Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,411
Dogrudur 12lik yeterli

O forum, bu forum bu isler cok karisik
sadede gelirsek

Biz kullanici deneyimleri sonucu olusan bilgiyi ve tecrubeleri size aktariyoruz

Baska forumlarda
Busene A Markasi, Seneye B Markası
Peki Niye

Baskalari gibi kâra gore makina onermesi yapmiyoruz

Geriye donuk yorumlara bakiniz
tum forumlarda
Yillara gore markalar nasil degisiyor daha iyi anlarsiniz.!!!

Sadece sogutmada yillardir sorunsuzlugu ispatlanmis
Az yakan cok kacan Midea Blanc Oneririm.

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

Miy33

Aktif Üye
26 Nis 2018
66
33
Dogrudur 12lik yeterli

O forum, bu forum bu isler cok karisik
sadede gelirsek

Biz kullanici deneyimleri sonucu olusan bilgiyi ve tecrubeleri size aktariyoruz

Baska forumlarda
Busene A Markasi, Seneye B Markası
Peki Niye

Baskalari gibi kâra gore makina onermesi yapmiyoruz

Geriye donuk yorumlara bakiniz
tum forumlarda
Yillara gore markalar nasil degisiyor daha iyi anlarsiniz.!!!

Sadece sogutmada yillardir sorunsuzlugu ispatlanmis
Az yakan cok kacan Midea Blanc Oneririm.
Bugün şanlıurfadan klima sordun ve bütçeme göre 18 lik midea blanch( 3000₺ uygun mu )ve sigma plus var son karar olarak sizce midea blanch mi yoksa sigma plus mı ? Sadece soğutma amaçlı kullanacağım acil cevaplarsanız sevinirim yarın almayı planlıyorum..

Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
928
Sıra Bende, ben geldim :hihi
Arkadaşlar Ev 1+0, yani mutfak, yaşam alanı aynı yerde, yaklaşık 20 M2. 5 senedir UFO Karbon kullanıyorum, gündüzleri yakmıyorum, akşamları da 3-4 saat yanıyor, hafta sonları gece hariç full.
İyimi yapıyorum kötümü ama hem yandığında İs yapması, karşısından ayrılınca soğuk olması açısından klimaya geçmek istiyorum, siz ne dersiniz. Evde azda olsa Nem var.
Isınma amaçlı kullanacağım, Soğutma benim için önemli değil, bahçe katı olduğu için yazın serin oluyor.
Bütçe 2500 TL , amaç kışın iyi ısıtması. Binada mantolama mevcut, klimanın dış ünitesi bina dışına değil, 50 m2 kullanılmayan kazan dairesine konacak. Yani kışın Ankara nın kuru ayazında kalmayacak. Klimalardan hiç mi hiç anlamam, tavsiyelerinizi bekliyorum
Saygılar..
Adem Helvacı Ado
Sota Sota

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Arkadaşlar Ev 1+0, yani mutfak, yaşam alanı aynı yerde, yaklaşık 20 M2. 5 senedir UFO Karbon kullanıyorum, gündüzleri yakmıyorum, akşamları da 3-4 saat yanıyor, hafta sonları gece hariç full.
İyimi yapıyorum kötümü ama hem yandığında İs yapması, karşısından ayrılınca soğuk olması açısından klimaya geçmek istiyorum, siz ne dersiniz. Evde azda olsa Nem var.
Isınma amaçlı kullanacağım, Soğutma benim için önemli değil, bahçe katı olduğu için yazın serin oluyor.
Bütçe 2500 TL , amaç kışın iyi ısıtması. Binada mantolama mevcut, klimanın dış ünitesi bina dışına değil, 50 m2 kullanılmayan kazan dairesine konacak. Yani kışın Ankara nın kuru ayazında kalmayacak. Klimalardan hiç mi hiç anlamam, tavsiyelerinizi bekliyorum
Saygılar..
Adem Helvacı Ado
Sota Sota

Hep şunu yazarım kardeşim. Teknolojisi hiç değişmediği ve değişmeyeceği için di,rekt olarak rezistanslı ürünler kullanımında hiç bir şekilde enerjü tasarrufu yapılması da, harcanan enerjinin karşılığının alınmkası da mümkün değildir.

Bunun için rezistanslı ısıtma sistemleri yerine artık kompresör ile sıkıştırılan akışkanlardan yararlanılmaya başlandı ancak piston mantıklı ve monfaz yani sabit enerji sabir akım ile çalışan kompresörler de oldukça hatırlı sayılır enerji tüketirlerdi.

Zaman içerisinde teknolojinin gelişmesi ile 3 faz ve tabi ki en önemlisi inverter sistemlerin aktif ve yaygın olması kurtarıcı oldu diyebilirim.

Bu anlamda sistemin inverter olacak olması ve metrekarenizin küçük olmasına istinaden 9 veya 12 lik klima almanız gerekecek.

ısıtmada kullanacağınıza göre kalori oranı daha iyi makinelere yönelmek gerekir.

20m2 alan için 20 / 2.2 x 1000 = 9090BTU klimaya ihtiyacınız var diyebiliriz.

Nem durumu ve olası kayıp kaçak ve ısıtma faktörü için isterseniz 12.000BTU tercih edebilirsiniz. Bana kalırsa gerek yok zira örneğin 9000BTU bir klimanın ısıtması yaklaşık 9500BTU dolayında olur ki bu da aslınd 12 lik klimaya gerek kalmaz da dedirtebilri bize.

Küçük makine küçük kompresör demektir, Küçük kompresör ise düşük tüketimdir. Düşük tüketim ise hiç kapoatmadan klima kullanımınızda size orta ve uzun vadede büyük kazanç sağlaması anlamı taşır :ok

Ben marka konusuna girmiyorum hiç zira bana göre sizin koşullarda ne alsanız çalışır ve de üzmez teknik olarak.

Ancak servis ağı, Bütçesel durumu ve uzun garantisi olan ürünleri ben her zaman tavsiye ederim.

hangi marka alıyorsanız alın, mümkünse 3 yıldan aşağı garanti olmasın. A+ bana göre yeterli ancak çok fiyat farkı yok ise A++ güzel olur.

A+ olan 1000tl
A++ olanı 1500TL diyorlarsa dinlenmeden kaçın.

Eğer aradaki fiyat farkı uçuk ise o paraları vermeye değmez buna emin olun. Kaldı ki ısıtmada A++ cihazlar çok da yaygın değil.

Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
928
Sevgili Adem Helvacı Ado ustam, açıklayıcı ve aydınlatıcı yazınız için çok teşekkür ederim. Flora nın görünüşü hoşuma gitti, 9 olanı önerirseniz hiç başka markaya bakmayım, A++ 1800 TL civarında görünmekte.
Bu klimaların belli indirim zamanları oluyor mu? Kışa girerken ucuzluyorlar mı? Sonuçta ben binanın kiracısıyım, ben peşin alıp bitene kadar kira ödemeyeceğim.

unreleased Çevrimdışı

unreleased 

Aktif Üye
7 Ocak 2018
422
Saygılar..
Adem Helvacı Ado
Sota Sota
Klimaya geçince hem konfor hem de faturayı düşünürsek çok rahatlayacaksınız hocam.:kiskis

Dış cepheye montaj yapılması yasak mı?

Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
928
İnşallah bende öyle düşünüyorum.
Yok hocam yasak değil, ama Kışın ısıtma performansı düşmemesi açısından Kazan dairesi boşluğuna koymayı düşünmüştüm.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Sevgili Adem Helvacı Ado ustam, açıklayıcı ve aydınlatıcı yazınız için çok teşekkür ederim. Flora nın görünüşü hoşuma gitti, 9 olanı önerirseniz hiç başka markaya bakmayım, A++ 1800 TL civarında görünmekte.
Bu klimaların belli indirim zamanları oluyor mu? Kışa girerken ucuzluyorlar mı? Sonuçta ben binanın kiracısıyım, ben peşin alıp bitene kadar kira ödemeyeceğim.

Flora A++ fakat ısıtmada A dır bilginiz olsun.

Her ne kadar çok güvenip kefil dahi olabileceğim bir klima olsa da, Bu bilgiyi vermezsem olmaz şimdi.

Her klimanın soğutma verimliliği ile ısıtma verimliliği farklıdır. Zor olanı ısıtmaktır bu nedenle soğutmaya nazaran daha fazla güç kullanır, doğal olarak daha fazla enerji harcar.

Yine de 9.000BTU flora sürekli kullanımda sizi üzmeyecektir :ok

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,411
Adem Helvacı Ado, Hocam Isıtma Saglanacak Bolge Ankara Kısları Ortalama Gecelerı -10 Derece Cıvarı
Daha Ekstrem Soguklara Sahıt Oldum
Bu Kıs 2 Gece Kaldım Ankarada Geceleri -15 Dereceydı Dıs Ortam

Gırıs Sınıfı Klımaların Bu Sıcaklıklarda Anca Kendını Isıtır

Orta yada Ust Modellerı Tercıh Etmek Gerekır - Derecelerde Pdesıng Yuksek Olan Modellerden Bahsedıyorum :ok

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,939
33
Flora A++ fakat ısıtmada A dır bilginiz olsun.

Her ne kadar çok güvenip kefil dahi olabileceğim bir klima olsa da, Bu bilgiyi vermezsem olmaz şimdi.

Her klimanın soğutma verimliliği ile ısıtma verimliliği farklıdır. Zor olanı ısıtmaktır bu nedenle soğutmaya nazaran daha fazla güç kullanır, doğal olarak daha fazla enerji harcar.

Yine de 9.000BTU flora sürekli kullanımda sizi üzmeyecektir :ok
flora değil ama vestel nature plus kullanıyorum ben A++ soğutma A ısıtma. bu kış bizi çok mutlu etti ısıtması faturası herşeyiyle A harfi de yanında + ları olmadan mutluluk verebiliyormuş :clap:tara

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem Helvacı Ado, Hocam Isıtma Saglanacak Bolge Ankara Kısları Ortalama Gecelerı -10 Derece Cıvarı

Orta yada Ust Modellerı Tercıh Etmek Gerekır - Derecelerde Pdesıng Yuksek Olan Modellerden Bahsedıyorum :ok

Dış ünitenin kapalı alanda muhafaza edileceğini söylemesi ve kuzey dahil rüzgar almayacak olması nedeniyle itiraz etmedim tercihine, yoksa marka belirtmediğimi yazmıştım ilk mesajımda :ok

Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
928

Dış ünite kapalı alanda olacak Sota Sota Ustam, Kazan dairesinin etrafı kapalı ve etrafındaki duvarların arkası toprak altı, kışın evi yakmasam bile 18 dereceden aşağı olmuyor, Kazan dairesi 12 dereceden aşağı inmiyor, biz soğuğa dayanıklıyız :kiskis beni düşündüğün için teşekkürler sen daha iyi olsun istiyorsun teşekkürler, ama fiyat yükseldikçe bunu binaya kabul ettirmem zor olacaktır. benim için önemli olan ayarlanır saatli olsun, ama elektrik kesilip geldikten sonra kurulan saat silinmesin. Birde mümkünse Wi-fi li modül olsun. Uzaktanda çalıştırabileyim. İşyerin de Vestel vardı, sıcaklığından memnunduk, ama elektrik kesilirse sabah geldiğimizde soğuk oda ile karşılaşıyorduk. Bu durumda senin önerebileceğin bir klima varsa bekliyorum :ok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt