Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

9köy' Alıntı:
alikkk' Alıntı:
tekrar merhaba. Geçen günlerde yazmıştım Tarsus da büyüklerimiz 18000 ve 12000 lik klima aramakta diye. Kendisi görüşmesinde daikin garantili vessman diye bir markaya 2300+3300 fiyat almış. Ayrıca bosch da aynı fiyatları vermiş. Daikin miyora için 4800+3300 fiyatlar almış. Fiyatları taksitli. Alışveriş siteleri dolaşmam sonucu vessman daha uygun fiyatlarda gördüm. Ancak malum bölge Mersin yaz kış uzun soluklu kullanılacak ürün olunca kafamıza çok yatmıyor. Daikin veya japonlara bütçe yetemeyecek bosch ürünlerini nette baktım 12604 ve 18604 ürünlerini alalım diyoruz. Ricam vessman nasıldır yorumunuz var mıdır? Bosch ürünü için de almaya değer mi ya da benzer fiyatlara öönerebileceğiniz ürün varsa memnun olurum.

merhaba.
öncelikle o marka ismi yanlış vessen olacak orayı düzeltelim. midea üretimi bir üründür daikin alt şirketi airfelce ithal edilmektedir.

boch ta midea üretimdir.

vessen ve airfel ürünlerde kumandada fonksiyon eksiklikleri var. bosch bilmiyorum.

ama bosch bayi tanıdıksa kesinleke bosch alın siz boşverin daikin garantisymiş daikin servismiş masallarını

daikin garantili diye bir şey yok o reklam öncelikle daikinin alt şirketi airfel garantili. airfelde daikine ait olunca milleti kandırmak için öyle diyorlar. daikin garantili olan klimayı söktün diyelim taşıdın yurt dışına olmaz ya oldu kabul edin.
o ürün oradada garantilidir. çünkü daikin garantiside uluslar arasıdır. siz buradan airfeli sökerseniz yurt dışında o marka bilinmez tamaman buradaki şirketin para kazanma politikasıdır. ticari sicil incelense neyin ne olduğu ortaya çıkar.

piyasada ayrıyeten forum çakalları var daikin garantisi diye ortalığa gaz veriyorlar. inanmayın kardeşim.

miyora seriside orj daikin değildir en alt kalite daikindir ama işte onda daikin garantisi vardır.

siz uzun soluklu kullancağız diyorsanız bu klimalın hiç birisi uzun soluklu klimalr değil ama işinizide görürler.

seçeneklerinizin arasına midea ve uğur uda ekleyiniz midea ve uğruda kumadan fonksiyonları tamdır.

Ben şahsen boschuda önermiyorum oda servisinden dolayı ne vakum var ne bişey arçelik beko vestel bosch markalarının serviscileri beyaz eşyacılardır. Çamaşır makinesi takarlar buzdolabı takarlar ama klimada takarlar hiç bir eğitim almadıkları taktirde. İnşallah bulunduğunuz yerde bosch servisinin klimacısı vardır.

A Çevrimdışı

alikkk

Yeni Üye
23 Eyl 2017
7

9köy' Alıntı:
alikkk' Alıntı:
tekrar merhaba. Geçen günlerde yazmıştım Tarsus da büyüklerimiz 18000 ve 12000 lik klima aramakta diye. Kendisi görüşmesinde daikin garantili vessman diye bir markaya 2300+3300 fiyat almış. Ayrıca bosch da aynı fiyatları vermiş. Daikin miyora için 4800+3300 fiyatlar almış. Fiyatları taksitli. Alışveriş siteleri dolaşmam sonucu vessman daha uygun fiyatlarda gördüm. Ancak malum bölge Mersin yaz kış uzun soluklu kullanılacak ürün olunca kafamıza çok yatmıyor. Daikin veya japonlara bütçe yetemeyecek bosch ürünlerini nette baktım 12604 ve 18604 ürünlerini alalım diyoruz. Ricam vessman nasıldır yorumunuz var mıdır? Bosch ürünü için de almaya değer mi ya da benzer fiyatlara öönerebileceğiniz ürün varsa memnun olurum.

merhaba.
öncelikle o marka ismi yanlış vessen olacak orayı düzeltelim. midea üretimi bir üründür daikin alt şirketi airfelce ithal edilmektedir.

boch ta midea üretimdir.

vessen ve airfel ürünlerde kumandada fonksiyon eksiklikleri var. bosch bilmiyorum.

ama bosch bayi tanıdıksa kesinleke bosch alın siz boşverin daikin garantisymiş daikin servismiş masallarını

daikin garantili diye bir şey yok o reklam öncelikle daikinin alt şirketi airfel garantili. airfelde daikine ait olunca milleti kandırmak için öyle diyorlar. daikin garantili olan klimayı söktün diyelim taşıdın yurt dışına olmaz ya oldu kabul edin.
o ürün oradada garantilidir. çünkü daikin garantiside uluslar arasıdır. siz buradan airfeli sökerseniz yurt dışında o marka bilinmez tamaman buradaki şirketin para kazanma politikasıdır. ticari sicil incelense neyin ne olduğu ortaya çıkar.

piyasada ayrıyeten forum çakalları var daikin garantisi diye ortalığa gaz veriyorlar. inanmayın kardeşim.

miyora seriside orj daikin değildir en alt kalite daikindir ama işte onda daikin garantisi vardır.

siz uzun soluklu kullancağız diyorsanız bu klimalın hiç birisi uzun soluklu klimalr değil ama işinizide görürler.

seçeneklerinizin arasına midea ve uğur uda ekleyiniz midea ve uğruda kumadan fonksiyonları tamdır.

Kendim Düzce/Akçakoca'da ikamet ettiğimden klima konusunun tekniğine bayağı uzağım ama vessen olayına benzer bakış açısındayım. Miyora için o paralara çıkmayız dedi kayınpeder. Yarın toshibadan da bi fiyat al dedim 6-6500 bandında iki ürünü kapatabilecek tabi iki ayrı dış üniteli bi fiyat almazsa bosch 18100 ve 12100 modellerini alacak. BAyi özellik olarak 18604 ile 18100 arasında fiyat farkına değmez demiş iki ürünü 5300 e alacaktır 10 taksitle. Bu arada bizde öğretmenler odasına yeni klima sipariş verdik 12000 lik vestel nature plus diye. Uğur alalım dedim arkadaşlara marka olsun denilince bütçe dipteydi 1575 e vesteli aldık ama senede soğutma amaçlı 1 ay anca kullanılacaktır.

A Çevrimdışı

alikkk

Yeni Üye
23 Eyl 2017
7

bozdem' Alıntı:
9köy' Alıntı:
merhaba.

boch ta midea üretimdir.

Ben şahsen boschuda önermiyorum oda servisinden dolayı ne vakum var ne bişey arçelik beko vestel bosch markalarının serviscileri beyaz eşyacılardır. Çamaşır makinesi takarlar buzdolabı takarlar ama klimada takarlar hiç bir eğitim almadıkları taktirde. İnşallah bulunduğunuz yerde bosch servisinin klimacısı vardır.
bulunduğu bölgede klima işini anlıyordur servisler diye düşünüyorum heryer klima mersin/tarsus da malum ama alırken mutlaka vakumlama ve bakır boru beraberinde uzman kişiler olup olmadığı teyidini alacaktır kayınpeder.

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

@alikkk kardeşim vessenden kafadan uzak durun.bosh üretimleri mideanın dır.ama fiyat politikası önemli burda.midea blanc,uğur, bosch ...aynı kefedeler.aralarında bariz bir farklılıkla blanc öndedir.demek istedğim ister bosch olur ister uğur ister midea blanc alış fiyatlarınız belirleyici olmalı.

boscha beyaz eşya mantığıyla yaklaşırsanız gene hata yaparsınız.beyaz eşyada birebir üretici ki birçoğunuda fason ürettiriyor halen.klima işinde fason yaptırıyor sadece kendi logosunu bastırıyor.üretimle yakından uzaktan alakası yok.servisleri ne derece profesyoneldir bilemiyorum ama sonuçta hizmet anlayışı güzeldir boşhun biryere kadar tabi oda.sorunsuz müşteri memnuniyeti yok malesef.bir arçelik asla ve asla olmaz.

siz işi bileceksiniz servisi siz yönlendireceksiniz onlarda yapmaya mecbur olduklarını mecburen yapacaklar.örneğin vakum olmazsa olmazdır.çok sorun çıkacağını sanmıyorum.daıkından çok çok iyidir gene hizmeti boschun.ama dedğim gibi bu markada çakılı kalmayın.midea yı uğuru da değerlendirin olduğunuz yerde varsa.

A Çevrimdışı

alikkk

Yeni Üye
23 Eyl 2017
7

ghostkiller1' Alıntı:
@alikkk kardeşim vessenden kafadan uzak durun.bosh üretimleri mideanın dır.ama fiyat politikası önemli burda.midea blanc,uğur, bosch ...aynı kefedeler.aralarında bariz bir farklılıkla blanc öndedir.demek istedğim ister bosch olur ister uğur ister midea blanc alış fiyatlarınız belirleyici olmalı.

boscha beyaz eşya mantığıyla yaklaşırsanız gene hata yaparsınız.beyaz eşyada birebir üretici ki birçoğunuda fason ürettiriyor halen.klima işinde fason yaptırıyor sadece kendi logosunu bastırıyor.üretimle yakından uzaktan alakası yok.servisleri ne derece profesyoneldir bilemiyorum ama sonuçta hizmet anlayışı güzeldir boşhun biryere kadar tabi oda.sorunsuz müşteri memnuniyeti yok malesef.bir arçelik asla ve asla olmaz.

siz işi bileceksiniz servisi siz yönlendireceksiniz onlarda yapmaya mecbur olduklarını mecburen yapacaklar.örneğin vakum olmazsa olmazdır.çok sorun çıkacağını sanmıyorum.daıkından çok çok iyidir gene hizmeti boschun.ama dedğim gibi bu markada çakılı kalmayın.midea yı uğuru da değerlendirin olduğunuz yerde varsa.
Teşekkürler yorumlarınız için kendisiyle paylaştım tüm yorumları. Bugün Toshiba ile görüştü iki klima kampanyasi için keşfe geldiler ama son kat çatısız olunca 16 lik yetmez dendi 22 lik ras suzumi Toshiba yi 5700 e 9 taksitle aldı. Seneye 10 Luk toshiba daiseikai olanı küçük odaya alacak gibi.

C Çevrimdışı

cryosync

Yeni Üye
1 Eki 2017
8

Merhabalar,

İstanbul için ailemin evine 25-30 mt2 salon için bir klima almak istiyoruz. Orta kalite ürünlere bakıyorum(yalıtımlı orta kat, yeni bina, çift cam özel ısı yalıtımlı );

1. Toshiba Daisekai ras 16 n3kvr.  Yaklaşık 5300 tl ye var piyasada
2. Carrier x power gold 53 uqv 050H.  Bu model de yaklaşık 4200 tl 

Isıtma yönü çok ön planda olmayacak. Öneriniz ne olur. Bütçe maksimum 6000 tl.

Başka model önerisine de açığım. Kalite ön planda düşünüyoruz. Ev kalıcı çünkü.

Saygılarımla

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

cryosync' Alıntı:
Merhabalar,

İstanbul için ailemin evine 25-30 mt2 salon için bir klima almak istiyoruz. Orta kalite ürünlere bakıyorum(yalıtımlı orta kat, yeni bina, çift cam özel ısı yalıtımlı );

1. Toshiba Daisekai ras 16 n3kvr. Yaklaşık 5300 tl ye var piyasada
2. Carrier x power gold 53 uqv 050H. Bu model de yaklaşık 4200 tl

Saygılarımla

merhaba hoş geldiniz.

her iki klimada işiniz görür.

salon kapınızı kapatırsanız 12 lik bile yeter.

ev kalıcı uzun ömürlü diyorsanız sf 35 mitsubishi electric 12000 klima öneririm kendisini kanıtlamış üründür.

ben bu klimanın çok eski modeliiyle 100 m2 alanı kırabiliyorum burada tabi evin konumuda önemli bizm evin odaları hole açıldığı için fayda sağlıyor.

annemlerin evde ise daha zorlu şartlarda 138m2 neti var. salonda kurulu klima konumu zor olsada koca evi yaşanacak hale getiriyor.

C Çevrimdışı

cryosync

Yeni Üye
1 Eki 2017
8

9köy' Alıntı:
cryosync' Alıntı:
Merhabalar,

İstanbul için ailemin evine 25-30 mt2 salon için bir klima almak istiyoruz. Orta kalite ürünlere bakıyorum(yalıtımlı orta kat, yeni bina, çift cam özel ısı yalıtımlı );

1. Toshiba Daisekai ras 16 n3kvr.  Yaklaşık 5300 tl ye var piyasada
2. Carrier x power gold 53 uqv 050H.  Bu model de yaklaşık 4200 tl 

Saygılarımla

merhaba hoş geldiniz.

ev kalıcı uzun ömürlü diyorsanız sf 35 mitsubishi electric 12000 klima öneririm kendisini kanıtlamış üründür.

ben bu klimanın çok eski modeliiyle 100 m2 alanı kırabiliyorum burada tabi evin konumuda önemli bizm evin odaları hole açıldığı için fayda sağlıyor.

annemlerin evde ise daha zorlu şartlarda 138m2 neti var. salonda kurulu klima konumu zor olsada koca evi yaşanacak hale getiriyor.

şu liinkide okuyunuz

https://tavsiyeforumu.com/konu-klima-maceram.html?pid=7733#pid7733

Çok teşekkürler cevap için,

Salon kapısı açık kalıyor, tavan standarttan 20 cm daha yüksek ve en az 30mt2.

Ayrıca bir klima daha alacağım Fethiye için, kardeşimin evine. Onların bütçesi biraz daha kısıtlı. Benzer şekilde 30 mt2 salon-mutfak birleşik, kapı açık. Carrier düşünüyoruz onlar için. Sorunsuz 5-10 yıl kullanabilirler mi bahsettiğim modeli? Isıtma için de kullanılacak.

Yeni sorularım;
1- Benim sorduğum bu iki klima(toshiba-carrier) kıyaslamada nasıldır. Fiyat farkı değer mi? Bu fiyat bantlarında kalite/performans alternatifler nedir? Sessizlik de önemli kriter.
2- Kasım ayını beklemek ne kadar mantıklıdır
3- Mitsubishi Electric ben de çok beğeniyorum ama internet satışı yok(bu olaya acayip deli oluyorum) pazarlık da yapmıyorlar o fiyatlara. Neden Daikin Shira modellerine bakmayayım 7.000 tl ye yaklaşırsam bütçe olarak?

Yanlış anlamayın lütfen, ben sağlıkçıyım. Analitik düşünüyorum ama ne teknisyen ne de mühendis gibi hakim değilim bu meseleye. Hakim olmaya çalışıyorum genel yaklaşıma. 

Saygılar sevgiler
İyi çalışmalar.

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

cryosync' Alıntı:
9köy' Alıntı:
merhaba hoş geldiniz.

şu liinkide okuyunuz

https://tavsiyeforumu.com/konu-klima-maceram.html?pid=7733#pid7733

Çok teşekkürler cevap için,

Salon kapısı açık kalıyor, tavan standarttan 20 cm daha yüksek ve en az 30mt2.

Ayrıca bir klima daha alacağım Fethiye için, kardeşimin evine. Onların bütçesi biraz daha kısıtlı. Benzer şekilde 30 mt2 salon-mutfak birleşik, kapı açık. Carrier düşünüyoruz onlar için. Sorunsuz 5-10 yıl kullanabilirler mi bahsettiğim modeli? Isıtma için de kullanılacak.

Yeni sorularım;
1- Benim sorduğum bu iki klima(toshiba-carrier) kıyaslamada nasıldır. Fiyat farkı değer mi? Bu fiyat bantlarında kalite/performans alternatifler nedir? Sessizlik de önemli kriter.
2- Kasım ayını beklemek ne kadar mantıklıdır
3- Mitsubishi Electric ben de çok beğeniyorum ama internet satışı yok(bu olaya acayip deli oluyorum) pazarlık da yapmıyorlar o fiyatlara. Neden Daikin Shira modellerine bakmayayım 7.000 tl ye yaklaşırsam bütçe olarak?

Yanlış anlamayın lütfen, ben sağlıkçıyım. Analitik düşünüyorum ama ne teknisyen ne de mühendis gibi hakim değilim bu meseleye. Hakim olmaya çalışıyorum genel yaklaşıma. 

Saygılar sevgiler
İyi çalışmalar.

hocam diğer linkide okudunuzmu salon kapısı açık kalması çok önemli değil ben genel olarak kokulmaması açısından yazıyorum kapı kapalı olursa şuda yeter şekllinde ve soğutma açısından.

ama tabiki oranın esas hakkı 18liklitir 18lik oldumu kalite klimalrın fiyatları baya yükseliyor. benim amacımsa soğutma oldumu ufakta olsa kalite ürüne yönlensin istiyorum yardımcı olmaya çalıştığım arkadaşlar.

fethiye içinde üstte belirttiğiniz markalar olur hocam bütçe düşükse carrier xpowergold süper hiç düşünmeyin bile.

1- fiyat farkı bence değer hemde plastk kalitesi açısından toshşba daha iyidir. yanlı şu var eskiden 16lık serilerin iç ünitesi baya sesliydi. sebebiyse ebat ufaktı. şuan nedir ne değildir bilmiyorum yanlız.

2- hocam o konuda ne desek yanlış olur bir bakmışsınız dolar frılamış fiyatlar uçmuş. genelde kasım ayında ME kampanyasıda olur ama ekonominin gidişine bağlı bşr bakarsınız olmaz. oldu diyelim fiyatları bilemeyiz bu kezde

3- hocam ona herkes deli oluyor ama yapabilecek bir şey yok internetteki rskller yüzünden girmiyorlar bu işlere. ufak yerlerde evet pazarlıkta zor iş gerçi istanbuldada aynı hocam. bende şahsen hep yüksek fiyatla aldım klimalarımı. bu işin membaı izmir işte . siz izmirde uygun fiyata bulursanız merkezi arayıp yardım isteyebilirsiniz.

daikin shira ya gelince hocam me den üstün bir klima değilki eski serilerde gree kompresör kullanıyor daikin eski daikin değil maalesef. bende daikin kullnıcıyım aynı zamanda benim klimanın kompresörüde gitti gider.

ha diyorsanızki yeni seri shira R32 gazlı onunda ucuzu pahalısı var dilkkatlii olun. fiyatlarını tam bilmiyorum gerçi me fiyatlarınıda tam bilmiyorum .  

sorun hocam kusur yok neden olsun ben bşiraz ağır aksağım geciksem bile diğre arkadaşlar var. sağlıkçıysanız bilirsiniz ankilozan spondilit var bende sağ gözmede üveyt vurdu diğer gözümüde zorluyor zaten bu hasatalıkta rahat yoktur herkese sağlık dileklerime saygı sevgi bizden sn hocam :ok:

E Çevrimdışı

egeliefe48

Yeni Üye
26 Eyl 2017
4

Panasonic Etherea Econavi KIT-E18-QK 18000 BTU / TOSHIBA RAS 18 S3KV
Bu iki klimayı teknik olarak kıyaslayabilir miyiz arkadaşlar, fiyat önemli değil...
Servis
Malzeme kalitesi
Ses
Performans
Sağlamlık
Vs...

E Çevrimdışı

egeliefe48

Yeni Üye
26 Eyl 2017
4

Panasonic Etherea Econavi KIT-E18-QK 18000 BTU / TOSHIBA RAS 18 S3KV
Bu iki klimayı teknik olarak kıyaslayabilir miyiz arkadaşlar, fiyat önemli değil...
Servis
Malzeme kalitesi
Ses
Performans
Sağlamlık
Vs...
[/quote]

???

Sorun bende mi forumda mı acaba ?

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

alooo uyuşuklar neredesiniz @sota @ghostkiller @Bozdem

özellikle Bozdem askerliğinmi bitti :)ürt:

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

E egeliefe48 kardeşim

başka bir yerden kopyalama yapmışsınız bizm forumla format uyuşmamış o açıdan öyle gözüküyor.

ben sizden alıtı yaparken bu şekilde gözüküyor.

yoyucRhlTjStk5vConLUVw.png

servis : derseniz Alarkonun servis daha iyidir Toshiba ithalatçısı.

malzeme kalitesi : eşit olabilir net bilmiyorum

ses : eşittir panasonicte çok sessiz değil deniyor.

performans : panasonic direkt çünkü segement olarak üstün ondan toshiba girş serisi.

sağlamlık : ile malzeme kalitesimi dayanıklılıkmı demek istediniz acaba üsttede mazleme kalşitesi demişsiniz aynı kabul etsek uzun sğre dayanımla beraber eşittir.. ama bence panasonic

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

bozdem' Alıntı:
9köy' Alıntı:
merhaba.

boch ta midea üretimdir.

çok doğru söylüyorsunda bosch ve arçeliğin vestelin profilonun şu avantajı oluyor biliyorsunki bunlar eski usul mahalle mağazası siisteminde çalışan firmalar.

bayi sahibi değişecek iade dedimi iş biter o açıdan diyorum.

şuna emin ol daikinde sorun çıkar bunlarda sorun çıkmaz şayet tanıdık bayiden alırsanız.

sonuçta segmenti belli olan klimalar zamanıdna börül bana istanbulda servis bul.. istanbula klima gönderemiyorum dedi . eski arçelik bosch çu mahallede özel servis var söyledim adama yapamam tekim onun içinde elaman alsam beni kurtarmaz dedi.

peşi sıra montajla ilgili anlattı eski arkadaşı yetkili servis olmuş..  buna yaz sezonu için ekip kur işi sana vereyim demiş. ne vercen demiş klima başına.

arkadaşı demiş geçen sene 30 veriyorduk sana 50 vercem demiş.

oda samimiyetine dayanarak sittir ulan demiş :zuhaha:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt