Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

9köy' Alıntı:
bozdem' Alıntı:
Hayır kesinlikle fanı tam sökmeden temizlik yapmayın bunu önceki yazılarımda da yazdım hele ki yıkama hiç yapmayın. Evinize işini sağlam yapan bir klimacı çağırarak iç ünite fanını sökecek şekilde firmadan bakım isteyiniz. Fanı olduğu yerde çıkarmadan yıkamayın dememin nedenini söylüyorum;
1-) Bu salyangoz fanın iki kutupu var. Bir yönü fan motoruna bağlı diğer yönünde onu karşılayan siyah yuvarlak burç var. Ve bu burcun içinde özel bir yağ var siz bunu sökmeden yıkadığınız zaman onun içine su gidiyor ve o yağın özelliğini alıyorsunuz. Buda ilerde kuş sesi gibi ses yapmasına neden oluyor.
2-) Salyangoz fanı tam sökmeden yıkadığınız zaman belirli yerlerinde pislik kesin kalıyor çünkü tam olarak temizliyemezsiniz o şekilde. Buda fanın belirli yerlerinde ağırlık demek buda balans demek. Yani özellikle kirli fanlar da bir kısmını yıkayıp bir kısmını yıkamadığınız zaman fanın nasıl balans yaptığını ve iç üniteyi sarstığını göreceksiniz. Tabi siz bu kadar karşılık alamasanız da hafif balans yaparak ilerde ses yapmaya ve fan motorunu bozmaya yönelik arızaların önünü açmış oluyorsunuz. O yüzden salyangoz fanı tam yerinden çıkarmadan yıkamak kesinlikle sakıncalıdır. Yıkatmayınız da! O altına poşet gerip yapanlarada çok karşıyım dediğim şekilde burca su kaçabilir inşallah söküyolardır o burcu yıkarken.

Vallahi okadar çok okumadığım yazı varki bir kaç gün girmedim gözden kaçırmışım.

yıllardır o şekilde temizlerim klimalrımı ben hatat ene son bende bir şarlı temizleme pompası alayım dediydim börülün videosunu görünce.

şimdi korktun yağın özelliğini yitirir lafını duyunca.

gerçi ben özel branda aldım yıkarken klimalalarımı onda sorunum yokta.

O söylediğim burcu anlamışsınızdır klimanın solunda siyah yuvarlak salyangoz fanın ucunda döner. Hiç değilse onun içine ufacık bir gres yağı sürünüz.

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

bozdem' Alıntı:
9köy' Alıntı:
Vallahi okadar çok okumadığım yazı varki bir kaç gün girmedim gözden kaçırmışım.

yıllardır o şekilde temizlerim klimalrımı ben hatat ene son bende bir şarlı temizleme pompası alayım dediydim börülün videosunu görünce.

şimdi korktun yağın özelliğini yitirir lafını duyunca.

gerçi ben özel branda aldım yıkarken klimalalarımı onda sorunum yokta.

O söylediğim burcu anlamışsınızdır klimanın solunda siyah yuvarlak salyangoz fanın ucunda döner. Hiç değilse onun içine ufacık bir gres yağı sürünüz.

ya inan onuda bilmiyorum ben.  sadece sökmenin özellikle inverter klimada tehlikeli olduğu konusunda börül korkutuyordu bizi.

bende zaten çabuk yorulan birisiyim ter bastımı söktüklerimide karıştırırım diye hiç denemedim.

o burcun yerini bir temsili resimden belirtirsen çok iyi olur genede en azından ona dikkat ederim.

aslında bir me  iç fan sökülme videosu olsa süper olur internette var ama çok eski modeller.

L Çevrimdışı

Lehrer48

Aktif Üye
8 Eyl 2017
69

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle forumdaki tüm arkadaşlara iyi günler diliyorum. 3gündür başlığı takip ediyorum ve sayenizde klima konusunda epey bilgilendim  :ok

Evim antalyada ara kat (2.kat) cephem güney ve batı yönlerinde yani sabah 11den gün batana dek güneş alıyor. Mantolama yok pencereler ısı cam.
23m2 salon + 12m2 koridor ve 12m2 mutfağı soğutma amaçlı bir klima arıyorum. 

1- ME sf42
2-ME sf50
3- midea mission 18000 btu
Kafamdakiler bunlar fakat sizin tavsiyelerinize açığım. Sf50 biraz tuzlu geldiği için uzak görünüyor şimdilik sf42 yeter mi bilemiyorum? Mission ile sf42 arasında fiyat farkı az gibi kararsız kaldım

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

9köy' Alıntı:
bozdem' Alıntı:

ya inan onuda bilmiyorum ben.  sadece sökmenin özellikle inverter klimada tehlikeli olduğu konusunda börül korkutuyordu bizi.

bende zaten çabuk yorulan birisiyim ter bastımı söktüklerimide karıştırırım diye hiç denemedim.

o burcun yerini bir temsili resimden belirtirsen çok iyi olur genede en azından ona dikkat ederim.

aslında bir me  iç fan sökülme videosu olsa süper olur internette var ama çok eski modeller.

Benim yatak odasında HJ var onu söküyim bi gün hepsi aynı zaten :)

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

Lehrer48' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle forumdaki tüm arkadaşlara iyi günler diliyorum. 3gündür başlığı takip ediyorum ve sayenizde klima konusunda epey bilgilendim  :ok

Evim antalyada ara kat (2.kat) cephem güney ve batı yönlerinde yani sabah 11den gün batana dek güneş alıyor. Mantolama yok pencereler ısı cam.

1- ME sf42
2-ME sf50
Kafamdakiler bunlar fakat sizin tavsiyelerinize açığım. Sf50 biraz tuzlu geldiği için uzak görünüyor şimdilik sf42 yeter mi bilemiyorum? Mission ile sf42 arasında fiyat farkı az gibi kararsız kaldım

Size şu kadar söyleyim SF42 uçurur  :ok: Mit.Elec.le Midea nın kalitesini tartışamıyacağımız için SF42 alacak gücünüz varsa neden olmasın. Tabiki iç üniteyi koridorun kapısını gören yere koymalısınız yani klimayı çizdiğiniz duvarın solundaki duvara pencerenin sağına yada soluna olmalı. Eğer ikinci bir ek soğutacak bölgeniz varsa klimanızın yüzü mutlaka oraya dönük olsun.

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

Heavy lerde güzel klima limiti az olanlar o tarz bir cihazda alabilir ama öncelik mit.elec. olsun yani başka klimanın 18000 dense mit.elec. klimanın 16000 liğini tercih edin.

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

bozdem' Alıntı:
Heavy lerde güzel klima limiti az olanlar o tarz bir cihazda alabilir ama öncelik mit.elec. olsun yani başka klimanın 18000 dense mit.elec. klimanın 16000 liğini tercih edin.

@ghostkiller1 in tavsiye ettigi alarko xpowergold 53uqv060 listeye aldım.Fiyat 5000 civarı güzel rakam..

ME sf50 Ortaca bayisiyle bir görüşeyim bakalım.5500 verirlerse bir de keşif yapıp ısıtma garantisi verirlerse önceligim olur hiç düşünmem alırım.ME merkezde nerden alırsanız alın taktırırız dediydi..

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

ruzgar' Alıntı:
bozdem' Alıntı:

@ghostkiller1 in tavsiye ettigi alarko xpowergold 53uqv060 listeye aldım.Fiyat 5000 civarı güzel rakam..

ME sf50 Ortaca bayisiyle bir görüşeyim bakalım.5500 verirlerse bir de keşif yapıp ısıtma garantisi verirlerse önceligim olur hiç düşünmem alırım.ME merkezde nerden alırsanız alın taktırırız dediydi..

ME de sıkıntı yok biz İzmir'den Aydına bile gidiyorduk montaja müşteri sırf bizi istedi diye.

L Çevrimdışı

Lehrer48

Aktif Üye
8 Eyl 2017
69

bozdem' Alıntı:
Lehrer48' Alıntı:

1- ME sf42
2-ME sf50

Size şu kadar söyleyim SF42 uçurur  :ok: Mit.Elec.le Midea nın kalitesini tartışamıyacağımız için SF42 alacak gücünüz varsa neden olmasın. Tabiki iç üniteyi koridorun kapısını gören yere koymalısınız yani klimayı çizdiğiniz duvarın solundaki duvara pencerenin sağına yada soluna olmalı. Eğer ikinci bir ek soğutacak bölgeniz varsa klimanızın yüzü mutlaka oraya dönük olsun.

Hocam klima orda olmak zorunda pencereli duvarlarda yeterli alan yok çünkü. Bu durumda öbür taraflar soğumaz mı dersiniz? Az önce me den keşif ekibi geldi sf50 önerdiler bu arada

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

Lehrer48' Alıntı:
bozdem' Alıntı:

Hocam klima orda olmak zorunda pencereli duvarlarda yeterli alan yok çünkü. Bu durumda öbür taraflar soğumaz mı dersiniz? Az önce me den keşif ekibi geldi sf50 önerdiler bu arada

Hava sirkülasyonu zor olacaktır. Klimanın gözünden baktığınızda üflediği alanı kendiniz görmelisiniz eğer tersse zor olur.Ben onu klima için kolaylık olur diye söyledim yoksa illaki sıcaklığı kıracaktır. Ben burada yani İzmir de SF50 yi hayatta vermem o metrekareye.He Antalya'nın sıcağınıda tattım geçen yaz çekilecek dert değil belki onun için SF50 veriyorlardır.

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

bozdem' Alıntı:
Lehrer48' Alıntı:

Hava sirkülasyonu zor olacaktır. Klimanın gözünden baktığınızda üflediği alanı kendiniz görmelisiniz eğer tersse zor olur.Ben onu klima için kolaylık olur diye söyledim yoksa illaki sıcaklığı kıracaktır. Ben burada yani İzmir de SF50 yi hayatta vermem o metrekareye.He Antalya'nın sıcağınıda tattım geçen yaz çekilecek dert değil belki onun için SF50 veriyorlardır.
47 m2 ye sf42 az gelmez mi acaba? Üstelik 3 oda..Benim 40 m2 salona sf50 için net konuşmamıstınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt