9köy' Alıntı:bozdem' Alıntı:Hayır kesinlikle fanı tam sökmeden temizlik yapmayın bunu önceki yazılarımda da yazdım hele ki yıkama hiç yapmayın. Evinize işini sağlam yapan bir klimacı çağırarak iç ünite fanını sökecek şekilde firmadan bakım isteyiniz. Fanı olduğu yerde çıkarmadan yıkamayın dememin nedenini söylüyorum;
1-) Bu salyangoz fanın iki kutupu var. Bir yönü fan motoruna bağlı diğer yönünde onu karşılayan siyah yuvarlak burç var. Ve bu burcun içinde özel bir yağ var siz bunu sökmeden yıkadığınız zaman onun içine su gidiyor ve o yağın özelliğini alıyorsunuz. Buda ilerde kuş sesi gibi ses yapmasına neden oluyor.
2-) Salyangoz fanı tam sökmeden yıkadığınız zaman belirli yerlerinde pislik kesin kalıyor çünkü tam olarak temizliyemezsiniz o şekilde. Buda fanın belirli yerlerinde ağırlık demek buda balans demek. Yani özellikle kirli fanlar da bir kısmını yıkayıp bir kısmını yıkamadığınız zaman fanın nasıl balans yaptığını ve iç üniteyi sarstığını göreceksiniz. Tabi siz bu kadar karşılık alamasanız da hafif balans yaparak ilerde ses yapmaya ve fan motorunu bozmaya yönelik arızaların önünü açmış oluyorsunuz. O yüzden salyangoz fanı tam yerinden çıkarmadan yıkamak kesinlikle sakıncalıdır. Yıkatmayınız da! O altına poşet gerip yapanlarada çok karşıyım dediğim şekilde burca su kaçabilir inşallah söküyolardır o burcu yıkarken.
Vallahi okadar çok okumadığım yazı varki bir kaç gün girmedim gözden kaçırmışım.
yıllardır o şekilde temizlerim klimalrımı ben hatat ene son bende bir şarlı temizleme pompası alayım dediydim börülün videosunu görünce.
şimdi korktun yağın özelliğini yitirir lafını duyunca.
gerçi ben özel branda aldım yıkarken klimalalarımı onda sorunum yokta.
O söylediğim burcu anlamışsınızdır klimanın solunda siyah yuvarlak salyangoz fanın ucunda döner. Hiç değilse onun içine ufacık bir gres yağı sürünüz.