Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

rahann' Alıntı:
bozdem' Alıntı:
Öncelikle hayırlı olsun EF çok güzel bir seri klimadır. Diğer bahsettiğiniz özellikler gizli ekran falan bunlara gerek yoktur zaten kumandadan kaç dereceye ayarladığınızı görüyorsunuz bu özelikler genellikle ucuz olan cihazlarda vardır ki klimaya özellik katmaya çalıştıklarındandır bu olay. Yok temiz hava filtresi yok neon filtre bunların hepsi hava civa. Alınacak en güzel klimayı almışsınız zaten mitsubishi electriğin tek kızdığım konusu evet o flapların sağa sola dönememesi bu özelliği bi tek FH modelinde veriyor onunda fiyatı malum ama hiç değilse EF modelinde de vermesi gerekirdi. Kutu içeriğine gelirsek mit.elec. de öyle çin malı cihazlar gibi bakır boru falan çıkmaz. Sadece kumanda ve kullanma kılavuzu vardır. Geri kalan herşeyi servis kendisi özel olarak alır ve takar o aldığı borularda bakır ve belli markalar olmak zorundadır mit.elec. o konunun üstünde duruyor sıkıntınız olmasın. Fakat sizde sıva altı tesisat var şimdi olay şöyle oluyor birincisi boru yetmemiş nipel yardımıyla boruyu uzatmışlar bu normal bi durum düzgün yaptılarsa sıkıntı yok zaten iki seçenek var ya kaynak yapmak yada araya nipel koymak. Vakumuda yapmışlar tamam şimdi sizi şu yönde uyarcam... Sıva altı tesisatınız olduğu için servisin boru parasını düşmesi gerekiyordu yani sadece montaj parası alması gerekiyor. Taşınırken yardımcı oluruz dediği konu taşındığınız zaman klimanın borusu olmadığı için yeni boru takarız boru parasını o zaman almayız demeye getirmişler ama bunun yazılı bir kağıtla onaylayın bence çünkü hatırlanacağını sanmıyorum ki şehir dışına çıkarsanız zaten o firma yapmayacaktır. Kaldı ki 3 sene sonra taşındınız diyelim belki o servis artık olmayacak yada siz başka bir klimacıya yaptırmak isteyeceksiniz bu konuları servisinizle konuşun. Tekrar hayırlı olsun..

Bilgiler icin tesekkur ederim, icimi rahatlattiniz. Ancak bakir boru ucretini servis dusmeliydi yazmissiniz bu kismini anlamadim. Zaten servis ilk montaj icin ucretsiz?

Montaj işciliği ve montaj malzemesi için Mitsubishi Electric servise ödeme yapıyor. Yani bakır boru için servise ödeme yapacak ama size bakır boru kullanılmadı. Bu sebeple cihazınızdan fiyat düşülmesi gerekirdi. Mesela ben mitsubishi electric servisindeyken izmir de bir eve 2 adet sf model klima taktık evde sıva altı borulama vardı. Klima satılırken boru kullanmıyacağımız için boru fiyatı satıştan düşüldü örnek vermek gerekirse klima 6000 tl diyelim hadi pazarlık yaptınız 5800 oldu hadi bakır boru fiyatıda 100 150 tl olsun 5650 ye denk gelir. Bu sayılar örnek vermek içindi bakır boru 100 liramı gibi sorular gelmesin :)

R Çevrimdışı

Rmznkls

Yeni Üye
21 Ağu 2017
9

rahann' Alıntı:
Rmznkls' Alıntı:
LG Sirius deluxe için ne dersiniz. 18000 lik olanı 3300 tl. Tüketim değerler de kağıt üzerinde makul gibi görünüyor. Tşk

ME'den once ayni urunu dusunuyordum, bu forumdan ve disardan arastirdim  lg icin mutlaka sirius smart alinmasi gerektigi yaziyor, urun kodu ASN ile baslayanlari tercih etmelisiniz, ES yerli uretim, AS ise kore mali ancak bu kez 2016 serisi

As-w 186k1R0 bahsettiğim model bu. Bilginiz var mı acaba bu cihazla ilgili

R Çevrimdışı

rahann

Yeni Üye
16 Ağu 2017
16

bozdem' Alıntı:
rahann' Alıntı:
Bilgiler icin tesekkur ederim, icimi rahatlattiniz. Ancak bakir boru ucretini servis dusmeliydi yazmissiniz bu kismini anlamadim. Zaten servis ilk montaj icin ucretsiz?

Montaj işciliği ve montaj malzemesi için Mitsubishi Electric servise ödeme yapıyor. Yani bakır boru için servise ödeme yapacak ama size bakır boru kullanılmadı. Bu sebeple cihazınızdan fiyat düşülmesi gerekirdi. Mesela ben mitsubishi electric servisindeyken izmir de bir eve 2 adet sf model klima taktık evde sıva altı borulama vardı. Klima satılırken boru kullanmıyacağımız için boru fiyatı satıştan düşüldü örnek vermek gerekirse klima 6000 tl diyelim hadi pazarlık yaptınız 5800 oldu hadi bakır boru fiyatıda 100 150 tl olsun 5650 ye denk gelir. Bu sayılar örnek vermek içindi bakır boru 100 liramı gibi sorular gelmesin :)

Anladim hocam, borular her halukarda urunle birlikte geliyor diye pazarlik asamasinda soz konusu etmemistim, ama iyi bir fiyata aldigimi dusunuyorum klimayi, belki benim dusunmedigimi bayi dusunup bu kadar indirim yapmis olabilir, gerci nezaketen bunu soylemelerini beklerdim, saglik olsun diyelim..

R Çevrimdışı

rahann

Yeni Üye
16 Ağu 2017
16

Rmznkls' Alıntı:
rahann' Alıntı:
ME'den once ayni urunu dusunuyordum, bu forumdan ve disardan arastirdim  lg icin mutlaka sirius smart alinmasi gerektigi yaziyor, urun kodu ASN ile baslayanlari tercih etmelisiniz, ES yerli uretim, AS ise kore mali ancak bu kez 2016 serisi

As-w 186k1R0 bahsettiğim model bu. Bilginiz var mı acaba bu cihazla ilgili

Evet her yerde bu uruden var, ancak dogru urun degil, almaniz gereken urun kodu ASNW186K1R0, internette bulamamistim, bayilerde bulunabiliyor sanirim

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

rahann' Alıntı:
bozdem' Alıntı:

Anladim hocam, borular her halukarda urunle birlikte geliyor diye pazarlik asamasinda soz konusu etmemistim, ama iyi bir fiyata aldigimi dusunuyorum klimayi, belki benim dusunmedigimi bayi dusunup bu kadar indirim yapmis olabilir, gerci nezaketen bunu soylemelerini beklerdim, saglik olsun diyelim..

Büyük ihtimal yapmıştır. İsim vermek istemem ama biz emniyet müdürünün evine klima takmıştık mitsubishi electric 3 metre boru kullandık hakkının 5 metre olduğunu bildiği için 2 metre boru kestirip kendine almıştı. Böyle insanlar var işte :)

T Çevrimdışı

t.taha

Yeni Üye
30 Haz 2017
141

bozdem' Alıntı:
rahann' Alıntı:

Büyük ihtimal yapmıştır. İsim vermek istemem ama biz emniyet müdürünün evine klima takmıştık mitsubishi electric 3 metre boru kullandık hakkının 5 metre olduğunu bildiği için 2 metre boru kestirip kendine almıştı. Böyle insanlar var işte :)

Ne yapacaksa artık o boruyu, hurdacıya satıp 3-5 bir şey almanın hesabını yapıyordur zavallım, bırak adamlara bahşiş olsun, turuncu site ölücüleri var ya onlar gibi.

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

t.taha' Alıntı:
bozdem' Alıntı:

Ne yapacaksa artık o boruyu, hurdacıya satıp 3-5 bir şey almanın hesabını yapıyordur zavallım, bırak adamlara bahşiş olsun, turuncu site ölücüleri var ya onlar gibi.

Hala yolda gördüğümde selam veriyorum işte ne yapcan adam emniyet müdürü :)

E Çevrimdışı

emin616 

Aktif Üye
6 Nis 2017
293

bozdem' Alıntı:
rahann' Alıntı:

Cumartesi günü midea mission 9.000 klima taktırdım yatak odama.  İç üniteyle dış ünite atasında 30 cm duvar var sadece. İç ünitenin hemen arkasına dış ünitenin montajını yaptırdım.  Neyse dış ünite takıltı ben kutudan çıkan borunun kesileceğini düşünürken bi baktım servisteki eleman bütün boruyu bantlıyor. Helal olsun dedim adama. Başkası olsa keserdi dedim. Genelde birçok servis kesiyormuş biz kesmiyoruz dedi. Belki klimanızı taşırsınız lazım olur dedi. Hatta elektrik tesisatının kablosu yetmedi sağolsun onuda yeni kablo çekerek yaptı. Şimdiye kadar 3 klima aldım hep servis yönünden şanslıydım.

R Çevrimdışı

Rmznkls

Yeni Üye
21 Ağu 2017
9

Midea blanC nasıldır arkadaşlar tavsiye eder misiniz. Yoksa daha uygun fiyatlı olan baymak ı mı tercih etmeliyim. Bir de sigma plus var. Bunlardan bir tanesini alacağım ve soğutmadan ziyade ısıtmada kullanacağım. Tavsiyeniz ne olur. Şimdiden teşekkürler

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

Rmznkls' Alıntı:
Midea blanC nasıldır arkadaşlar tavsiye eder misiniz. Yoksa daha uygun fiyatlı olan baymak ı mı tercih etmeliyim. Bir de sigma plus var. Bunlardan bir tanesini alacağım ve soğutmadan ziyade ısıtmada kullanacağım. Tavsiyeniz ne olur. Şimdiden teşekkürler

Tabi ki midea dan yana olması gerekir. Baymağı evinize bile sokmayın midea sigmadan daha kaliteli bir cihazdır.

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

Rmznkls' Alıntı:

bozdem kardeşimizinde dediği gibi midea önde gelir.heleki baymak paranızada yazık gerçekten.forumlarda bilinçsiz insanların yazdıkları sizleri etkilemesin.klimadan anlasalar gidip evlerine o paraya baymak almazlar.sigma derseniz sorunlu üretimin sorunlu kliması.basit düzayak inverterlerden.onu alacağınıza arçelik alın daha mantıklı.

midea blanc sizi üzmez.yeterli alana yeterli btu alındığı zaman gerek faturada gerek iklimlendirmede memnun kalırsınız

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

emin616' Alıntı:
bozdem' Alıntı:

Cumartesi günü midea mission 9.000 klima taktırdım yatak odama.  İç üniteyle dış ünite atasında 30 cm duvar var sadece. İç ünitenin hemen arkasına dış ünitenin montajını yaptırdım.  Neyse dış ünite takıltı ben kutudan çıkan borunun kesileceğini düşünürken bi baktım servisteki eleman bütün boruyu bantlıyor. Helal olsun dedim adama. Başkası olsa keserdi dedim. Genelde birçok servis kesiyormuş biz kesmiyoruz dedi. Belki klimanızı taşırsınız lazım olur dedi. Hatta elektrik tesisatının kablosu yetmedi sağolsun onuda yeni kablo çekerek yaptı. Şimdiye kadar 3 klima aldım hep servis yönünden şanslıydım.

emin kardeşim şansınız güzel sizin gerçekten.Rabbim dahada güzel eylesin inşallah.piyasada öyle insanlar varki şaşar kalırsınız.malesef beş parmağın beşi bir olmadığı gibi insanoğluda böyledir.hayırlı olsun yeni klimanız.bir konuda sizi aydınlatmak isterim.dış ünite ile iç ünite yanlış anlamadıysam aynı duvar üzerinde arka arkaya montaj yapılmış.bu durumda dış ünite motoru uğultusu içeri geçme ihtimali var.demek istediğim böyle birşeyi farkederseniz klimadan yana sıkıntı yok montaj şeklinden kaynaklanır.teknik olarak sıkıntı yaratmaz zaten borularda kısaltmada yapmamışlar.

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

Midea 24 MSMADU blanc klimanın ısıtma sarfiyatı neden 2200 watt bana fazla geldi biraz..Birde bayinin biri plastiği cok ses yapar dedi..İnandırıcı gelmedi pek.. Burda genelde mission oneriliyor o da piyasada yok..Mitsubishi tamam ama Midea nın artıları nedir? 

Herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlarım.

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

ruzgar' Alıntı:
Midea 24 MSMADU blanc klimanın ısıtma sarfiyatı neden 2200 watt bana fazla geldi biraz..Birde bayinin biri plastiği cok ses yapar dedi..İnandırıcı gelmedi pek.. Burda genelde mission oneriliyor o da piyasada yok..Mitsubishi tamam ama Midea nın artıları nedir? 

Herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlarım.

24 lük bir klima için gayet doğal tüketim değeri.misiionla nerdeyse aynı zaten tüketim.verimlilik farkı var vs.plastik sesini hiç duymadım bu yönde şikayet.ısıtmada belki ufak tefek yapabilir yüksek ısıda ve son kısma adımında.genelde bu katagorilerde olabilir.dış ünite sesi haliyle fazladır.sessiz ünite üst klasman kalite klimalarda var

Mideanın artılarını neye göre soruyorsunuz o kısmı anlamadım.mitsubishi ile kıyaslamayın bu tip klimaları.onların parası nerde bunun parası nerde.ne kadar para o kadar geri dönüş.

Midea piyasada orta segment kaliteli klima üreten ve fiyat politikası şuan en iyi olan bir marka.aliminyum çöp klima üretmiyor.gree gibi üretimi bozmadı.veya x markalar gibi değişime giderek klimalarından çalmadı.fiyat-kalite-verim açısından doğru orantılı bir marka.ve ülkemizde bu haliyle güzel bir çıkış yakaladılar.inşallah kendilerini bozmadan ilerlerler

Eski kafalı son kullanma tarihleri geçmiş bunak ustalar bu durumu halen kabullenemeselerde adamlar yapıyor mal ortada fiyat ortada.çöp klimaya tutupta birdünya fiyat çekmiyorlar.üretim sorunlu yaz günü buz tutan klima üretmekten bihabersiz gree markası kendini aç tavuk gibi darı ambarında görüpte zirvede olan markaların fiyatını çekiyor ama midea öyle değil

Şuan gree ye üretim yaptıran birçok marka şikayetler üzerine üretimi kestiler greeden.mideaya yöneldiler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt