kamera tuhaf şekilde uzun mesafe çalışmama sorunu

K Çevrimdışı

kacr2828 

Aktif Üye
28 Mar 2021
192
28
Tekrar merhaba, 12v 17a ile taktim, sistem calisti ancak halen ara ara kesintiler mevcut görünüyor kamera kayıtlarında, sadece birinde de degil tüm kameralarda eşzamanlı dolayısiyla sanırım yine güç ile ilgili, 12v 30a taksam daha iyi olurmu?

teraspy teraspy
Umut Barış Umut Barış

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
925
Tekrar merhaba, 12v 17a ile taktim, sistem calisti ancak halen ara ara kesintiler mevcut görünüyor kamera kayıtlarında, sadece birinde de degil tüm kameralarda eşzamanlı dolayısiyla sanırım yine güç ile ilgili, 12v 30a taksam daha iyi olurmu?

teraspy teraspy
Umut Barış Umut Barış
Hocam sistemde açık olmayan şeyler var, analogla bir işiniz yok anladım, ip kamera sistemiyle de bir işiniz yok sizin, sadece kameralara elektrik veriyorsunuz ve kablosuz görüntü aktarımı yapıyorsunuz sanırım ?

Yani ip kamera sistemi ama cctv hattından enerjilerini alıp, kablosuz görüntü aktarımı yapıyorlar.

Ve arıza durumunda hepsi aynı anda kesintiye uğruyor??? Tek adaptör olmadan önce de öyle miydi durum?

Muhtamelen ortak kayıt cihazı kullanıyorsanız onda problem mevcut. HDD sıkıntılı olabilir. x marka kamerayı sistemden ayırıp 3lü aynı marka dene bir de.

Yani sistemi bir netleştirmemiz lazım.

K Çevrimdışı

kacr2828 

Aktif Üye
28 Mar 2021
192
28
K kacr2828, Kesilme sıklığı azaldı mı.?
Hocam ilk mesajimda da belirttigim gibi, hic calismiyordu veya hata'ya düşüyordu kameralar. Şuanda hepsi aktif %98 çalışma süresi diyebilirim, sadece ara ara kayıt yok görünüyor 40,50 saniye, bu da kamerapara enerji gelmediği kanaatindeyim zira bir kayıt cihazına değil hepsi kendi içindeki microsd kartlara kayıt yapıyor.

Hani %98 kötü değil sorun edilcekee değilde, 12v 30a sipariş verdim bunu taksam daha mı iyi olur acaba?

Sürekli boşuna adaptör/trafo sipariş vermek sorun değil bu adaptorlerde kısa zamanda lazım olucak zaten...

Hocam sistemde açık olmayan şeyler var, analogla bir işiniz yok anladım, ip kamera sistemiyle de bir işiniz yok sizin, sadece kameralara elektrik veriyorsunuz ve kablosuz görüntü aktarımı yapıyorsunuz sanırım ?

Yani ip kamera sistemi ama cctv hattından enerjilerini alıp, kablosuz görüntü aktarımı yapıyorlar.

Ve arıza durumunda hepsi aynı anda kesintiye uğruyor??? Tek adaptör olmadan önce de öyle miydi durum?

Muhtamelen ortak kayıt cihazı kullanıyorsanız onda problem mevcut. HDD sıkıntılı olabilir. x marka kamerayı sistemden ayırıp 3lü aynı marka dene bir de.

Yani sistemi bir netleştirmemiz lazım.
Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim, her kamera kendi içindeki microsd kart'a kayıt yapıyor.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
925
Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim, her kamera kendi içindeki microsd kart'a kayıt yapıyor.
Kablosuz demişsiniz, daha açıklayıcı olmanız sizin açınızdan daha kolay çözüme ulaştırır.

Yani çok açık şekilde 4 kamera başlı başına hepsi ayrı bir sistem.

Aynı anda resetlenmelerinin tek sebebi aynı anda güçlerinin kesilmesinden ibarettir. Çalışmayan %2 kısımda elektrik kesintisi olma ihtimaliniz nedir? Müstakil köy evi sanırım, 28 de Giresun ise buralarda köylerde kesinti çok sık olur.

Hatta tavsiyem 12v-12a 12v-20a civarında bir akü ve 2 amper civarında güç verebilen bir akü şarj devresi ile sistemi çalıştırmanız. Bu şekilde 24 saate varan kesintilerde bile sisteminiz etkilenmeyecektir.

Bu güç kaynaklarını yüksek amper seçerek hata ediyorsunuz aslında. led trafolarının piyasadaki neredeyse 98%si kalitesiz.

Benim tavsiyem akülü sistemin dışında 12v 5a gerçekten kaliteli bir güç kaynağı almanız size fazlasıyla yeterli olacaktır.

12v 30a diye aldığınız güç kaynağı maksimum 10-12 amper verebilir muhtamelen zaten.

4 kamera gece ledleri açıkken bile çekeceği sürekli amper 2 civarında olacaktır.

30-40 saniyelik kesintinin bir diğer nedeni belki belli süre çalıştıktan sonra yeniden başlatma ayarı gibi bir ayarı da olabilir. 4. marka kamerada bu olmaz ama ya da farklı zamanda olıur

K Çevrimdışı

kacr2828 

Aktif Üye
28 Mar 2021
192
28
Kablosuz demişsiniz, daha açıklayıcı olmanız sizin açınızdan daha kolay çözüme ulaştırır.

Yani çok açık şekilde 4 kamera başlı başına hepsi ayrı bir sistem.

Aynı anda resetlenmelerinin tek sebebi aynı anda güçlerinin kesilmesinden ibarettir. Çalışmayan %2 kısımda elektrik kesintisi olma ihtimaliniz nedir? Müstakil köy evi sanırım, 28 de Giresun ise buralarda köylerde kesinti çok sık olur.

Hatta tavsiyem 12v-12a 12v-20a civarında bir akü ve 2 amper civarında güç verebilen bir akü şarj devresi ile sistemi çalıştırmanız. Bu şekilde 24 saate varan kesintilerde bile sisteminiz etkilenmeyecektir.

Bu güç kaynaklarını yüksek amper seçerek hata ediyorsunuz aslında. led trafolarının piyasadaki neredeyse 98%si kalitesiz.

Benim tavsiyem akülü sistemin dışında 12v 5a gerçekten kaliteli bir güç kaynağı almanız size fazlasıyla yeterli olacaktır.

12v 30a diye aldığınız güç kaynağı maksimum 10-12 amper verebilir muhtamelen zaten.

4 kamera gece ledleri açıkken bile çekeceği sürekli amper 2 civarında olacaktır.

30-40 saniyelik kesintinin bir diğer nedeni belki belli süre çalıştıktan sonra yeniden başlatma ayarı gibi bir ayarı da olabilir. 4. marka kamerada bu olmaz ama ya da farklı zamanda olıur
Hocam merhabalar, cevaplariniz icin tesekkurler oncelikle.

Evet 4 farkli sistem gibi dusunebilirsiniz, hepsi kendi icindeki microsd karta kayit yapiyor, ilerleyen zamanlarda buna ek olarak bir nvr'ye de kayıt yaptırıcam.

Yenjden baslatma ayarlari belirli saatlerde aktif baktim ona ondan değil, kesilmeler dediginiz gibi kirsal kesim oldugu icin ondanda olabilir, bende anlayabilmis degilim.

YIne ek olarak, adaptorlerde yazan degerler dogrumudur yanlismidir onlari tam anlamiyorum acikcasi, ancak ortadan amper yetersiz kaliyor ihtimalini kaldirmak icin 12v 17a yerine, 12v 30a aldim yakin zamanda bunu takıp kesintileri tekrar gozden gecirecegim...

Yine yakin zamanda sisteme ups takacagim...

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
925
Hocam merhabalar, cevaplariniz icin tesekkurler oncelikle.

Evet 4 farkli sistem gibi dusunebilirsiniz, hepsi kendi icindeki microsd karta kayit yapiyor, ilerleyen zamanlarda buna ek olarak bir nvr'ye de kayıt yaptırıcam.

Yenjden baslatma ayarlari belirli saatlerde aktif baktim ona ondan değil, kesilmeler dediginiz gibi kirsal kesim oldugu icin ondanda olabilir, bende anlayabilmis degilim.

YIne ek olarak, adaptorlerde yazan degerler dogrumudur yanlismidir onlari tam anlamiyorum acikcasi, ancak ortadan amper yetersiz kaliyor ihtimalini kaldirmak icin 12v 17a yerine, 12v 30a aldim yakin zamanda bunu takıp kesintileri tekrar gozden gecirecegim...

Yine yakin zamanda sisteme ups takacagim...
ups bu sisteme çok verimsiz olur 12v akü ve şarj cihazı tavsiye ederim.

şöyle, evimde 12v 16.67a adaptörün verdiği gücü 12v 30a adaptörler veremiyor. Lakin 12v 17a hiç veremese 5amper stabil verir bu da sizin işinizi görür, ben hala kaliteli ama düşük amper güç kaynağı öneriyorum

K Çevrimdışı

kacr2828 

Aktif Üye
28 Mar 2021
192
28
ups bu sisteme çok verimsiz olur 12v akü ve şarj cihazı tavsiye ederim.

şöyle, evimde 12v 16.67a adaptörün verdiği gücü 12v 30a adaptörler veremiyor. Lakin 12v 17a hiç veremese 5amper stabil verir bu da sizin işinizi görür, ben hala kaliteli ama düşük amper güç kaynağı öneriyorum
Link verirmisiniz inceleyeyim...

Diger konu ise üstünde yazan değerleri vermiyormu bu ürünler?

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
925
Diger konu ise üstünde yazan değerleri vermiyormu bu ürünler?
Neredeyse hiçbirisi vermiyor. Hatta çoğu piyasa ürünü üstünde yazanın onda birini sürekli olarak anca verebilir. Adaptör linki atamam çünkü alalı 10 seneye yaklaştı piyasada yoktur, buradan da anlaşılır kaliteli ürünün farkı zaten. Şununla birebir aynı, fiyatı da zaten 12v 30a adaptör fiyatında.

Bu tip adaptörlerin de ucuzu pahalı vardır, ben illa bu tipte olsun demiyorum, led trafosu şeklinde olup çok kaliteli olanlarda var, burada önemli nokta ne kadar ekmek o kadar köfte. Bi kaç kaliteli 10-15 sene iş görecek markayı yazayım fiyatlarını sen araştır, Mean Well, Delta Electronics, Osram, Philips, HP gibi markalar.

Diğer türlü piyasa malı led trafoları 1 sene civarından sonra arıza veriyor ve güvenilir olmuyor. Tavsiyem letgo gibi yerlerden 2. el kaliteli denk düşerse alabilirsiniz.

Akü ve akü şarj cihazının yanında bir de 5amper civarı adaptör olursa sistem çok verimli çalışır. Sistem aküyü sadece elektrik kesintilerinde kullanır. Bir ups ile sistem 20-30dk çalışabilir, 12v 7a akü ile 5-6 saat çalışabilir, tavsiyem UPS almak yerine 12v 24ah gibi bir akü almanız, sistem neredeyse 24 saat çalışabilir.

Burada önemli nokta güvenilir olması, yani ihtiyaç anında kameranın çekim yapmamış olmasının hiçbir anlamı kalmayacak. Sürekli fişe takılı cihazda güvenlik de önemlidir.

Kaliteli bir adaptör, kaliteli bir akü şarj cihazı, taze bir akü ile sistem uzun seneler kafa ağrıtmadan çalışır. Sonradan ne alırsan al, tüm kamera sistemini değiştirsen bile 12v altyapı hep lazım olacak. Masrafı boşa etmiş olmazsın yani. Akülü sistemde de akü şarj cihazın kaliteli olursa akü 5 sene civarında problem çıkartmaz, ucuz akü şarj cihazları da bozuluyor zaten, bozulmasa bile aküyü 1 sene dolmadan çöp edebilir.

Geri
Üst Alt