kış koşulları oluşmdığından dolayı fazla sıcak geldi düşürdüm.

Bu bilgilerden hareketle ben İYİ bir klima ile 30m2 alanın üstesinden, 12.000BTU klima ile gelinir diye düşünüyorum.

Bahsi geçen klimalara gelirsek, eğer bu alana 18 lik klima alınacaksa VESTEL düşünülecekse hangi modeli alınırsa alınsın sorunsuz kullanılır. Lakin ben bu koşullarda 18 lik VESTEL için bütçe ayırmak yerine 12 lik LİDER markalara yönelmeyi daha uygun bulurum. ÖE / DAIKIN vs ürünleri araştırmanızı öneririm.

Bütçe sorunu var derseniz ve 18 lik alacaksanız seçtiğiniz model zaten LG kompresörlü bir üründür, eski nesil üretimlerde ses/performans sorunları bu kompresör ile ortadan kaldırıldı, kasa yapısı kısmende olsa değiştirildi ve ciddi iyileştirmeler yapıldı. Hem kullanıcısı hem de kurumu bilen birisi olarak sorun çıkmayacağına dair güvence verebilriim.

Yine de 12 lik liderlerin araştırılması gerektiği taraftarıyım.

Hatta bakış açınızı deği,ştireyim ve size A++ olmak kaydı ile 12 lik VESTEL bakmanızı dahi önerebilirim böylece satın alım maliyetinizi daha da düşürebilirsiniz.  Elbette ki evin koşullarını da bilmemiz şart.  :ok:

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

Ado' Alıntı:
9köy' Alıntı:

düzeltme : sn clearidas 2. olarak verdiğiniz site linklerini açmıştım dikkat etmemiştim mesajdan sonra  galeri beyazda carrierde çok uygun olduğunu gördüm  xpowergold modeli karıştırmayın xpower değil sonunda gold olan.

Günaydın Abicim;

Biliyorsunuz oldum olası tavsiye konularına uzağım, bu nedenle bu konu başlığında aktif değilim yine de bir sorunuz olursa, etiketlerseniz, bildiğim bir şey ise seve seve cevaplarım.  :ok:

@cleridas kardeşimizin konusuna gelirsek;

Öncelikle, uzun zamandır bilinçli olarak bazı testler yaptığımı biliyorsunuz. yeterlilik/yetersizlik anlamında 30m2 alan ara m2 alanlardan birisidir zira 12 mi desek 18 mi desek durumlarında kritik bir alandır bu nedenle önce formüle bakarsak 30 / 2.2 x 1000 = 13600BTU klima ihtiyacımız var, 12.000 i aşıyor lakin 18.000e de yükselmeyi gerektirecek kadar büyük bir alan değil.

Kendi testlerimde ise şu an bildiğiniz üzere 29.4 yani 30 m2 alanda 12.000BTU on/off bir klima ile (Yerli) testlerimi yapıyorum ve aynı zamanda bu salonda yaşıyorum, yazı çok rahat geçirdim ki klimayı 28-29 larda kullandım, kış için konuşmaya erken lakin şimdilik hava koşullarında 23 lerde kullanıorum gayet rahatım, açtıktan 5 dakika sonra etkisini hissediyorum, 24 yaptım bir ara lakin tam kış koşulları oluşmdığından dolayı fazla sıcak geldi düşürdüm.

Bu bilgilerden hareketle ben İYİ bir klima ile 30m2 alanın üstesinden, 12.000BTU klima ile gelinir diye düşünüyorum.

Bahsi geçen klimalara gelirsek, eğer bu alana 18 lik klima alınacaksa VESTEL düşünülecekse hangi modeli alınırsa alınsın sorunsuz kullanılır. Lakin ben bu koşullarda 18 lik VESTEL için bütçe ayırmak yerine 12 lik LİDER markalara yönelmeyi daha uygun bulurum. ÖE / DAIKIN vs ürünleri araştırmanızı öneririm.

Bütçe sorunu var derseniz ve 18 lik alacaksanız seçtiğiniz model zaten LG kompresörlü bir üründür, eski nesil üretimlerde ses/performans sorunları bu kompresör ile ortadan kaldırıldı, kasa yapısı kısmende olsa değiştirildi ve ciddi iyileştirmeler yapıldı. Hem kullanıcısı hem de kurumu bilen birisi olarak sorun çıkmayacağına dair güvence verebilriim.

Yine de 12 lik liderlerin araştırılması gerektiği taraftarıyım.

Hatta bakış açınızı deği,ştireyim ve size A++ olmak kaydı ile 12 lik VESTEL bakmanızı dahi önerebilirim böylece satın alım maliyetinizi daha da düşürebilirsiniz.  Elbette ki evin koşullarını da bilmemiz şart.  :ok:

hocam vestelide görünce etiketledim işte :ok:

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

clearidas' Alıntı:
Hocam yorum için teşekkür ederim öncelikle. Bu gidişte klima alamicam kararsızlıktan ?. Yane Mitsubishi 12 binlik bu attığım 18 liklerden daha iyi iş görür diyorsunuz o zaman ben biraz da ona bakayım ama bin TL daha çıkamıyorum malesef. Bana 30 mt2 ye 18 btu olması lazım dediler bu Alarko da 18 btu dan az sanırım eğer uygunsa bizim odamıza hem daha tasarruflu olur benim için daha iyi.

alırsınız canım çokta kararsız olmayın.

me 12lik sağlam ısıtır soğutur. ve çok daha kalite bir ürün almış olursunuz gücünüz yeterse tabiki.

evet gözüm 12 lik alarko carier bence rahat rahat yeter artar. kapınızı kapatırsanız zaten hiç sorun olmaz.

bu arada şehir olarak nereden yazıyordunuz. cephe vs belirtirseniz Ado hocamızda sormuş.

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,939
33

hocam samsunda oturuyorum evimiz müstakil tek katlı ev. evin giriş tarafı kapı ve büyük camın olduğu yer doğuya bakıyor güney ve batı cephesini de iki yane bina kapatıyor kuzey cephesi boş ama kuracağımız oda güneyde kalıyor yane kuzey cephesinde koridor olmuş oluyor odanın. bu arada dış cephe var çatı yok ama içten köpük tavan dışardan çift kat mebran kaplı çatı olduğu içinde ısıyı koruyor diye tahmin ediyoruz. 
hemen 12 lik kafa markaları araştırmaya geçiyorum. ama bu 12 lik vestel fikrini görünce gözümde parlamadı değil :) çünkü bütçe ne kadar düşerse o kadar iyi benim için ama ısıtmıcak işimize yaramıcak bişey almak olmaz tabiki.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52

clearidas' Alıntı:
hocam samsunda oturuyorum evimiz müstakil tek katlı ev. evin giriş tarafı kapı ve büyük camın olduğu yer doğuya bakıyor güney ve batı cephesini de iki yane bina kapatıyor kuzey cephesi boş ama kuracağımız oda güneyde kalıyor yane kuzey cephesinde koridor olmuş oluyor odanın. bu arada dış cephe var çatı yok ama içten köpük tavan dışardan çift kat mebran kaplı çatı olduğu içinde ısıyı koruyor diye tahmin ediyoruz. 
hemen 12 lik kafa markaları araştırmaya geçiyorum. ama bu 12 lik vestel fikrini görünce gözümde parlamadı değil :) çünkü bütçe ne kadar düşerse o kadar iyi benim için ama ısıtmıcak işimize yaramıcak bişey almak olmaz tabiki.

Azizim tecrübe ile sabit, yoksa önermem asla. Biz bu forumda biraz kırık tipleriz, abuk subuk testler yapar klimaları en dibine kadar zorlarız.

En kötü koşullarda çalıştırarak klimaların bun koşullarda dahi verdikleri tepkilere bakarız vs vs

Mesela ben alumünyum borulu vakumsuz 18 lik 6 yaşında klima ile aldığım sonuçlara kadar paylaşmıştım zamanında, Diyeceğim o ki, emin olmadan sırf yazmış olmak için yazmak tarzımız değil :)

12 lik A++ bir VESTEL klima alın, bahsettiğiniz koşullarda ısınamazsanız söz klimayı ben satın alırım sizden, bu kadar insan da şahit .  :ok:

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,939
33

hocam çok teşekkür ederim gerçekten bu testler iyimiş :) sözünüze itimat ediyorum. ama vestelin A++ klimalarının soğutma verimlilikleri A++ ısıtma verimlilikleri A hepsinin öyle kendi sitesinden baktığımdan. şöyle bitane örnek göstereyim. 
 başlıkta a++ diye geçiyor klima ama teknik özelliklerde A diyor ısıtmaya.
ama dersenizsi bu şekil de dediğim kriterlere uyuyor sorun yok alın gözüm kapalı alırım emin olabilirsiniz.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52

clearidas' Alıntı:
hocam çok teşekkür ederim gerçekten bu testler iyimiş :) sözünüze itimat ediyorum. ama vestelin A++ klimalarının soğutma verimlilikleri A++ ısıtma verimlilikleri A hepsinin öyle kendi sitesinden baktığımdan. şöyle bitane örnek göstereyim. 
 başlıkta a++ diye geçiyor klima ama teknik özelliklerde A diyor ısıtmaya.
ama dersenizsi bu şekil de dediğim kriterlere uyuyor sorun yok alın gözüm kapalı alırım emin olabilirsiniz.

Doğrudur bahsettiğim klima o dur, Şu an kullandığım yeni aldığım hotpoint klima da ısıtmada sadece A dır. Kaıt üzeri verilerde istenen rakamları görmesek de, verimlilik anlamında ben sizi üzmeyeceğine inanıyorum. Sadece ilk 30 dakikayı baz almayınız ve klima takıldıktan sonra mümkünse ilk 24 saat sabit bir derecede çalıştırıp kapatmayınız. Ondan sonraki aşamada yaz/kış memnun olacağınıza eminim. 

Yine de bir ME veya bir DAIKIN gibi klimalarla mukayese etmemek gerektiğini hatırlatmakta fayda vardır ancak tabiri caiz ise tam bir Fiyat/Performans üründür.  

Aldıktan sonraki süreci adım adım yazarsanız ve hatta mümkünse bir inceleme konusu açarsanız (VESTEL Başlığımız da mevcuttur) çok mutlu olurum, Böylece bizim gibi kırıkların değil de tüketici gözü ile de düşünceleri görmüş oluruz.  :ok:

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,939
33

hocam çok teşekkür ederim yardımları için herkese çok teşekkür ederim. süreci adım adım yazacağım emin olabilrsiniz. internetle bayi arasında çok fark var ilk önce kazıklanmadan alacağım bir satıcı bulmam gerekiyor :) . bu arada natura plus buzz intrenette pek yok onun için siyah olan minimanilistik serisini alacağım sanırım şimdi gidip piyasa araştırması yapayim :) sonra internetten araştırıp yarın almayı sipariş vermeyi planlıyorum. tekrardan teşekkür ederim sonraki adımda görüşmek üzere :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52

clearidas' Alıntı:
hocam çok teşekkür ederim yardımları için herkese çok teşekkür ederim. süreci adım adım yazacağım emin olabilrsiniz. internetle bayi arasında çok fark var ilk önce kazıklanmadan alacağım bir satıcı bulmam gerekiyor :) . bu arada natura plus buzz intrenette pek yok onun için siyah olan minimanilistik serisini alacağım sanırım şimdi gidip piyasa araştırması yapayim :) sonra internetten araştırıp yarın almayı sipariş vermeyi planlıyorum. tekrardan teşekkür ederim sonraki adımda görüşmek üzere :)

Görüşmek üzere, Bekliyoruz.  :ok:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt