shrapci' Alıntı:
Klimayi aldigim kisi hem bayi hemde servis aldigim kisi geldi dinledi sesi 1 gün sonra aradı bizi 2 metre daha ek yapak gerekli dedi motor güçlü ondan ses yapiyor dedi
Mantıksız azizim, madem motorları güçlü diye bu sesi yaptığını biliyorlar o halde neden 5 metreyle montaj yapıyorlar?
Motor gücü presyon seviyesini yükseltir ki bu da daha yüksek kalori anlamına gelir daha yüksek ses değil.
Ayrıca bu tavsiyede bulunan arkadaşımız neden EK yapmayı tercih ediyor anlamış değilim, EK yaparken acaba sistemden azot geçirecekmi? Geçirmeyecekse oksijen ile yaptığı kaynaktan kaynaklanan iç oksitlenmenin ceremesini ilerleyen yıllarda kim çekecek?
Eğer arkadaşın tezi doğru ise neden 4 metre kit ile klima montajı yaptıran insanlar sessiz sedası klimalarını kullanıyor.
KALİTELİ diye adlandırılan bu markanın güçlü denilen motoru bu sesi yapıyor ise, KALİTESİZ denilen VESTEL klimanın 18.000BTU olanı arkalı önlü montaj yapılmasına rağmen (4 metre aluminyum boru) turbo modda 57 derece üflerken nasıl oluyor da ne kompresör sesi ne de gaz akış sesi vermiyor?
Sizin klimada eğer motor çok güçlü ise ağız çıkış ısısını hiç ölçtünüzmü kaç derece üflüyor?
Bu soruları muhalefet olsun diye sormuyorum yanlış anlamayınız, verilen bilgiyi ben tutarsız buldum bu nednele yazıyorum