kamera tuhaf şekilde uzun mesafe çalışmama sorunu

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,230
66
Uzman değilim amatörce ilgileniyorum,teşekkür ederim :ok , Mutlaka çok açıklayıcı cevaplar gelecektir fakat benim düşüncem şunlar:
1- 30 metre çok uzun, adaptör(ler) amper olarak yetmiyor olabilir
2- Döşenen kablolarda uçlar birleştirilmiş olabilir,onları ayırsan bile uçları ölçü aleti ile bulmalısın(mesela sol pencereye hangi kablo(lar) gidiyor,sağ pencereye hangi kablo(lar) gidiyor gibi.(Pencere örnektir)
3- Kablo kötüdür, iletimi de buna bağlı olarak kötü olabilir
4- Bulabileceğin 12V/15A adaptör ile de deneme yapmalısın,(kablo uzunluğuna göre yazdım bunu)

Kısa mesafede kendi adaptörleri gayet iyi iş yapabilir ama mesafe uzadıkça kablo da kötü ise verim alınacağını sanmıyorum.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
940
Mesafe uzadıkça çekilen akım artmaz, voltaj düşümü gerçekleşir, ben kendim 100 metre kablo alınca hiç kesmeden iki ucunu bağlayıp test etmiştim kamerayı gayet de çalıştırıyordu, çıkışta neyse o voltajı görüyorduk 100metre kabloda.

Şuanki sorunu muhtamelen elektrik kesintileri.

K Çevrimdışı

kacr2828 

Aktif Üye
28 Mar 2021
193
28
Tekrar merhaba,

En son yine farkli adaptör denemesi, jack uçlarının yeniden bağlanması denenmesi ile de başarılı olamayınca, sinirlenip sıfırdan binanın dısından 2x1.5 kuvvetli akım kablo çekip kendi adaptörleri ile çalıştırdım.

o kadar ihtimal denemelerinden sonra vardığım sonuç ya kablo kalitesiz, ya sıva icinde kalan görünmeyen kabloda kırıklıklar falan var, yada daha düşüj ihtimal olarak gördügüm adaptör besleyemiyor (ki zannetmiyorum 4 farklı markada ve aralarından 1 tanesi kaliteli tabir edilen) denedim olmadı.

Konuya cevap verenlere teşekkür ederim, şuan hepsi sorunsuz çalışıyor...

Geri
Üst Alt