Kısa sürede bozulmayan çöp olmayan Tv önerisi.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Üstadlar ahsettiğiniz panelleri artık Türkiye'de bulmak mümkün değil :) Peki şuan Bosch bayilerinde satılan Panasonic FHD ve 4K TV modelleri için ne düşünüyorsunuz? Fiyatını hakeden bu veya farklı marka paneller nelerdir?

bunlar yaramaz!
TR de Pany leri unutun ltf,herifler 2013 de TR den çekildiler!

aradan seneler geçti ve sanırım Bosch Gurubu yeniden bazı alt seri Pany leri ithal etmeye başladı,uzak durun bunlar dan

Pany den eskiden sadece PDP ler alınırdı bir de eski Hitachi efsane harbi-IPS li(32/37 sadece,2007/2009 arası) LCD ler alınırdı!

Sağda solda ucuz diye satılan "Panasonic" leri geçin bir kalem!

yaw bu adamlar dolap çamaşır mak.filan satsınlar ne işleri var TV işinde onu anlamadım,zaten onlar da anlamıyor ki
en düşük serileri getirip satmak istiyorlar!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Bir de aklıma geldi şimdi Beyler

sanırım 2016 yılın da DH de iken yazmıştım; "Arçelik" markasıyla Beko bir panel üretmişti
55 ve 65 lik VA panelli,önce "MIDEON" markasıyla Almanya ya ihraç edildi ve 1 sene sonra da TR de çıkardılar bunu
ama çıkmasıyla bitmesi de bir an da oldu,millet göremeden panel bitmişti!

Modeli de aklım da kaldığı kadarıyla;"Fine ART 9595" curved bir paneldi bu,fiyat ucuz değildi! ama Samy ve Sony den
bir tık diyeyim daha ucuz idi ama resim kalitesi+Contrast çok iyiydi!
Bir kaç kişiye de aldırdım ben bunu,ama piyasadan çok çabuk kayboldu çünkü devamı üretilmedi! yerine 9x serisi
IPS dandik panellerle devam ettiler Beko/Grundig/Arçelik v.s markalar altında!

Yerli paneller içinde bir tek bu panel çok çok iyiydi! 55 lik sanırım 5,5 kağıt idi 65 de 6,5/7 kağıt olabilirdi ki o zaman
için ben oldukça pahalı bulmuştum! sonra her ne olduysa 55lik panel 3,5/4 kağıtlara kadar düştü hemen kapın demiştim ben de!
zaten öyle oldu,sanırım herifler "bitiriyoruz" yapıp malı temizlediler yaw

Şikayet almadım hiç! ne yazılım ne de donamım v.s olarak sadece backlight-belled efekti olan bir kaç kişi
çıkmıştı ki bu da çok normaldir! onlar da takılmadılar buna çünkü çok az idi!

Demeki Beko fabrikası böyle bir panel de üretebildiğine göre neden devamı gelmiyor anlaşılır değil!
Herifler bir alay mosel üretiyorlar ki hemen hepsi aynı,yaw şunu bir kaç modele indir adam gibi sınıflandır
bir de adam gibi "DEMO" yapmasını öğrenin kardeşim bu ne yaw;IPS lere dayanmışlar ucuz diye ve elini sallasan
MARKA diye çakma markalara ve modellere,insan da kafa bırakmıyorlar hangisini seçecekler diye!

OLED ürettiler,kimsenin hala haberi yok gibi yaw!
Vestel de bir alay marka var,Beko da aynen öyle,herifler alışmışlar senelerdir bu malları Amerika/Avrupa ya
çakma markalar ile satmaya hala aynı zihniyet adamlar da! yaw bu panelleri ihraç ediliyor ama orada insanlar bunları
"en ucuz TV" diye alıyor MARKA veya Kalite diye almıyorki!

İçeri de gel,HiEnd "VA" panelli TV üret! Beko bunu becerdi yukarıda bahsettiğim modelle!
Mid/EntryLevel da üret,Bayilerin de sat ucuz yollu ve bunları IPS yapabilirsin o zaman!
BIM de ne işi var TV nin yaw veya A101 de

Hadi bunu da geçtim istersen oralarda da sat ama otur adma gibi bir kaç model de HiEnd Oled ve TFT-LCD(VA)
üret kardeşim ve fiyatı da geçirmece tarife den yapmayacaksın tabiki,adam da gidip Sony veya Samsung almasın "Vestel" alsın!

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
Bir de aklıma geldi şimdi Beyler

sanırım 2016 yılın da DH de iken yazmıştım; "Arçelik" markasıyla Beko bir panel üretmişti
55 ve 65 lik VA panelli,önce "MIDEON" markasıyla Almanya ya ihraç edildi ve 1 sene sonra da TR de çıkardılar bunu
ama çıkmasıyla bitmesi de bir an da oldu,millet göremeden panel bitmişti!

Modeli de aklım da kaldığı kadarıyla;"Fine ART 9595" curved bir paneldi bu,fiyat ucuz değildi! ama Samy ve Sony den
bir tık diyeyim daha ucuz idi ama resim kalitesi+Contrast çok iyiydi!
Bir kaç kişiye de aldırdım ben bunu,ama piyasadan çok çabuk kayboldu çünkü devamı üretilmedi! yerine 9x serisi
IPS dandik panellerle devam ettiler Beko/Grundig/Arçelik v.s markalar altında!

Yerli paneller içinde bir tek bu panel çok çok iyiydi! 55 lik sanırım 5,5 kağıt idi 65 de 6,5/7 kağıt olabilirdi ki o zaman
için ben oldukça pahalı bulmuştum! sonra her ne olduysa 55lik panel 3,5/4 kağıtlara kadar düştü hemen kapın demiştim ben de!
zaten öyle oldu,sanırım herifler "bitiriyoruz" yapıp malı temizlediler yaw

Şikayet almadım hiç! ne yazılım ne de donamım v.s olarak sadece backlight-belled efekti olan bir kaç kişi
çıkmıştı ki bu da çok normaldir! onlar da takılmadılar buna çünkü çok az idi!

Demeki Beko fabrikası böyle bir panel de üretebildiğine göre neden devamı gelmiyor anlaşılır değil!
Herifler bir alay mosel üretiyorlar ki hemen hepsi aynı,yaw şunu bir kaç modele indir adam gibi sınıflandır
bir de adam gibi "DEMO" yapmasını öğrenin kardeşim bu ne yaw;IPS lere dayanmışlar ucuz diye ve elini sallasan
MARKA diye çakma markalara ve modellere,insan da kafa bırakmıyorlar hangisini seçecekler diye!

OLED ürettiler,kimsenin hala haberi yok gibi yaw!
Vestel de bir alay marka var,Beko da aynen öyle,herifler alışmışlar senelerdir bu malları Amerika/Avrupa ya
çakma markalar ile satmaya hala aynı zihniyet adamlar da! yaw bu panelleri ihraç ediliyor ama orada insanlar bunları
"en ucuz TV" diye alıyor MARKA veya Kalite diye almıyorki!

İçeri de gel,HiEnd "VA" panelli TV üret! Beko bunu becerdi yukarıda bahsettiğim modelle!
Mid/EntryLevel da üret,Bayilerin de sat ucuz yollu ve bunları IPS yapabilirsin o zaman!
BIM de ne işi var TV nin yaw veya A101 de

Hadi bunu da geçtim istersen oralarda da sat ama otur adma gibi bir kaç model de HiEnd Oled ve TFT-LCD(VA)
üret kardeşim ve fiyatı da geçirmece tarife den yapmayacaksın tabiki,adam da gidip Sony veya Samsung almasın "Vestel" alsın!

Bizim firmalarımız teknoloji ithal ettiği için gün geçtikçe sırtlarına binen yük artıyor bence.
Ama pazarlama taktiklerindeki hataları da buna neden oluyor olabilir.
Tabi firmaların mali tablolarını bilmediğim için sağlıklı bir yorum yapmam da söz konusu değil.
Şu an yeryüzünde üretilmiş en iyi LCD(!) panelin montaj yapan bir firmaya toptan alımda maliyeti ne olabilir mesela?
Bu konuda bilgi verebilmeniz mümkün müdür?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
Benim eski UHD-Receiver dan(TechniSat Digit ISIO-UHD) özellikle 4K yayın akışının tüm datalarını
ilgili bir menüsünden izleyebiliyordum;normal de UHD nin 35/40Mb ve üzeri olması gerekiyor!!

Not;UHD-BD ler de bunun standardı 120Mb tir

İyide Astra da böyle bir yayın yok yaw hala! Bit-rate ler güyya içerik 4K ama yerler de sürünüyor!
8/12/15 v.s v.s 20/25 gördümmü;vay anasını yaw herif 25Mb yayın veriyor diyordum!

abi versene 80/100Mb hadi bunu geçtim bari 40Mb ver o da bizi keser! ülen 10/15Mb UHD mi olur!
ben bu paneli ne yapacağım o zaman!

Not;Uydu teknik durumları ve frekans v.s işlerini geçiyorum! ona kalırsak durum hepten vahim!

Ancak TRT1-HD/UHD bu klasman da iyi değil valla süper diyebilirim!! adamlar HD ler de 10/12Mb buluyor
ama çoğunlukla da 20/25Mb lere kadar çıkabiliyor! bugün için çok çok iyi demektir bu rakamlar!
UHD de ise yine 20/35 leri buluyorlar bunada iyi diyorum tabiki

Ama olması gereken min.25/30Mb den başlamasıdır ve 100Mb lere varmasıdır!

Bu durumda net üzerinde daha kaliteli yayınlar alınıyor! ben 25Mb SuperOnline Fiber deyim ama hikaye bu hız!
35Mb de hikaye kalıyor min.50Mb ister! ama işin özü 100Mb olmasıdır! bugün 200-1000Mb arası dışarıda vardır!

Not;"çakma içerikler"(milletin çok büyük çoğunluğunun girip açtığı "1080p" diye olan RUS veya Türk işi v.s kaynaklar
osuruktur yaw "1080p" dediği kaynak 720 bile değildir! 480/540 v.s gibi kaynakları HD diye sunuyorlar!
Bunlar beleş tarifeden bolca reklamlı ve çoğu insannın da zaten "kaliteye" bakmayıp içeriğe odaklandığı için
1080p olsa ner yazar ki

Ancak yabancı kaynaklı bir kısım içerikler ki bunların da neredeyse tamamı "RIP" lenmiş dir!!
Bizim açtığımı osuruk kaynaklara göre çok daha iyidir yani adam 1080p diyorsa en azından çakma720
olabiliyor! zira dosya büyüklüğüne baktığım zaman,herif güyya BD den riplemiş ve en azından 25/45Gb arası olan
dosya 1/2Gb oluveriyor! daha iyileri 5/6Gb oluyor daha da iyi 7/10Gb oluyor ve tabiki bunlar bile resim kalitesini
ciddi etkiliyor!

Ancak paneller(UHD ler)resmi işleme safhasında çok supleks değiller! hemen falso veriyorlar!
örneğin içerik 120Mb gelse hiç sorun değildir! dandik denen panel bile şaha kalkar yaw!
ama panel UHD ve içerik de 3/5Mb veya HD de bile 8/10Mb de bile falso yapmaya başlıyor!

Çünkü böyle bir güçlü ve her şart da sorunsuz işleyecek yapıları kesinlikle yoktur!

Not;Pio ve Tosh bugün hala LCD ve PDP üretseler di durum hiç te böyle olmayacaktı!
ben sen son 2013 model Tosh örneğini yukarıda vermiştim,demekki "çalışınca olabiliyor"

yaw Pio lar 2009 da dükkan kapattılar,adamın en Kral AVR si var,Denon dan tutun da,Yamaha,Pioneer
veya Sony v.s v.s aldığı görüntüyü Pio dan daha iyi işleyemiyor! aksine kullanıcısı resmi hemen anlayıp
Denon dan "RAW" geçiriyor resmi! anlayın artık;demekki "isteyince oluyor"!

Bit oranının ne olduğunu bilen insan sayısı sınırlı maalesef.
Bilsek bile edinmesi zaman alıyor ya da maliyeti oluyor.
TV'de izlediğim 40 GB Blu-ray ile 9-10 GB Blu-ray arasındaki fark hissediliyor zaten. 40 GB adeta analog film gibi.
1-2 GB'ı konuşmaya bile gerek yok. Yukarı ölçeklenmiş SD gibi duruyor.

Yine şanslı bir kesim bölgesinde altyapı varsa fiber veya kablo tv altyapısı ile iyi internet alabiliyor.
Tabi orada da ayrı bir aylık maliyet söz konusu. Gerisinin hali bölgeye göre iyi veya kötü.

İzlediğim uydu yayınlarının eskiden izlediğim cihazda da şimdiki uydulu tv'de de detaylarını göremiyorum.
Ama eskiden dinlediğim radyo kanallarının ses kalitesi bana kalırsa bariz yüksekti bence.
Bunu zamanında birkaç arkadaşa sormuştum ama öyle birşey olmadığını düşünüyorlardı.
Şimdi ses kalitesi de düştü sanki.

Bizdeki sorunlar çok abi.
İnsanlar heves ediyor eyvallah ama heveslerinin karşılığını alamıyorlar.
Şimdi mesela piyasaya bakıyorum üreticiler neredeyse FHD model bırakmamış piyasada.
Ya gereğinden fazla pahalı ya da çeşit az.

4K yayın gelmese, televizyonun paneli bozulsa, bulanık devire geri döneceğim belki de. :(

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Hocam,montaj yapan firmaya maliyetini bilemem,kaldıki fazla bir esprisi de yoktur,ben nihai müşteriye
kaça satılıyor(daha basit Türkçesiyle;kakalanıyor) ona bakarım!

Ancak "ana üreticilerin" kaça imal ettiğini biliyorum! geçen gün örnek vermiştim;X malı Çin de satılan panel
$250 ise bizde bu $ 1000/1500 oluveriyor!

Şimdi geriye git;Çin de 250 kağıda satılan panelim üzerinde en azında iki tane el daha vardır!hadi birini daha atladım
arada mutlaka bir el daha vardır var şimdi hesapla "maliyetini"!

yaw bu panelleri kimileri sanırım asrın harikası veya başka bir şeymi sanıyor arkadaşlar,yok böyle bir şey

Çin de $ 500/800 kağıda OLED satılıyor üstelik panelleri den KORE de ithal ediliyor! ama "sıfır gümrükle"
giriyor Çin e!!

Maliyetler komik dir! siz bakmayın yandık bittik zarar ediyoruz diye feryat eden Samsung veya Sony ye!
ülen hepsi Çin de üretiliyor zaten neyin zararını yaşayacaksınız!

"Montajcılar" bu işin dışındadır onların durumları da farklıdır bir kıyaslama veya referans alacağımız durum olmaz
bunlarla!

Maliyetler dibe vurmuştur-ama nihai panel fiyatları tavan yaptı! yaw böyle bir hesap varmı beyler??

"Cep Telefonlarına" bakın asıl sizler,şimdi bu uyanıklar malı telefon dan götürüyorlar! TV den malı götürmek
bile hikaye oldu,pazar felaket aç telefon işinde manyak rakamlar kazanıyor Çin li!

TV işi artık çerez oldu Çin li için yaw

++

Sorduğun tipte dünyanın en iyi LCD si filan diye bir panel artık yoktur!
zaten böyle bir paneli de "montajcı" üretmez! ayrıca ürettirmezler de!

Bu işi bir tek SHARP yapıyor zaten,başka rakibi filan yoktur! o da montajcıya
böyle bir şeyi asla toplatmaz!

Askeri/Uzay/Tip/Üniversite v.s gbi özelliği olan yerlere süper LCD ler,Sharp tarafından üretiliyor
veya paneli veriyor örneğin Mitsubishi/Hitachi/Panasonic(FH Group) gibi bazı üreticiler de bunları
zaman zaman topluyor,ama bunların fiyatları manyak yaw,özel üretim dir $ 20/30binden başlayıp
$100bini de geçen paneller oluyor!

Maliyeti elbette ucuz değil ama satış fiyatına bakınca da Sharp ın çok ciddi bir KAR elde ettiği de gerçektir!
adam alem de tek yaw,MARKA değeri de bu anlam da süper olunca ortaya manyak satış fiyatları çıkıyor!

İşte Teknoloji budur;bir şeyi adam gibi bulup üretirsin sonra da kafana göre satabilirsin tabiki!
Örneğin $ 120bine satılan böyle bir panel de belki de Sharp $100bin kağıt KAR da yapabiliyor olabilir!

Adam MARKA satıyor ama Samsung veya Sony gibi osuruktan marka satmıyor! hele de LGE gibi!

Marka vardır bir de MARKA vardır!

Biz Sharp a gittik,ülen kapıdan bizi zor aldılar içeriye! 50 tane güvenlik den geçtik,üstelik çoğu yeri de göremeden
şutladılar bizi kibarca! normal de Kursa gittik ama belli bir yoldan belli bir yere gidip geldik!
Sharp bu yaw,alem de TV olarak>>"Pio ve Diğerleri" vardır bir de "Sharp ve Diğerleri" vardır!

Benim anlamadığım herifler 2010 da komple Pio Brain Team i Transfer ettiler ama TV işinden çıktılar!
çözemedim hala,zira alem çakallara kaldı,millet de bu kalanları bir şey sanıyor yaw!

Abi Sharp alayına Lisans kiralıyor,bu uyanıklar da be buldum ben buldum diye insanları yiyor!
Sharp ise gülüyor,ama o parasına bakıyor kim ne demiş umrunda bile değil adamların!

Gerçekten panel aleminde herifler felaket iyiler yaw,bu işte hangi teknoloji varsa hepsini bunlar üretiyor
bu yetmiyor bir de üretim tekniklerinde her ne varsa onuda Sharp üretiyor!

Çin/Kore li ne yapıyor! fazla Lisans parası ödememek adına "çakma sistemler" geliştiriyor,örneğin alıyor Lisansı
sonra oturup çalışıyor bunu nasıl delerim veya nasıl bunu aşarım veya buradan çakma tip bir şey nasıl çıkar diye
kafa patlatıyor! ama buluyor sonunda!

Modül ünitelerin de bunu yaptılar
özellikle panel bit değerinde bunu becerdiler! oturup 200Hz Modül üreteceklerine veya 12-bit yerine
10-bit deyip(8+2 yapıp 10bit diye kakaladıkları gibi)

Sharp harbisini buluyor bunlarda çakmasını!

Sharp 15.000;1 gerçek Contrast üretti!(X5 model de) PDP ler bile bunu zor bulurken hatta gerçekte
bulamazken! bu çakallar da son 10 senedir 2000/3000;1 den gıdım ileriye gidemediler!(Native CR olarak)
ama hileli tets metodları ile CR ler havada uçuşuyor yok 6000 yok 5000 v.s diye! IPS de ise durum tam vahim
1000 ve altı dır!
yaw bu işin boku çıktı kardeşim,kimse gözünde büyütmesin,zaten renklere,resimlere v.s bakınca insanları
renk körü ettiler!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Hata! Bazı sorunlarla karşılaştık.

Lütfen geçerli bir mesaj girin.
+++

uyarısı alıyorum zaman zaman!
örneğin msg yazıyorum sonra cevaplaya tıklıyorum bu uyarı geliyor! F5 ile olayı aşıyorum!
bugün ise "geri tuşu" uyarısı aldım ve backspace bastım bu sefer de msg uçtu yaw!
PC den ben pek anlamam,oturur yazarım ama PC bilgim zayıftır!

Bu nedir Beyler? genel de bu sorunu da yaşıyorum!

Şimdi uzun bir msg yazım ve uçtu,yeniden toparlayıp yazamam açıkçası,yarın bir ara toparlarsam yeniden denerim++

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
Can Abi Mumkunse Kullandigin
Tarayicinin Gecmisini Komple Sil
Gene Benzer Hatalari Alirsan
Hata Varsa Bulmaya Calisiriz

Mesaj Silsende Geri Alma Butonu Editorde
Mevcut Sola Daire Ok Isaretini Kullanarak
Mesajini Geri Alabilirsin

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
Hocam,montaj yapan firmaya maliyetini bilemem,kaldıki fazla bir esprisi de yoktur,ben nihai müşteriye
kaça satılıyor(daha basit Türkçesiyle;kakalanıyor) ona bakarım!

Ancak "ana üreticilerin" kaça imal ettiğini biliyorum! geçen gün örnek vermiştim;X malı Çin de satılan panel
$250 ise bizde bu $ 1000/1500 oluveriyor!

Şimdi geriye git;Çin de 250 kağıda satılan panelim üzerinde en azında iki tane el daha vardır!hadi birini daha atladım
arada mutlaka bir el daha vardır var şimdi hesapla "maliyetini"!

yaw bu panelleri kimileri sanırım asrın harikası veya başka bir şeymi sanıyor arkadaşlar,yok böyle bir şey

Çin de $ 500/800 kağıda OLED satılıyor üstelik panelleri den KORE de ithal ediliyor! ama "sıfır gümrükle"
giriyor Çin e!!

Maliyetler komik dir! siz bakmayın yandık bittik zarar ediyoruz diye feryat eden Samsung veya Sony ye!
ülen hepsi Çin de üretiliyor zaten neyin zararını yaşayacaksınız!

"Montajcılar" bu işin dışındadır onların durumları da farklıdır bir kıyaslama veya referans alacağımız durum olmaz
bunlarla!

Maliyetler dibe vurmuştur-ama nihai panel fiyatları tavan yaptı! yaw böyle bir hesap varmı beyler??

"Cep Telefonlarına" bakın asıl sizler,şimdi bu uyanıklar malı telefon dan götürüyorlar! TV den malı götürmek
bile hikaye oldu,pazar felaket aç telefon işinde manyak rakamlar kazanıyor Çin li!

TV işi artık çerez oldu Çin li için yaw

++

Sorduğun tipte dünyanın en iyi LCD si filan diye bir panel artık yoktur!
zaten böyle bir paneli de "montajcı" üretmez! ayrıca ürettirmezler de!

Bu işi bir tek SHARP yapıyor zaten,başka rakibi filan yoktur! o da montajcıya
böyle bir şeyi asla toplatmaz!

Askeri/Uzay/Tip/Üniversite v.s gbi özelliği olan yerlere süper LCD ler,Sharp tarafından üretiliyor
veya paneli veriyor örneğin Mitsubishi/Hitachi/Panasonic(FH Group) gibi bazı üreticiler de bunları
zaman zaman topluyor,ama bunların fiyatları manyak yaw,özel üretim dir $ 20/30binden başlayıp
$100bini de geçen paneller oluyor!

Maliyeti elbette ucuz değil ama satış fiyatına bakınca da Sharp ın çok ciddi bir KAR elde ettiği de gerçektir!
adam alem de tek yaw,MARKA değeri de bu anlam da süper olunca ortaya manyak satış fiyatları çıkıyor!

İşte Teknoloji budur;bir şeyi adam gibi bulup üretirsin sonra da kafana göre satabilirsin tabiki!
Örneğin $ 120bine satılan böyle bir panel de belki de Sharp $100bin kağıt KAR da yapabiliyor olabilir!

Adam MARKA satıyor ama Samsung veya Sony gibi osuruktan marka satmıyor! hele de LGE gibi!

Marka vardır bir de MARKA vardır!

Biz Sharp a gittik,ülen kapıdan bizi zor aldılar içeriye! 50 tane güvenlik den geçtik,üstelik çoğu yeri de göremeden
şutladılar bizi kibarca! normal de Kursa gittik ama belli bir yoldan belli bir yere gidip geldik!
Sharp bu yaw,alem de TV olarak>>"Pio ve Diğerleri" vardır bir de "Sharp ve Diğerleri" vardır!

Benim anlamadığım herifler 2010 da komple Pio Brain Team i Transfer ettiler ama TV işinden çıktılar!
çözemedim hala,zira alem çakallara kaldı,millet de bu kalanları bir şey sanıyor yaw!

Abi Sharp alayına Lisans kiralıyor,bu uyanıklar da be buldum ben buldum diye insanları yiyor!
Sharp ise gülüyor,ama o parasına bakıyor kim ne demiş umrunda bile değil adamların!

Gerçekten panel aleminde herifler felaket iyiler yaw,bu işte hangi teknoloji varsa hepsini bunlar üretiyor
bu yetmiyor bir de üretim tekniklerinde her ne varsa onuda Sharp üretiyor!

Çin/Kore li ne yapıyor! fazla Lisans parası ödememek adına "çakma sistemler" geliştiriyor,örneğin alıyor Lisansı
sonra oturup çalışıyor bunu nasıl delerim veya nasıl bunu aşarım veya buradan çakma tip bir şey nasıl çıkar diye
kafa patlatıyor! ama buluyor sonunda!

Modül ünitelerin de bunu yaptılar
özellikle panel bit değerinde bunu becerdiler! oturup 200Hz Modül üreteceklerine veya 12-bit yerine
10-bit deyip(8+2 yapıp 10bit diye kakaladıkları gibi)

Sharp harbisini buluyor bunlarda çakmasını!

Sharp 15.000;1 gerçek Contrast üretti!(X5 model de) PDP ler bile bunu zor bulurken hatta gerçekte
bulamazken! bu çakallar da son 10 senedir 2000/3000;1 den gıdım ileriye gidemediler!(Native CR olarak)
ama hileli tets metodları ile CR ler havada uçuşuyor yok 6000 yok 5000 v.s diye! IPS de ise durum tam vahim
1000 ve altı dır!
yaw bu işin boku çıktı kardeşim,kimse gözünde büyütmesin,zaten renklere,resimlere v.s bakınca insanları
renk körü ettiler!

Anlıyorum abi. Zaten teknoloji geliştiriyorsan sana başlangıç maliyeti ve üretim maliyeti dışında bir maliyeti olmaz.
Ben Vestel, Arçelik gibi üreticiler için sormuştum.
Sizin söylediklerinizin bazılarını tahmin ediyordum.
Teknoloji üretmede rakip olmayınca (Sharp için) böyle oluyormuş demek ki. :hmm

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Mail geldi ama içi boş!! her neyse takıldığın bir şey olursa sorarsan yine+

1-65/8602;kısaca eledim! bu hafta 55/8602 de MM ye gelip açılacakmış,"Günaydın"
yaw abi "2017 Model" panel 2018 Nisan damı açılır ülen el-insaf!

>Hani örnek diye yazıyorum; Pio 2015 de bir panel üretmiş olur da siz de bunu 2018 de açarsanız eyvallah derim

yaw sen 2017 de bile 2017 Model bu 8602 paneli açsan ne yazar ki!

Panel VA(çok büyük ihtimalle de AUO nun orta seviye paneli dir ki TPV buradan çok panel alıyor ama hikaye olanlarını!

55 olanı haliyle daha ufak olması sebebiyle,falsolar biraz daha az olacaktır! ama benim bunu da beğenmem pek söz konusu olmaz

Not;2018 Modelleri de 8303 olacak galiba ve onun da VA olduğunu sanıyorum,o da böyleyse geçin bir kalem

2-Sony 9305 hala tek alternatif olarak durmaktadır!

3-Samy 2017/M den benden geçmez not alıyor hala;ama çok tatlı rakamlara inerse yine eyvallah derim!
2018 N yi henüz görmedim,USA/Canada dan ve UK den ne tepkiler gelecek bilemiyorum!

Not;ben uzman test siteleri v.s gibi artık tamamen "marketing" işleri yapan yorumlara da hiç itibar etmiyorum
asıl olan "kullanıcı yorumları" dır!

Samy 2016 Model KS8000/8500 ler ise Sony 2017 Model 9305 e tek alternatif panel dir hala!

++

Ancak buradaki arkadaşlar(tavsiye türünden cevap arayanlar) için bu bahsettiğim paneller pahalı dır!
Millet daha çok F/P panel arıyor veya direk uygun/çok uygun tarife den panel bakıyorlar,bu bahsettiğim
paneller bu gruba girmiyor maalesef;ama benim paramla bu pahalı denen paneller de hikaye,kesinlikle o rakamların
malı değil yaw bunlar!

TR de her şeyin fiyatı abartılı ve çok ciddi geçirmece dir!
ancak şu iki ürün grubun da ise durum tam bir rezelet dir!

1-Klima lar(yerlisi-daha doğrusu montajı,ithali v.s alayı aynı kefede dir)

2-TV ler

bunların maliyetleri "komik" dir Çin de(ana üreticiler de)ama nihai fiyatları dudak uçurtuyor!

++

Ekrem bey;Receiver la bugün neredeyse gün boyu uğraştım nalet cihaz hala malum sorunları taşıyor
hatta bana göre son 3.0 yazılımla da daha da kötü hale gelmiş yaw,bu sefer de açılma sorunu ve ardından da
kapanma sorunu yapıyor! tam illet cihaz,başkası olsa kaldırır atar pencereden o derece yani!
Bir önceki yazılıma geçeceğim,ayrıca Astra19,2 ve HotBird Uydularını herifler Diseq den 1 ve 2 numara olarak
sabitlemişler yaw,bir türlü benim kullandığım numaralara göre geçmiyor,çatıya çıktım yeniden 1/2/3/4 diye
Diseq den değiştirdim!
Ancak resim kalitesi çok ama çok iyi yaw! ülen ben bunu 3 sene getirdiğim den sonra unutmuştum,bugün yine takınca
gözlerim bayram etti,yemişim 4K yayınları yaw,Astra19,2 den gün boyu alamanları izledim,cihaz 4K gibi resim üretiyor
720p ayarlasam bile resim kalitesi müthiş! SD ler bile süper dersem abartı olabilir ama çok çok iyi!

Almanlar bizim gibi değildir;biz kafa dan "1080i" yayın yapıyoruz diyoruz;YERSEN tabiki! küllüm yalan yaw
Bir çok Alman HD kanalı ise 720p yayın yapıyor ama adamlar buna "HD" diyor sadece ve INFO yu açınca
orada yayın 720p olarak görülmektedir! arada 1080i verenkanallar da var tabiki ama çoğu 720p dir!

Not;Bana Techni mi yoksa Humi nin mi 4K sını alayım diye soran arkadaş(sanırım o da bu forum dan diye biliyorum)
her ikisi de OK dir,ben biliyorsun bunları TR de ilk getirip kullanan kişiydim,DH den de paylaştım tüm bilgilerini
Bana ikisi de uyar;elime hangisi gelirse takar kullanırım! "MediaPlayer" ve bazı ıvır-zıvır işlerin varsa direk Techni alıyorsun!
Humi nin bu konuda hiç bir artısı veya desteği v.s yoktur!
Audio kalitesi Techni de(ve tüm HiEnd serilerinde) SÜPER dir! bundan iyisi yoktur! hem Coax hem de Optical portları da vardır!
Ben Techni yi daima Coax dan kullanırım

Not;Humi nin ilave özellikleri ve bazı uygulamaları v.s Türkiye de çalışmıyor!!! Sadece Avrupa nın belirli ülkelerin de
bunlar açılmaktadır!!! Almanya ve bir kaç kaç başka ülke de çalışır! yarın bunu alıp da ülen bunlar neden açılmıyor diye
bana sorma!

kenai Çevrimdışı

kenai

Yeni Üye
23 Mar 2018
47
50
albanez albanez üstad kusura bakma, sizin de dediğiniz gibi daha sonra mailden ulaşırım detaylı şekilde.
2001 ile 2011 arasında tam Kadıköy iskele meydanının hemen bitişiğinde oturuyorduk, 2004 te o zamanlar serasker caddesinde bulunan teknik saatten Marantz amfi almıştım o yılın en üst serisiydi. O dükkan daha sonra yandaki iç sokağa taşındı. Neyse aradan zaman geçti yine o sokaktan geçiyorum bir baktım teknik saat vitrine kocaman bir tv koymuş, hoop hemen soluğu dükkanda aldım. İlk o zaman görmüştüm pio kuro plazmayı, resmen büyüleyiciydi. Tabi o zaman almak kısmet olmadı çünkü o ara kirada oturuyorduk tam ev almak üzereydik. Daha sonrada zaten üstadın da dediği gibi dükkanı kapattılar.
Ben artık elektronik ürün alırken usa , Avrupa ve bizim fiyatları inceliyor ona göre alıyorum. Yamaha stereo amfi almıştım, ama abime Rusya'dan getirterek aldım. Buradaki fiyatının neredeyse yarı fiyatına aldım. Konusu değil ama o cihazı all in one isteyen herkese tavsiye ederim. RN 602.
Tv konusuna gelirsek bizdeki fiyatlar ile yurtdışı fiyatlar arasında pek fark yok bazı modeller hariç. Ama bir tv ye de 15-20 bin vermek istemiyorum. Olsa şöyle pio kalitesinde birşeyler o zaman işler değişir. Selamlar.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
biz de 1988 ile 2007 arasında Erenköy de oturmuştuk,o "Teknik Saat" çok iyi biliyorum,yaw kim bilmez ki onları!
yani bu işe merakı olan adam TeknikSaat ı çok iyi bilir,eskiden olan sistemleri daha sonra AVR v.s v.s
çoğu yerde bulamacağın cihazları satardı bunlar sıfır/2.el,bir ara TV de satmıştı ama asıl işi Audio dur onun bildiğim kadarıyla

Bizde ki ana sorun AUDIO da;fiyatlarımız aşırı geçirmece dir! bir de bunları bilen/meraklı-kaliteli v.s adamlar alır bir de
bunlar için para sorun olmaz! basar alırlar ama bu çakallar da fiyatları haliyle geçirmece tarife de yaparlar!!!

iyi ki ben o işlerden fazla anlamam hatta hiç çakmam,o işe el atsaydım bu çakallar milleti çok daha fena keklerlerdi yaw!
özellikle eskiden TF den olsaydı!

Ben çoğu kişiye USA dan getirtmiştim özellikle bir zamanlar biz de bir "DENON" manyaklığı vardı!!
Denon lar tam geçirmece idi yaw!

Yamaha için;sanırım bir arkadaş vardı orada çalışan(TF/DH üyeydi kendisi ama sonra gelmez olmuştu)
yardımcı olacağını(fiyat konusunda)yazardı o zamanlar

Bir de sadece "STEREO" hastaları vardır! bu adamlar 5+1 yok bilmem ne 1 filan bilmezler adamlar ses ustasıdırlar
sadece referansları da Stereo dur,sende o takımdanmısın???

kenai Çevrimdışı

kenai

Yeni Üye
23 Mar 2018
47
50
Üstad ben hem müzikle hem filmle ilgilenirim aynen sizin dediğiniz gibi bazı arkadaşlar sadece stereocu dur. Bende müziği steteo dinlerim ama film olunca iş avr ye düşüyor. Avr de pre out olduğu için frontlar steteo amfiye bağlı film izlerken ikisinide açıyorum. Müzik için sadece stereo. TF deki stereocu arkadaşlarla 2007 de Nazım Kültür de biraraya gelmiştik. Kadıköy güzel yer vesselam ama sizin de bildiğiniz gibi teknik saat biraz iyi geçirirdi:)

Geri
Üst Alt