Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
L Çevrimdışı

Lehrer48

Aktif Üye
8 Eyl 2017
69
Ado' Alıntı:
Lehrer48' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,

Benim de pazartesi kurulan sf42'den bir tıslama sesi geliyor. Hani böyle sular kesildiğinde çeşmeyi açarsın da su akmaz ama tıssss diye ses gelir. Onun gibi.
Ne zaman oluyor derseniz ısıtmadan beklemeye geçerken . Yani sıcak üflerken serin üflemeye geçerken 4-5 saniye sürüyor tıslama sesi ve odanın her yerinden tv açıkken çok net duyuluyor. Her 10 dakikada bir bu sesi duymak Normal mi?

Benim savunduğum konu şu,

Gaz sesi olmayan klima yoktur, Lakin yere göğe sığdırılamayan (Ben de mühendisliklerini takdir ve kabul ediyorum ona itirazım yok) bu markalarda olmaması en azından tüketici bu derece bariz duymaması gerekir diye düşünüyorum.  :ok:

Yine de Mitsh ürünlerini daha iyi bilenler, daha farklı yaklaşabilirler konuya.

Makine performans olarak çok iyi. 24m2 odayı 3dakikada hamama çeviriyor. Ama şu tıslama sesi Samsungtan Lgden bekodan gelse kafaya takmam da sizin de dediğiniz gibi bu kadar övülen ve liderliği tartışmasız bir markadan kusursuz bir performans beklemek hakkımız.

S Çevrimdışı

shrapci

Yeni Üye
8 Şub 2017
78
Lehrer48' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Lehrer48' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,

Benim de pazartesi kurulan sf42'den bir tıslama sesi geliyor. Hani böyle sular kesildiğinde çeşmeyi açarsın da su akmaz ama tıssss diye ses gelir. Onun gibi.
Ne zaman oluyor derseniz ısıtmadan beklemeye geçerken . Yani sıcak üflerken serin üflemeye geçerken 4-5 saniye sürüyor tıslama sesi ve odanın her yerinden tv açıkken çok net duyuluyor. Her 10 dakikada bir bu sesi duymak Normal mi?

Benim savunduğum konu şu,

Gaz sesi olmayan klima yoktur, Lakin yere göğe sığdırılamayan (Ben de mühendisliklerini takdir ve kabul ediyorum ona itirazım yok) bu markalarda olmaması en azından tüketici bu derece bariz duymaması gerekir diye düşünüyorum.  :ok:

Yine de Mitsh ürünlerini daha iyi bilenler, daha farklı yaklaşabilirler konuya.

Makine performans olarak çok iyi. 24m2 odayı 3dakikada hamama çeviriyor. Ama şu tıslama sesi Samsungtan Lgden bekodan gelse kafaya takmam da sizin de dediğiniz gibi bu kadar övülen ve liderliği tartışmasız bir markadan kusursuz bir performans beklemek hakkımız.

Hocam ben fh25 kullaniyorum bede ilk basta yuksek gaz sesi geliyor( benim sorunun bu servis geldi kayit altina aldı sonuç hafta içi belli olur dedi ) ama siz diyince bende kontrol ettim ne beklemeye gecerken nede 10 dk bir ses gelmiyor.

L Çevrimdışı

Lehrer48

Aktif Üye
8 Eyl 2017
69
Sota' Alıntı:
Mumkunse Ses Yaptigi Zamani
Video Kaydedip Bizimle Paylasirmisiniz

Hocam, 22 derece en düşük fana aldım bugün sesin süresi kısaldı sadece ama şiddeti aynı

https://youtu.be/FRdjK_B7mLs

S Çevrimdışı

Sedat.

Yeni Üye
9 Ara 2017
32

Sota' Alıntı:
bozer506' Alıntı:
2017 konusu hayırlı uğurlu olsun sota hocam

Hepimize Hayirli Olsun Kardesim

Merhabalar soğutma amaçlı klima almak istiyorum ben çevreden aldığım tavsiyeler üzerine mitsubishi electric klimalara bakıp araştırdım şu sıralar bir kampanya var ve önceki döneme göre daha avantajlı duruyor  o yüzden kıştan taktırayım diyorum,  bu markanın bildiğim kadarıyla  sf, ef, fh diye öne çıkan modelleri  var  benim merak ettiğim bunların arlarında filitre ve sensörler dışında malzeme kalitesi özellikle kompresör kalitesi ve performans farkları varmıdır, siz bunlardan hangisini önerirsiniz veya başka bir marka mı alsam bana yol gösterirmisiniz acaba, teşekkürler.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,424
Merhaba Hosgeldınız

araların tuketım anlamında cok cıddı fark bulunmasada

ust serılerde ekstradan ozellıkler cıft kanat, yokluk algılama -25 derecede calısabılme, insan sensoru gıbı daha fazla detayı sıtesınden bakabılırsınız

kompresor konusuna gelecek olursa

her modelde farklı kompresor kullanılmakta

mesala

sf modelınde =  KNB092FNDMC

ef modelınde = KNB092FFAMC

fh modelınde = SNB140FRUMT 

her 3 modelde 12lık klımadır

sf ef modelın 2,5kw kompresor kullanılmıs yanı 9luk

fh modelınde ıse yaklasık 4kw yaklasık 14btu

parasına gore mal yapmıs adamlar kısacası  :ok:

S Çevrimdışı

Sedat.

Yeni Üye
9 Ara 2017
32
Sota' Alıntı:
Merhaba Hosgeldınız

araların tuketım anlamında cok cıddı fark bulunmasada

ust serılerde ekstradan ozellıkler cıft kanat, yokluk algılama -25 derecede calısabılme, insan sensoru gıbı daha fazla detayı sıtesınden bakabılırsınız

kompresor konusuna gelecek olursa

her modelde farklı kompresor kullanılmakta

mesala

sf modelınde =  KNB092FNDMC

ef modelınde = KNB092FFAMC

fh modelınde = SNB140FRUMT 

her 3 modelde 12lık klımadır

sf ef modelın 2,5kw kompresor kullanılmıs yanı 9luk

fh modelınde ıse yaklasık 4kw yaklasık 14btu

parasına gore mal yapmıs adamlar kısacası  :ok:

Hoşbulduk sağolun, açıkçası o özellikler çok elzem değil, kompresör için verdiğiniz cevap ile aslında esas sormak istediğim noktaya geldiniz, bizim salona bu sf ve ef'de olan 14-15 diye adlandırılan ara modeli önerdiler ancak benim aklım fh35 modelinde kaldı acaba onu alsam yeterli gelir mi diye merak ediyorum, siz şimdi fh kompresörü daha güçlü diyorsunuz ef, sf42  14'lükler yerine 12'lik fh35 taksam acaba salona yeter mi.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,424
sehır , oda olculer, cephe, yalıtım durumu , zemın-arakat-catı katı

belırtırsenız yardımcı oluruz

S Çevrimdışı

Sedat.

Yeni Üye
9 Ara 2017
32
Sota' Alıntı:
sehır , oda olculer, cephe, yalıtım durumu , zemın-arakat-catı katı

belırtırsenız yardımcı oluruz

İzmit, 30 m2 yakın garanti olsun diye fazla söyledim 2.5m tavan diyelim , doğuya bakıyor, yalıtım yok, arakat hocam.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,424
ızmıt kar kıs goruyor bıldıgım kadarıyla

yalıtım olsa olabılır denır ama yalıtımsız zor

ha ısıtmaz mı ısıtır ama tasarruf edemezsın

S Çevrimdışı

Sedat.

Yeni Üye
9 Ara 2017
32
Sota' Alıntı:

Hocam zaten soğutma amaçlı olacak belki kışın destek için yakarım arada, tasarruf edemezsin derken genel olarak klimalar için mi dediniz yoksa modele özel mi konuştunuz aklımda bulunsun diye soruyorum, neyse dağıtmayayım sf-ef 42 mi tercih etsem fh35 mi zaten ef42 fh35  fiyatları aynı sizce hangisi iyi gider.

S Çevrimdışı

Sedat.

Yeni Üye
9 Ara 2017
32
Sota' Alıntı:

Hocam uygun bir zamanınızda sizden yorum yazmanızı rica ediyorum, diğer forumlarda bu zamanlarda ölü zaten hiç cevap gelmiyor 1-2 haftaya alacağım bilen birine sormadan almak istemiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt