Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B Çevrimdışı

break

Yeni Üye
16 Nis 2018
17
36
Amacınız tek alandan çoklu soğutma yapmak mı?

Yani HOL alana klima kurup aktif 3 noktayı etki altına almak mı istiyorsunuz?

Kompresör konusuna bir sonraki mesajımda değineceğim :ok

Aslında durum şöyle elimde 1 adet Cartel 9 BTU klima var. Bakımsız, gazı yok.

Ben Cartel'i yatak odasına ve 12 BTU klimayı salona taksam nasıl olur? Sarfiyat çok olur mu?

Gece yatarken (23:00-06:00 arası) uatak odasında 9 BTU kapı kapalı çalışacak. İşten eve gelince (18:30-23:00) salonda 12 BTU kapı kapalı çalışacak.

12 BTU salon + hol kapı açık çalışırsa zayıf mı kalır?

Teşekkürler.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Aslında durum şöyle elimde 1 adet Cartel 9 BTU klima var. Bakımsız, gazı yok.

Ben Cartel'i yatak odasına ve 12 BTU klimayı salona taksam nasıl olur? Sarfiyat çok olur mu?

Gece yatarken (23:00-06:00 arası) uatak odasında 9 BTU kapı kapalı çalışacak. İşten eve gelince (18:30-23:00) salonda 12 BTU kapı kapalı çalışacak.

12 BTU salon + hol kapı açık çalışırsa zayıf mı kalır?

Teşekkürler.

Salonu önceden soğutmuş olursan salonda olumsuz etkilenemzsin ve hol de bu sirkülasyondan olumlu etkilenir ancak M3 arttıkça ürünün ekonomi moduna geçme süresi uzar bu konuda bilginiz olsun.

Gelelim şu 18 lik klimada 12 lik kompresör kullanılma konusuna.

Cevap hem EVET hem de HAYIR denebilir bu biraz teknik ve karmaşık bir konu.

EVET olmasının sebebi insanların halen eski ON /OFF klima teknolojisinde takılı kalmış olmalarıdır.

HAYIR olmasının sebebi ise günümüz kompresör ve IPM ilişkisidir. Yani inverter sistemin aynen arabalardaki şanzıman sistemi gibi çalışmasından kaynaklanır.

Nasıl ki eskiden GÜÇ istenen arabalar için ''Aaaabi V8 3000cc olmazsa olmaz'' denirdi ve günümüzde ise 4 silindirli ve 1600cc motorla hem daha büyük tork alınıp hem de daha az yakıt harcanıyor ise, Klimalarda da artık daha büyük sonuç alabilmek için daha büyük kompresör kullanmak zorunda değilsiniz.

Daha derin teknik detayları merak ediyorsanız detaylı da yazabilriim sorun değil :ok

B Çevrimdışı

break

Yeni Üye
16 Nis 2018
17
36
Salonu önceden soğutmuş olursan salonda olumsuz etkilenemzsin ve hol de bu sirkülasyondan olumlu etkilenir ancak M3 arttıkça ürünün ekonomi moduna geçme süresi uzar bu konuda bilginiz olsun.

Gelelim şu 18 lik klimada 12 lik kompresör kullanılma konusuna.

Cevap hem EVET hem de HAYIR denebilir bu biraz teknik ve karmaşık bir konu.

EVET olmasının sebebi insanların halen eski ON /OFF klima teknolojisinde takılı kalmış olmalarıdır.

HAYIR olmasının sebebi ise günümüz kompresör ve IPM ilişkisidir. Yani inverter sistemin aynen arabalardaki şanzıman sistemi gibi çalışmasından kaynaklanır.

Nasıl ki eskiden GÜÇ istenen arabalar için ''Aaaabi V8 3000cc olmazsa olmaz'' denirdi ve günümüzde ise 4 silindirli ve 1600cc motorla hem daha büyük tork alınıp hem de daha az yakıt harcanıyor ise, Klimalarda da artık daha büyük sonuç alabilmek için daha büyük kompresör kullanmak zorunda değilsiniz.

Daha derin teknik detayları merak ediyorsanız detaylı da yazabilriim sorun değil :ok
Hocam yanıtınız için teşekkür ederim. Vestel Flora 12 BTU 1855 TL'ye alındı. Puan, çek vs. ucuza getirdim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Hocam yanıtınız için teşekkür ederim. Vestel Flora 12 BTU 1855 TL'ye alındı. Puan, çek vs. ucuza getirdim.

Azizim SEG 12 likleri bile 1799TL ye satıyorlar, Bence de gayet ucuza denk gelmiş.

Montaj sürecinde dikkatli olunuz, VAKUM konusunu pas geçtirmeyiniz, Açtıkları delikleri alçı ile kapatmları gerektiğini unutmayınız :ok

B Çevrimdışı

break

Yeni Üye
16 Nis 2018
17
36
Azizim SEG 12 likleri bile 1799TL ye satıyorlar, Bence de gayet ucuza denk gelmiş.

Montaj sürecinde dikkatli olunuz, VAKUM konusunu pas geçtirmeyiniz, Açtıkları delikleri alçı ile kapatmları gerektiğini unutmayınız :ok

Vakuma dikkat edeceğim. Montaj esnasında dikkat edilecek maddeleri incelemiştim konunuzda. Dairede hazır tesisat var. Umarım boru çapının uygun olmama durumu yoktur.

Vestel'in servisi Cartel marka klimanın kurulum ve gaz basma işini halleder mi? Bilginiz var mıdır bu konu hakkında.

1,5 senelik Samsung buzdolabı karlanma yaptı. Yetkili servis dolapta nerede karlanma olduğunu sordu ve telefondan ana kart değişecek dedi. Sanırım kronik sorun bu. Moralim bozuldu açıkçası. İnşallah bu tür sıkıntı Vestel'de yaşamam...

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,411
B break, cartel klimanizi buyuk ihtimal ucreti karsiligi takarlar zaman konusunda
Problemleri yoksa

Masallah samsung servisleri isi buyutmusler
Telefondan ariza buluyorlar
Altkattaki yiyeceklerde donma buzlanma vss olusuyorsa karlanma dediginiz durumda

Buyuk ihtimal buzdolabiniz defrost yapamiyordur.
Defrost resistans degisimi sonrasi sorununuz cozulur.

T Çevrimdışı

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
629
beko buzdolabı arıza yapmıştı geçen eylül ayında motor yanmıştı motor değişti adamlar vakumu yaptılar

bazı beko servisleri klimalara vakum yapmıyorrrr yok vakumlu geliyor diyorlar ben yazlığa 31830 klima vakum yaptılardı 10 / 15 dk sürdü vakum

neden her servis vakum yapmak istemiyor

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Vakuma dikkat edeceğim. Montaj esnasında dikkat edilecek maddeleri incelemiştim konunuzda. Dairede hazır tesisat var. Umarım boru çapının uygun olmama durumu yoktur.

Vestel'in servisi Cartel marka klimanın kurulum ve gaz basma işini halleder mi? Bilginiz var mıdır bu konu hakkında.

1,5 senelik Samsung buzdolabı karlanma yaptı. Yetkili servis dolapta nerede karlanma olduğunu sordu ve telefondan ana kart değişecek dedi. Sanırım kronik sorun bu. Moralim bozuldu açıkçası. İnşallah bu tür sıkıntı Vestel'de yaşamam...

Her marka üründe mutlaka ki teknik sorunlar yaşarsınız bu konuda çok da optimist olma taraftarı değilim. Öncemli olan o teknik sorunlarda sizin yanınızda ne kadar durduklarıdır.

Dolabın modeli nedir?

B Çevrimdışı

break

Yeni Üye
16 Nis 2018
17
36
Her marka üründe mutlaka ki teknik sorunlar yaşarsınız bu konuda çok da optimist olma taraftarı değilim. Öncemli olan o teknik sorunlarda sizin yanınızda ne kadar durduklarıdır.

Dolabın modeli nedir?
Yetkili servis telefonla aradı. Yapmam gerekenleri (tatil moduna alma) söyledi. Yapıcı ve ilgiliydi telefonda. RT50K6360SL modeli. Bunlarda rezistans yokmuş. Buzlanma olunca direkt ana kart değişecek dedi zaten.

Son düzenleme:
@xmet@ Çevrimdışı

@xmet@

Yeni Üye
26 May 2018
12
58
Azizim yalansız dolansız riyasız ve çıkarsızdır bizim paylaştığımız bilgiler :ok

Sota Sota Kardeşimle bu konudan muzdarip olmuş kişilriz bu nedenle kimse dert çekmesin diye uğraşıyoruz. Zaten anlamışsınızdır bizim mal satma kaygımız yok, En uygun kullanıcıya en ideal ürünü önermeye çalışıyoruz.

Bakınız dikkat ederseniz Ahmet kardeşimle fikirlerimiz klima konusunda %100 örtüşmez, Yani forumun amacının bir markaya veya bir modele yönlendirme olmadığını buradan da çok net anlayabilirsiniz. :ok

Gelelim 5 ekibe 2 vakum motoru konusuna. Ben buna ''Yazıklar olsun'' derim zira vakum motoru denen şey toplasanız 250TL

Bu işi yapıyor ve bu işten para kazanıyorsanız tüketicinize HAK ETTİĞİ hizmeti vermek zorundasınız.

Bakınız benim kullandığım vakum motoru aşağıdakidir, Yazdığım lütfen yanlış anlaşılmasın sadece aradaki emiş gücü farkını anlatabilmek adına bu videoyu çekmiştim zamanında, 250TL lik vakum motoru ile bu benim kullandığım arasında hem rakamsal olarak hem de vakum gücü olarak gerçekten 10 kat fark var, Buna rağmen (Boşver nasılsa o da vakum motoru bu da vakum motoru'' diyerek geçiştirmiyor, Daha kaliteli hizmet verebilmek adına daha yüksek bütçeler ayırıyoruz çünkü bu işten para kazanıyoruz.

Tamam ''git sen de bunu al'' demiyoruz o servise ama 5 ekibin var ise 5 ekiplik iş potansiyelin var demektir, 5 ekip günde 5 klima kursa 25 klima eder, 25 klima montajına ortalama 200TL desen sonuç olarak günde 5.000TL işçilik girdisi var demektir bu.

Tamam abartı oldu diyelim haydi bunu günde 3 klimaya düşürelim.

Günde 3 klimadan 5 ekip, vazgeçtim ekipleri de düşürelim, günde 3 klimadan 3 ekip demek, günde 9 klima montajı demek. Haftada 6 günden 54, ayda 216 klima eder, 216 x 200TL = 43.200TL ayda sadece klima montajından para kazanan bir işletmeden bahsediyoruz. (Ben demedim kendileri söylemiş size ekip sayısını) Bu koşullarda her ekibine bir vakum motoru ve birer saat takımı almayan servis sahibinin yüzüne tükürmek lazım. :ciks

Hesabımda bir yanlışlık yapmışsam beni uyarın lütfen :ok

Tekrar tekrar tüm forum yöneticileri ve arkadaşlarıma teşekkür ederim.Sizlerin ürün satmak gayeniz olmadığını biliyorum(biraz geç bir yanıt oldu ama,iki gündür işten geç dönüyorum) klima konusunda yorum istedigimde Sota tarafından Adem beye yönlendirilmiş daha cevap almadan konularda biraz araştırma yapinca aylar önceden yapılmış incelenmeye denk gelmiş ve almaya karar vermiştim.
Malzeme ve alet eksiklği şantiyelerde çalıştığından dolayı devamlı başımıza gelen bir olay o nedenle alışığım işine yatırım anlamında niye böyle davranıyorlar almakta güçlük çekiyorum.Ben servis hizmeti yapsam personeli uyarır daha sonrada firmadan önce müşteriyi arar personelin montajı prosedüre uygun yapıp yapmadığını kontrol ederek önce müşteriyi kazanmaya çalışırdım.Herkese tekrar teşekkür eder,Mutlu bayramlar dilerim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Tekrar tekrar tüm forum yöneticileri ve arkadaşlarıma teşekkür ederim.Sizlerin ürün satmak gayeniz olmadığını biliyorum(biraz geç bir yanıt oldu ama,iki gündür işten geç dönüyorum) klima konusunda yorum istedigimde Sota tarafından Adem beye yönlendirilmiş daha cevap almadan konularda biraz araştırma yapinca aylar önceden yapılmış incelenmeye denk gelmiş ve almaya karar vermiştim.
Malzeme ve alet eksiklği şantiyelerde çalıştığından dolayı devamlı başımıza gelen bir olay o nedenle alışığım işine yatırım anlamında niye böyle davranıyorlar almakta güçlük çekiyorum.Ben servis hizmeti yapsam personeli uyarır daha sonrada firmadan önce müşteriyi arar personelin montajı prosedüre uygun yapıp yapmadığını kontrol ederek önce müşteriyi kazanmaya çalışırdım.Herkese tekrar teşekkür eder,Mutlu bayramlar dilerim.

Hayırlı Bayramlar Güzel Kardeşim .ok

E Çevrimdışı

Experim

Yeni Üye
14 Haz 2018
5
35
Merhabalar herkeze Vestel Bio Cool Plus Inverter 18000 BTU A Enerji Sadece Soğutucu Klima yi tavsiye eder misiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt