Sn.ata selamlar
bahsettiğim cihaz "Kathrein 916" dır;ama sakın alma haaaa!!!
cihaz 10 da değil tam 11 numara ama "Türksat" Uydusuyla uyumsuz vede sorunlu dur!
herifler biz den bıktılar artık cevap bile vermiyorlar! hele hele benim adımı görünce kesinlikle
cevap bile vermiyorlar!
ben şimdi dün taktım ve kullanmaya başladım yeniden;ancak ben bu mereti Astra 19,2/23,5/HotBird
için kullanacağım!! TS Uydusuyla bunu kullanmak adamı Kanser eder yaw!
aleti bilen bilir,yani "bilen" derken bu işleri adam gibi bilenler,bu bok yiyenin nasıl bir alet olduğunu
çok iyi bilirler ama tek sorunu TS Uydusuyla stabil hiç değildir(daha doğrusu sadece "HD" kanallar ile!!)
2014 yazın da çıktı bu maret bende 2015 Şubat da almıştım hatta TR de ilk alıp getiren kişiydim!
ama elimiz de patladı cihaz! ancak her ne hikmetse herkeste böyle değildir;bazıları sıfır sorun ama bizdekiler
ise sorunludur! benim tahminim en az %60/70 sorunluğu olduğudur,2014 den beri de herifler
bir daha yeni bir şey çıkarmadılar,bunlar 5/10 senede bir model çıkartıyorlar yaw!
bunun bir öncesi olan 913 de bende var ve de halen onu da kullanıyorum,ama o da sorunlu olmaya başladı!
neyse ki onu daha önceki bir yazılıma çevirerek işi hallediyorum,şimdilik sorun yoktur,ama bu Kathrein
bazı modelleri maasesef hep böyledir,ancak yanlış anlama,alet diğer hiç bir Uydu da böyle değildir
şakır şakır çalışıyor valla! Astra/Hotbird leri 2 gündür habire kanal değiştirerek izliyorum arka-arkaya
alet uçuyor yaw,TS ye geliyorum aynen falso çıkarıyor!
ben geçmişte 910/912 de kullanmıştım onlar biraz teknik olarak zayıftı aqma o günler de yined e rakiplerine göre
özellikle resim kalitesin de yine alayını solluyordu,913 de gerçekten sıkı çıktı ve TS Uydu sorunu da yoktu
resim kalitesi de daha iyi idi,belki ben deki 913 durum böyledir ama onu aştım ben şimdi 916 ise resim kalitesinde
çok ciddi olarak en iyisi ama o da tam faul yaw TS uydusuyla
Oscam yükleyip cihazı paylaşımla kullanacağım ama tüm bilgilerim uçmuş yaw! birisini bulursam anlayan cihazı ona
yaptırıp Oscam dosyaları v.s güncelleyip bir de Server alacağım her bir şeyi izlerim daha sonra,IPTV filan bana göre dğeil
internete bağlı işleri hiç sevmiyorum zaten Kota mota tantanası da var 1 haftada 75 Gb doluveriyor ve hızım düşüyor v.s
Uydu gibisi yok benim için!
Üstelik baktım,Server fiyatları da iyice düşmüş! yıllık 90/100 kağıda dolu yaw
++
Sana "Kathrein" al diyemem!!! hele de acemiysen,aynen kaldırır atarsın!
Bahsettiklerim en üst serisidir ama alt serileri de aman aman değildir! almaya değmez
++
Beni bilen bilir;20 senedir Humi/Kati/Techni dışında cihaz kullanmadım ben! elimden çok cihaz geçti
ama onlar hikaye! denedim sadece o kadar!
++
Bence Receiver işi artık ciddi hız kesti,çünkü Baba üreticiler(Almanlar)kolay kolay yeni model çıkartmıyorlar!
çünkü insanlar ya PC üzerinden ya da üç-kuruşlık cihazlarla veya Cep tlf. v.s yerlerden net üzerinden çoğu
şeyi izliyorlar ve Receiver larla da uğraşmak istemiyorlar!
Senin gördüğün "tüm piyasa işi Receiver" lar dan ya IPTV ya da EMU ile paylaşım ki bu da ciddi azalmıştır!
bunları izliyor,ister VU+ ister DreamBox olsun v.s v.s
Bahsettiğim cihazların zaten TR de bir pazarı da yoktur taliplisi de yoktur!
Avrupalı bunları alıyor sadece! ya da TR de bizim gibi bu işlerin hastaları alıyor!
Şu anda git şunu al "FHD" Receiver olarak diyeceğim bir marka hemen hiç yok!
Ayrıca 2.el de belki bulursun bunları ama millet 4K istiyor artık! FHD cihaz da bana göre yok sayılır!
Örnein 913 çok uzun zamandır hiç satan yok!!! adam neden satsınki?? 916 bile pek yok onca sorununa rağmen!
Se bence en iyisi ileriye de dönük olarak sıkı bir Receiver istiyorsan ya Techni ya da Humi alacaksın!
SD&HD&UHD de bunlar en iyisi dir!
Senin panelin nedir bu arada??? bu da önemli dir ve panelin 4K ise Receiver da 4K ise o zaman SD&HD
den alacağın resim kalitesi normal ve iyi bir FHD Receiver dan daha fazla olmayacaktır!!!
Örneğin benim gibi panelin "FHD" ise,o zaman 4K Receiver ile alacağın resim kalitesi hiç farketmeyecektir
+olarak da 4K içerikleri de 1080p olarak izlersin ki ben öyle yapmıştım ve de hiç şikayet bile etmemiştim!!
Ama tam tersi olursa yani panel 4K+Receiver da 4K olunca=SD&HD resim kalitesi düşecektir az/çok c.s!!!
Ama ben paso 4K izliyorum diyorsan o zaman eyvallah rahatlıkla git al!
4K panellerin hemen hepsi hatta bana göre tamamen hepsi SD&HD de iyi değiller!
Hadi SD yi eledim gereği yok diyelim ama HD leri gün boyu izliyoruz yaw,4K panellerin bunları işleme de ciddi sorunu vardır!
Ama sen yaw ben Alman/Fransız yok bilmem ne ülkesi HD lerini izliyorum dersen yine sorun yok tabiki!
Kısaca tek başına MARKA veya şöyle bir cihaz veya panel v.s işi bitirmeye yetmiyor!
++
TR de Techni 4K ve Humi 4K satanların çoğu beni tanıyor şahsen veya forumlar v.s üzerinden,bence takip et
özellikle sahibinden.com dan bunları ki genelde bu iki marka da sık sık düşüyor 2.el ama hala çözemedim
neden satıyorlar diye! veya neden aldılar!!
Ben de sattım ama elimde bir sürü cihaz olunca o ara bir de taksitlerim de şişince bunaldım ve borçları kapamak
adına hepsini yolcu ettim! benim ki bütçe meselesiydi yaw!
Yaza toparlıyorum yeniden Techni zaten sırada; sıfır veya 2.el ilk bunu alıyorum;ardından Humi gelecektir
2 panel var bende haliyle 2 cihaz gerekiyor 916 da kalacak bunu da sadece Astra/HotBird den paylaşım
izlemek için kullanacağım
Bu meretlerin öyle bir fiyatları var ki Almanya da ülen 4/5 sene geçiyor hiç inmiyor rakamı yaw!
Humi biraz daha insaflı ama Techni çok acımasız yaw!
Tek geçtiğim tek MARKA dır Techni! resim süper+ses süper! +MediaPlayer desteği de süper!
yazılım sıkıntısı zaten hiç olmaz bu mretler de 5/10 sene de geçse yazılım çıkarıyorlar!
zaten belli bir süre geçince de sorun morun filan çıkmıyor ki!
Bugün örneğin sabah 916 yı açtım(modeli 2014 dir); uyarı verdi "güncelleme" var diye,tıkladım OK
hemen yükledi ama tam neler oldu bilmiyorum,TS Uydusuna da açıkçası hiç bakmadım sinir olmamak için!
Adamlar bize uyuz oluyor,ne biçim Uydu frekans/symbol değerleriniz var diye!! devam ediyor;...bir tek sizin uydunuz
böyle sorunlarla doludur.... diye! haklı adamlar zira hiç bir uyduda böyle bir şey yok ki yaw
Benzer sorunlar Techni içinde söz konusudur!!! TS Uydusuyla bazı modelleri yine sorunludur ama ben 4K yı kullandım
sorun yoktur+D-Smart Modül sorunu da yoktur!!!(bunu da test etmiştim)zira bazı modelleri DS Modülleriyle
stabil çalışmıyor!
Ama Modülle v.s ile işi olmayan adamlar için en azından Techni-4K sorunsuz dur! Modül de sorunsuzdur
Not;ben bunların tüm kullanıcı bilgilerimi+genel bilgiler v.s v.s hepsini DH de ki ilgili bölümde geçen seneye kadar
paylaştım.
Bilinçli+Bilgili ve özellikle ""ne iş yapacağını"" v.s bilen adamlar içindir bu cihazlar! öyle ezbere alınmazlar zira bu meretler
Türksat uydu sistemiyle "sorunludur"!! yetmedi Techni bir de D-Smart Modülüyle de sorunludur gibi acaip işleri vardır!
Kafa dan gidip alıp kullanılmaz bu cihazlar!
Ben en son aldığım 916 yı sağolsın arkadaş beni de tanıdığı için 250 kağıda vermiştir! bu cihaz sorunsuz olsa
valla ben 2 kağıda bile satmam çok açık söyliyeyim veya alacak adam gitsin Almanya da alsın o zaman!
Bu haliyle bu cihaz çoğu insan için 50 kağıt bile etmez hatta hiç satılamaz bile!