M
muratgungor
Yeni Üye
- 25 Haz 2016
- 2
Sota' Alıntı:muratgungor' Alıntı:Arkadaşlar Merhaba,
Öncelikle sitenize yeni üye oldum sayenizde klimalarla ilgili bir çok şey öğrendim ayrıca 4-5 gündür şu sıcak yaz aylarından korunmak için klima arayışı içerisindeyim. Fakat etrafta o kadar çok bilgi kirliliği var ki hava kirliliğinden beter sanırsın. İnanın Arçelik klimayı da tavsiye eden var Mitsubishi klimayı da tavsiye eden var. Buraya kadar her şey normal fakat işin garibi Arçelik klimaya da rezil diyen var Mitsubishi klimaya da rezil diyen var. Yani klimalar içerisinde bir Ferrari bulamadım ben açıkçası ya da her markanın kendince bir Ferrarisi var ama kimisine fiyat ya da performans olarak hitap etmiyor. Elbette Mitsubishi klima içlerinde en iyisi hatta klimaların şahı ama benim o kadar verebilecek param yok, bütçem kısıtlı. Her neyse benim sizden net bir tavsiyeye ihtiyacım var. Konuyla ilgili, bilgi birikimi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Almayı düşündüğüm klima: Uğur USMART PLUS 18 A++ 18000 Btu/h Inverter Klima
http://www.beyazesyamerkezi.com/Ugur-USMART-PLUS-18-A-18000-Btu-h-Inverter-Klima.html?ref=akakce&v=1.77.2
Bu sitede 2.429 TL'lik fiyatıyla piyasadaki bu seri klimalar içerisinde en düşük fiyatlı olanı. Ayrıca;
Enerji Sınıfı (sezonsal soğutma) - A++
Enerji Sınıfı (sezonsal ısıtma) - A+
Sezonsal Soğutma SEER - 6,5W/W
Sezonsal Soğutma SCOP - 4,2W/W
değerleri ile de gayet verimli görünüyor.
Şimdi fiyat olarak ve kağıt üzerinde her şey mükemmel görünüyor. Benim sorum;
-Bu klimayı kullanan arkadaşların genel olarak düşüncesi nelerdir?
-Bu klima Midea üretimi bir klima mı?
-Bu klima genel olarak bekleneni verebiliyor mu?
-Bu klimanın montajında bakır boru mu yoksa alüminyum borular mı kullanılıyor?
Yok ben bu klimayı tavsiye etmiyorum diyen arkadaşlar 2500 ile 2700 arası A++ bir klima önerebilirler mi?
Adana'da yaşıyorum, Evim güney ve batı cepheli, 7 katlı apartmanın 6. katındayım. Klimayı 3 yazın 3 ay boyunca gece gündüz çalıştıracak olduğumuzdan uzun kullanımda enerji tasarrufu da benim için önemli. Ay sonu 150 liralık fatura görmek pek istemem açıkçası
Değerli yorumlarınızı bekliyorum...
Hemşo Forumumuza Hoşgeldın Sogutulacak Alan Kac m2 Yazmamıssın
Bırde Evın Yalıtım Durumu Nedır
Hoş buldum gardaş. Soğutulacak alan 30-35 m2 bina eski bir bina o yüzden yalıtım falan hak getire.