tuğçe' Alıntı:MERHABALR
Adana'da yaşıyorum ve evime klima almayı düşünüyorum ; fakat klimalardan modellerden markalardan falan hiç anlamam. evim 6 katlı binanın 4. katı, klimayı taktıracağım oda yaklaşık 15-17 m2, sadece soğutma amaçlı kullanacağım klimayı, ev kaloriferli. klimada istediğim özellikler ; mümkünse hiç ses çıkarmasın, yeterince soğutsun ve soğuturken de havayı kirletmesin, baş ağrısı yapmasın. bütçem 1500 max 2000 TL. Bu şekilde fiyat performans oranı yüksek olan klima tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
yesilsiyah' Alıntı:Merhana üstatalar.
Oda 16m2
Cephe güney ve batı yaklaşık 3er metre pencereler. Bütün gün güneşli alıyor.
Şehir Sakarya
Yalıtım Amerikan syding
Sadece soğutma amaçlı kullanılacak klima tavsiyesi bekliyorum.
shario' Alıntı:Herkese merhabalar;
bu mesajı özel olarak Sota hocama da gönderdim ama , paylaşım ve diğer insanlara fikir olması açısından buraya da yazayım istedim.
Burada yazdıklarınızdan yola çıkarak iki adet klima arasında kaldım. 30 metre kare bir oda için 18.000 lik bir klima düşünüyorum. Bütçem 3000-3500 gibi bir şey.
Araştırmalarım sonucunda Midea Blanc (ki bunda bu forum da okuduklarım etkili oldu) ya da LG Sirius 18000 klima arasında kaldım. LG'de artık tekrar bakır boruya dönmüş. Siz bunlardan hangisini önerirsiniz acaba. Midea Blanc'i izmirde 2950 ye kadar buldum (taksitli). LG ise yeni olan Smart İnverter modeli 500 lira falan gibi daha pahalı.
Kimi forumlarda da York Sierra al falan gibi öneriler var.
Acil önerilerinizi bekliyorum. İzmir'deyim. Buradan gelecek yorumlara göre iş çıkışı gidip ödeme yapacağım.
aliveli78' Alıntı:ben bu modeli düşünüyorum karar veremedim daha yazlık için sadece soğuk kullanak için bu marka model idealmidir
http://www.arcelik.com.tr/klimalar-ionizer-inverter-serisi-18310-aa-ev-tipi-klima.html
yesilsiyah' Alıntı:Midea moderstar fiyat neden böyle hocam. Neyi eksik bu modellerin.
Camlar tahmin ettiğiniz gibi 3er metre 2 adet.
Sakaryadan bayiden midea blanc 12000 lik sordum 2400tl dedi. internetten bulduğun fiyata veremeyiz biz diye söyledi servis. Birde servis sayısının az olması biraz kuşkuda bırakıyor beni. İlerde servis bulmak için sorun yaşamayalım.
Sota' Alıntı:@aliveli78 Her Görüşe Saygı Duyarız
Gunluk Klıma Kullanım Surenız Nedır yada Kullanım Seklınız Nasıl
yesilsiyah' Alıntı:Bana soruyorsanız ilk defa evde klima kullanacam.