Merhaba sevgili ustadlarim, birkaç gundur takip ettigim ve evimde kullanmış olduğum klimanın dış ünite kompresör emiş hattı üzerinde rekor bağlantısının olduğu noktada ciddi anlamda bir yoğuşma olduğunu gözlemledim.Bugun biraz daha incelediğimde yogusmanin damlama şeklinde yoğunluğunu arttırdığını gördüm.Basma hattı ile emme hattı ısı değerlerinde ise anlayamadigim şekilde belirgin bir fark var.Emme hattına elimle dokunduğumda buz gibi olduğunu rahatça hissederken , basma hattında bu soğukluğu hissedemiyorum.Sogutma cevriminde iken basma hattında soğutucu akışkan sıvı halde iç üniteye giderken 10-12 C sıcaklığa sahip olması gerekiyor.Emme hattıda ise iç ünite üzerinden ortamdan ısı alarak sıvı halden gaz haline geçen sogutucu akışkanın ısısının yükselmesi gerekiyor.Bu durumda da ortaya şöyle bir sonuç çıkması gerekiyor.Basma hattının ısı değeri emme hattının ısı değerinden düşük olmali.Ancak benim tespitim tam tersi bir şekilde emme hattı buz gibi iken basma hattı emme hattına göre oldukça yüksek bir ısıya sahip.Bu arada dış ünite fanı oldukça sıcak bir havayı dışarı atıyor ki buradan dış ünite kondenserinde ısı transferinin yapıldığını ve soğutucu akışkanin gaz halinden sıvı haline geçip iç üniteye geçtiğini anlayabiliyorum.Burada tek anlayamadigim husus emme hattında oluşan yoğun bir yoğuşma ve düşük ısı durumu.Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum