Him ankastre tesisat hazirsa benim çizgim yerler boşa düşer.hocam yokta engel , klima iç hatları çekilmiş duvar içinden iç ünite yazdığım yerlerde
Hocam bu cihaza alternatif ne olabilir gerci sormadım daha nekadar diyeBu cümlenin ucu çok açık.
Mitsubishi Krigamine
Tuzlu diyebilirim.Hocam bu cihaza alternatif ne olabilir gerci sormadım daha nekadar diye
Düzeltme yapıyorum kusura bakmayın. Yatak Odası 16 m2 yapıyor yanlış yazmışım.
Arkadaşlar herkese merhaba daha önce klima kullanılacak bir bölgede yaşamadığımdan yeni yaşamaya başladığım yerde klima ihtiyacım doğdu. Klimalar hakkında hiç bir bilgim yok. Antalya/Kumluca'da yaşamaya başladım. Şimdilik evde tekim ve evim biraz büyük krokisini çizip sizlerle paylaşıyorum.
1-Öncelikle benim aklımda 2 tane klima alıp KIŞIN evin her tarafını ısıtmak var şöyle çok sıcak sevmiyorum iki klima ile evin ısıtılacağını düşünmüyorum ama yine de havanın biraz daha ılıklaştığı 23-24 derecelere geldiği bir durum yaratabilir miyim? Kroki de belirttiğim OTURMA ODASI 2 nin ve diğer 10.5 m2 lik odanın kapılarını kapatsam 12000 btu luk iki klima ile bu söylediğimi gerçekleştirme şansım var mı? Klimalardan birini YATAK ODASINA diğerini OTURMA ODASI 1 e takmayı düşünüyorum. Not: Bu durumun yazın her tarafı soğutmasını beklemiyorum.
2-Eğer üstteki sorum söylediğim şartlarda gerçekleşmeyecekse OTURMA ODASI 1 ve YATAK ODASINA takılacak şekilde ve sadece kendi odalarını ısıtıp soğutacak fiyat/performans klima tavsiyelerinizi alabilirim.
Şimdiden yardımlarınızı bekliyorum. Sota Adem Helvacı
Şöyle evin klima tesisatına baktığım zaman koridoru görecek şekilde kablolar bırakılmamış. Bu sorun oluşturur mu? Kirada olduğum için tesisat için ek ücret veya masraf yapmam istemem. Ayrıca böyle evde iklimlendirme sağlamayı düşünürken sadece bulundukları odalar için klimayı çalıştırmaya göre daha fazla mı elektrik tüketmiş olurum?V viola, merhaba oncelikle temiz ve anlaşılır kroki için elinize saglik.
yatak odasindan holü doğrudan görecek sekilde ve ayni sekilde oda 1'den holü direk görecek sekilde montaj yapilirsa
cok rahat iklimlendirme sağlarsınız.
sunu asla unutmayin asla homojen isi dağılımı olmayacaktir.
mesela klimanin çalıştığı oda 23 derece iken
hol ve diğer alanla 21 derece olur.
rakamlari fikir verme acısından yazdım.
bütçe olarak nekadar ayirdiniz.
wifi özelliği vs olmasi gerekir mi.
Teşekkür ederim listeme ekledim diğer tavsiyelerle birlikte değerlendireceğim.V viola
Yillardir, Airfel LTXN35U A++ 1200 BTU Inverter Duvar Tipi Klima kullanıyorum. Normalde yaz aylarında açarım ev serin olduğu için pek çalıştırmıyorum. Ama çok başarılı olduğunu söyleyebilirim.