@Sota @Adem Helvacı
Herkese iyi günler.
Günlerdir klima bakiyorum fakat hâlâ bir karar verebilmiş değilim. Fakat araştırmalarım sonucunda isitmada da kullanılacağı için bütçeme göre alacağım klimanın en az orta segment bir klima olması gerektiğine karar verdim.
Şu ana kadar ;
ME EnviroMe, MHI, Daikin Shira, Panasonic
LG, Arçelik, Beko, Altus
Vestel, Regal, Seg, Finlux,
Baymak, Olefini, Midea, Airfel, Climate, Daylux, Dayrelax, Rota, Vessen, Sigma, Gree, Bosch vb. birçok klima baktım.
Ve bunlar içinde alinabilecek bütçeme göre mantıklı cihazların LG-Arçelik grubu cihazlardan biri olması gerektiğine karar verdim.
Fakat Btu ve klima tercihi konusunda kararsız kaldım.
Kullanılacak yer şu şekilde ;
İzmir. 2 kişi.
17.6 m2 mutfakla birlikte bir oda.
Üçüncü son kat. Çatı var.
Özel bir yalıtım yok.
Apartman gazbeton.
5 m2 çift sürgü pimapen kapı var.
Bir adet standart boylarda 3 bölmeli pimapen pencere var.
Odada 1 tv, 1 bulaşık makinesi, 1 buzdolabi, 1 dörtlü ocak var günlük kullanilan.
2 adet tasarruf ampulü var tek tek yanabilen.
Bir de bunun yanında bütün evi ve evin bir kısmını isitma ve soğutma düşüncem var.
17.6 m2 odanin doğusunda ;
2.58 m2 bir koridor
Koridorun kuzeyinde iki yanyana kapı halinde 9.2 m2 bir oda (5m2 sürgü cift cam pimapen kapı ve standart küçük bir iki bölmeli çift cam pimapen pencere mevcut) ve 9.66 m2 bir oda mevcut (standart küçük bir iki bölmeli çift cam pimapen pencere mevcut).
17.6 m2 için kaç btu gerekir?
9.66 m2 oda hariç ev için kaç btu gerekir?
Bütün ev için kaç btu gerekir?
(Planım koridor karşısına montaj yaptirmak)
12-15-18 arasında sürekli gittim geldim, çünkü birinin büyük gelip sürekli termostat yapmasından, bir diğerinin ise sürekli çalışıp verimli olamamasindan korktum.
Şimdi bana hangi BTU yeterli bunun peşindeyim.
Lg cihazlarin garantisi 2 yil ve servisleri biraz sıkıntılı gibi. İnternetten alinan cihazlara sicak bakmama, kendisi hem servis hem bayi olup kendi satmak isteme, umursamama, kalifiye personel, servis hizmetini tam vermeme gibi durumlar hissettim. Sanki eline düşenin vay haline durumu var fakat cihazları uygun.
Altus-Arcelik-Beko'nun garantisi 3+4 yıl. Servis ve yedek parça imkanı bence gayet iyi.
Cihaz fiyatları ise şu şekilde :
Lg Dual Eco 12 - 2559
Lg Dual Plus 12 - 2939
Altus ALK 1220 - 2629
Arçelik 12325 Ekolojik - 2849
Beko 31225 Ekolojik - 2900
Arçelik 15325 Ekolojik - 3168
Beko 31525 Ekolojik - 3249
Altus ALK 1220'de vites fonksyonu, anlık gösterge,nem alma, çoklu programlama,sessiz çalışma, temizleme fonksiyonu ve bakır boru yok.
Dual Plus'da 4 yöne salınım ve wifi var.
15liklerde vites fonksiyonu yok. Kompresörü hangi marka, merak ediyorum.
12lik cihazlarda SEER 6.6 SCOP 4.0, 18lik cihazlarda SEER 7.0 SCOP 4.3 iken 15lik Arçelik 15325 ve Beko 31525 de neden SEER 6.4 SCOP 4.0 onu anlayamadım. Acaba kompresörü LG değil mi?
Bu 15lik cihazların LG kompresör olup olmadığı hakkında bilginiz var mi?
Tercih konusunda beni selamete ulastirirsaniz cok mutlu olurum. Zira artık kararsızlıktan yoruldum. Şimdiden teşekkürler.