Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
S Çevrimdışı

shrapci

Yeni Üye
8 Şub 2017
78
Sota' Alıntı:
shrapci' Alıntı:
Tamam hocam birde sıcaklıkta mesala derce 26 dan 27 deye cikardigimda kisa bir gaz sesi gelmekte bu gün bunuda fark ettim fan 3 de calisiyor fan arttiginda da gaz sesi geliyor fani düşüyorum gaz sesi kesiliyor gaz seside 30 sn gibi sürüyor sonra kesiliyor bende 20 yıllık arçelik klima var hiç bir ses yok universitede okurkan yeni arçelik klima takılıydı evde r 410 gazlı on of onda bile yoktu bu gaz sesi anlayamadım

gaz sesı ado hocamın bahsettıgı gıbı her klımada mevcut ama bunu duymamanız gerekır

benım klımalarda bırınde benzer durum vardı ben harıc kımse duymuyordu gene servısı cagırdım degısım yazdılar

yenısı gelmıstı

arayın servısı cekınmeyın durumu ızah edın gelsın baksınlar vardı mutlaka mantıklı bır acıklaması

genellık gaz sesın fazla olsu cok keskın sekılde borunun kıvrılması yada donus yapılmasında kaynaklıdır
Yorumunuz için teşekkürler pazartesi servis gelecektir borulamada cok fazla keskinlik yok duvardan 40cm yukarı çıkıyor bir tur dönüş yapiyor ve dış üniteye bağlanıyor borunun o su da çok keskin değil

S Çevrimdışı

shrapci

Yeni Üye
8 Şub 2017
78
Sota' Alıntı:
gelsın bakalım ne dıyecekler

Iyi günler hocam benim ic unite ile dis unite arası 5 metre bakir borulama yaptilar bana dedilerki dis unite çok güçlü 2 metre daha boru eklersek yani 7 metreye cikarirsak ses gelmezmis sizce dogrumu bu daha bir sey yaptirtmadim

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
shrapci' Alıntı:
Sota' Alıntı:

Iyi günler hocam benim ic unite ile dis unite arası 5 metre bakir borulama yaptilar bana dedilerki dis unite çok güçlü 2 metre daha boru eklersek yani 7 metreye cikarirsak ses gelmezmis sizce dogrumu bu daha bir sey yaptirtmadim

Gelip ürünü kontrol ettikten sonra mı kurdular bu cümleyi?
Ücret talep ettiler mi ek 2 metr eiçin?
5 değil de 7 metre için 2 metre ek mi apacaklar yoksa 5 metre boruyu çıkartıp 7 metre mi takacaklar?
Dış ünitenin yeri değişecek mi?

S Çevrimdışı

shrapci

Yeni Üye
8 Şub 2017
78
Ado' Alıntı:
shrapci' Alıntı:

5 değil de 7 metre için 2 metre ek mi apacaklar yoksa 5 metre boruyu çıkartıp 7 metre mi takacaklar?

Klimayi aldigim kisi hem bayi hemde servis aldigim kisi geldi dinledi sesi 1 gün sonra aradı bizi 2 metre daha ek yapak gerekli dedi motor güçlü ondan ses yapiyor dedi

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
shrapci' Alıntı:
Ado' Alıntı:

Klimayi aldigim kisi hem bayi hemde servis aldigim kisi geldi dinledi sesi 1 gün sonra aradı bizi 2 metre daha ek yapak gerekli dedi motor güçlü ondan ses yapiyor dedi

Mantıksız azizim, madem motorları güçlü diye bu sesi yaptığını biliyorlar o halde neden 5 metreyle montaj yapıyorlar?
Motor gücü presyon seviyesini yükseltir ki bu da daha yüksek kalori anlamına gelir daha yüksek ses değil.
Ayrıca bu tavsiyede bulunan arkadaşımız neden EK yapmayı tercih ediyor anlamış değilim, EK yaparken acaba sistemden azot geçirecekmi? Geçirmeyecekse oksijen ile yaptığı kaynaktan kaynaklanan iç oksitlenmenin ceremesini ilerleyen yıllarda kim çekecek?
Eğer arkadaşın tezi doğru ise neden 4 metre kit ile klima montajı yaptıran insanlar sessiz sedası klimalarını kullanıyor.
KALİTELİ diye adlandırılan bu markanın güçlü denilen motoru bu sesi yapıyor ise, KALİTESİZ denilen VESTEL klimanın 18.000BTU olanı arkalı önlü montaj yapılmasına rağmen (4 metre aluminyum boru) turbo modda 57 derece üflerken nasıl oluyor da ne kompresör sesi ne de gaz akış sesi vermiyor? 
Sizin klimada eğer motor çok güçlü ise ağız çıkış ısısını hiç ölçtünüzmü kaç derece üflüyor?

Bu soruları muhalefet olsun diye sormuyorum yanlış anlamayınız, verilen bilgiyi ben tutarsız buldum bu nednele yazıyorum

S Çevrimdışı

shrapci

Yeni Üye
8 Şub 2017
78
Ado' Alıntı:
shrapci' Alıntı:

Mantıksız azizim, madem motorları güçlü diye bu sesi yaptığını biliyorlar o halde neden 5 metreyle montaj yapıyorlar?
Motor gücü presyon seviyesini yükseltir ki bu da daha yüksek kalori anlamına gelir daha yüksek ses değil.
Ayrıca bu tavsiyede bulunan arkadaşımız neden EK yapmayı tercih ediyor anlamış değilim, EK yaparken acaba sistemden azot geçirecekmi? Geçirmeyecekse oksijen ile yaptığı kaynaktan kaynaklanan iç oksitlenmenin ceremesini ilerleyen yıllarda kim çekecek?
Eğer arkadaşın tezi doğru ise neden 4 metre kit ile klima montajı yaptıran insanlar sessiz sedası klimalarını kullanıyor.
KALİTELİ diye adlandırılan bu markanın güçlü denilen motoru bu sesi yapıyor ise, KALİTESİZ denilen VESTEL klimanın 18.000BTU olanı arkalı önlü montaj yapılmasına rağmen (4 metre aluminyum boru) turbo modda 57 derece üflerken nasıl oluyor da ne kompresör sesi ne de gaz akış sesi vermiyor? 
Sizin klimada eğer motor çok güçlü ise ağız çıkış ısısını hiç ölçtünüzmü kaç derece üflüyor?

Bu soruları muhalefet olsun diye sormuyorum yanlış anlamayınız, verilen bilgiyi ben tutarsız buldum bu nednele yazıyorum

Hocam soyledikleriniz mantıklı benim yerim musait olsa daha az bakir boru dosetirdim boru mesafesi artikca kayip oluyor ben ses gitsin diye daha da boru dösetecem ve buyuk ihtimalle gerisini arkasina saracaklar o zaman ben bu makineyi niye aldim birde acaba fh serisinin hepsini 7 metre borulamami yapilyorlar sizce değişim yaptirabilir miyim ?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,711
shrapci' Alıntı:
Sota' Alıntı:

Bıldıgın Sacmalamıslar Nealaka Var Kompresor Gucuyle

24luk Olup 3-4 Metre
yada 

44luk 3-5 Metre Borulama Yapılan Cıhazlar Ne Olacak Ozaman

Gaz Sesı

1- Urunde Muhendıslık- Tasarım Hatası Vardır ( Boyle Bırsey Olsa Cok Sıkayet Duyardık Bu Secenegı Elıyoruz )

2- Cıhazda Sorun Vardır Uretım Hatası

3- Boru Montajında Keskın Bır Bukum Yerı Vardır ( Hat Dumduz Cekıldı Demıstın  Bu Secenegıde Elıyoruz )

Gerıye 2. Sık Kalıyor

S Çevrimdışı

shrapci

Yeni Üye
8 Şub 2017
78
Sota' Alıntı:
shrapci' Alıntı:

24luk Olup 3-4 Metre
yada 

Gaz Sesı

1- Urunde Muhendıslık- Tasarım Hatası Vardır ( Boyle Bırsey Olsa Cok Sıkayet Duyardık Bu Secenegı Elıyoruz )

3- Boru Montajında Keskın Bır Bukum Yerı Vardır ( Hat Dumduz Cekıldı Demıstın  Bu Secenegıde Elıyoruz )

Gerıye 2. Sık Kalıyor

Teşekkürler hocam bende zaten ek filan yaptirtmiycam ya degistirtcem yada para iadesi istiyecem bu gün sogukta calistirdim sogukta gaz sesi gelmedi ama sıcağa cevirince yine gaz sesi geldi yani sadece sicakta gaz sesi geliyor ilk acmada yada soguktan sicaga cevirdigimde yaklasik 3_4 dk gaz sesi geliyor ilk az geliyor sonra artiyor sonra azaliyor azalinca artik sicak uflemeye basliyor.birde sicakta derece artiminda yada fan artiminda da kisa bir gaz sesi geliyor onu bile fark ediliyorum

S Çevrimdışı

shrapci

Yeni Üye
8 Şub 2017
78
shrapci' Alıntı:
Sota' Alıntı:

24luk Olup 3-4 Metre
yada 

Gaz Sesı

Gerıye 2. Sık Kalıyor

Teşekkürler hocam bende zaten ek filan yaptirtmiycam ya degistirtcem yada para iadesi istiyecem bu gün sogukta calistirdim sogukta gaz sesi gelmedi ama sıcağa cevirince yine gaz sesi geldi yani sadece sicakta gaz sesi geliyor ilk acmada yada soguktan sicaga cevirdigimde yaklasik 3_4 dk gaz sesi geliyor ilk az geliyor sonra artiyor sonra azaliyor azalinca artik sicak uflemeye basliyor.birde sicakta derece artiminda yada fan artiminda da kisa bir gaz sesi geliyor onu bile fark ediliyorum

Hocam borulamada hata olsa sogukta da gaz sesi gelir mi ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
shrapci' Alıntı:
shrapci' Alıntı:

Soğutmadaki akış yönü ile, ısıtmadaki akış yönü değişir bu nedenle soğutmada ses yoktu ifadesini ısıtmada da olmaz şeklinde yorumlamak doğru olmaz.

Bırakın gaz akış sesini, @sotanın bahsettiği büküm ve kırımlarda ben ISLIK ÇALAN klima dahi gördüm/ müdahale ettim. :ok:

Bu da faili, Bizzat kendi çektiğim resimdir. (Buna ''Büküm'' deriz) bir de kırım olanlar var bulursam onun da resimi eklerim. 

S Çevrimdışı

shrapci

Yeni Üye
8 Şub 2017
78
Ado' Alıntı:
shrapci' Alıntı:

Soğutmadaki akış yönü ile, ısıtmadaki akış yönü değişir bu nedenle soğutmada ses yoktu ifadesini ısıtmada da olmaz şeklinde yorumlamak doğru olmaz.

Bırakın gaz akış sesini, @sotanın bahsettiği büküm ve kırımlarda ben ISLIK ÇALAN klima dahi gördüm/ müdahale ettim. :ok:

Bu da faili, Bizzat kendi çektiğim resimdir. (Buna ''Büküm'' deriz) bir de kırım olanlar var bulursam onun da resimi eklerim. 

Yorumunuz için teşekkürler. Bugün me anabayiyi aradim beni teknik bir yere bagliyacaklardi servisten bilgi alip beni tekrar arayacaklardi ama daha aramadilar yarin yine arayicam sizleri yine bilgilendiririm

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
shrapci' Alıntı:
Ado' Alıntı:

Yorumunuz için teşekkürler. Bugün me anabayiyi aradim beni teknik bir yere bagliyacaklardi servisten bilgi alip beni tekrar arayacaklardi ama daha aramadilar yarin yine arayicam sizleri yine bilgilendiririm

Mutlu oluruz azizim zira, sizlerin bu geri dönüşleri ile, toplumsal bilgi yayılımı ve bilinçlendirme amacımıza çok daha emin adımlarla ilerlemiş oluyoruz.  :ok:

S Çevrimdışı

shrapci

Yeni Üye
8 Şub 2017
78
Ado' Alıntı:
shrapci' Alıntı:

Mutlu oluruz azizim zira, sizlerin bu geri dönüşleri ile, toplumsal bilgi yayılımı ve bilinçlendirme amacımıza çok daha emin adımlarla ilerlemiş oluyoruz.  :ok:

Hocam sizlere bu forumu kuranlarada çok teşekkür ederim Allah sizlerden razi olsun sizler sayenizde faydali bilgiler öğreniyoruz bizde katkı sagliyorsak ne mutlu bize

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt