Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

erkut303' Alıntı:
Selemıaleyküm millet nasılsınız [emoji41][emoji41]

Aleykümselam Erkut bey sizler nasılsınız .

@sota o resmi sil len kötü bir resim internet aleminde bilinmiyor gençler için komik gözüksede ****** çocuğu  amerikan askerleri bu adama tacizde bulunmuştu kanını sittiğimiin kanı bozukları.

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

cryosync' Alıntı:
9köy' Alıntı:
hocam diğer linkide okudunuzmu salon kapısı açık kalması çok önemli değil ben genel olarak kokulmaması açısından yazıyorum kapı kapalı olursa şuda yeter şekllinde ve soğutma açısından.

ama tabiki oranın esas hakkı 18liklitir 18lik oldumu kalite klimalrın fiyatları baya yükseliyor. benim amacımsa soğutma oldumu ufakta olsa kalite ürüne yönlensin istiyorum yardımcı olmaya çalıştığım arkadaşlar.

fethiye içinde üstte belirttiğiniz markalar olur hocam bütçe düşükse carrier xpowergold süper hiç düşünmeyin bile.

1- fiyat farkı bence değer hemde plastk kalitesi açısından toshşba daha iyidir. yanlı şu var eskiden 16lık serilerin iç ünitesi baya sesliydi. sebebiyse ebat ufaktı. şuan nedir ne değildir bilmiyorum yanlız.

2- hocam o konuda ne desek yanlış olur bir bakmışsınız dolar frılamış fiyatlar uçmuş. genelde kasım ayında ME kampanyasıda olur ama ekonominin gidişine bağlı bşr bakarsınız olmaz. oldu diyelim fiyatları bilemeyiz bu kezde

3- hocam ona herkes deli oluyor ama yapabilecek bir şey yok internetteki rskller yüzünden girmiyorlar bu işlere. ufak yerlerde evet pazarlıkta zor iş gerçi istanbuldada aynı hocam. bende şahsen hep yüksek fiyatla aldım klimalarımı. bu işin membaı izmir işte . siz izmirde uygun fiyata bulursanız merkezi arayıp yardım isteyebilirsiniz.

daikin shira ya gelince hocam me den üstün bir klima değilki eski serilerde gree kompresör kullanıyor daikin eski daikin değil maalesef. bende daikin kullnıcıyım aynı zamanda benim klimanın kompresörüde gitti gider.

ha diyorsanızki yeni seri shira R32 gazlı onunda ucuzu pahalısı var dilkkatlii olun. fiyatlarını tam bilmiyorum gerçi me fiyatlarınıda tam bilmiyorum .  

sorun hocam kusur yok neden olsun ben bşiraz ağır aksağım geciksem bile diğre arkadaşlar var. sağlıkçıysanız bilirsiniz ankilozan spondilit var bende sağ gözmede üveyt vurdu diğer gözümüde zorluyor zaten bu hasatalıkta rahat yoktur herkese sağlık dileklerime saygı sevgi bizden sn hocam :ok:

cevap için çok teşekkürler.

iş yoğunluğundan cevap yazamadım. gerçekten nefes almadım 2 haftadır. hastalığınız için şifa diliyorum, zor hastalık. benim alanım değil gerçi ama bilirim.

sanırım bütçemiz 6000-7000 tl arası esnetebiliyoruz. 18.000 btuluk bir kapasite hedefimiz.

1- istanbulda(anadolu yakası) mitsubishi electric için fiyatta yardımcı olabilecek tanıdığınız bayi var mıdır? çok şiddetle mi önerirsiniz ME'yi?
2- Toshiba RAS 16 N3KVR ve Toshiba RAS 16 S3KVR arasında fark nedir? Fiyat farkına değer mi? Kodlar farklı.
3- Daikin FTXS 42 K için 6700 tl ler değer mi?
4-Farklı önerilerde herkes bulunabilir. Çok memnun olurum farklı fikirlerden.

Saygılar

hocam rica ederim bizde farklı değiliz.
teşekkür ederim iyi dilekleriniz içinde. ama bu hastane olayları delirtiyor insanı

hem sizler hem bizler sürünüyoruz hastanelerde resmen hocam. şu ilaç yazma işleri iyice çığrndan çıktı bir ay verdikleri ilacı öbür ay yetkimiz yok diyorlar doktorlar. bunu devletmi yapıyor doktorlarmı bilmiyorumda eczacılarda bıkmış diyor uğraşmıyorlar hekes kendince haklı ama hsata nasıl geliyor gidyor düşünende pek yok. e pek tabi siz dr lerde çok rahat değilsiniz onca hasta içinde.

gene ilaç yazılmaya gittim geçtiğimiz hafta peş peşe kontrollerim vardı. muayenedende sık sık kaçıyorum ceza veriyorlar ilacı muayeneden sonra yazacağız diyorlar.  muayen eesnasında normal ilaçları yazılıyor ama anti tnf sadece bir gün yazıılıyor.
bende geçen hafta verdiğim kanla bu hafta ilacıda yazdırırm dedim doktorların kongresi varmış kaldık gene bir daha deldiricez postu diye sinirlenirken neyseki 15 günlük süre 1 aya çıkartılmış kan testinde ilaç yazımı için.

cevaplara gelirsem

1- hocam anadolu yakasında ghostkiller1 arkadaşta yazmış bende foruma daha önceden yazdıklarımı tekrar edeyim otomatik reklamlarını yapayım arkadaşların.

Yüksek klimayı bende bu abiyi iyi tanıyorum Gökhan Yüksek

peşi sıra
Turan  klima var bostancıda. sahibiyle tanışmam mümkün olmadı Murat bey ile ama eskiden yüksek klima ile beraberlerdi oradan tanıyorum.  harika montajlarını dhde yayınlamıştım.

sonrasında forumada üye ama girmez hiç :)ürt:

Değişim klima var kartalda japon yapıştırıcısı arkadaş

gene kavacıkta

Neta klima var sahibini tanımıyorum Kadir bey  kardeşi gelmişti bana

karşıdada ilk klimamı aldığım

Artı klima var Atilla ve Mecit bey

ben bu arkadaşların hepsinden sonsuz memnun kaldım ama istanbulda fazla indirim olayı yok işte bireysel olarak. am danışmakta fayda var bizler esnaf adına karar veremeyeceğimiz gibi o anki anlık stokların vb gibi durumlarınıda bilemeyiz belki enolmadık indirmi bile yaparlar biz bile şaşabilirz.

hepsine zamanında defalarca yazdım  diyorum foruma girin ama giren yok hepsi proje işleriyle uğraşıyor. mbirol denen sözde klimacı gibi satmadığı kızdığı şirketin ürünlerine çamur işleriyle felan uğraşmazlar bu arkadaşlar.

mesela şuan izmirde 18000 btu bir arkadaş güzel fiyatlar almıştı sizde buraları ME sitesnden arayıp konuşabilirsiniz.

2- toshiba her iki mode aynıdır büyük ihtimal kodlar biri eski birisi yenidir. ikinci yazdığınız kod daha yeni gibi duruyor. yanlız şunu unutmayınız bu 16 seri kasa biraz ufaktı eskiden o açıdan sesliydi şuanki durumu bilmiyorum.

3- daikin yeni seriler var  R32 gazlı onun için değebilir birde eco serisi var ona değmez. eski K serilerindeki kompresör gree ortaklığındaydı onada değmez. siz me servisleryle görüşün bir keşf alın sn hocam hem servisnz sağlam olsun hem ürününüz kaliteli olsun derim şahsen belki size sadece soğutmayıdı yanılmıyorsam daha uygun fiyatlı bir ürün önereceklerdir.

L Çevrimdışı

Lehrer48

Aktif Üye
8 Eyl 2017
69

Merhaba arkadaşlar, ben son olarak midea mission da karar kıldım fakat 18lik yok dedi bulunduğum yerdeki bayi internete baktım orda da yok keza, bildiğiniz bi bayi var mı kargo teslimat yapabilecek?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,735

Lehrer48' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar, ben son olarak midea mission da karar kıldım fakat 18lik yok dedi bulunduğum yerdeki bayi internete baktım orda da yok keza, bildiğiniz bi bayi var mı kargo teslimat yapabilecek?

Bu Sıtede Stokta Gozukuyor

https://e-mideaklima.com/midea-mission-duvar-tipi-inverter-klima/midea-duvar-tipi-klima-msmbbu-18

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

@Sota poponu kaldir en iyi bayi konusunuvsen biliyorsun arkadasa yardimci ol. @Bozdem sende bir aradtiriver @ghostkiller1 ruhuna okuyimmi oldunmu be ya :(

H Çevrimdışı

hsn1071

Yeni Üye
18 Eki 2017
3

İyi akşamlar  Gaziantep te yaşıyorum.Özellikle  kışın ısıtma amaçlı bir klima arıyorum.

klimayı taktıracağım mekan 22 metre kare 
yalıtım yok ,
ev kuzeye bakıyor  
güneş almıyor 

bu özelliklerde bir oda için 

ısıtma özelliği yüksek ,
performansı iyi  
ekonomik olacak 

bir ürün tavsiye eder misiniz.

bütçem 4000-4500 tl

internette bu iki ürüne denk geldim 

-Toshiba Suzumi RAS 18 S3KV

-Mitsubishi SRK50ZS-S 18000 BTU Premium Inverter Duvar Tipi Klima

sizin önereceğiniz bir ürün var mı

yada yukarıdaki ürünlerden hangisini tavsiye edersiniz  (performans ,ısıtma ,az tüketim olarak)

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

O Çevrimdışı

Ok1512

Yeni Üye
14 Eki 2017
5

9köy' Alıntı:
Ok1512' Alıntı:
Gf60 siyahi yokmuş legendera aldım

arkadaşım hayırlı olsun

yazınızı gördüm ama diğer taraftan sizi caydırmak isteyen şeytanı görünce detaylı bir yazı yazayım diye yazıya başladım ama bir türlü yazabilmek kısmet olmadı bir girdim bir giremedim foruma yazdığımı taslağa almayı unutup çıkmakmı hayat meşgalesi öyle kaldı tekrar yazdım onuda bitiremedim düzenlenecek yerlerde olabilir bu yazımda vs vs. 

Allah iyi günlerde kullanmanızı nasip eylesin yeni ürün alan satan herkes için cümlesiyle. inanın adınıza çok sevindim. çünkü bu klimanın esas fiyatı 12-13 bin TL aklımda yanlış kalmadıysa.

sakın ha sakın sağdan soldan fişeklemelere kanmayınız bakınız imzalarımızda mevcut başka foruma giden buraya gelmesin diye.

bunu isteyen ilk önce o forumun sahibi olan şeytan mbirol dur biz değiliz .ama tabi bize sataşmak harici haklılığıda var şuda var bazı üyeler çıkarları uğruna ortalığı karıştırdkları gibi oldukçada kaba davranıyorlar zaten bu tür insanlarla muhatab olmayı kimse istemez bizim kültürümüzde bakkal komşusunu çiğneyerek diğer bakkala gitmek bile insanı vicdanen sıkarken.
inançsızlıkları had safada birde mecbursunuz ulan tavında laflarla gezen klavye delikanlılarını görünce insan haliyle kızıyor. e tabi haliyle hoş bir laf olmasada kullanadığım için özür dilerim ''ağzı olan konuşacak'' onada fazla bir şey deme durumumuz nasıl olsunki. adam yanlış konuşsada insalarda gurur kibir olduktan sonra kimse doğru yola getirilemez.

buradada aslında amaç mbirol a takmak değil karakterini insanları nasıl kandırdığını yönlendirdiğini dile getirmek şeytan ayrıntıda gizlidir.

sonuçta o forumumun sahibi satıcı biz değiliz illaki satıcılara karşıda değiliz dürüst olsun canımız feda sadece kendi önerdikleine iyi diyip insalara çamur atmadıktan sonra.

burada bir tek satıcı adayımız var daha satıcıda olmadı Allah kısmet ederse dükkan açacak @Bozdem arkadaşımız. oda olayı aşırı çıkarına kullanırsa hiç şakamız yok banlanır en çok ben şa şa lasamda şahsen ben banlarım. yoksa başımız üstünde yeri var yüzü burada.
niyeti iyi olan her satıcıya kapımız açık Bozdem gibi başımızın üstünde yeri var.
bizlere gelirsek ne ben ne @sota ne @ghostkiller1 satıcıyız bu forum işi bizim zevkimiz vaktimiz sağlığımız oldukça elden geleni yapmaya çalıişıyoruz dilimiz sert olsada kalbimiz öyle değil derler ya inanın öyle aslında.

bakın şimdi bunları yazdım size dikkatli olun. siz o malum şahsada üye olmuşsuınuz ve size cevap yazmış general alın demiş.

arkadaşım aklınzı hiç karıştırmayın pişmanlık oluşturmak istiyor ne diye çok para verdin vs diyerek aklınca pişmiş aşa su katacak it herif.

alsın o generalini soksun bir yerine. ****** herif kusura bakmayın ******ya orospıu denir . o bizim peşimizden konuşur özel mesajlarla e postalarla. biz ulu orta yazarız ondan çekineceğimiz bir durumumuz yok. gizli saklı yapacağımız bir çakallık yok. tabi ben bunları yazarken sizde tutup bana bunlara gerek yok vs demeyin kurallarımızda her şey yazılı bu forum bu şekilde kurallarda okunmak için sonuçta. zira bazı aklı evvelelri vs gönderdi burya sözde bize terbiğye verdirmey çalışacaktı biz bu tip ortadan giden adamı sevmiyoruz ve istemiyoruz herkes kendinden mesuldür. zaten sözümde tamamen size değil genele her zaman bu tür yazılar yazarız biz burada.

neyse
şimdi bu çakal adam hem buraya üye olup yazana kızarken hemde size haberi yokmuş gibi cevap yazıyor.

ulan kahpe mbirol buradan çıkmadığını görmüyormuyuz. köpek ben admin değilsem burada kendim istemiyorum . @sota forumu üstüme yıkıp kaçar yoksa.
zaten foruma baktığı yok akvaryumculuk yapıyor köpek balığı besleyip satıyor. istersen müracaat et senide beneklisinden bir köpek diye slogan oluşturup satsın.

ama merak etme bu forumda seni çok gördüm.  yeni geldiğimde zaten açtık admin hesabını ama kullanmıyorum . istediğim zamanda admin hesabımı açar görürüm yine. aha böyle bak

DyBvyv.png

len mal sota admin tanımlıyorum forum yöneticisi çıkıyor. kurucu yazıyor birde  formatı bozmuşsun düzelt şuraları kıçını kaldır biraz.

GyPrmr.png

bari kurucu admin yapayım kendimi.

qJjXED.png

yardımcı olmak için admin hesabımı zaman zamanda açtım  bazı düzenlemeler yaptık ilk geldiğimde senin forumdan olan tecrübemle mybb den çat pat anladıığım için. o zamanda gördüm buradan çıkmıyordun şimdide hesabımı açmasamda forum başıma kalmasın diye sota ile ghost gene çıkmadığını söylüyor. 

yani şimdi aptala yatma ayağıyla gaz vereceksin aklınca arkadaşa yapılan alışverişe çomak sokma ******luğu peşindesin gene değilmi kahpe seni gidi.

sn arkadaşım general asla ve asla ME kalitesinde değildir. burada klima kötülemek amacındada değiliz inanın. adamın yaptığı kahpeliğe kızıyoruz.

bu adam aslında general ve fujitsu klimalara fuji electric klimalara gıcıktır. defalarca kovulmuştur fujistsu ve general topiklerinden.

adam zamanında yerden yere vuryordu öyle damardan giriyorki güven sağlamak için millete diyor fuji ciddi klimadır ama önemli olan nasıl çalışıp çalışmayacağıdır yok cop düşük vs. sonrada tepki çekince çirkefleşiyor

not bu resimlerdeki quatrros denen kişide çok normal laflar etmemişti önce bir aylık kullanımım sadece 6 tl diyerek söze başladığından bu kavga çıkmıştı yani 06 tl 60 tl değil. sonra yavaş yavaş yükselterek 50 altmış tl ye çıkmıştı. . o konuda birol haklıydı onuda belirtmiş olayım.  burada anlatmak istediğim konu f G klimaları kötülemesi  

AynN10.png

7y7d65.png

yzN1a7.png

bu grubun klimaları asla ve asla normal japon klimalrıyla eş tutulamaz diye kendi ses kaydını bile tarafınızada gönderebilirim. bu tür ******lukları bu adam yaptı çünkü o açıdan hiç eleştiri bile kabul etmem bu konuda.  

QpQllv.png

ama adi bir insan olduğu için işine geldiği gibi davranır şuanda sizin kafanızı karıştırmaya çalışıyor dikkatli olun.

dikkat edilirsede general ve fujitsu hakkında kötü eleştirleride yapıştırmadım tıkırtı sorunları malzem kalitesiinin kötülüğü vs dh forumda bunların her hepsi mevcut. buradaki amaç insanın nasıl döek olduğunu insanları kandırmak için taklalarını gösterebilmekti. anlatmaklada bitmez.

siz klimanız servis  gelince geldimi takıldımı onuda bilmiyoruz geciktik yazmaya ama gelmediyse dikkatli olun vakum yapılsın ne olur ne olmaz bazı servisler atlıyor legenderada vs bu davranıiı yapacaklarını hiç sanmam ama insan oğlu yada elemanların işine gelmiyor vs. merkez ofisi 444 lü numarayı arayın utanmayın şikayet felan olmaz diyin forumlarda okuduk tavsiye verenler söylüyorlar. şu bayiden aldım diyin tabi bizleri söylemeyin kendimize görgüsüz ayılar gibi misyon yüklemek istemeyiz.

XEdokO.png

bu veya benzer daha dedaylı bir makineyi ,

JO34lB.png

manifold cihazıyla klimaya bağlayıp vakum olayı gerçekleştirilecek manifold cihazıda daha detaylı olabilir.

bLy2kY.png

Hocam ben klimayı acele almam gerektiği için üç yere konu açtım ilk siz cevap yazdınız teşekkür ederim tekrardan ve dediğim gibi gittim g60 için siyah yokmuş bende mecburen legendera aldım ve cumartesi akşamı montajı yapıldı vakumlama da yapıldı. Tam istediğim yere merdiven yok diye kuramadılar fakat çok da büyük sorun değil. Benim bir sorum daha var, bana dış ünite duvar montajı için ayak gösterdiler özel krom filan legendera için ama benim dış ünite şuan terasta o ayaklar kullanılmadı  yarın birgün yeri değişecek olursa ayak lazım olacak ben ayakları isteyebilir miyim?

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

@Ok1512 kardeşim hayırlı uğurlu olsun klimanız.o ayakları isteyin alın ve birköşeye koyun dursun.ilerisi için lağzım olacaktır.genelde klimacılar bu tip durumlarda ayakları bırakmıyor ama o ayaklar sizin hakkınız.

Daha sonradanda alabilirsiniz ama zaman geçtiğinde problem çıkacaktır.unuttuk verdik şöyle oldu böyle oldu.yok diğer eleman yapmıştır montajı felan filan birdünya bahane çıkar karşınıza

Siz en iyisimi işinizi baştan sağlama alınki sonradan ayak parası vermek zorunda kalmayın

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

hsn1071' Alıntı:
İyi akşamlar Gaziantep te yaşıyorum.Özellikle kışın ısıtma amaçlı bir klima arıyorum.

yalıtım yok ,
ev kuzeye bakıyor
güneş almıyor

ısıtma özelliği yüksek ,
performansı iyi
ekonomik olacak

bütçem 4000-4500 tl

yada yukarıdaki ürünlerden hangisini tavsiye edersiniz (performans ,ısıtma ,az tüketim olarak)

her ikiside aynı özelliklerde ürünler sağlamlık olarak toshiba daha iyidir

fiyatları bilmiyorum şahsen carrier xpowergold ada bakablirsiniz.

çok daha iyisi derseniz tabiki mitsubishi electric deriz.

yalıtım olsada olmasada kuzey cephede olsa hatta çatı katıda olsa 18binlik ürün 22 m2 büyük aslında.

iş görürmü görür görnesine ama sık sık otomatiğe geçer. ılık havalarda daahda sık durur klimanız serin üflem sorunları vs oluşabilir.

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

Ok1512' Alıntı:
Hocam ben klimayı acele almam gerektiği için üç yere konu açtım ilk siz cevap yazdınız teşekkür ederim tekrardan ve dediğim gibi gittim g60 için siyah yokmuş bende mecburen legendera aldım ve cumartesi akşamı montajı yapıldı vakumlama da yapıldı. Tam istediğim yere merdiven yok diye kuramadılar fakat çok da büyük sorun değil. Benim bir sorum daha var, bana dış ünite duvar montajı için ayak gösterdiler özel krom filan legendera için ama benim dış ünite şuan terasta o ayaklar kullanılmadı  yarın birgün yeri değişecek olursa ayak lazım olacak ben ayakları isteyebilir miyim?

arkadaşım klimanın kralını aldınız boşverin gerisini karıştırmaya gerek yok. 

@ghostkiller1 arkadaşımızda cevap yazmış 

zaten sorun çıkarmazlarda 

bakır boru desek o mantıksız geliyor. 1-2 metre fazlalık vs soranlar var bunu hesaptan düşmezler bildiğimce okadarın gerek yok zaten  ne olacak fazlası zarar zaten onun düşümünü felanda yapmaz bayi. me bayileri servisleri genel olarak öyle 1 iki  metre fazla kullansa ona fatura bile kesmezler. 

ama merdiven meselesine kızdım şahsen legendera satıyorsun yanında merdivenin yok ayıp yani şikayet edin basit gibi gözüksede düzgün çıksınlar servise.

H Çevrimdışı

hsn1071

Yeni Üye
18 Eki 2017
3

9köy' Alıntı:
hsn1071' Alıntı:
İyi akşamlar  Gaziantep te yaşıyorum.Özellikle  kışın ısıtma amaçlı bir klima arıyorum.

yalıtım yok ,
ev kuzeye bakıyor  
güneş almıyor 

ısıtma özelliği yüksek ,
performansı iyi  
ekonomik olacak 

bütçem 4000-4500 tl

yada yukarıdaki ürünlerden hangisini tavsiye edersiniz  (performans ,ısıtma ,az tüketim olarak)

https://tavsiyeforumu.com/konu-diger-forumlar-arasi-dolasmak-ban-sebebidir.html

yalıtım olsada olmasada kuzey cephede olsa hatta çatı katıda olsa 18binlik ürün 22 m2 büyük aslında. 

iş görürmü görür görnesine ama sık sık otomatiğe geçer.  ılık havalarda daahda sık durur klimanız serin üflem sorunları vs oluşabilir.

sayın 9köy öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. şimdi anlamadığım bir husus var 22metre kareye  18 lik fazla diyorsunuz galiba .sık sık otomatiğe geçmesi  ve ılık havalarda daha sık durması  ve serin üfleme sorunu  klimanın ihtiyaçtan fazla büyüklükte olmasından mı kaynaklı oluyor.sorumu mazur görün anlamadığım için soruyorum.

peki 16 btuu yada  12 btuu  luk bir me klima alsam tam randıman alır mıyım?  ve eğer öyleyse  sizin tavsiye edebileceğiniz bir  12 lik yada 16 lık bir me  klima modeli serisi varmı?

tekrar zahmet verdiğim için kusura bakmayın.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,735

hsn1071' Alıntı:
9köy' Alıntı:

iş görürmü görür görnesine ama sık sık otomatiğe geçer.  ılık havalarda daahda sık durur klimanız serin üflem sorunları vs oluşabilir.

sayın 9köy öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. şimdi anlamadığım bir husus var 22metre kareye  18 lik fazla diyorsunuz galiba .sık sık otomatiğe geçmesi  ve ılık havalarda daha sık durması  ve serin üfleme sorunu  klimanın ihtiyaçtan fazla büyüklükte olmasından mı kaynaklı oluyor.sorumu mazur görün anlamadığım için soruyorum.

peki 16 btuu yada  12 btuu  luk bir me klima alsam tam randıman alır mıyım?  ve eğer öyleyse  sizin tavsiye edebileceğiniz bir  12 lik yada 16 lık bir me  klima modeli serisi varmı?

Klimalarin maksimum kapasitesi yukseldikce
Dusebilecegi minimum  kapasitede yukselir

Istisnalar Haric Kaide Budur

Kullanilacak alanda asiri isi kaybi yoksa
Yada agir kis sartlarinda yasamiyorsaniz

9luk kaliteli bir cihaz bile kafi

Orta kalite dusunursenizde 12lik  yerinde karar olur

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

hsn1071' Alıntı:
9köy' Alıntı:

rica ederim arkadaşım zahmet mahmet demeyin vicdanen rahatsız oluyorum. derler ya vicdan yaptırmayın gibisnden =)  keske daha çok sağlık ve vakit olsada daha çok yazabilsek. siz soracağınız sorun elimizden geldiğince yardımcı oluruz.

arkadaşım evet doğru gereğinden yüksek kapasite alınırsa bulunduğu alanda klima daha kuvvetli çalışır dah çabuk emiş yapar çvrim hızlanınca odayı ısıtamadan ortam verdiği sıcaklığı kendisi algılayıp  çabuk otomatiğe geçer. 

sota bahsetmiş ama onun dediği duruma daha farklı açıklamalarda yapılabilir. bir bakıma ayrı bir durum diyebilirz. her klimanın kısma adımları çok alt btularda olmadığı gibi o tip klimalarda her yerde fayda sağlamaz ve serin üflem huyları vardır 5000 4000  btu altına düşen klimadan ne sıcaklık beklenbilirki onuda düşünmek lazım. 

9'luk kalite bir klima alıp kapınızı kapatırsanız 9 lukta yeterde.  orta sınıf dediği ucuz klimalardır.  pek güvenmeyin gücünüz varsa pek girmeyin orta sınıflara am her durumda 12lik alın derim. 

orta sınıf meselesinde
mesela sota da 12lik lg sirus var kalkışlarda var zangır zangır ötüyor diyor. buyğüzden 18likten aşağı önermem diyor sese karşı.  gücünüz yoksa aç kapa kullanacağım günde 2-3 saat  ılıtsın sonra yatar uyuruz derseniz vestel arçelk bile alsanız olur bunuda bilin. ha balkın ozaman 18likte alsanız olur bir anda kuvvetli yüklenirsiniz sonra nasılsa kapatacaksınız. 

siz 12lilk me alsanız duman attırır oraya yalıtımdan felan korkmayın antep in iklimide sonuçta ılıman iklimdir. ama tabi tam bir şey diyemem klima konusunda nem yoksa geceleri kuru soğuk yapabilir. ama kuru soğuktanda nemli soğuk kadar korkulmaz. klimada kuru havada daha verimli çalışır.  klima her durumda 12lik yeter alım maliyetide düşer hem. üstelik sizn oralarda bir miktarda uyguyn fiyatlar bulunabiliyor bayileri dolaşırsınız 

12lik ve 16 lık me serisi msz-sf35 ve msz-sf42 olarak arayabilrisiniz özelliklerini göremk için internetten. birde keşif istersim me den gelir doğru kapasiteyi bulurlar duvarların ısı kaçağına kadar ölçme ci,hazları var ona göre pragrama girip kapasite çıkartabiliyorlar. tekrar kafanıza takılan olur sorun bziler buradayız ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt