Yukarıda yorumlarda da gördüm mesela
H
hardcrss yazmıştı sanırım ''yatak odasına 12 alınmaz üşürsünüz'' demiş dostumuz lakin çok uzun uzun anlatıyor olsak da aslında şu mantığı halen oturtabilmiş değiliz.
Bahsi geçen değerler maximum değerlerdir ve 9 yerine 12 aldınız diye üşümezsiniz.
Sebebi şu;
Satın aldığınız veya alacağınız klimanın sadece max değil, min btu değeri de önemli diye ısrarla bu nedenle vurguluyoruz biz.
Benim evimde 12000btu midea klima var ama şu an bu klima takriben 6000btu olarak çalışıyor. Neden? Çünkü kullanılan donanım ve yazılımda çok iyi bir frekans sentezi kurulmuş, dolayısı ile benim klimam 12 lik de olsa odanın koşulları 12 lik bir durum gerektirmediği için 0 6 lık kapasitede üflüyor. Yani kompresörü kapatmıyor, daha da ihtiyaç olsun 3000btu ya kadar düşsün o derece.
Yine aynı evimde 12000btu vestel var şu an çalışma odamda, takriben 10000btu olarak çalışıyor ve aslında rahatsız ediyor beni aynen
H
hardcrss dediği gibi.
Yine aynı evimde salonda 12000btu Gree üretimi Black Pearl var, o çok daha başarılı bu Vestele göre. Yine de o da kapanıyor.
Yine aynı evimde Yatak odamda 9000btu Hotpoint var o zaten yanlışlıkla üstüne inverter yazılmış gibi bir şey, takriben saatte 3-4 kere kapanıp açılır on/off klima gibi.
Eğer kliman iyi bir donanım ve yazılıma sahip değil ise ya hem kısmaz hem de kapanmaz üşütür, ya zırt pırt kapanır ve ortamın konfor koşulunu bozar.
Eğer serpantin farkı olsaydı haklı olunabilirdi, şöyle ki;
btu oranını istediğin kadar düşür, serpantin yüzey alanı büyüdüğü için saniyede devinim eden hava miktarı da değişeceği için bir tık olasılık verilebilirdi. (o dahi tolere edilirdi ama olsun) Fakat sizin senaryoda 9 ile 12 nin serpantin yüzeyleri de aynı olduğu için bu durum yine sizi etkilemezdi.
Yani sizlere ürün tercih ederken o nedenle kılı kırk yarıyoruz.
Daha düşük ses
Daha düşük btu
Daha düşük enerji tüketimi vs vs odaklanmak gereken öncelikli kapasite hususları dışında bu noktalar da çok çok önemli
İsterseniz gidip en pahalı ve en yüksek btu özelliğinde cihazı alın, eğer kısmayı beceremiyorsa (Mesela bendeki Gree Black Pearl gibi) hiç bir anlamı kalmıyor konfor koşulu olarak
Klima mı? Evet Klima
Kaliteli mi? Evet kesinlikle kaliteli
Soğutuyor mu? Kutuplar gibi
Isıtıyor mu? Cehennem gibi
Ama ''Konfor koşullarını sağlıyor mu?'' dersen kesinlikle 4 klimadan 3 ü sağlamıyor.
Gree den bir üst kademe BETER olanı ise şu an bu mesajı yazarken tepemde çalışan nalet Vestel 12 lik klimadır mesela.
Eşşşşoolusu bir soğutuyor bir soğutuyor anlatamam, inanın ayak bileklerimi hissetmiyorum o derece.
Ama namıssız makinede bir gram diyorum bakın tek bir gram dahi konfor denen kavram yok.
Aynı zamanda 550 watt gibi bir değerin altına da inemez. Kompresörü kapatır.
Gree ise 330watt altına inemez kompresörü kapatır (Benim evdekilerden bahsediyorum)
İyi bir mühendislik, iyi bir yazılım algoritması, iyi bir donanım+yazılım uyumu.
Klima dediğin bu dur. Bana bunları versin, isterse klimanın önünde KEZBAN yazsın sorun değil.