Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
H Çevrimdışı

hsn1071

Yeni Üye
18 Eki 2017
3

9köy' Alıntı:
hsn1071' Alıntı:
sayın 9köy öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. şimdi anlamadığım bir husus var 22metre kareye  18 lik fazla diyorsunuz galiba .sık sık otomatiğe geçmesi  ve ılık havalarda daha sık durması  ve serin üfleme sorunu  klimanın ihtiyaçtan fazla büyüklükte olmasından mı kaynaklı oluyor.sorumu mazur görün anlamadığım için soruyorum.

peki 16 btuu yada  12 btuu  luk bir me klima alsam tam randıman alır mıyım?  ve eğer öyleyse  sizin tavsiye edebileceğiniz bir  12 lik yada 16 lık bir me  klima modeli serisi varmı?

tekrar zahmet verdiğim için kusura bakmayın.

rica ederim arkadaşım zahmet mahmet demeyin vicdanen rahatsız oluyorum. derler ya vicdan yaptırmayın gibisnden =)  keske daha çok sağlık ve vakit olsada daha çok yazabilsek. siz soracağınız sorun elimizden geldiğince yardımcı oluruz.

arkadaşım evet doğru gereğinden yüksek kapasite alınırsa bulunduğu alanda klima daha kuvvetli çalışır dah çabuk emiş yapar çvrim hızlanınca odayı ısıtamadan ortam verdiği sıcaklığı kendisi algılayıp  çabuk otomatiğe geçer. 

sota bahsetmiş ama onun dediği duruma daha farklı açıklamalarda yapılabilir. bir bakıma ayrı bir durum diyebilirz. her klimanın kısma adımları çok alt btularda olmadığı gibi o tip klimalarda her yerde fayda sağlamaz ve serin üflem huyları vardır 5000 4000  btu altına düşen klimadan ne sıcaklık beklenbilirki onuda düşünmek lazım. 

9'luk kalite bir klima alıp kapınızı kapatırsanız 9 lukta yeterde.  orta sınıf dediği ucuz klimalardır.  pek güvenmeyin gücünüz varsa pek girmeyin orta sınıflara am her durumda 12lik alın derim. 

orta sınıf meselesinde
mesela sota da 12lik lg sirus var kalkışlarda var zangır zangır ötüyor diyor. buyğüzden 18likten aşağı önermem diyor sese karşı.  gücünüz yoksa aç kapa kullanacağım günde 2-3 saat  ılıtsın sonra yatar uyuruz derseniz vestel arçelk bile alsanız olur bunuda bilin. ha balkın ozaman 18likte alsanız olur bir anda kuvvetli yüklenirsiniz sonra nasılsa kapatacaksınız. 

siz 12lilk me alsanız duman attırır oraya yalıtımdan felan korkmayın antep in iklimide sonuçta ılıman iklimdir. ama tabi tam bir şey diyemem klima konusunda nem yoksa geceleri kuru soğuk yapabilir. ama kuru soğuktanda nemli soğuk kadar korkulmaz. klimada kuru havada daha verimli çalışır.  klima her durumda 12lik yeter alım maliyetide düşer hem. üstelik sizn oralarda bir miktarda uyguyn fiyatlar bulunabiliyor bayileri dolaşırsınız 

12lik ve 16 lık me serisi msz-sf35 ve msz-sf42 olarak arayabilrisiniz özelliklerini göremk için internetten. birde keşif istersim me den gelir doğru kapasiteyi bulurlar duvarların ısı kaçağına kadar ölçme ci,hazları var ona göre pragrama girip kapasite çıkartabiliyorlar. tekrar kafanıza takılan olur sorun bziler buradayız ;)

O zaman ben bu verdiğiniz ürünleri bir araştırayım.Ama son bir kez yine fikrinize başvurmak isterim önümüzdeki bir kaç gün içinde.
  Çok teşekkür ederim değerli kardeşim, yakın ilgi ve yardımlarınız için.

B Çevrimdışı

basaksehir

Yeni Üye
22 Eki 2017
6

Merhaba Arkadaşlar,

Sadece yazın kullanım için klima ihtiyacım var. İstanbul da yaşıyorum.

Ev yeni,ara kat, güney cephe ve yalıtımlı. Güneşi sabah 07:00 - 14:00 arası alıyor.

Evin klima konulması için tesisatı hazır ve yeri belli. Aşağıdaki resimde kırmızı olan iç ünite,mavi olan dış ünitenin konacağı yer.

M2 olarak salon ile diğer odalar arasında kapı olmadığından toplam hesap yapmam gerekiyor. 

Toplamda yaklaşık 44 m2 yer oluyor. 

18.000 btu düşündüm ama görüşlere açığım. İşin aslı senede 2-3 ay kullanacağım için fazla para vermek istemiyorum.

Marka model ve BTU olarak önerebileceğiniz seçenekleri öğrenebilir miyim?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

ROPDPY.jpg

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

basaksehir' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,

Ev yeni,ara kat, güney cephe ve yalıtımlı. Güneşi sabah 07:00 - 14:00 arası alıyor.

Evin klima konulması için tesisatı hazır ve yeri belli. Aşağıdaki resimde kırmızı olan iç ünite,mavi olan dış ünitenin konacağı yer.

M2 olarak salon ile diğer odalar arasında kapı olmadığından toplam hesap yapmam gerekiyor. 

18.000 btu düşündüm ama görüşlere açığım. İşin aslı senede 2-3 ay kullanacağım için fazla para vermek istemiyorum.

Saygılarımla,

ROPDPY.jpg

Merhaba hoşgeldiniz.
Sıva altı tesisat mevcut binanızda yani sizden önce aslında oraya kaçlık klima takılacağı hesaplanmış siz btu hesabı yapmanıza gerek yok.
Yönetimden klimacıların kaçlık boru çektiğini öğrenmeniz gerekiyor öğrendikten sonra buraya yazabilirsiniz. 
Boru çapları-
1/4-3/8 - 9,12 ve 15 lik inverter klimalar
1/4-1/2 - 18 lik inverter klimalar
1/4-5/8 - 24 lük inverter klimalar

boru çaplarını öğrendikten sonra sizinle marka konuşmamız gerekecek çünkü bazı cihazlarda 15 lik klimalarda 1/4-1/2 olabiliyor. Dediğim gibi siz boru çaplarını öğrendikten sonra tekrar görüşelim.

B Çevrimdışı

basaksehir

Yeni Üye
22 Eki 2017
6

bozdem' Alıntı:
basaksehir' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,

Saygılarımla,

ROPDPY.jpg

Merhaba hoşgeldiniz.
Sıva altı tesisat mevcut binanızda yani sizden önce aslında oraya kaçlık klima takılacağı hesaplanmış siz btu hesabı yapmanıza gerek yok.
Yönetimden klimacıların kaçlık boru çektiğini öğrenmeniz gerekiyor öğrendikten sonra buraya yazabilirsiniz. 
Boru çapları-

boru çaplarını öğrendikten sonra sizinle marka konuşmamız gerekecek çünkü bazı cihazlarda 15 lik klimalarda 1/4-1/2 olabiliyor. Dediğim gibi siz boru çaplarını öğrendikten sonra tekrar görüşelim.

Öğrendikten sonra tavsiyeleriniz için tekrar yazıcam.

Teşekkür ederim.

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

hsn1071' Alıntı:
9köy' Alıntı:
rica ederim arkadaşım zahmet mahmet demeyin vicdanen rahatsız oluyorum. derler ya vicdan yaptırmayın gibisnden =)  keske daha çok sağlık ve vakit olsada daha çok yazabilsek. siz soracağınız sorun elimizden geldiğince yardımcı oluruz.

arkadaşım evet doğru gereğinden yüksek kapasite alınırsa bulunduğu alanda klima daha kuvvetli çalışır dah çabuk emiş yapar çvrim hızlanınca odayı ısıtamadan ortam verdiği sıcaklığı kendisi algılayıp  çabuk otomatiğe geçer. 

sota bahsetmiş ama onun dediği duruma daha farklı açıklamalarda yapılabilir. bir bakıma ayrı bir durum diyebilirz. her klimanın kısma adımları çok alt btularda olmadığı gibi o tip klimalarda her yerde fayda sağlamaz ve serin üflem huyları vardır 5000 4000  btu altına düşen klimadan ne sıcaklık beklenbilirki onuda düşünmek lazım. 

9'luk kalite bir klima alıp kapınızı kapatırsanız 9 lukta yeterde.  orta sınıf dediği ucuz klimalardır.  pek güvenmeyin gücünüz varsa pek girmeyin orta sınıflara am her durumda 12lik alın derim. 

orta sınıf meselesinde
mesela sota da 12lik lg sirus var kalkışlarda var zangır zangır ötüyor diyor. buyğüzden 18likten aşağı önermem diyor sese karşı.  gücünüz yoksa aç kapa kullanacağım günde 2-3 saat  ılıtsın sonra yatar uyuruz derseniz vestel arçelk bile alsanız olur bunuda bilin. ha balkın ozaman 18likte alsanız olur bir anda kuvvetli yüklenirsiniz sonra nasılsa kapatacaksınız. 

siz 12lilk me alsanız duman attırır oraya yalıtımdan felan korkmayın antep in iklimide sonuçta ılıman iklimdir. ama tabi tam bir şey diyemem klima konusunda nem yoksa geceleri kuru soğuk yapabilir. ama kuru soğuktanda nemli soğuk kadar korkulmaz. klimada kuru havada daha verimli çalışır.  klima her durumda 12lik yeter alım maliyetide düşer hem. üstelik sizn oralarda bir miktarda uyguyn fiyatlar bulunabiliyor bayileri dolaşırsınız 

12lik ve 16 lık me serisi msz-sf35 ve msz-sf42 olarak arayabilrisiniz özelliklerini göremk için internetten. birde keşif istersim me den gelir doğru kapasiteyi bulurlar duvarların ısı kaçağına kadar ölçme ci,hazları var ona göre pragrama girip kapasite çıkartabiliyorlar. tekrar kafanıza takılan olur sorun bziler buradayız ;)

O zaman ben bu verdiğiniz ürünleri bir araştırayım.Ama son bir kez yine fikrinize başvurmak isterim önümüzdeki bir kaç gün içinde.
  Çok teşekkür ederim değerli kardeşim, yakın ilgi ve yardımlarınız için.

rica ederim sn arkadaşım herşeyi sorabilirsiniz Allah rast getrsin klim işinizi tüm işlerinizle.

B Çevrimdışı

basaksehir

Yeni Üye
22 Eki 2017
6

bozdem' Alıntı:
basaksehir' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,

Saygılarımla,

ROPDPY.jpg

Merhaba hoşgeldiniz.
Boru çapları-

Merhaba tekrardan,

18 lik inverter klimaya göreymiş borular. 
18.000 btu orta seviye tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler,

L Çevrimdışı

Lehrer48

Aktif Üye
8 Eyl 2017
69

Sota' Alıntı:
Lehrer48' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar, ben son olarak midea mission da karar kıldım fakat 18lik yok dedi bulunduğum yerdeki bayi internete baktım orda da yok keza, bildiğiniz bi bayi var mı kargo teslimat yapabilecek?

Bu Sıtede Stokta Gozukuyor

https://e-mideaklima.com/midea-mission-duvar-tipi-inverter-klima/midea-duvar-tipi-klima-msmbbu-18

Evet sitede gözüküyor fakat müşteri hizmetlerini aradım 18lik kalmadı diyorlar. Mission 18lik hemen hemen tüm Türkiye'de yok gözüküyor hayret ettim

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

basaksehir' Alıntı:
bozdem' Alıntı:
Merhaba hoşgeldiniz.
Boru çapları-

Merhaba tekrardan,

18 lik inverter klimaya göreymiş borular. 
18.000 btu orta seviye tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler,

Fiyat aralığınız nedir? Ben orta segmentlerde Mitsubishi Heavy markasını öneriyorum veya daha iyi olsun diyorsunuz Mitsubishi Electric HJ50 modeline bakabilirsiniz.

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

Arkadaşlar midea mission birtürlü stok sıkıntısı çözülmedi bu sene.yaz geçti kış geldi halen sıkıntı var.distiribitör kaynaklı sıkıntı bana göre.

Madem yok demekki satmak istemiyor herifler.böyle saçmalık hizmet olmaz.yapamıyorsanız ya bırakın yada kurnaz olduğunuzu sanmayın.koskoca ban diyorum modern klimaya.

Midea mission yoksa ALARKO CARRİER VAR.araştıran arkadaşlar bu klimayı değerlendirebilir.aşşa kalır yönü yok ufak tefek farklılık haricinde.heleki 18 ve 24 lük alarkolar tavsiyemdir.

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

bozdem' Alıntı:
Fiyat aralığınız nedir? Ben orta segmentlerde Mitsubishi Heavy markasını öneriyorum veya daha iyi olsun diyorsunuz Mitsubishi Electric HJ50 modeline bakabilirsiniz.

ME hj serisinin mhi nin denk serisinden daha iyi olduğunu düşünmüyorum..srk63 zr-s ile gf60 serisini euroventteki değerlerden karşılastırıp baktım.Bence arada çok fark yok..Hatta daha iyi değerlere sahip olduğunu görüyorum.hj60 serisiyle diamondu kıyaslamam..Fiyata gelince 8800 e satılıyordu ancak firmanın internetten satış politikası nedeniyle 5500 e alabildim.Hj60va yı degil netten en burnu havada bayiden 5500 civarına alabiliyordum.

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

ruzgar' Alıntı:
bozdem' Alıntı:

ME hj serisinin mhi nin denk serisinden daha iyi olduğunu düşünmüyorum..srk63 zr-s ile gf60 serisini euroventteki değerlerden karşılastırıp baktım.Bence arada çok fark yok..Hatta daha iyi değerlere sahip olduğunu görüyorum.hj60 serisiyle diamondu kıyaslamam..Fiyata gelince 8800 e satılıyordu ancak firmanın internetten satış politikası nedeniyle 5500 e alabildim.Hj60va yı degil netten en burnu havada bayiden 5500 civarına alabiliyordum.

Ben katalog değerlerine takılmıyorum ve bugüne kadarda hiç takılmadım çünkü bence yalancı veriler. Arçelik verileride aynı vestelinde aynı diğer klimanında aynı yani hep yakın birbirine lafa geldim mi hepsi A ++. Yani verilere bakarsak general mobile telefonda 4gb ram var 900 tl iphone da 2 gb ram var 2500 tl ve bu telefonları kıyaslama sitelerinde kıyasladağınızda general mobilin verileri yüksek çıkar ama aldığınızda telefon kasar görüntüsü kötü birşeyleri açmaz falan filen. Aynı şey arabadada geçerli ford ile fiatın verileri aynı olabilir hatta bakarsanız ford daha fazla yakabilir ama burada fordun kalitesi hiç bir şekilde tartışılmaz fiata göre. Hep bir örnek veririm yine veriyorum şahinin 1.6 motoruyla bmw nin 1.6 motoru bir değil. Burada mitsubishi heavy markasına şahin demek doğru olmadığından Fordun 1.6 motoruyla BMW nin 1.6 motoru bir değil diyerek düzeltiyorum. Onun için her zaman kaliteli marka öndedir

B Çevrimdışı

basaksehir

Yeni Üye
22 Eki 2017
6

bozdem' Alıntı:

Dediğiniz klimalar (Mitsubishi - daikin) illaki güzel fakat fiyatlar yüksek gibi. Dediğim gibi yazın genelde haftasonları kullanıcam. O yüzden fazla bütçe ayırmak istemiyor. Ortalama kafamdaki ücret 3000 - 3500 tl gibi. 

Teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt