Ömer Çolak
Süper Üye
- 17 Tem 2021
- 1,051
- 29
Böyle giderse yakındırKart patlamış
Böyle giderse yakındırKart patlamış
Derdine dert olsun
En iyi benim galiba 15K 2 gün sonra Extre kesilir bu ay extra indirim var o var diye 10K gereksiz harcama yaptımBöyle giderse yakındır
Kredi kartımı kendi param sanıyorum üstadım. Olmayan parayı harcıyorum edecem tabi şikayetVar ki harcıyon gardaş. Bir de şikayet ediyon.
Anlaşılan hep asgari ödüyorsun geçmiş dönem borcu yüklü. Ben hep kapatırım daha Asgari hiç ödemedim. Asgari ödeyince kart avukata gidiyor bi yerden sonra dönmüyorKredi kartımı kendi param sanıyorum üstadım. Olmayan parayı harcıyorum edecem tabi şikayet
Kredi kartımı kendi param sanıyorum üstadım. Olmayan parayı harcıyorum edecem tabi şikayet
Çoğu da iş için ödemelere gidiyor zaten yoksa 22k harcayacak ne yaşamış olabilirim 25 günde
Harcamıyor öteliyor sadece biriken borç herkes krizde bu ara.25 günde 22k lık ne yaşadığını ben ne bileyim, töbe töbe.
O konuda tecrübem var neyse ki ve asgaride avukata gitmiyorAnlaşılan hep asgari ödüyorsun geçmiş dönem borcu yüklü. Ben hep kapatırım daha Asgari hiç ödemedim. Asgari ödeyince kart avukata gidiyor bi yerden sonra dönmüyor
O süreçleri yaşadım ben en sonunda banka para almayacağını anladı gel bütün faiz ıvır zıvır ne varsa sildik ana parayı öde dedi kabul ettim olay bittiO konuda tecrübem var neyse ki ve asgaride avukata gitmiyor
Tam olarak şöyle işliyor;
Borç eğer son ödeme tarihi geçtiğinde asgarisi ödenmemişse 1 dönem gecikmeli olarak kkbye düşüyor ve aranmaya başlıyorsunuz.
30. günde 2 dönem oluyor.
60. günde 3 dönem oluyor.
90. gün öncesinde halen ödenmemişse aranıyorsunuz ve yapılandırma talebinde bulunuyorsunuz eğer halen işleriniz toparlanmamış geliriniz gelmemişse. Eğer banka kabul ederse süreç baştan başlıyor ve ek 90 gün kazanıyorsunuz. Ama nadiren (mesela Akbank beni patlatmayı seçti) banka bunu kabul etmeyip yasal takibe sokuyor.
Bu süreçlerde en önemli nokta asla telefonda veya yazılı olarak sizden bir tarihte ödeme taahhüdü istediklerinde vermemeniz gerekiyor. Yoksa konu değişiyor.
Yasal takip sürecinde de borcunuz avukatlık bürosuna devroluyor. Üzerine ortalama 4000-8000 arası ekleniyor. Avukatla bu eklenen tutat üzerinden anlaşıp taksitlendirme sürecine tekrar girebiliyorsunuz. Aynı 90 günlük mevzu tekrar başlıyor. Tabi borç daha hızlı artıyor bu süreçte normal faize göre eğer ödemezseniz.
O konunun da en alasını yaşadım geçen yıl pandemi sağolsun
Hep asgari ödemek size faiz kaybettirir ama asla avukata falan gitmez. Yeterlidir hatta banka sizi daha çok sever bol faiz ödettiği için
Bu arada çoğu zaman borcun tamamını öderim. Cebimde para varsa bile kartı kullanıp paramı altında bekletiyorum bir kaç aydır.
O da varlık fonu süreci oluyor ve onu tecrübe etmedim henüz. Bir sonraki pandemide inşO süreçleri yaşadım ben en sonunda banka para almayacağını anladı gel bütün faiz ıvır zıvır ne varsa sildik ana parayı öde dedi kabul ettim olay bitti
Avukatlar sağ olsun adresi bulup bi türlü haciz işlemi başlatamadılar yoksa banka o teklifi yapmaz dı adres ters yerde tarif etmezsen bulamıyorlar. Hatta ödemesem zaman aşımından silinir di borçO da varlık fonu süreci oluyor ve onu tecrübe etmedim henüz. Bir sonraki pandemide inş
Ben varım da ondan ,bak 6 oldu sayfa sayısıkavga etmeden 2. sayfaya kadar geldik.
Hiç bu açıdan düşünmemiştim.30K geldiyse zenginsin Başkan
Nasrettin hocanın işi gibi olsun..Benim derdimden eşekten düşen anlar
Derdine dert olsun
100k limit var sistemi sömürüyorsun BaşkanHiç bu açıdan düşünmemiştim.
Nasrettin hocanın işi gibi olsun..Benim derdimden eşekten düşen anlar
kartlar yarışıyorda bu hafta