ghostkiller1' Alıntı:emin616' Alıntı:.
Cumartesi günü midea mission 9.000 klima taktırdım yatak odama. İç üniteyle dış ünite atasında 30 cm duvar var sadece. İç ünitenin hemen arkasına dış ünitenin montajını yaptırdım. Neyse dış ünite takıltı ben kutudan çıkan borunun kesileceğini düşünürken bi baktım servisteki eleman bütün boruyu bantlıyor. Helal olsun dedim adama. Başkası olsa keserdi dedim. Genelde birçok servis kesiyormuş biz kesmiyoruz dedi. Belki klimanızı taşırsınız lazım olur dedi. Hatta elektrik tesisatının kablosu yetmedi sağolsun onuda yeni kablo çekerek yaptı. Şimdiye kadar 3 klima aldım hep servis yönünden şanslıydım.
emin kardeşim şansınız güzel sizin gerçekten.Rabbim dahada güzel eylesin inşallah.piyasada öyle insanlar varki şaşar kalırsınız.malesef beş parmağın beşi bir olmadığı gibi insanoğluda böyledir.hayırlı olsun yeni klimanız.bir konuda sizi aydınlatmak isterim.dış ünite ile iç ünite yanlış anlamadıysam aynı duvar üzerinde arka arkaya montaj yapılmış.bu durumda dış ünite motoru uğultusu içeri geçme ihtimali var.demek istediğim böyle birşeyi farkederseniz klimadan yana sıkıntı yok montaj şeklinden kaynaklanır.teknik olarak sıkıntı yaratmaz zaten borularda kısaltmada yapmamışlar.
Aynı duvara kurulu klima doğru anlamışsınız. Evimde doğalgaz var klima genelde soğutma için kullanılacak ve ara ara belki ısıtma açılabilir. Açıkçası 2 saat kadar klimayı deneme yaptım hiç dış ses duymadım. Benim duvalar 25-28cm arası. Camlar ısın cam. Dış ses çok içeriye girmiyor. Belki ondan suymafım. Bakalım seneye dediğimiz gibi sesi fark edersem yerini değiştiririm olur biter?