Kart değişimi sonrasında imei numarası değişimi

N Çevrimdışı

neslihans

Yeni Üye
31 Eki 2024
2
39
Merhaba, benzer bir konuyla ilgili yardımınıza ihtiyacım var.

Yurtdışından telefon almıştım ve emei kaydını yapmıştım btk'dan. Kısa bir süre sonra telefonun kendiliğinden açılıp kapanma sorunu olduğunu fark ettim. Aldığım ülkeye geri gönderdim garanti kapsamında onarım yaptılar ve emei numarası değişmiş olarak servis fişi ile birlikte bana geri geldi. Servis fişinde onarım yapıldığı ve eski ile yeni seri numaraları yer alıyor. Bu belge ile btkya başvurdum. "orjinal değişim belgesi değildir" gerekçesi ile başvurumu redettiler. Bu belgeye Tr deki bir apple servisinden kaşe imza attırdım. Buda rededildi. Apple destek ile görüştüm bana "proof of warranty" başlıklı türkçe bir belge gönderdiler ve belge telefonun garanti kapsamında değiştirildiğini ve eski ile yeni emei adreslerini içermekte. Bu belgeye yine aynı apple servisten kaşe imza yaptırdım başvurdum yine red. Red gerekçeleri yüklenen belgenin orjinal değişim belgesi olmaması. Apple destek tr bizde böyle bir belge yok size gönderdiğimiz belge ile başvurmanız yeterli diyor ancak btk aynı gerekçe ile tam dört kez başvurumu redetti. Bu sorunun nasıl çözüleceğini bilmiyorum ancak 2. kez emei kayıt parası ödemek istemiyorum.

Konu ile ilgili bana yardım edebilir misiniz?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,344
İzlediğiniz yol doğru imzalı,kaşeli yetkili servis fişi olduğundan eski imei iptal edip yenisini eklemeleri gerekir.

Linkteki konu umarım işini görür.

N Çevrimdışı

neslihans

Yeni Üye
31 Eki 2024
2
39
İzlediğiniz yol doğru imzalı,kaşeli yetkili servis fişi olduğundan eski imei iptal edip yenisini eklemeleri gerekir.

Linkteki konu umarım işini görür.
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Sorunum çözüldü. Benimle aynı sorunu yaşayan ve yaşayacak olan herkese aynı yolu izlemelerini tavsiye ederim.
Özetle onarımı gerçekleşetiren servisin verdiği belgede eğer eski ve yeni emei numaraları yoksa; Apple Tr destekten alacakları türkçe ve adınıza düzenlenmiş "proof of warranty" belgesi ile birlikte birde durumu anlatan (eski ve yeni emei numaralarınında yer aldığı) bir dilekçe yazarak btk'ya başvurmaları gerekmektedir. Tüm belgeleri (onarım belgesi, proof of warranty ve dilekçe) bir pdf dosyasında birleştirip başvuru yapıldığında emei kaydını yapıyor btk.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,344
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Sorunum çözüldü. Benimle aynı sorunu yaşayan ve yaşayacak olan herkese aynı yolu izlemelerini tavsiye ederim.
Özetle onarımı gerçekleşetiren servisin verdiği belgede eğer eski ve yeni emei numaraları yoksa; Apple Tr destekten alacakları türkçe ve adınıza düzenlenmiş "proof of warranty" belgesi ile birlikte birde durumu anlatan (eski ve yeni emei numaralarınında yer aldığı) bir dilekçe yazarak btk'ya başvurmaları gerekmektedir. Tüm belgeleri (onarım belgesi, proof of warranty ve dilekçe) bir pdf dosyasında birleştirip başvuru yapıldığında emei kaydını yapıyor btk.
Sorunun çözülmesine sevindim. Çözüm için ayrıca teşekkürler.

Geri
Üst Alt