G
ghostkiller1
Aktif Üye
- 8 Tem 2016
- 941
gakgom23' Alıntı:Gece boyu iki klimayı çalıştırdım. Sıcaklığı orta fanda iyi ama kısık fanda sıkıntı yada biz soba sıcaklığına alıştığımız için yeterli gelmedi çünkü klimayı hiç kışın kullanmayız. düşük fan ve özellikle Gece modundayken kalın battaniyesiz yatılmaz. Ama orta seviyedeort halli bi bttaiye kafi olacak gibi. Klimanın ısıtma şartları Herkestemi böyle bilmiyorum çünkü belirttiğim gibi ısıtma konusunda pek bilinçli değilim... dış üniteler biraz zırıltılı çlııyor. Gece modunda baya bi sessiz. Ama verim düşüyor...inşallah yazın bu sorun olmaz çünkü kısmetse hergün çalışacak.. ikinci klima iç ünitesi farklı çıkınca yandan wifili... takıp takmama konusunda baya bi bekledik fikir yürüttük sris elemanı topu bana atınca yani en ne dersen yaparım diyince biraz araştırdım hızlıca ve izmire gönder olacakmı olmayacakmı falan filan derken bide zaten ev inşaat alanına dönmüş elektrikci klimacı falan bi daha yüreğim tükenmesin zaten ış üniteler aynı diyerek tak dedim... ve bu bekleme nedeniyle ikinki klima biraz aceleye geldi vakum yapıldı ama aşırı zırıltı yapıyordu ikincisi dış ünite boru giriş yeriye oynyınca ses baya kesildi sanırım boru bi yere sürtüyordu... durum şimdilik böyle yazdıklarım içeriinde cevaplanması gerekn sorular var yardımcı olursanız sevinirim
öncelikle tekrardan hayırlı olsun.soba sıcaklığını klimada asla bulamazsınız bu gerçek.klima ile kışın ısınma şekilleri değişik olabiliyor evin durumuna göre.ısıtma işi soğutma gibi değil.ısınmada düşük fanda gece modunde hiçbirşey beklemeyin.bu bütün klimalarda böyledir.ısımak için gerçek fan derececi yüksek fan ve bir altıdır.siz derseniz ben birinci kademede ısınmak istiyorum o zaman yün yorganı battaniye ile yatmanız gerekiyor.bu durum bir istisnada olabilir nasıl olur:
odanın m2 si çok düşüktür atıyorum 10-12 klima burayı istenilen dereceye getirdikten sonra kısık fana alabilirsiniz belki ama ısı kayıbı çok ise hiçbir işe yaramaz.ısı kaybı çok değilde az ise bir süre idare eder.yoksa gene performans beklemeyin.
lafim meclisten dışarı lütfen üzerinize alınmayın tam da bu konunun üzerine dh malın biri çıkmış asalak klima nedir bilmez insanlara ders verir gerizekalı.bakın gerizekalı derki.üşük fanda sıcaklık daha fazla oluyormuş klimacılar yanlış yönlendiriyormuş.malın bayrak açmış önde gideni demeya biz bilmiyorduk düüşük fanda ağız ısısı yükseldiğini.ee yükseliyorda noluyor havayı nasıl sirküle ediyor.adam tudmuş afedersiniz götünden çıkana bakıyor ama götünden çıkanı o deliğe nasıl sığdırcak düşünmüyor.
insanı çileden çıkaran böyle mallar klima konusunda ders vermesi kendini birbok sanması ya sabır diyorum.sadece bu değil bunu gibi birkaç sayılı öküz var onlarında kim olduğu belli.
arkadaş bakın düşük fanda ağız ısısı isterse sürekli 60 üflesin.bu havayı nasıl ortama yayacaksın.geri çevireceksin,odanın havasını sirküle ettireceksin.fan hızı düştükçe bu olması gereken işlemlerde yavaşlıyor haliyle noluyor iyi iklimlendirme olamıyor.biz salağız bilmiyoruz 1. fanda kullanmasını.set ettiğiniz derece hariç yüksek fan kullanımı evine göre 1-2-3 derece olarak size dönüş sağlar.
neyse size dönelim gakkom missiona sesli diyen ilk kişisiniz.size demiştim montajı kısa tutup klimalara bahane bulmayın.tabi birde bu ses ne kadar bir ses.sıfır sessiz klima yok.en iyisi bile yüksek yükte ses çıkarır azda olsa çokta olsa.yüksek yükten normale döndükçe sesde gider.siz ne kadar çalıştırdınız oda iklimlendimi bazen iklimlenmesi odanın saatleri alıyor evin durumuna göre.yani birdünya etkenler var.
evin yapı durumu bu konuda çok önemli etkenlerden birisi.süper sessiz sınıfında olan bir klima bütün binaya gecenin sessizliğinde titreşim yayabiliyor kaldıki bir kata neden yaymasın.ısıtmada dış ünitede gelişen olayları gece sessizliğinde rahatça duyabilirsiniz ama soğutmada böyle olmaz.klimalar kışın biraz daha sesli yazın daha sessiz çalışır.dış ünite olarak yazıyorum tabi.
iç ünite sesleri genelde bütün klimalar aynı katagoridedir.en sessiz mod var ne işe yarayacaksa onlar ayrı tabi.bunca yıldır klima kullanırım birkere bile sessiz moda almadım 1.kademeye almadım fanı.öyleya ben bilinçli tüketici değilim Piyasada kendini klima uzmanı ilan etmiş dangalaklar varken bize ne hacet.düldül çok memlekette şükür.
HA UNUTMADAN YENİ ÇAKMA KLİMA PROFESÖRÜNÜ TANIYIN BAKMADAN GEÇMEYİN LİNKTE:
https://tavsiyeforumu.com/konu-tutarsiz-insan-serhat6363.html?pid=3576#pid3576