Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
N Çevrimdışı

neptuna

Yeni Üye
11 Kas 2017
4
Selam arkadaşlar,

Bir sorum olacak. Bu ME ile MHI arasında ne fark var. ME EF42VE ile SRK 45ZMP arasında kaldım. MHI daha ucuz aradaki farka değer mi?

saygılar.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
neptuna' Alıntı:
Selam arkadaşlar,

Bir sorum olacak. Bu ME ile MHI arasında ne fark var. ME EF42VE ile SRK 45ZMP arasında kaldım. MHI daha ucuz aradaki farka değer mi?

saygılar.

Model hakimiyetim yoktur, ona @Sota geldiğinde yorum yapar lakin Elbette ki ME her zaman MHI den daha kaliteli bir mühendislik ve malzeme kalitesine ve en önemlisi satış sonrası hizmete sahiptir. 

''Haa aradaki farka değer mi?'' sorusu, cevap veren kişiye göre değişir zira ben vermem açıkçası o paraları bir klimaya.

Eğer alan koşullarım yeterli gelecekse MHI de alırım neden almayayım? 

Kullanacağınız bölge ve alan ile ilgili biraz detay verebilirseniz daha teferruatlı yorumlar da yapabiliriz.  :ok:

E Çevrimdışı

ero350

Yeni Üye
16 Kas 2017
7
hocam birde bu var
 Mitsubishi Diamond Seri SRK63ZR-S 
5900tl +150tl 6 yıl garantiye veriyorlar
http://www.iklimsa.com/Urunler/Detay/51/SRK63ZR-S

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,711
ero350' Alıntı:
hocam birde bu var

Zmp gırıs sevıyesı

EF ust sevıye klımadır

zmp gırıs sevısındekı neredeyse tum klımalarda ıyıdır ama fıyatı nerdeyse orta sevıye takabul etmekte

EF ıyı mal ıyı hızmet dıyebılırım kısaca

maddı sıkıntınız yoksa uzun yıllar basım agrımadan servıs yuzu gormemeyım dersen ME SF EF FH tercıh edebılırsın

E Çevrimdışı

ero350

Yeni Üye
16 Kas 2017
7
Sota' Alıntı:
ero350' Alıntı:
hocam birde bu var

Zmp gırıs sevıyesı

EF ust sevıye klımadır

zmp gırıs sevısındekı neredeyse tum klımalarda ıyıdır ama fıyatı nerdeyse orta sevıye takabul etmekte

EF ıyı mal ıyı hızmet dıyebılırım kısaca

maddı sıkıntınız yoksa uzun yıllar basım agrımadan servıs yuzu gormemeyım dersen ME SF EF FH tercıh edebılırsın

Fakat iklimsadaki mitsubishi heavy
Mitsubishi Diamond Seri SRK63ZR-S

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,711
Bulundugum Yerde Intenet kısıtlı

o sebeple verdıgınız lınklere ulasamıyorum

eve gecınce ınceler bılgı verırım

Mumkunse Ilk Oncelıgınız ME Olsun ( Butcenız Musaıtse )

Gerek Servıs Gerekse Malzeme Kalıtesı Olarak ME Onde Gelır

S Çevrimdışı

shrapci

Yeni Üye
8 Şub 2017
78
İyi aksamlar arkadaslar sonunda klimayı aldim 2 gündür kullaniyorum ama bir sorunum var klimayı açtığımda 5 dk boyunca bir gaz sesi geliyor ilk başta çok ama 5 dk icerisinde giderek azaliyor ve kesiliyor inverter klimalarda bu bir sorun mudur ? Servis çağırmali miyim? Klimam mitsubishi elektrik fh . Sunuda belirteyim 2.kademe fanda 26 derecede harika isitiyor . kullanim deneyimlerimi bir başlık altinda toplamayida düşünüyorum.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
shrapci' Alıntı:
İyi aksamlar arkadaslar sonunda klimayı aldim 2 gündür kullaniyorum ama bir sorunum var klimayı açtığımda 5 dk boyunca bir gaz sesi geliyor ilk başta çok ama 5 dk icerisinde giderek azaliyor ve kesiliyor inverter klimalarda bu bir sorun mudur ? Servis çağırmali miyim?  Klimam mitsubishi elektrik fh . Sunuda belirteyim 2.kademe fanda 26 derecede harika isitiyor . kullanim deneyimlerimi bir başlık altinda toplamayida düşünüyorum.

Güle Güle kullanın ve Ürün modeline özel konu açıp inceleme yazısı paylaşma imkanınız olursa süper olur.  :ok:

Gaz sesi olmayan klima aslında yoktur ancak bunun tüketicinin duymaması gereken seviyede olması gerekir. Gaz dediğimiz soğutucu akışkan kimyasal değişimini tamamlayana kadar ilk olarak daha yüksek seslidir bu zaten bilinir lakin yine de tüketicinin duyuyor olması sorun işareti olarak algılanır.

Gaz sesinin olası nedenleri Bükülmüş boru, Dirsek yapmış boru gibi unsurlardır, her ne şekilde olursa olsun yine de servisin kontrol sağlaması sizin adınıza iyi olacaktır  :ok:

S Çevrimdışı

shrapci

Yeni Üye
8 Şub 2017
78
Ado' Alıntı:
shrapci' Alıntı:
İyi aksamlar arkadaslar sonunda klimayı aldim 2 gündür kullaniyorum ama bir sorunum var klimayı açtığımda 5 dk boyunca bir gaz sesi geliyor ilk başta çok ama 5 dk icerisinde giderek azaliyor ve kesiliyor inverter klimalarda bu bir sorun mudur ? Servis çağırmali miyim?  Klimam mitsubishi elektrik fh . Sunuda belirteyim 2.kademe fanda 26 derecede harika isitiyor . kullanim deneyimlerimi bir başlık altinda toplamayida düşünüyorum.

Güle Güle kullanın ve Ürün modeline özel konu açıp inceleme yazısı paylaşma imkanınız olursa süper olur.  :ok:

Gaz sesi olmayan klima aslında yoktur ancak bunun tüketicinin duymaması gereken seviyede olması gerekir. Gaz dediğimiz soğutucu akışkan kimyasal değişimini tamamlayana kadar ilk olarak daha yüksek seslidir bu zaten bilinir lakin yine de tüketicinin duyuyor olması sorun işareti olarak algılanır.

Gaz sesinin olası nedenleri Bükülmüş boru, Dirsek yapmış boru gibi unsurlardır, her ne şekilde olursa olsun yine de servisin kontrol sağlaması sizin adınıza iyi olacaktır  :ok:
Hocam dis ünitenin arkasına 1 metre kadar boru o yapılarak konuldu 4 metresi düz bir şekilde bundan kaynaklanir mi acaba? Kiracı oldugumuz icin tasininca kullaniriz dedik kurulum yapanlara sordum bir sikinti olmaz dediler ilk başta servis çalıştırdığında hiç bir ses gelmemişti akşam kendim ilk çalıştığında sanki gaz doluyormuş gibi bir ses geldi bugün calistirdigimdada ayni ses geldi hocam bir diğer sorum klimanin gazını servis motora toplayıp başka bir yere montaj yapsa ve tekrar vakum yapip gazı salsa klimadan ilk kurulduğu gibi performans alir miyim yoksa illaki bir verim kaybi olur mu?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
shrapci' Alıntı:
Ado' Alıntı:

Hocam dis ünitenin arkasına 1 metre kadar boru o yapılarak konuldu 4 metresi düz bir şekilde bundan kaynaklanir mi acaba? Kiracı oldugumuz icin tasininca kullaniriz dedik kurulum yapanlara sordum bir sikinti olmaz dediler ilk başta servis çalıştırdığında hiç bir ses gelmemişti akşam kendim ilk çalıştığında sanki gaz doluyormuş gibi bir ses geldi bugün calistirdigimdada ayni ses geldi hocam bir diğer sorum klimanin gazını servis motora toplayıp başka bir yere montaj yapsa ve tekrar vakum yapip gazı salsa klimadan ilk kurulduğu gibi performans alir miyim yoksa illaki bir verim kaybi olur mu?

Usulünce yapılan hiç bir işlemde verim kaybı olmaz azizim.

Her ne kadar dış ünitenin arkasına kangal yapılması, kondanserin hava almasına kısmi engel teşkil etse de, yıllardır uygulanan bu konunun hayati anlamda kötü etkisi yoktur. Tekrar ediyorum klimanın arkasını komple kaplayacak veya kapatacak şekilde yapılan uygulamalar kabulümüz değildir.

Ben de kangal yaparım yalan değil, ancak ya geniş tutar ya da klimayı konsolun en uç noktasına kadar sürer ve arkada mümkün olduğunca boşluk bırakırım.

klimada gaz akış sesi yine söylüyorum ki hep vardır, bunun ne derece duyulduğu önemlidir. Yaşadığınız bu konuda üründemi sorun var yoksa sizin kulaklarmı fazla hassas buna servisin karar vermesini tercih ederim.  :ok:

S Çevrimdışı

shrapci

Yeni Üye
8 Şub 2017
78
Ado' Alıntı:
shrapci' Alıntı:

Her ne kadar dış ünitenin arkasına kangal yapılması, kondanserin hava almasına kısmi engel teşkil etse de, yıllardır uygulanan bu konunun hayati anlamda kötü etkisi yoktur. Tekrar ediyorum klimanın arkasını komple kaplayacak veya kapatacak şekilde yapılan uygulamalar kabulümüz değildir.

Ben de kangal yaparım yalan değil, ancak ya geniş tutar ya da klimayı konsolun en uç noktasına kadar sürer ve arkada mümkün olduğunca boşluk bırakırım.

klimada gaz akış sesi yine söylüyorum ki hep vardır, bunun ne derece duyulduğu önemlidir. Yaşadığınız bu konuda üründemi sorun var yoksa sizin kulaklarmı fazla hassas buna servisin karar vermesini tercih ederim.  :ok:
Hocam cevabiniz için teşekkür ederim yarın ilk işim servisi çağırmak olacak size şöyle anlatayım klimanin iç ünitesi ile oturduğum koltuk arasinda 3 metre vardır gaz dolum sesini rahat duyuyorum

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
shrapci' Alıntı:
Ado' Alıntı:

Hocam cevabiniz için teşekkür ederim yarın ilk işim servisi çağırmak olacak size şöyle anlatayım klimanin iç ünitesi ile oturduğum koltuk arasinda 3 metre vardır gaz dolum sesini rahat duyuyorum

Günaydın;

Benim iddiam, o mesafeden duymamamnız gerektiği yöndedir. Servisin kontrolü sonrası bizleri bilgilendirmeyi unutmayın lütfen.  :ok:

S Çevrimdışı

shrapci

Yeni Üye
8 Şub 2017
78
Ado' Alıntı:
shrapci' Alıntı:

Günaydın;

Benim iddiam, o mesafeden duymamamnız gerektiği yöndedir. Servisin kontrolü sonrası bizleri bilgilendirmeyi unutmayın lütfen.  :ok:

Tamam hocam birde sıcaklıkta mesala derce 26 dan 27 deye cikardigimda kisa bir gaz sesi gelmekte bu gün bunuda fark ettim fan 3 de calisiyor fan arttiginda da gaz sesi geliyor fani düşüyorum gaz sesi kesiliyor gaz seside 30 sn gibi sürüyor sonra kesiliyor bende 20 yıllık arçelik klima var hiç bir ses yok universitede okurkan yeni arçelik klima takılıydı evde r 410 gazlı on of onda bile yoktu bu gaz sesi anlayamadım

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,711
shrapci' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Günaydın;

Tamam hocam birde sıcaklıkta mesala derce 26 dan 27 deye cikardigimda kisa bir gaz sesi gelmekte bu gün bunuda fark ettim fan 3 de calisiyor fan arttiginda da gaz sesi geliyor fani düşüyorum gaz sesi kesiliyor gaz seside 30 sn gibi sürüyor sonra kesiliyor bende 20 yıllık arçelik klima var hiç bir ses yok universitede okurkan yeni arçelik klima takılıydı evde r 410 gazlı on of onda bile yoktu bu gaz sesi anlayamadım

gaz sesı ado hocamın bahsettıgı gıbı her klımada mevcut ama bunu duymamanız gerekır

benım klımalarda bırınde benzer durum vardı ben harıc kımse duymuyordu gene servısı cagırdım degısım yazdılar

yenısı gelmıstı

arayın servısı cekınmeyın durumu ızah edın gelsın baksınlar vardı mutlaka mantıklı bır acıklaması

genellık gaz sesın fazla olsu cok keskın sekılde borunun kıvrılması yada donus yapılmasında kaynaklıdır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt