Hocam,montaj yapan firmaya maliyetini bilemem,kaldıki fazla bir esprisi de yoktur,ben nihai müşteriye
kaça satılıyor(daha basit Türkçesiyle;kakalanıyor) ona bakarım!
Ancak "ana üreticilerin" kaça imal ettiğini biliyorum! geçen gün örnek vermiştim;X malı Çin de satılan panel
$250 ise bizde bu $ 1000/1500 oluveriyor!
Şimdi geriye git;Çin de 250 kağıda satılan panelim üzerinde en azında iki tane el daha vardır!hadi birini daha atladım
arada mutlaka bir el daha vardır var şimdi hesapla "maliyetini"!
yaw bu panelleri kimileri sanırım asrın harikası veya başka bir şeymi sanıyor arkadaşlar,yok böyle bir şey
Çin de $ 500/800 kağıda OLED satılıyor üstelik panelleri den KORE de ithal ediliyor! ama "sıfır gümrükle"
giriyor Çin e!!
Maliyetler komik dir! siz bakmayın yandık bittik zarar ediyoruz diye feryat eden Samsung veya Sony ye!
ülen hepsi Çin de üretiliyor zaten neyin zararını yaşayacaksınız!
"Montajcılar" bu işin dışındadır onların durumları da farklıdır bir kıyaslama veya referans alacağımız durum olmaz
bunlarla!
Maliyetler dibe vurmuştur-ama nihai panel fiyatları tavan yaptı! yaw böyle bir hesap varmı beyler??
"Cep Telefonlarına" bakın asıl sizler,şimdi bu uyanıklar malı telefon dan götürüyorlar! TV den malı götürmek
bile hikaye oldu,pazar felaket aç telefon işinde manyak rakamlar kazanıyor Çin li!
TV işi artık çerez oldu Çin li için yaw
++
Sorduğun tipte dünyanın en iyi LCD si filan diye bir panel artık yoktur!
zaten böyle bir paneli de "montajcı" üretmez! ayrıca ürettirmezler de!
Bu işi bir tek SHARP yapıyor zaten,başka rakibi filan yoktur! o da montajcıya
böyle bir şeyi asla toplatmaz!
Askeri/Uzay/Tip/Üniversite v.s gbi özelliği olan yerlere süper LCD ler,Sharp tarafından üretiliyor
veya paneli veriyor örneğin Mitsubishi/Hitachi/Panasonic(FH Group) gibi bazı üreticiler de bunları
zaman zaman topluyor,ama bunların fiyatları manyak yaw,özel üretim dir $ 20/30binden başlayıp
$100bini de geçen paneller oluyor!
Maliyeti elbette ucuz değil ama satış fiyatına bakınca da Sharp ın çok ciddi bir KAR elde ettiği de gerçektir!
adam alem de tek yaw,MARKA değeri de bu anlam da süper olunca ortaya manyak satış fiyatları çıkıyor!
İşte Teknoloji budur;bir şeyi adam gibi bulup üretirsin sonra da kafana göre satabilirsin tabiki!
Örneğin $ 120bine satılan böyle bir panel de belki de Sharp $100bin kağıt KAR da yapabiliyor olabilir!
Adam MARKA satıyor ama Samsung veya Sony gibi osuruktan marka satmıyor! hele de LGE gibi!
Marka vardır bir de MARKA vardır!
Biz Sharp a gittik,ülen kapıdan bizi zor aldılar içeriye! 50 tane güvenlik den geçtik,üstelik çoğu yeri de göremeden
şutladılar bizi kibarca! normal de Kursa gittik ama belli bir yoldan belli bir yere gidip geldik!
Sharp bu yaw,alem de TV olarak>>"Pio ve Diğerleri" vardır bir de "Sharp ve Diğerleri" vardır!
Benim anlamadığım herifler 2010 da komple Pio Brain Team i Transfer ettiler ama TV işinden çıktılar!
çözemedim hala,zira alem çakallara kaldı,millet de bu kalanları bir şey sanıyor yaw!
Abi Sharp alayına Lisans kiralıyor,bu uyanıklar da be buldum ben buldum diye insanları yiyor!
Sharp ise gülüyor,ama o parasına bakıyor kim ne demiş umrunda bile değil adamların!
Gerçekten panel aleminde herifler felaket iyiler yaw,bu işte hangi teknoloji varsa hepsini bunlar üretiyor
bu yetmiyor bir de üretim tekniklerinde her ne varsa onuda Sharp üretiyor!
Çin/Kore li ne yapıyor! fazla Lisans parası ödememek adına "çakma sistemler" geliştiriyor,örneğin alıyor Lisansı
sonra oturup çalışıyor bunu nasıl delerim veya nasıl bunu aşarım veya buradan çakma tip bir şey nasıl çıkar diye
kafa patlatıyor! ama buluyor sonunda!
Modül ünitelerin de bunu yaptılar
özellikle panel bit değerinde bunu becerdiler! oturup 200Hz Modül üreteceklerine veya 12-bit yerine
10-bit deyip(8+2 yapıp 10bit diye kakaladıkları gibi)
Sharp harbisini buluyor bunlarda çakmasını!
Sharp 15.000;1 gerçek Contrast üretti!(X5 model de) PDP ler bile bunu zor bulurken hatta gerçekte
bulamazken! bu çakallar da son 10 senedir 2000/3000;1 den gıdım ileriye gidemediler!(Native CR olarak)
ama hileli tets metodları ile CR ler havada uçuşuyor yok 6000 yok 5000 v.s diye! IPS de ise durum tam vahim
1000 ve altı dır!
yaw bu işin boku çıktı kardeşim,kimse gözünde büyütmesin,zaten renklere,resimlere v.s bakınca insanları
renk körü ettiler!