linkis
Yeni Üye
- 16 Nis 2017
- 3
ghostkiller1' Alıntı:linkis kardeşim kapıda olsa pencerede olsa sonuçta dar bir alandan diğer alana geçiyor hava.18 m2 lik odanızla 13 m2 lik odanız aynı iklimlendirme olmaz.aralarında fark olur mutlaka.faydası olmaz demiyorum ki zaten az çok faydası olduğunu sizde yazmışsınız.bana sorarsanız garantide kalmanız için 18 lik klima alın.12 lik bu işi çuvallar orda.ara btu derseniz hermarkada yok.linkis' Alıntı:@ghostkiller1;
hoş buldum.
ilginize teşekkür ediyorum,
basit bir şekilde resimlendirdim;
bu arada ölçüleri tam aldım m2 cinsinden resimde gösterdim,
resimde göreceğiniz gibi odayı soğutması için kapı açık, pencerede açık kalacak
salondan direkt oraya hava geçişi var,
size şöyle özetleyeyim
çok eski vestel bir klima var, 12lik olması lazım, o bile adana'nın o sıcaklarında ikisini az da olsa soğutabiliyor, ancak yetersiz.
bu da klimanın çok eski oluşu ve vestel marka oluşu olsa gerek.
resimden sonra tam olarak şunu alın, fazlasıyla yeter diyeceğiniz var mı?
bütçe 3 bin...
sadece soğutma olmasın tabi, ısıtma/soğutma, sadece soğutma kullanacağız ama ilerde neme lazım kullanabiliriz.
bu arada elektriği en az yakanı tercih sebebimiz...
teşekkürler.
sizin sorduğunuz klima yani mhı 45 zmps serisi .iklimsaya danışın keşif isteyin.garanti verirlerse soğutmasına ve olası sorun karşısında çözüm bulurlarsa oda olabilir.gerçi şu var ki malını satana kadar yeter abi der sorun çıktımıda çözmez.iklimsa bu güven vermiyor.
bütçeniz nazarında eli ayağı düzgün tek seçenek midea blanc şu an için.soğutmasınıda yapar ısıtmasınıda yapar dış ünite sesli diyenler oluyor iyi diyenler oluyor.kişiden kişiye değişiklik gösterdiğinden ses olayı net birşey söyleyemiyorum.ama şu varki bu fiyata sessiz klimayı zaten alamazsın.
12 lik olsa direk mission alın derdim.ama m2 fazla biryana son kat ve üstü açık teras olması 12 liği zorlar.
teşekkürler.
bu markaları ilk defa görüyorum,
arçelik ile kıyaslarsak hangisini önerirsiniz?
midea vs arçelik?
arçelik her yerde yaygın, servis vs. çok hızlı, bu açıdan diyorum...
arçelik 1800 btu bizi kurtarır mı, uygun fiyata birkaç klima buldum,
çok kötü derseniz, diğerleri ile arasında uçurum var filan
mecbur diğer önerilerinize yöneleceğim..