Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
C Çevrimdışı

ckoca48 

Aktif Üye
24 Ara 2017
260
Sota Sota abi bir arkadaşımda 2 adet klima almak istiyor. Yine f/p odaklı ürün bakıyor. Lg 12000btu (2700tl) + Lg 18000btu (4000tl) almak istiyor. Ama reklamlarda gördüğü toshiba 1 dış 2 iç ünite klimalarda toplamda 1000 lira daha fazla 7700 e geliyor.
Söz konusu toshiba klimalar şunlar
1 adet RAS-M10N3KV2-TR ( Soğutma Kapasitesi (Max. BTU/h) : 10900 - Isıtma Kapasitesi (Max. BTU/h) : 17710 ) +
1 adet RAS-M16N3KV2-TR (Soğutma Kapasitesi (Max. BTU/h) : 17028 - Isıtma Kapasitesi (Max. BTU/h) : 23499)
dış unite olarakta RAS-2M18S3AV-TR Soğutma (Kw/h &Btu/h) : (21.115) Isıtma (Kw/h &Btu/h) : (25.542)

Bu durumda mantıklı olan hangisini seçmesi? ısınma konforu iyi ve enerji tuketimi makul olan hangisiyse onu seçmek istiyor. 1000 lira fazlalığı sorun etmeyecek birisi

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,015
Toshibanin isitma verimligi lg gore 1 tik daha iyi ama bu farki faturada anlamirsiniz orasi muamma.

Lg tercih ederseniz 12+18=30bin btu satin alacaksiniz.

Toshibanin dis unite 18lik dis unitenin kod numarasindaki 2M sonraki 18 kismi kapasitesini belirtir.
yani toshiba 18btu'dur.

sunu yada bunu al dememe gerek kaldimi :hihi

C Çevrimdışı

ckoca48 

Aktif Üye
24 Ara 2017
260
Toshibanin isitma verimligi lg gore 1 tik daha iyi ama bu farki faturada anlamirsiniz orasi muamma.

Lg tercih ederseniz 12+18=30bin btu satin alacaksiniz.

Toshibanin dis unite 18lik dis unitenin kod numarasindaki 2M sonraki 18 kismi kapasitesini belirtir.
yani toshiba 18btu'dur.

sunu yada bunu al dememe gerek var mi :hihi
anladım peki bu adamlar neden dış unitenin btu degerlerine Soğutma (Kw/h &Btu/h) : (21.115) Isıtma (Kw/h &Btu/h) : (25.542) yazmış reklam stratejisi mi acaba :)

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,015
anladım peki bu adamlar neden dış unitenin btu degerlerine Soğutma (Kw/h &Btu/h) : (21.115) Isıtma (Kw/h &Btu/h) : (25.542) yazmış reklam stratejisi mi acaba :)
Verilen deger maksimum yani Allah ne verdiyse yapacagi tuketim sonrasi alabilcegin kapasite.
Nominal degerini sari renkle işaretledim.

20191106_112542.jpg

multi cihazlarda odalarin ihtiyacinin toplam %70 kadar dis unite secimi uygun olur.

mesale sizin 30bin ihtiyaciniz var. size enaz 21binlik dis unite lazim.

Muhammet Sarıçam Çevrimdışı

Muhammet Sarıçam 

Süper Üye
20 May 2018
751
34
Montaji yapip gazi sisteme yollamazsa
daha sonra gelip vakum yapabilir (bu surede klimayi kullanamazsiniz)
yada vakum pompanin getir oyle montaja baslada diyebilirsin.
Servis zaten elektrik bağlantısını yapmıyor değil mi? Kendileri sadece montajı yapıp gidiyor. Klimayı çalıştırmıyor yani?
Bizim buradaki Lg servisi montajı iklimsa’ya yaptırıyor. Onlar da sallama iş yapmaz inşallah.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,015
Servis zaten elektrik bağlantısını yapmıyor değil mi? Kendileri sadece montajı yapıp gidiyor. Klimayı çalıştırmıyor yani?
Bizim buradaki Lg servisi montajı iklimsa’ya yaptırıyor. Onlar da sallama iş yapmaz inşallah.
%90 elektrik baglantisini yapmayacaklardir.
%10 aranizdaki muhabbet,ikram vb seylerine hatrına bağlantıyı yaparlar :hihi

Gecici olarak baglanti yapip
klimanin sorunsuz calistigini bakar size teslim ederler.

degil lg,samsung,mhi, Mitsubishi electric bile iş savsaklama ilgili sikayetler görüyoruz,okuyoruz.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
elektirk bağlantısını yapmıyorlar vakum dediğimde öcü gibi bakıp bunlar fabrikadan vakumlu geliyor diye saçma sapan şeyler söylüyorlar.

E Çevrimdışı

e.nar

Süper Üye
1 Haz 2018
514
Lg de bakacaksanız lg daha mantıklı olur ama beko alırsanızda birşey kaybetmezsiniz. Mühendislik lg garanti arçelik
Son karar olarak Beko'yu tercih edeceğim. Hepsi aynı ürün, servis konusunda kafam rahat olsun dedim. Umarım servis vakum konusunda sıkıntı çıkarmaz.

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
549
40
Ben sota arkadaşımızın tavsiyesi üzerine Lg Dual eco almıştım 2 senedir kullanıyorum ama malesef hiç memnun kalmadım Değerleri iyi görünebilir ama iyi bir klima olduğunu düşünümüyorum. Derdi sıkıntısı bitmedi . Aynı binada üst komşumuzda da aynı klimada çeşitli şikayetler var. Tabi işin içinde olmadığımızda bilmiyoruz araştırınca biraz bu modellerde oldukça şikayet olduğunu öğrendim . Lg dışında yeni bir klima arayışı içindeyim. Çok pahalı modeller dışında tavsiyeleriniz nelerdir.

C Çevrimdışı

ckoca48 

Aktif Üye
24 Ara 2017
260
Ben sota arkadaşımızın tavsiyesi üzerine Lg Dual eco almıştım 2 senedir kullanıyorum ama malesef hiç memnun kalmadım Değerleri iyi görünebilir ama iyi bir klima olduğunu düşünümüyorum. Derdi sıkıntısı bitmedi . Aynı binada üst komşumuzda da aynı klimada çeşitli şikayetler var. Tabi işin içinde olmadığımızda bilmiyoruz araştırınca biraz bu modellerde oldukça şikayet olduğunu öğrendim . Lg dışında yeni bir klima arayışı içindeyim. Çok pahalı modeller dışında tavsiyeleriniz nelerdir.
ne gibi şkkayetiniz oldu söylerseniz bizde degerlendirirdik.

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
549
40
Daha önce konusunu da açmıştım fakat gene söyleyim klima sürekli hazneden su akıtıyor. Sorunun ne olduğunu bir türlü bulamadılar.Artık lg teknik servisiyle arkadaş olduk. Klimanın ısıtmasında sorun yok ama iyi soğutmuyor. Bu soğutma sorunu komşumdada var . Klima iç ünitesi çok sesli çalışıyor . televizyon açık olmayınca odanın içinde uğultu sesi bariz belli oluyor. Dış üniteden bahsetmiyorum bile saç kurutma makinesi gibi çalışıyor. Benim 2 senelik kullanım deneyimim bu şekilde ben memnun kalmadım. Evde 2 klima daha kullanıyorum diğer odalarda, diğer klimaları da günlük onları da kullanıyorum onlarda bu bahsettiğim sıkıntıların hiçbiri yok

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,015
L lolman, Eski sirus modelinde elimin altında 5 adet var.
bu cihazlarda sorun yokmu var. dis unite sacini az civatayla tuturulmasi nedeniyle zirilti yapiyor. dis unitenin sacla kasa arasina kibrit yerlestirdim birdaha sorun olusturmadi. ufak tefek hatalar olabiliyor
bu durumu defalarca burda yazdim. genel sorunsuz cihaz ama bu kusuru var diye.

ayni sekilde elimin altinda 2 adet dual serisi var.
surekli gidip gozlemliyorum. gerek dis unite gerek ic unite kuzu gibi sessiz.
sunuda dipnot olarak ekleleyim.
cross fan devreye gireken,cikarken cok ince fan motoru inleme gelmekte ki.
bu ses odaklanirsaniz anca duyarsiniz.

keske imkân olsada cihazinizi gozlemleyip sorunun kaynagini bulabilsek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt