Kısa sürede bozulmayan çöp olmayan Tv önerisi.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
TCANER' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Oturma düzeniniz diktörtgen şekilde ve uzun köşede tv var ise 43MU7000 alın o oda için yeter de artar bile ebat olarak, Yağ gibi kayar, Su gibi akar. Hiiiç Detaylara da girmeye gerek yok.

Oturma düzeniniz gereği TV yi daha geniş yan açılardan izlemeniz gerekecekse belirtin ona göre başka ürün bakalım (LG ye yönelmemiz gerekir)

Ado bey sizede çok teşekkür ederim.  Yan açılardan izlemek içinde LG önerilerinizi almak isterim.

Kısacası IPS panelli TV bak demek istemiş.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
nabu07' Alıntı:
Umut Barış' Alıntı:
4K yayınlara geçilmeden 4K televizyon alınması taraftarı değilim. :ıslık:

Kaliteli 55" full HD önerimiz varmı?

İthal ürünlerde FHD pek kalmamış galiba;

Akakçe veya N11'e bakın derim. Yerel satıcılarda hala var ancak güvenilirlik konusunda garanti veremem.

https://www.akakce.com/
https://www.n11.com/

T Çevrimdışı

TCANER

Yeni Üye
2 Mar 2018
8
Cvp: Kısa sürede bozulmayan çöp olmayan Tv önerisi.

Umut Barış' Alıntı:
TCANER' Alıntı:
Ado bey sizede çok teşekkür ederim.  Yan açılardan izlemek içinde LG önerilerinizi almak isterim.

Benim bu konularda sizlerden kurs almam gerekiyor kesinlikle o ips dts gibi şeyleri öğrenmem için :)

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
TCANER' Alıntı:
Umut Barış' Alıntı:

Benim bu konularda sizlerden kurs almam gerekiyor kesinlikle o ips dts gibi şeyleri öğrenmem için :)

Arama motorlarına her duyduğun terimi yazıp sonuna nedir diye ekle, öyle okuya okuya birşeyler öğrenirsin. :jeo:

Herkes dünün yetkili servisi, teknisyeni değil. :ıslık:

T Çevrimdışı

TCANER

Yeni Üye
2 Mar 2018
8

Umut Barış' Alıntı:
TCANER' Alıntı:

Arama motorlarına her duyduğun terimi yazıp sonuna nedir diye ekle, öyle okuya okuya birşeyler öğrenirsin. :jeo:

Aynı düşüncedeyim biraz vaktimi alacak olsada :)

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
TCANER' Alıntı:
Umut Barış' Alıntı:

Aynı düşüncedeyim biraz vaktimi alacak olsada :)

Vakit bol, siz yeter ki isteyin.
Çoğu insan böyle öğreniyor zaten.
İnternette bilgi kirliliği boldur ancak birden fazla kaynağı okuyarak doğru bilgiye ulaşma şansınızı artırabilirsiniz.

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45

Umut Barış' Alıntı:

4k yayından ziyade panel pixel farkı yok mu hocam ? Daha net görüntü açısından !

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
tkartal' Alıntı:
Umut Barış' Alıntı:

4k yayından ziyade panel pixel farkı yok mu hocam ? Daha net görüntü açısından !

Piksel sayısı farklı fakat bu piksellerin her birini doğrudan doldurmak var, bir de yükseltme yöntemiyle yalandan doldurmak var.
Çözünürlük fantazin yoksa ve sadece tv yayını izleyen biriysen FHD 1080P televizyon al.
4K yayın şu an bir tane var.
4K film indirecek internetin var mı, film indirmeyi biliyor musun?
Ya da Netflix, Bein Connect gibi servislere üyeliğin var mı?
Kısacası 4K içerik izlemeyeceksen 4K panel almanın anlamı yok.
İçeriğin çözünürlüğüyle panelin yerel çözünürlüğü aynı olunca en keskin görüntüyü alırsın.
Şu an ki 1080i yayınlar git bir 4K tv de aç, bir de 1080P Full HD bir TV de aç.
Halkımızın çözünürlük konusunda bilgilendirilmesi gerekiyor.
İnsanlar HD'nin bile ne olduğunu bilmiyor.
Alınca herşeyi iyi gösterecek zannediyor.

4K'ye 4K denmesinin nedeni zaten 1080'nin 4 katı bir çözünürlük olmasından geliyor.

4K film izlemeyeceksen ve 4K yayın gelmediği müddetçe 4K tvye girişmek riskli bence.
Ben yayın gelene kadar flu seyredemem açıkçası.
Bunu 1080P TV alıp da HD yayınları bekleyen biri olarak söylüyorum.
Ülkedeki bir takım platform sahipleri HD kanalları vermemek için çok direndi.
4K'de aynı olaylar yaşanır mı bilemem.
Yeni Türksat 2019'da fırlatılacak diye biliyorum.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
1-yaw bizim millet 4K yayın gelmeden,çok kısa bir süre sonra 8K TV ister! 8K TV ler de ayrıca "HAZIR" dır
10 ve 12K lar da HAZIR! şimdi sıra 16K da dır!

2-4K yayınlar ise çok uzun yıllar gelemez teknik olarak! sadece Uydular da belirli bir kaç kanal dışında daha epeyi yol vardır!
sizler ayrıca 4K yayınlar çoğalsın diyene kadar herifler 8K panelleri de pazara sunacaklar dır!

Ben son 4/5 yıldır Astra/Hotbird den tabiri caizse 3/5 kanal dışında 4K hala göremiyorum yaw!
kaldı ki bu iş 2013 de başladı hadi siz bunu 2014 olarak alın,iyide 3/5 sene geçtim neredeyse gıdım ilerleme yoktur!

Not;her 4K kanal da yinede tüm içerikler 4K değildir!!! 720/1080 ağırlıklı dır! çünkü elde hala 4K kaynak ciddi yetersiz dir!

Daha hala en çok(global olarak)SD ler vardır! sonra da büyük çoğunluk FHD dir!
Özellikle son 3 yıldır 4K lar neredeyse yerinde saymaktadır!
Elbette bu böyle devam etmeyecek ama epeyi de bir süre isteyecektir!

3-Burada bir tane "ana üretici" vardır;bu esas oğlan dır! sonra bu oğlanın bir de büyüğü vardır;o da bu işler de
"teknoloji üreten" dir ki asıl Baba oğlan işte budur! sonra genel de gözden kaçan bir başka oğlan daha vardır o da
"Hollywood" da ki asıl para babaları dır! gerisini sallayın geçin.... bunlarn dışındakiler aynen figüran dır!

4-Örneğin Sharp ilk 8K paneli sanırım 2013 de üretmiştir,AUO/Taiwan da Lisans alarak 2014 de üretime hazır hale
gelmiştir LGD ise 2014 veya 15 de 10K-IPS panel üretimine hazır hale gelmiştir!
Ardından yine Sharp 2016 da 12K ya dayandı! Sharp yine şimdi 16K ya da çıktı-çıkıyor diye biliyorum

Not;LGD/SAmsung veya CMI/AUO v.s v.s hepsi Sharp dan kullanıyor bu üretim Lisanslarını!

5-Panel işinde pazar bence iyice şaşırmış durumda;şöyleki hala SD ler ciddi çoğunlukta,FHD ler ise
daha tamamlanma dı bile!! 4K hepten yerinde sayıyor....... şimdi 2018 de durum aynen böyle dir!
2019/20 de pek değişmeyecektir ancak insanlara da mal satabilmek adına mutlaka bazı şeyleri de
eşeleyecekler dir! örneğin DünyaKupası/Olimpiyatlar ve benzeri büyük global yayınlar da bunu göreceğiz
ayrıca Sky/UK ve SKY/DE ve IT ile USA/Canada da ise TV yayınları yerine özellikle Amazon/Vudu/NetFlix
v.s gibi dev platformlar net üzerin den 4K ları giderek çoğaltacaktır! bunlar hem zaman hem de ciddi maliyetli
işlerdir! kaynaklar ise hala ucuz ve malzeme bolluğu içermiyor! içeriklerin zaten stoklanması da ayrıca bir
"zaman" demektir şeklinde gidiyor

Ancak burada "salak oğlan" ise;kullanıcılar/müşteriler v.s v.s dir,bilgi eksikliği+bilinçsizlik+aşırı gaza gelme duygusu
ki bu iş en başta "coniler" de oluyor;herifler her bir şeye hiç sormadan balıklama dalıyorlar,Avrupalı çok temkinli dir!
TÜRK lerin de coniler den hiç bir farkı yoktur,balıklama dalıyorlar herşeye!

Bunun en büyük artısı da üreticilere oluyor! herifler panel diye ne varsa buyrun alın kullanının diyorlar!

Eskiden yazılım olmazdı veya hiç olmazdı! ama sorun da bugünküler gibi değildi! yaza tek tük olurdu
gerçi olanlar da pek bir boka yaramazdı! zaten 1 veya 2 sene geçtimi geçmiş ola denir ve insanları da
bıktırıp yeni bir panel almaya yönlendirirler di! zaten amaç hala budur,yoksa bir paneli al ve 10/15 sene
kullan olursa herifler Dükkanı kapatıp giderler yaw!!

Beri yandan malı da gazlamak adına yok bilmem kaç "K" diye dayıyorlar buda insanları ciddi cezbediyor!

>yazılımı yaz ama eksik yaz.... bu artık bir üretim taktiği olmuştur! ülen hiç bitmeyen yazılım!

adama sormazlarmı kardeşim Pio neden 10 sene hiç yazılım çıkarmadı o zaman diye????
veya Toshiba neden tek tük çıkardı???

sonuç olarak sorunlar giderek çoğalmıştır yazılım mazılım filan hikaye! benzer şekilde başka ürünler(cihazlar)
içinde böyledir herkes hergün yazılım bekliyor yaw böyle bir saçma şey olamaz!
ayrıca bir BUG çözülürken bu sefer o yazılım başka bir BUGa sebeb oluveriyor! yada benim panel de
sorunsuz çalışıyor senin panel de saçmalıyor ülen böyle yazılımmı olur beyler??
Örnek;bunun en belirgin markası da Samsung ile Sony dir! diğerlerini geçiyorum zaten!

6-Burada asıl amaç malın satılmasıdır ve herkesin de bu malı bir kaç sene kullanıp gidip yeni bir panel alma esasına göre
ayarlanmıştır(Vestel/Beko gibi montajcılar veya USA/Avrupa da olan bazı exclusive paneller veya "çakma marka" işleri
yapan montajcılar dan bahsetmiyorum!)

Cep telefonları tipik bir örnek dir! al kullan 1 sene veya 2 sene salla gitsin yenisini al!
Aksi halde bu üreticiler biter(Çin li hariç tabiki,o nasılsa üretecek ve satacak müşteri her zaman bulur!)

Bu arada bu iş tamen Çin liye geçse süper olacak ama ona da şimdlik kimse izin vermiyor! Çin li paso mal üretiyor!
elinizde kullandığınız hemen herşeyi zaten(paneller de dahil) bu herifler üretiyor,size MARKA diye sunuluyor!

"Sharp" istisna olarak hala durmaktadır(panel işinde)

7-Siz SD&HD içerikleri izliyorsunuz;UHD panellerle bunlar iyi izlenmez! SD yi salladım geçtim,artık bir kriter değil
ama çok fena çuvallıyorlar laf aramızda! HD ler de durum SD ye göre daha iyi ama burada da durum çok tatlı değil
maalesef!

Not;benim izlediğim-bildiğim ve SD&HD&UHD olarak bir tek marka vardı o da Tosh idi gerisi bu anlamda
ciddi kötü kaldılar! Tosh da en son panelini 2013 de üretmiştir arkadaşlar;dikkatinizi çekerim!! 2013 nerede
2018 nere yaw,ülen insan hiç mi ilerlemez 5 sene içinde!

Tosh 2013 de Dükkan kapattı;üstelik işi bırakıyorum diye de 2012/2013 dönemin de bana göre "orta segment"
diyeceğim bir kaç seri üretti(L ve M serileri) hani bunlar bile bugünkü panellere göre çok daha iyi di
öyle HLG/HDR/WCG yok bilmem nedir v.s gibi kısmı hileli işlere de hiç bulaşmadan "natural resim" üreterek
işi bitirmiştir!

Not;"SD" leri bu panelller de görenler(daha doğrusu işi bilenler)ciddi şaşırmışlardı ve yıl 2013 idi!!
yaw günümüz panellerin de 1080 bile şaşıyor kardeşim! bu ne biçim "YAZILIM" bu ne biçim "Donanım"!
Bir de aradan 4/5 sene geçti herifler hala yerinde sayıyorlar,bir de utanmadan neredeyse Araba parasına
panel satıyorlar! ama 2.el parasına da olsa ciddi kazık mal satıyor bu uyanıklar! Samsung&Sony den bahsediyorum
diğer üreticiyim diyen uyanklar da boş durmayıp bu iklinin peşine takılıp onlar da tarifelerini ciddi yükselttiler!

Evet konu paneller ise "en kısasından" özeti budur

Ama heriflere yine de hayranım yaw;bizleri öyle bir bağlamışlar ki kıpırdamaya bile fırsat tanımıyorlar!!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Benim eski UHD-Receiver dan(TechniSat Digit ISIO-UHD) özellikle 4K yayın akışının tüm datalarını
ilgili bir menüsünden izleyebiliyordum;normal de UHD nin 35/40Mb ve üzeri olması gerekiyor!!

Not;UHD-BD ler de bunun standardı 120Mb tir

İyide Astra da böyle bir yayın yok yaw hala! Bit-rate ler güyya içerik 4K ama yerler de sürünüyor!
8/12/15 v.s v.s 20/25 gördümmü;vay anasını yaw herif 25Mb yayın veriyor diyordum!

abi versene 80/100Mb hadi bunu geçtim bari 40Mb ver o da bizi keser! ülen 10/15Mb UHD mi olur!
ben bu paneli ne yapacağım o zaman!

Not;Uydu teknik durumları ve frekans v.s işlerini geçiyorum! ona kalırsak durum hepten vahim!

Ancak TRT1-HD/UHD bu klasman da iyi değil valla süper diyebilirim!! adamlar HD ler de 10/12Mb buluyor
ama çoğunlukla da 20/25Mb lere kadar çıkabiliyor! bugün için çok çok iyi demektir bu rakamlar!
UHD de ise yine 20/35 leri buluyorlar bunada iyi diyorum tabiki

Ama olması gereken min.25/30Mb den başlamasıdır ve 100Mb lere varmasıdır!

Bu durumda net üzerinde daha kaliteli yayınlar alınıyor! ben 25Mb SuperOnline Fiber deyim ama hikaye bu hız!
35Mb de hikaye kalıyor min.50Mb ister! ama işin özü 100Mb olmasıdır! bugün 200-1000Mb arası dışarıda vardır!

Not;"çakma içerikler"(milletin çok büyük çoğunluğunun girip açtığı "1080p" diye olan RUS veya Türk işi v.s kaynaklar
osuruktur yaw "1080p" dediği kaynak 720 bile değildir! 480/540 v.s gibi kaynakları HD diye sunuyorlar!
Bunlar beleş tarifeden bolca reklamlı ve çoğu insannın da zaten "kaliteye" bakmayıp içeriğe odaklandığı için
1080p olsa ner yazar ki

Ancak yabancı kaynaklı bir kısım içerikler ki bunların da neredeyse tamamı "RIP" lenmiş dir!!
Bizim açtığımı osuruk kaynaklara göre çok daha iyidir yani adam 1080p diyorsa en azından çakma720
olabiliyor! zira dosya büyüklüğüne baktığım zaman,herif güyya BD den riplemiş ve en azından 25/45Gb arası olan
dosya 1/2Gb oluveriyor! daha iyileri 5/6Gb oluyor daha da iyi 7/10Gb oluyor ve tabiki bunlar bile resim kalitesini
ciddi etkiliyor!

Ancak paneller(UHD ler)resmi işleme safhasında çok supleks değiller! hemen falso veriyorlar!
örneğin içerik 120Mb gelse hiç sorun değildir! dandik denen panel bile şaha kalkar yaw!
ama panel UHD ve içerik de 3/5Mb veya HD de bile 8/10Mb de bile falso yapmaya başlıyor!

Çünkü böyle bir güçlü ve her şart da sorunsuz işleyecek yapıları kesinlikle yoktur!

Not;Pio ve Tosh bugün hala LCD ve PDP üretseler di durum hiç te böyle olmayacaktı!
ben sen son 2013 model Tosh örneğini yukarıda vermiştim,demekki "çalışınca olabiliyor"

yaw Pio lar 2009 da dükkan kapattılar,adamın en Kral AVR si var,Denon dan tutun da,Yamaha,Pioneer
veya Sony v.s v.s aldığı görüntüyü Pio dan daha iyi işleyemiyor! aksine kullanıcısı resmi hemen anlayıp
Denon dan "RAW" geçiriyor resmi! anlayın artık;demekki "isteyince oluyor"!

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
Benim eski UHD-Receiver dan(TechniSat Digit ISIO-UHD) özellikle 4K yayın akışının tüm datalarını
ilgili bir menüsünden izleyebiliyordum;normal de UHD nin 35/40Mb ve üzeri olması gerekiyor!!

Not;UHD-BD ler de bunun standardı 120Mb tir

İyide Astra da böyle bir yayın yok yaw hala! Bit-rate ler güyya içerik 4K ama yerler de sürünüyor!
8/12/15 v.s v.s 20/25 gördümmü;vay anasını yaw herif 25Mb yayın veriyor diyordum!

abi versene 80/100Mb hadi bunu geçtim bari 40Mb ver o da bizi keser! ülen 10/15Mb UHD mi olur!
ben bu paneli ne yapacağım o zaman!

Not;Uydu teknik durumları ve frekans v.s işlerini geçiyorum! ona kalırsak durum hepten vahim!

Ancak TRT1-HD/UHD bu klasman da iyi değil valla süper diyebilirim!! adamlar HD ler de 10/12Mb buluyor
ama çoğunlukla da 20/25Mb lere kadar çıkabiliyor! bugün için çok çok iyi demektir bu rakamlar!
UHD de ise yine 20/35 leri buluyorlar bunada iyi diyorum tabiki

Ama olması gereken min.25/30Mb den başlamasıdır ve 100Mb lere varmasıdır!

Bu durumda net üzerinde daha kaliteli yayınlar alınıyor! ben 25Mb SuperOnline Fiber deyim ama hikaye bu hız!
35Mb de hikaye kalıyor min.50Mb ister! ama işin özü 100Mb olmasıdır! bugün 200-1000Mb arası dışarıda vardır!

Not;"çakma içerikler"(milletin çok büyük çoğunluğunun girip açtığı "1080p" diye olan RUS veya Türk işi v.s kaynaklar
osuruktur yaw "1080p" dediği kaynak 720 bile değildir! 480/540 v.s gibi kaynakları HD diye sunuyorlar!
Bunlar beleş tarifeden bolca reklamlı ve çoğu insannın da zaten "kaliteye" bakmayıp içeriğe odaklandığı için
1080p olsa ner yazar ki

Ancak yabancı kaynaklı bir kısım içerikler ki bunların da neredeyse tamamı "RIP" lenmiş dir!!
Bizim açtığımı osuruk kaynaklara göre çok daha iyidir yani adam 1080p diyorsa en azından çakma720
olabiliyor! zira dosya büyüklüğüne baktığım zaman,herif güyya BD den riplemiş ve en azından 25/45Gb arası olan
dosya 1/2Gb oluveriyor! daha iyileri 5/6Gb oluyor daha da iyi 7/10Gb oluyor ve tabiki bunlar bile resim kalitesini
ciddi etkiliyor!

Ancak paneller(UHD ler)resmi işleme safhasında çok supleks değiller! hemen falso veriyorlar!
örneğin içerik 120Mb gelse hiç sorun değildir! dandik denen panel bile şaha kalkar yaw!
ama panel UHD ve içerik de 3/5Mb veya HD de bile 8/10Mb de bile falso yapmaya başlıyor!

Çünkü böyle bir güçlü ve her şart da sorunsuz işleyecek yapıları kesinlikle yoktur!

Not;Pio ve Tosh bugün hala LCD ve PDP üretseler di durum hiç te böyle olmayacaktı!
ben sen son 2013 model Tosh örneğini yukarıda vermiştim,demekki "çalışınca olabiliyor"

yaw Pio lar 2009 da dükkan kapattılar,adamın en Kral AVR si var,Denon dan tutun da,Yamaha,Pioneer
veya Sony v.s v.s aldığı görüntüyü Pio dan daha iyi işleyemiyor! aksine kullanıcısı resmi hemen anlayıp
Denon dan "RAW" geçiriyor resmi! anlayın artık;demekki "isteyince oluyor"!

Ya uydu yayın teknolojileri gelişecek ya da internet altyapısı.
Yüksek çözünürlük bu koşullarda bize lüks abi.
Bağımlılık mevzusu da maliyetten kaynaklı olabilir bence. Genelde hep maliyet deyip duruyorlar.
Mesela Toshiba, Pioneer, Panasonic paneller Samsung & LG LCD ile aynı fiyattalar mıydı?
Ben hatırlamadığım için size soruyorum.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
>Uydu Teknolojileri değişmez,aslın da sorun da buradan kaynaklanmıyor;sorun çakallık-uyanıklık yapan
yayıncılar dadır! aşağıda tipik bir örnek vereceğim*

>Internet altyapısı;TR de hala komik dir,onu yaptık bunu açtık bunu becerdik diyorlar ama bizi beceriyorlar aslında!
Şöyle ki altyapı derken TR nin yurtdışına çıkış bağlantı gücü nedir buna bakılıyor!

Sanırım yıllar evvel bir konu bulup okumuştum,orada her ülkenin buna yaptığı yatırımlar ve kapasite/güç detayları
ve bir kısım da teknik bilgiler v.s vardı;

örneğin kıç kadar Yunanista nın bile bizim 2 katımız bir dışa açılma gücü varmış! ülen Yunanistan kim Türkiye kim!
asıl komik olanı ise yine bir avuç toprak olan İsrail in de bizim 3 katımız bir dış çıkış kapasitesi varmış!

Bugün de duurm yaklaşık aynen böyle dir ki zaten bir mukayese yapmak içinde ülke büyüklüğünü de geçtim
ülen Yunanistan+İsrail= İstanbul kadar bir yer yaw!!

Evet içeri de sallıyoruz ama dışarı durumu iyi değildir!

100Mb hala çoğu yere verilemiyor abi 85 alırsın yoksa 65 alırsın diyor SüperOnline! veya Telekom v.s

Benim abone olduğum veya bir şekilde izlediğim bazı kaynaklar var,sanıyorum bunların Server ları
İngiltere de veya Holanda da;haliyle gerçek net hızımız da buralar dan anlaşılıyor!

Şimdi ben içeride test yapıyorum İstanbul(Avrupa yakası)-Antalya seçiyorum 24/24Mb çıkıyor iyi de bu aslında
normal ama çokta fazla bir şey ifade etmiyor! mesafe arttıkça sürat de düşüyor!
Şimdi o dediğim yerler den hız testi yaptığım zaman Hızım;12/12,5Mb oluyor!(normal tarifemle 25Mb kullandığım hız değeriyle)
AKK denen nalete takılırsam hızım da 16Mb iniyor bizde,o siteden de yeniden test yaptığım zaman aldığım değer de 8/8,5Mb
lere düşüyor!

Özetle yurtdışın da yaşadığım 8/12Mb dir ve bunla da stream-media hikaye oluyor ve yuvarlak halka dönüyor babam dönüyor yaw!
25Mb ile 4K ları genel de açamıyorum!(12/12,5,Mb) çünkü bu hız yemiyor!
Yılbaşın da sözleşmem bitiyor ve sanırım ya 35Mb ya da 50Mb alacağım,ama benim korkum 4K lar da belki de yine bu hız yetmeyecek
olabilir ve 35 ile max.17/18Mb alacağım için 4K lar yine hikaye olacak ama 50Mb ki bu da bana 25Mb olarak yansıyacak
bu siteler den ama 25 ile kesin aşarım bunu diye düşündüm!

8/8,5Mb de anında donuyor! milim gitmiyor anasını satayım
12/12,5Mb de zorlanıyor ite-kaka gidiyor gibi
17/18Mb de sanıyorum stream sağlıklı akacak gibi!

Not;USA/Canada için NetFlix de herifler min.35Mb kullanın diyor ki bu doğrudur,ama adam USA nın herhangi bir eyaletin de
yaşıyor olsa bile heriflerin altyapısı süper yaw ve adam 35lik tarifeden girse bile en fazla 30/32Mb lere düşer ki bununla da
aşar olayı ama hemen herkes artık min.50Mb kullanıyor oralar da 100Mb normal oldu! çoğu demesem bile ciddi sayıda da
200Mb kullanan adamlar var!

Geçen bir Amerikalı arkadaş var ona sormuştum,ülen bu dene böyledir diye o da bana örnek video v.s göndermişti bir de
hız testini yapmış yaw herifin hızı 198Mb!!!! adamın da tarifesi 200Mb;bana sordu senin ki kaç diye,utandım valla 8/12Mb filan
demeye!! zira herif kalkıp abi dalgamı geçiyon sen diyecek ve gülecek bana!

++

Uydu da ayrı bir alem;şöyleki bizim her işimiz çakma dır ya,çakmacılığı çok seviyoruz!
şimdi karşımda ki muhatap ise "Alaman" (örneğin TechiSat firması) "D-Smart" dan ben bir aralar
bir kaç sene Modüllü üyelik almıştım,takıp cihazlarıma izliyordum,sonra biz Uydu fırlattık yetmedi
bir tane daha salladık frekanslar filan değişti...... bu sefer de DS den bir kanalı açamaz oldum veya benim gibi
bir sürü Techni kullanlar da böyle oldu,adamlara dedim ki yaw TS Uydusu 10970 frekansı artık açılmıyor!
bu arada herifler yazılım çıkardılar ve hepten gitti o frekans ve çoğu iyi HD kanallar da orada idi!
adama sordum ne iştir diye;piyasadaki tüm ciahazlar açıyor ama Techni açmıyor ve meret de dünyanın bu konuda ki
en iyi cihazı,Humi veya Kti gibi ama Techni en iyisi!

adam da bana o frekans da 14 tane kanal var 12 tane HD var filan diye bir şeyler yazdı...
adam hayret etti,12 tane veya 13 tane bir frekans da nasıl "HD" olur dedi!! yaw kardeşim bizde 24 tane de olur
34 tane bile sığdırırız,sana ne! ama işin aslı öyle değil tabiki herif temiz iş yapıyor biz ise çakallık yapıyoruz!

Şimdi DS nin patronu 3/5"HD" kanal için frekanslar açsa(kiralasa) bir dünya para yaw! boşver kardeşim
sıkıştır gitsin içerikleri ve bit-rate leri iyice düşür alın ülen size HD diye gazlayın gitsin! ben şaka yollu anlattım
kusura bakmayın ama durum aynen böyledir küfür etsen azdır bile!

Adama dedim ki piyasa da 50liralık dandik cihazlar da bile bu sorun yok sende var nasıl iş dedim?
adam bana kibarca,sen bu işi biliyorsun bana sorma artık demişti!
İyi de kardeşim "yazılım" çıkar düzelt dedim yine olmaz dedi yaw! abi herif "alaman" anlamaz böyle işlerden!
Defalarca daha yazdım,bu arada DH de iken millet de bana sarmıştı! abi ne iştir cihazı DS ile kullanamıyoruz filan diye!

Adam bir türlü insafa gelmedi;en sonun da bana dedi ki .....bir daha bize yazmayın size cevap verilmeyecektir....
resmen kapıya kodu beni herif yaw!

Devamın da ise ....bizim cihazları almayın artık,bunlar TS uydusun da uyumlu değildir boşuna para vermeyin... abi lafa bakın yaw

Yetmedi bizim en çok bu cihazları aldığımız Alman satıcı firmaya da demiş ki ....Türkiye ye benim cihazları satmayın başımı
ağrıtıyorlar....

Ben yine yılmadım bir kaç tane daha msg salladım,herifler de beni salladılar!

++

Şimdi bizim kazmalar da güyya "HD" yapıyorlar!

Daha "Bit-rate" konusuna girmedim,orası tam bir rezalet!

Bu kafayla ne SD olur ne HD olur ne de UHD olur kardeşim! ama adı UHD olur veya FHD filan,osuruktan yayın olur!

Ben Astra19,2 den ücretli(Kartla izleniyor) "HD+" platformu vardır,yaw adamların tek bir tane UHD kanalı var ama
1 tane UHD kanalı vardır! herif istese kendisine ait sanıyorum 4 veya 5 tane frekansı daha var,onların birisinden de verebilir di!
ama öyle olmayacağı için tek frekans dan 1 tane UHD kanalını veriyor yaw!
Adamın 20/25 tane HD kanalı var 5 tane frekans kapatmış yaw 4/5 kanal frekans başına!
bizim çakal ise 10/15 tane kanal atıyor buraya SD+çoğunlukla HD

Adamın bazı SD leri bizim bir çok HD kanallar gibi!
Herif SD bile olsa adam gibi Stereo veriyor! HD de 5+1 veriyor v.s

Uydu olayı süper dir bana göre ama adam gibi yapılırsa çünkü İnternet giib Hız sorunu kota sorunu v.s yoktur!
beleşe izle veya Server dan izlesen bile fiyat güzel ama en güzeli HIZ sorunu yoktur! 50/60Mb veya daha fazlasına da
çıkarsın!,"Trafik" olmaz hiç yollar tertemiz açıktır! tek sorun Kar/Yağmur olunca veya yoğun olunca yayın gider!

Net de çoğu yer bir de "Trafik" sorunuyla açılamıyor!
Örneğin 3D veya 4K bazı filmleri sabah açıyorum ama gece açamıyorum yollar acaip kalabalık yaw!
Hatta hızı 50Mb olan bazı kişiler de(örneğin Avrupa da yaşayan)onlar da buna takılıyor!
100Mb olursan "Debrid" türü bir hesap kullanırsan emniyet şeridinden akıp gidiyorsun o zaman!

Bence sistem teknik olarak yeterli dir ama senin bunu nasıl işlettiğine bağlı olarak,rezalet kötü olabiliyor!

Bizim Apt.alt kattda bir arkadaş vardır,abi 720/1080 bir alay Film izliyorum diyordu bana acaip kaliteli ve süper
filmler v.s var deyip bana anlatıyordu ama ben ona ilk zamanlar hiç inmeniştim,sonra bir gün gittim adam yerli
veya Rus işi bazı siteleri açtık buyur abi izle demişti;ülen bumudur senin 720/1080 dediğin filimler diye sorunca
evet abi nasıl güzel değilmi deyince hadi ülen git işine dedim,ne ülen bunlar çöplük kardeşim gözlerine yazık demiştim
sonra bana geldi olayı o zaman çakazladı vay be yaw dedi....

Kisme sorsam 1080p izliyorum diyor,adamın ya gözleri ciddi bozuk yada göz zevki hiç yok!

Abi 2Gb Dosya ile 1080p nasıl oluyor bir de buna bile "süper" diyorlar!

Hadi iyi seyirler şimdi

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Mesela Toshiba, Pioneer, Panasonic paneller Samsung & LG LCD ile aynı fiyattalar mıydı?
Ben hatırlamadığım için size soruyorum.

>Pio çok pahalıydı;ama ben şimdi bu yeni panellerin fiyatlarına bakınca Pio ler beleşmiş yahu
çoğu insana o devir de(örneğin 2003-2010 arasında) hiç görmedikleri hatta duymadıkları bu panelleri
aldırmıştım! bir arkadaşımız vardı,ona gidin veya arayın getirsin kursun derdim olay biterdi!

Daha sonra ne yazılım çıkmış ne sorun çıkmış v.s v.s hiç bir şey olmadan mis gibi izlerdi! gerçi hala da
izliyorlar!

Sonra bir gün bıkmıştır ya paneli SD olduğundan ya da FHD olsa bile 4K gazını yemiştir;satacağım derdi
ben de aynı gün veya ertesi gün birisine aldırırdım yine "kapalı gözle" tabiki

Belirli bir rakamı vardı senesine göre;o paradan satılırdı ama adam uçmuşsa satılmazdı ben de uyarır
aynen yolcu ettirirdim,sadece bunca yıl içinde 1 arkadaşı "ikna edemedim" ülen adam hep uçuyordu
yaw Gökmen olmaz kardşeim,benimle dalga geçme bunun piyasası budur satamazsın dedikçe o da inat edip
satmadı 3 sene paneli durdu yaw yine satamadı ve rakamda iyice düştü tabiki!

Hiç "kelek" çıkmadı içimiz den yaw,sözle bitti bütün bunlar,alo dedik olay bitti,1 tane bile kelek olay olmadı

>>>Birisin de kazma herifler taşırken kırdılar paneli ve parası da anında iade edilmiştir! hatta bana bile bildirmediler
aralarında anında bitirdiler olayı ben günler sonra öğrenmiştim

>>>Yine bir tane daha böyle kırılmıştır,onda da anında alıcı parasını geri almıştır,onuda ben aylar sonra öğrenmiştim

Kısaca bir Pio geçmişi ve de gerçeği,ama her zaman şunu yazdım,DH/TF de malum bazı fake veya satıcı veya
bana tavır alan kazmalar da ben sürekli "Pio ve Diğerleri" derdim bu tipler de abuk subuk şeyler yazarlardı!

Bu "Pio ve Diğerleri" halen de geçerli dir!

Not;herifler 2009 da son üretimi yaptılar(Mart ayı) 2010 da ise Dükkanı kapattılar,kapatırken de 10 yıllık
panel+yedek parça ürettiler ve attılar depoya(İngiltere/Meksika/Japonya daki yerlerine) ama parçalar beklemekten
paslandılar! 2019 da bitiyor bu süre!! ama parçalar neredeyse hiç kullanılmadığı içinde sanırım 2029 da bile bulunacaktır!

Dahası,herifler "Kuro Engine" ve "Fuga Engine" işinde çalışan esas oğlanlar ki bunlara "Brain Team" deniyordu
ve "resim kalitesin" de;en iyisi bu herifler di,hala bunlar! SHARP bu çocukları komple 2010 da Transfer etmiştir!!
Rakam belli değil di o zaman kimileri $ 100 milyon demişler di,kimileri de $ 50 milyon demişlerdi hatta abartıp
(belki de abartı olmayabilir)$ 1 milyar bile demişler dir! netice de bu Team Sharp ın elin dedir ve Lisans da süreli değildir!
yani malı tamamen kapattı Sharp!

Bir de Pio nun "Engineer Team" vardı onuda sanırım Panasonic $ 120 milyon sayıp komple Transfer etmiştir!
bildiğim kadarıyla bunların da Lisansları süreli değildir;bu takım Pany nin malı oldu artık!

Ama bir sorun veya işin ince kısmı var,Sharp da kiler asıl "Brain Team" ve Pany dekiler ise Mühendis takımı
ama amele veya çırak v.s gibi dir! benim görüşüme göre ise şuanda bunlar Usta oldular artık!

Zira Pany nin OLED leri hala en iyisi olarak devam ediyor! hepsinde LGD Modül var ama Pany en malı üretiyor!

Sonuç olarak aklımda kalan 2009 da 5090 Pio lar(G/9 nesil) 6 kağıtla açtı piyasayı kısa süre sonra 6,5 kağıt oldu
2010 da ise döviz kurlarının da zaman için de artmasıyla 9/9,5 ları da gördü! finali Digicom bu rakamla 20 da bitirdi!
Ama mal devam ettiği için 2011/12 de satışı sürmüştür ve fiyatı da 10/11/12 leri de gördü! en son ibre 12,5 kağıt oldu

Bayilerin elinde kaldıkça fiyat şişti,ben de TF/DH den yazdıkça,bu uyanıklar da beni çok iyi takip ettikleri için
hiç bir zaman fiyatını indirmediler! sanırım son panel "Bayi çıkışlı" olarak Bağdat Cad. den 2012 9,6 kağıtla bitti!
Daha sonra da elinde olanlar fiyatı biraz daha şişirip 12,5 dan bitirdiler! devam etseydi 2013/14 ler de 15/16
kağıdı bulurdu!

Pio çok özel ve çok güzel bir panel dir! "Diğerleri" ki buna Toshiba/Panasonic/Hitachi/Fujitsu v.s gibi paneller de
dahildir! hiç birisi saha da Pio varken rakip olamamıştır!
"Pio ve Diğerleri" lafı slogan değil aynen bir gerçektir!

Yazık oldu PDP lere,şimdi insanlar o zaman laf ettiklerine bakıp düşünsünler bakalım!

Foruma giren biraz bizim başlığa takılırdı belki 1 veya 2 soru sorardı ve yazılanlara bakardı aynen gidip alırdı
çoğu insan ilk defa paneli evinde görmüştür yaw!
Ben TR deki neredeyse tüm Pio ları sattırdım diyebilirim rahatlıkla! hepimiz sevgi saygı çerçevesin de davranır
aramıza çakal sızması olunca anında şutlatır dık! ben çok ağır yazardım bu heriflere! yaw siz gidin başka başlıklarda
eylenin kardeşim ne işiniz var Pio da! gelen giden çakardı herif de anında kaçardı ya da satıcı v.s ise Banlatırdık anında!

Yani Pio için pahalıydı filan demek kesinlikle yanlış olur kardeşim bilakis beleşti diyorum sana,resmen beleş yaw
Şimdi ki panel fiyatları nedir kardeşim,bu ne sorunlar yaw bu ne yazılımlar bu ne rezalet paneller kalitesizlik diz boyu
Samsung ve LGE de alemin KRALI olmuşlar hadi yaw!!
Sony de Kralmış,ülen Sony nin adam gibi 1 tane paneli vardır(efsane X4500 olan modeli 2008/9 modeli)
üzerin de Samsung 100Hz SPVA panelli RGB-FULL LED(FALD+LocalDimming) bugüne kadar ki tek paneli de işte budur(Sharp
tekniğiyle üretilen) "RGB-LED" vardı;şimdi bilmem ne led miş diye bir sürü hikayeden LED diye insanları yiyorlar,Anime film
izler gibi olduk artık!

Gidin Ders alın Sharp dan da RGB-LED neymiş geri getirin! FALD Dersini de Toshiba versin nasıl FALD oluyor diye!
Ama üreticilerin işin çakmacılık artık! "incecik" panel üretiyorlar yaw bu sistemle olmaz kardeşim!
Onun Dersini de gidin Hitachi den alsanıza!

Herifler tam çakal,bakın panelin arkasına 2/3 incecik ama altdı kalın neden??? 1/3 de ise "motor" var ve kalın!
abi Hitachi ye gidin size kağıt gibi yapsın!

Gitmez bu çakallar onlar maliyetli çünkü! iyi de şu andaki paneller maliyetsis zma fiyatlarını görüyorsunuz!

abi 5bin lira denen panel ki Avrup da da yaklaşık artık bizim gibidir makas giderek azaldı hatta bizdeki rakamlar
bir çok ülkeden geridedir bile! Çin de $ 250/300 gibidir! "kalite" zaten yerler de ama Allah için panele bakınca acaip
"yakışıklıdır" özellikle KORE liler felaket yakışıklılar yaw!

şimdi bana bunu 1,5 kağıda satarsan elbette laf edemem veya eden adamıda döverler ama 5 kağıda satarsan verirler odunu sana!

Çin de LGD den modül alıp bir çok ana üretici sanıyorum 2 veya 3 senedir içeride OLED satıyor! fiyatlar komik bizde ise
Araba parasına yaw! yine bir alay sorunu OLED ler,Araba parası bayıl kalite yok! özellikle Oled de herifler hiç bir şeyi
kabul etmeyip "fıtratı" böyle bunların diyorlar! kullanıcı hatası deyip seni sallıyorlar iyi de 2 kağıt olsa hadi amenna diyelim
ama 7/8 veya 12 kağıt dan başlayıp 20leri bile geçiyor kardeşim! sorun çıktımı da ....abi bunlar böyledir... diyorlar

"Soygunculuğun" böylesi resmen kabul edilmiş oluyor!

Sonuç ta "Pioneer" ler Beleşti ve o rakamları konuşmak bile bence boş muhabbet olur yaw

Let's _be_ honest Çevrimdışı

Let's _be_ honest

Süper Üye
30 Mar 2018
666
Üstadlar ahsettiğiniz panelleri artık Türkiye'de bulmak mümkün değil :) Peki şuan Bosch bayilerinde satılan Panasonic FHD ve 4K TV modelleri için ne düşünüyorsunuz? Fiyatını hakeden bu veya farklı marka paneller nelerdir?

Geri
Üst Alt